kızıma kardeş ama ben kararsızım

adigemmm

acıma garibe ....
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2013
778
135
123
47
[B]kızlar merhaba

bir kızım var 21 aylık bende 36 yaşındayım ocakta 37 olacağım allah nasip ederse. ama bir kaç gündür kafamı kurcalayan şeyler var.

ben kızıma bir kardeş daha yapmak istiyorum tek çocuk olmasın diye. hem yaşım geçiyor hemde aralarındaki yaş farkı fazla olmasın diye bu sene hamile kalmak istiyorum. ama şöyle bir sorun var.
yeni işime başlayalı 7 ay oluyor hemen hemen hamile kalırsam kovulurmuyum ki işim çok iyi ve benim için bulunmaz bir nimet. maddi sorunlarımız bayağı bir vardı çok sıkıntıdaydım ama allah dualarımı kabul etti durumum eskiye nazaran biraz daha düzelir gibi ki yaptığımız hesaplara göre aralık 31 te bütün borçlarımız bitecek.
siz ne dersiniz
.[/B]

bence yaşınız geçmeden kardeş istiyorsanız yapın ,hem hemen olacağı ne malum ,ALLAHın işi ,çok hesap yaparsanız hiçbiri tutmaz ,kendi durumunuzu kendiniz daha iyi bilirsiniz ,biz ne desek boş ..

bence yaşınız geçmeden kardeş istiyorsanız yapın ,hem hemen olacağı ne malum ,ALLAHın işi ,çok hesap yaparsanız hiçbiri tutmaz ,kendi durumunuzu kendiniz daha iyi bilirsiniz ,biz ne desek boş ..

bizim sülale biraz tavşan gibi hani derler ya ceket atlasar hamile kalırım diye aynen öyleyiz. tabi Rabbim kararlamadıktan sonra ne desem boş. asıl derdim kovulurmuyum işten acaba :(

bizim sülale biraz tavşan gibi hani derler ya ceket atlasar hamile kalırım diye aynen öyleyiz. tabi Rabbim kararlamadıktan sonra ne desem boş. asıl derdim kovulurmuyum işten acaba :(

ben de öyle bir aileden geldim ama bende öyle olmadı ,ayrıca inş. tabiki hemen olsun ama ilk çocuğu olup da sonraki yıllarca olmayan var ,demek istediğim nasılsa çocuğum olur diye düşünüp yaşınızı geçirmeyin ,maazallah olmazsa çok üzülürsünüz..

ben de öyle bir aileden geldim ama bende öyle olmadı ,ayrıca inş. tabiki hemen olsun ama ilk çocuğu olup da sonraki yıllarca olmayan var ,demek istediğim nasılsa çocuğum olur diye düşünüp yaşınızı geçirmeyin ,maazallah olmazsa çok üzülürsünüz..

doğru söylüyorsun. ilk geceden hamile kaldım sanki şimdi yine hemen kalacakmışım gibi geliyor. ki son günlerde sanırım psikolojik karnımda bir hareketlenmeler , sürekli tuvalete çıkma, göğüslerde ağrı gibi belirtiler var.

Bence siz calismalara baslayin, kafaniza da takmayin. Dogacak can bellidir, kaderi degistiremezsiniz. Olacagi varsa korunsan bile olur, olmayacaksa da kendini de parcalasan olmaz

Bence siz calismalara baslayin, kafaniza da takmayin. Dogacak can bellidir, kaderi degistiremezsiniz. Olacagi varsa korunsan bile olur, olmayacaksa da kendini de parcalasan olmaz

olmasını çok istiyorum ama iş meselesi kafamı karıştırıyor.

doğru söylüyorsun. ilk geceden hamile kaldım sanki şimdi yine hemen kalacakmışım gibi geliyor. ki son günlerde sanırım psikolojik karnımda bir hareketlenmeler , sürekli tuvalete çıkma, göğüslerde ağrı gibi belirtiler var.

Benim arkadasim da ilk geceden hamile kalmisti ben tavsan gibiyim diye dolaniyodu ikinci cocuk istediginde 3 4 sene ugrasti psikolojisi yerle bir oldu. Belli olmaz o isler

Benim arkadasim da ilk geceden hamile kalmisti ben tavsan gibiyim diye dolaniyodu ikinci cocuk istediginde 3 4 sene ugrasti psikolojisi yerle bir oldu. Belli olmaz o isler

allah hayırlı ise versin doğru diyorsunuz. ama işte İŞŞŞŞŞ kovulurmuyum ki

Bence is guc bir sekilde halledilir ama her istendiginde hamilelik nasip olmayabilir.Cok istiyorsaniz tabiki.zYas ilerledikce hamile kalmak zorlasiyor biz bayanlar icin.Hadi hamilelik gerceklesti diyelim hamilelik evresi zorlasiyor.Tabi son karar sizin naciane fikrim budur.Mutluluklar..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

