- 25 Aralık 2014
- 8.272
- 27.973
- 748
Bi tanıdık kızının adını Kurratulayn koymuştu. Göz bebeğim demekmiş arapça. . Suriyeli bi tanıdığım duyunca çok şaşırdı. Neden dedim, siz türkçe birine göz bebeğim diye isim koyar mısınız dedi?? Bu söylediğiniz isimlerde aynı bence.. adın ne demek cennetteki bal Irmağı..
Yok o kızla bir alakası.. kız 10 yaşında. .Tanıdığınızın çocuğu küçük mu? Geçen yıllarda ütopya diye bir yarışma vardi ya yanlış hatırlamıyorsam orda bir kızın adıydı. Arapça olabilir ama çok kaba telaffuzu.Eger saçma bir özenme içinde koydularsa bu ismi yazık gerçekten.
Konu sahibi için için ise Buglem kötü bir isim maalesef. Asel de kötü değil ama öykü ile uyumlu değil.Tek isim olarak öykü gayet hos. İlla iki isim olsun Asel olsun diyorsaniz
Asel Öykü olsun bari. Öykü Asel olunca ilk isim sesli harfle biterken ikinci isim sesli harfle başlıyor boğuyor isimleri.
Çok güzel isimler seçmişsiniz aklımda bulunsun.Allah çocuğunuza seslenmeyide nasip etsin.Arkadaşlar öyle yorumlar yapmışsınız ki sanki 10- 15 yıldır Arapça kökenli isimler kullanmaya başladı milletimiz.. Talas Savaşı'ndan sonra yani M.S. 751 yılından sonra müslümanlaşan Türk halkı Araplarla iyi ilişkiler kurduğundan beri Arapça kökenli isimleri kullanıyoruz zaten.. Sadece Arapça mı, Farsça, İbranice isimlerde kullanılıyor çoğunluk olarak ama bunun farkında bile değiliz.. Şimdi şimdi internet var da isim arayıp anlamlarına bakıp hangi dil kökenine sahip tam olarak bilebiliyoruz.
Herkes ailesinin ve kendinin isim kökenlerine baksın bakalım kaçınınki Türk kökenli.. O kadar benimsemişiz ki Türkçe dışındaki isimleri ayırt bile edemiyoruz hangi isim hangi dilde yoksa o isim Türkçe kökenli mi diye..
Evet insan dilediği ismi dilediği gibi evladına koyabilir onun seçimidir sonuçta pek tabi ama sırf Kuran'ı Kerim'de geçiyor diye, sırf cenneti simgeliyor diye de olumsuz manaya gelen isimleri koymak da çok sakıncalı.
Mesela Sanem (put) ismi, Aleyna (üzerine, üstüne, aleyhine) ismi,... bunlar aslında ya Kuran'da geçiyor ya da tını olarak kulağa hoş geliyor diye Arapça kökenli isimler konuyor.. Anlam olarak olumsuz ve ya tek başına anlamı olmayan isimler bunlar..
Türkçe isimlerden de o kadar uzaklaşmışız ki Tomris (Saka Türklerinin kraliçesi), Almıla gibi isimler bize ecnebi ismi gibi geliyor..
Tabi inşaAllah Allah nasip ederse bir kızım olursa hayırlısıyla Almıla (Al yanaklı güzel kız) ya da Asya isimlerinden birini koymak isterim. Size de tavsiye ederim konu sahibi arkadaşım
Amin kardeşim güzel dileklerin için teşekkür ederim..Çok güzel isimler seçmişsiniz aklımda bulunsun.Allah çocuğunuza seslenmeyide nasip etsin.
Bi tanıdık kızının adını Kurratulayn koymuştu. Göz bebeğim demekmiş arapça. . Suriyeli bi tanıdığım duyunca çok şaşırdı. Neden dedim, siz türkçe birine göz bebeğim diye isim koyar mısınız dedi?? Bu söylediğiniz isimlerde aynı bence.. adın ne demek cennetteki bal Irmağı..
Oyumu oyku asele verdim benim kızımda öykü mira çünki hep çok severim öykü isminiKizlar sizXe oyku aselmi buglem aselmi bana buglem asel zor gibi geliyor esim buglem.aselde israrci siz ne dusunuyorsunuz
İsim konusunda yapılan milliyetçiliğe inanamayrum. Türk tarihini orta asyaya kadar götürürsek öztürkçe isimler koymak kadar anadoluya göçtükten sonra imparatorluğun ikinci ve üçüncü dili haline gelmiş olan arapça ve farsça isimler koymak da o kadar normal karşılanmalı. Bu bir kültür etkileşimidir. Türkçenin etkileşime girdiği dilleri ve kelimeleri yok sayarsak bütün bir divan edebiyatı geleneğimizi kültürümüzü sanatımızı eksik bırakmış oluruz. Ben de buğlem kadar uçalım demiyorum ama türkçe değil diye ayşe zeynep ahmet de mi koymayak yav..
Jansetler bizim burada çok dolaşıyor valla bol bol var çevremdeNeden jansetler dolasmiyor da ortalıkta ecrinler dolaşıyor mesela buna takılıyorum ben.
Muhahaha ya gerçek mi kızBaşka duyduğum garip bir isim: Tatlı Su???
Tatlısu nedir yahu??? İnsanlar entel olcaz diye şaşırdılar.
Muhahaha ya gerçek mi kız
Yeni nesil bomba gibi geliyor o zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?