İşin ironik tarafı da şu ki şu anda bize eksantrik gelen isimler 10 yıl sonra çocuklar büyüdüğünde sıradanlaşmış olacak çünkü bütün isimler iyi kötü böyle.
bence kullanımı kolay sade bi isim koyup geçilmeli. gereğinden fazla anlam yüklemeye gerek yok. ismin olayı kolay kullanılmasıdır bence. garip bi soyadım var mesela. mailim de o şekilde. çalışırken devamlı karşı tarafa kodlamak zorunda kalıyorum. bıktım artık. hani bi firma olursun vs anlarım eşsiz bi isim olması lazım ama ayşenin fatmanın suyu çıkmış gibi asel ne allah aşkına.
Bence Ayşe, Zeynep, Elif, Ayşegül vs muhteşem isimler. Şimdi doğan jenerasyonun yarısı Aleyna, Tuana, Ecrin vs olduğu için ileride daha da güzelleşecek bu sade isimler.
Arapça bal demek, ama insanlara tek çağrıştıracaği şey AselsanBen ikisini de beğenmedim,üzgünüm.
Asel ne demek?
Anlamı çok güzelmiş.Arapça bal demek, ama insanlara tek çağrıştıracaği şey Aselsan
Buglem ne kadar zor söyleniyor, o çocuğa üzülürüm ben şahsen.
Sonra gelsin okulda elalemin oğlanı, Bal, Balım diye seslensin minnoşa, oldu mu?Anlamı çok güzelmiş.
Ben Asil sandım mesela.
Ben Bal bile koyabilirim kızıma isim olarak.
Cidden onu hiç düşünmedim de zaten eninde sonunda iyelik eki konmayacak mı?Sonra gelsin okulda elalemin oğlanı, Bal, Balım diye seslensin minnoşa, oldu mu?
Paltrow'un da Apple'ı var ya, o aklıma geldi...
Hani ilk okul çağlarında olmasın en azındanCidden onu hiç düşünmedim de zaten eninde sonunda iyelik eki konmayacak mı?
Varsın ballı,tatlı olsun iyi değil mi?
Yok ben iki isim sevmem.Hani ilk okul çağlarında olmasın en azından
İki isimle belki, bizim bi tanıdık vardı ama, şimdi hatırlayamadım. Hanife Bal, Hümeyra Bal..Hüsna Bal..yok hatırlamıyorum ama 2. isim olarak sevimli gelmişti bana da
Bence de, anlaşılır, kolay telafuz edilir, ne kadar kısa o kadar iyiYok ben iki isim sevmem.
Net ve kısa isimler iyidir bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?