İş kolay. iş bulunur ama bebeğiniz büyüyünce kardeşi olmazsa eksikliğini hissedecek kardeş her zaman iyidir. Bebeğinizin hakkını yemeyin ağzı dili yok söyleyemiyor ama kimse tek çocuk olmak istemez biz istedik mi? Hayır. Canın sıkkınken derdini en net anlatabileceğin bazen annenden daha yakın kişi olur kardeş.. Allah rızkıyla beraber verir inşallah. Bence korunmayın.:emir_bebek: Hakkınızda hayırlısı olsun

Canım 7 aydır çalışıyorum dedin simdi hamile kalsan doğuma kadar yılın dolacak. Doğum iznini kullanacaksın niye kovulasın ki !
İş veren mecbur doğum olayında ama tabi doğum izni süresince yerine başka elaman alırlarsa dönünce cıkartırlar mı bılemedım :/
aslında bu durum benı de endıseye koyuyor. aslında yıllık ıznınde olacak.. hem sen en ıyısı ufaktan çıtlat yada eskı calısan varsa sor canım..
Ama bebek kısmetiyle gelir hadi hayırlısı..

Bence de is her turlu halledilir, ama yasiniz epey var, bence hamilelik daha onemli, isi bi sekilde bulursunuz ama hamile kalma ya da saglikli hamilelik gecirme ihtimaliniz gun gectikce dusuyor, omrunuzden yemeyin

[B]kızlar merhaba

bir kızım var 21 aylık bende 36 yaşındayım ocakta 37 olacağım allah nasip ederse. ama bir kaç gündür kafamı kurcalayan şeyler var.

ben kızıma bir kardeş daha yapmak istiyorum tek çocuk olmasın diye. hem yaşım geçiyor hemde aralarındaki yaş farkı fazla olmasın diye bu sene hamile kalmak istiyorum. ama şöyle bir sorun var.
yeni işime başlayalı 7 ay oluyor hemen hemen hamile kalırsam kovulurmuyum ki işim çok iyi ve benim için bulunmaz bir nimet. maddi sorunlarımız bayağı bir vardı çok sıkıntıdaydım ama allah dualarımı kabul etti durumum eskiye nazaran biraz daha düzelir gibi ki yaptığımız hesaplara göre aralık 31 te bütün borçlarımız bitecek.
siz ne dersiniz
.[/B]

yeni yıl itibari ile düşün canım... sen 38 olursun ki annem benı 30 yıl önce 38yaşında doğurdu...
Ayrıca cocukların arasında da 3 yaş olur bu da normal. Hem borcun biter...
cocuk kesinlikle tek olmasın ben tek cocugum ve zor beee. Bir abim var aramızda 16 yaş var babamın ilk evliliğinden. öz abim gibi ama küçük olsun isterdim :1:

arkadaşım bende 36 yaşındayım 33 yaşında bıraktım oğlum 3 yaşında iken hala bebeğim gelmedi
artık bende beklemekten sıkıldım başka nedenlerimde var bebek fikrinden vazgeçtim
istiyorsan yap derim

burda sordum birkaç kişiye net cevap vermiyorlar ağızlarını arama manasında yani. birde kimsenin çocuğu olmuyor burada hepsi tedavi görüyor hemen hemen kesinlikle yadırgamıyorum yanlış anlamayın. incitmemek anlamında çocuk yapmakla ilgili soru soramıyorum.. sadece mimari bölümde bir arkadaş hamile oda zaten 3-4 yıldır burda. bir asistan var kraldan daha kralcı çıkarırlar seni falan dedi canımı sıktı. ama hesap yaparsak zaten bir tutturma evresi var hamilelik dönemi falan 1 yılım geçer e zaten sigortadan doğum parasıdır falan. aralıkta borcum bitiyor. eşim tek başına yetebilir bize kendi yağımızla kavrulur gideriz işim bebeğimden, hayatımdan kızımdan önemli değil ya.

elbette ki ALLAH cc hayırlısını nasip etsin. gelen nasibiyle, bereketiyle gelir...

kovulursanız ki inş öyle olmaz. hukuk ile ararsınız haklarınızı :34:

ayrıca şöyle bir şey daha var ki kimi işten çok para kazanırsın ama bereketi olmaz, kimi işten az para kazanırsın ve harca harca bitmez. :16:

tabiiki öncelikle herşeyin hayırlısı. kovarlarsada kendileri bilir. ne yapayım. sonucu burdan haber ederim.

Back
X