Doğuma Hazırlık Kizima isim fikrinizi almak istiyorum iki isim arasinda kaldik

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

kizlar iki isim arasnda kaldik bana buglem asel zor gibi geliyor sizin fikriniz nedir

• Buglem asel

OY: 18 11,8%
  • Öýkü asel

OY: 136 88,9%

• Ankete Katılan
    153
Hepsi çok güzel o isimlerin fakat illa değişik isim arıyorsaniz tek başına öykü bence daha iyi asel ı bende çok istemiştim fakat insanlara yabancı geldi

Inşallah Allah hepimizin evladını bizlere bağışlar.
Ama sana yazarsam herkes bilir .
İnan öyle belli olur ki beni tanıyan bile çıkabilir diye çekinirim. Gerçekten çünkü özellikle ikisi hiç kimsede yok. bu konuda gerçekten çok pis cimriyim Ama istersen özelden yazayım.

Başka seçenek yok diye öykü asel dedim.Çok zorlama olmuş.Ben hicbirini beğenmedim.Çok detay düşünmeden biraz düz mantık olunsa daha iyi sanki.Çocuk bir ömür taşıyor.İlerde onunda beğenmesi lazım.

Türk dili ve edebiyatı mezunuyum bu söylediklerin google da böyle olabilir ama dil bilimcilerden edebiyat tarihçilerinden vs okuduğumuz makaleler tam tersine o dönemde şimdiki kadar keskin ayrımlar yapılmadığını gösteriyor bize cherry. Öyle ki bazı divan şairleri kimi araştırmacılarca halk edb şairi olarak gösteriliyor. Halk ve divan edebiyatına kesinlikle keskin bir ayrıma tabi tutarak halk bizim divan ötekinin anlayışıyla yaklaşmıyoruz ama argüman sunup uzatmiyim burada. Dediğim gibi aaa arapça aaa ermenice tüüü demeye ve denmesine karşıyım. Yoksa ben de çocuğuma sırf arapça vs diye cennete düşen ilk kar tanesinin şeyinin şeyi tarzında uyduruk isimler koymam. yazılanlardan ahmet zeynep isimlerine de sırf "arapça" olduğu için karşı çıkıldığını ve gereksiz milliyetçilik yapıldığını düşünerek tepki gösterdim. Benim de kırmızı çizgim bu klasikleşmiş isimler :) yoksa buğlemin canı cehenneme yav töbest.

Son düzenleme:
Reactions: ZAT
Mühim olan ismin dine ve örfe aykırı olmamasıdır. Güzel anlam taşıması gerekiyor, internette bilgi kirliliği var, bence bi araştırın Buğlem ismi Asen ismi bunlar Kuran'da veya Hadislerde geçiyor mu? Cennetten dendiğine göre bunun habercisi de olması lazım değil mi? İlla ki Cennetten bir isim koymak istiyorsanız hakkında Salih hadis bulunan Reyyan ismini koyabilirsiniz..

Bu yorumu beğendim evet bu bakışa katılıyom arkadaşlar anlamı sorgulansın sırf arapça vs diye isim konmasın. galiba aynı noktadayız ama ifade edişlerimiz farklı

Kizinizin ismi minami biz de oyku mina koymak istedk basta halada israrciyim fakat mina seytan taslanan yer deilmi.iyice arastrdnzmi

Bu yorumu beğendim evet bu bakışa katılıyom arkadaşlar anlamı sorgulansın sırf arapça vs diye isim konmasın. galiba aynı noktadayız ama ifade edişlerimiz farklı
Galiba:) ben de kızıma isim konusunda iki isim arasında kaldım, söyleyim mi neyse..:) bugün kızıma sipariş için isim yazdırmam gerekti.. kardeşimle konuşurken arkadan "Ravza" önerisi geldi anlamı: Pergamber efendimizin kabri ile minberi arasındaki yer. Demek istediğimiz şey bu. Özellikle kız bebeği olacak deyince saçma sapan,anlamsız Arapça kelimeler havada uçusuyor

Buglem bi akrabamin kizinin ismi.
Ilk duydugumda " buu, böö"gibi kusma seslerini andirmisti.

Buglem asel cok uzun ve dedgim gibi kulaga hos gelmiyor buglem.
Oyku asel olsun.

Yapmayin etmeyin. Degisik isim koymak istemenizi anlarim ama bunlar da fazla degisik olmamis mi sozce de? Oyku guzel ama asel ve buglem maalesef kulaga hic hitap etmiyor. Bir de anladigim kadariyla arapca isim koymaya calisiyorsunuz (araplarin turkce isim koymadiklarini dusunecek olursak, kuranda da gecmiyorsa neden boyel bir sey yapiyorsunuz?) anlamlarini iyi arastirin derim. Fonetik de kotu, ay cok kotulemis gibi oldum ama zorlama isimler gibi

Ya ayrıca eslem ve buglem de baydi lem lumlu isimler hiç hoş değil insanlar isim koyarken hiç düşünmüyor dil hareketi çok yaptirdigindan telaffuz zor oluyor.
isim koyarken e -a ve en-an ile bitenler akılda kalıyor ve söylemesi rahat oluyor benim ismim çok kısa ve rahat ailem güzel düşünmüş tebrik ediyorum.

Bence soyisminizle uyumunu da bakin ama buglem ismi kulaga hos gelmiyor.tek basina öykü ya da tek basina asel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…