Doğuma Hazırlık Kızıma isim için yardımmm:))

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

AdasuU-

Şükür olsun seni görmeden sevdirene..
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2014
1.949
1.006
163
29
Kızlarr Allahın izniyle nisanda doğum yapacağım az bi sürem kaldı kızıma isim arıyorum..fikirlerinize ihtiyacım var.. Böyle marjinal bir isim sitiyorum ama anlamı güzel olsun sonuçta bebeğin karekterinede yansıyormuş..Ben masal çok istiyordum babasıda masal istiyor ama masalın bir anlamı yok sadece güzel.. Sizce anlamlı bir isimmi bulmalıyım masal da kalmalımıyım masal ada güzel mi sizce? Şimdiden teşekkür ederim cevap verirseniz çok sevinirim

2 isim kullanılacaksa ulamayada dikkat etmek gerek bence Masalada şeklinde okunduğu için tuhaf kacıyor
Bende adadan emin olmamakla birlikte masal ismini begeniyorum

Bende bebeğime isim arıyorum.dora eva mina meyra bulduklarım.ada ismi çok var

2 isim kullanılacaksa ulamayada dikkat etmek gerek bence Masalada şeklinde okunduğu için tuhaf kacıyor
Bende adadan emin olmamakla birlikte masal ismini begeniyorum
Masal kulağa hoş geliyor ama anlamı yok gibi bide burda bi kaç şey okudum anlamsız isimler ahirette anne sorunluymuş falan

Isim koyarken ileriki yaslarinida dusunun lutfen,sahsen ben klasikten yanayim marjinal istemem.masal bence hos degil.ayrica cinsiyeti kesin bile olsa yaninda erkek ismide dusunun bence bu aralar etrafimda cinsiyet konusunda cok yanilgilar gördüm en son arkadasima hep oglan dediler kiz dogdu mavisler giydi hastanede kazasiz belasiz kolayca alirsiniz insallah kucaginiza.ad bir boncuk allah hayirli saglikli uzun omurler versin

Çok haklısınız o yüzden kafam karışık ay bende ondan korkuyorum zira herşeyini babannesi ve ananesi pembe aldılar... Erkek olursa pembiş pembiş olcak kuzum.. Kızada çok alıştım .. Erkek olursa ismi belli canım eşimin babasının adı olcak rahmetli olduğu için o yüzden sıkıntı yok ama bu saatten sonra cinsiyet değişse çok garip olurum alıştım kızıma

Ada koymayın da ne koyarsanız koyun. Ortalık adadan derinden doğadan geçilmiyor. Masal da biraz fazla özenti geldi, büyüyüp iş kadını falan olsa, ciddi bir işi olsa masal hanım diye çağırılmak hoş olmaz bence. Masal yerine öykü daha mantıklı hem anlamları benziyor.

Evet ada çook var etrafımda ama ben hep ada istedim çocuğum olunca eskiden beri ama soğudum haklısınız ortalık adadan geçilmiyor :/ evet öyküyüde düşünüyorum ama ben masalı anlamı olmadığı için sizlere soruyorum sizce anlamsız bi isim mi koyayım yoksa anlamı olan bir isimmi yani masal ve öykü beğeniyorum ama anlamları yok burdaki bir kaç kişi kafamı karıştrdı çocuklara isim konusunda kabuslarıma giriyor artık

Niye anlamı yok diyorsunuz ki? Dilimizdeki her kelimenin bir anlamı var. Bu da türkçe bir sözcük işte anlamı da doğaüstü olayları anlatan bir edebi tür diye geçer sanırım. Anlamdan kastınız nedir?
Anlamından çok ben o ismi taşıyan insanların benzer kişilik özellikleri taşıdığına inanırım. O yüzden o ismi taşıyan birini tanımıyorsam çocuğuma koymayı düşünmem. Bir de modern olucaz diye fazla absürt isimlerden hoşlanmam. Pek kız ismi yok aklımda nedense ama asel ismini önerebilirim size. Arapçada bal anlamına geliyor.

Teşekkür ederim önerileriniz için :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…