Kızıma karışma hakkım var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şöyle söyleyim kızınız atıyorum hacettepe'ye puanı yeterken siz bulunduğunuz nispeten daha küçük bir şehirde okumasını beklerseniz haksızlık yapmış olursunuz. Ama sırf sizden uzakta okumak adına İstanbul Hukuku bırakıp taşrada bir yerde okumak istiyorsa karışın.
Puan sıralamasına göre şehirleri yazarsanız ne siz haksızlık yapmış olursunuz, ne de sizin aklınızdaki korkular çok büyümez. Esas olan iyi bir şehirde eğitim alması.

Bence karışma hakkınız var aynı şehiri tutuyorsa ona güzel bir şekilde anlatın. Ben şehir dışında okudum kendi istediğim değil ailemin istediği şehirde çünkü maddi destek onlardan gelecekti. Şimdi ünivesiteyi kazansam bana kimse karışamaz mesela kendi ayaklarımın üzerinde durabiliyorum. Ayrıca günümüz malum ortamlar hiç tekin değil heleki kızlar için tvde neler duyuyoruz bir de bunlara ek göçmenler vs. bir sürü sorun var. Kızınız yanınızdan ayrılmasın akşam yine kendi evinde ailesinin yanında olsun sadece ona çok fazla karışmayın üniversite ortamı biraz farklı oluyor çünkü.

Üyeler yorum yapıyor yapıyor da konu sahibesi keşke adam gibi aile durumlarını da yazsaymış. Konu sahibesinin kocası Almancı, arada sırada geliyor konu sahibesine şiddet uyguluyor. Kız da kaçıp kurtulmak istiyor. Ortada eğitimden daha çok meseleler var yani.

Konu sahibesine fiziksel ve psikolojik şiddete uğradığı için üzüldüm, en çok çocuklarım bana benzemesin yazmasına :KK51:Çocuğa da yazık, kaçıp kurtulmak istiyor belli ki. Konu sahibesi çocuğunu gözünün önünden ayırmak istemiyor, bunu anlıyorum tabi ki çünkü zaman çok kötü. En iyisi Ankarada ayrı ev ya da Eskişehir diyorum şu şartlar altında.

Son düzenleme:
Üyeler yorum yapıyor yapıyor da konu sahibesi keşke adam gibi aile durumlarını da yazsaymış. Konu sahibesinin kocası Almancı, arada sırada geliyor konu sahibesine şiddet uyguluyor. Kız da kaçıp kurtulmak istiyor. Ortada eğitimden daha çok meseleler var yani.
durum böyleyse tabii ki şehir dışı ister kız napsın

durum böyleyse tabii ki şehir dışı ister kız napsın

Ben de bilmiyorum, normla bir yorum yaptım. Sonra başka bir üyenin alıntısını gördüm:

Konu sahibi ozur dileyerek son 10 yillik konulariniza baktim acaba cocuk evden uzaklasmak mi istiyor diye.

Kizinizin babasi o daha bebekken cekip yurtdisina gitmis. Gelmemiş. Izinde geldiginde evde hep huzursuzluk varmis, sizin kollarınızı morartiyormus. Yurtdisindaki esinizle kavga edip sinir krizi gecirip hastanelik oluyormussunuz, kufur kiyamet gidiyormus. Terapi alip ilac kullanmissiniz, esinizden siddet gormussunuz hatta "kızlarimin beni ornek almasini istemiyorum" demissiniz.

Adam size ben yokken kiminle yatip kalkiyorsun demis ortanca kizinizin yaninda. Kizinizin yanında size tokat atmis cocugun akli cikmis korkudan.

Kizlarinizin yaninda size okuz, domuz vs hakaretler etmis.

Kizlariniz size kendi ifadenizle her fırsatta tenhada anne boşa bunu deyip durmus, siz hep cocuklari ikna etmeye calismissiniz.

Bunlar sadece konuların ana mesajlarından gördüklerim.
Sizi uzmek veya eski konuları gundeme getirmek istemem ama kizinizin evde cok huzurlu bir çocukluğu olmamis.
Belki sirf bu nedenle ayrılıp kendi basina olmak istiyor olabilir.

Bahanesi tam olarak şu kendisi matematiği hiçbir zaman yapamadı

Ankara üniversitesinin bu bölümünde mesleki matematik dersi varmış bunu yapamam düşüncesiyle eliyor Ankara'yı
Özgür olmak istiyor çok haksız değil ama maalesef biz üniversite okurken ortam bu kadar kötü değildi.

ben olsam ben de yollamak istemem sizi anlıyorum

Belki beni taşlayacak hatta yazdığıma yazacağıma pişman edeceksiniz ama yollamam.

Ama aynı bölümü bulunduğum şehirde kazanacak eeee ben özgürlük istiyorum, işte şu dersi görmek istemiyorum.
Onun özgürlüğü benim cüzdanı kapattığım yerde biter.

Yok öyle bir şey,
Konu maddiyat yada çocuğun gelişimini tamamlaması değil,
Konu Ülke'nin şuan dingonun ahırı olması, 40 yaşındaki kadın koruyamıyor kendini, 18 yaşında ki nasıl becerek bunu ?

16 yaşında ergen herif annesiyim,
pinpirikli, aynı zamanda korkak bir kadınım.
Ben ağlayacağıma O ağlasın diyen eski kafalı bir kadınım.

Küçük hanım bir de Yurt istemiyor.
Ev de yalnız kalmak istiyor.
Siz ona bir sorsanıza su vanasının, doğalgaz vanasının yerini, açamayı kapamayı biliyor mu ?

16 yaşında ergen herif annesiyim,
pinpirikli, aynı zamanda korkak bir kadınım.
Ben ağlayacağıma O ağlasın diyen eski kafalı bir kadınım.

Küçük hanım bir de Yurt istemiyor.
Ev de yalnız kalmak istiyor.
Siz ona bir sorsanıza su vanasının, doğalgaz vanasının yerini, açamayı kapamayı biliyor mu ?
Evde kaldığı sürece öğrenemez bunları. ilk atamam güneydoğuya çıkmıştı, gitmeyebilirdim, tekrar hazırlanabilirdim sınava. macera olsun hele gideyim basılmış diye gittim merakla. İyi ki gitmişim şehriye çorbası yapmayı bile orada öğrendim, titiz annem mutfağa sokmazdı. Ha yurt konusu beni aşıyor diyebilir konu sahibi

Konu sahibesine fiziksel ve psikolojik şiddete uğradığı için üzüldüm, en çok çocuklarım bana benzemesin yazmasına :KK51:Çocuğa da yazık, kaçıp kurtulmak istiyor belli ki. Konu sahibesi çocuğunu gözünün önünden ayırmak istemiyor, bunu anlıyorum tabi ki çünkü zaman çok kötü. En iyisi Ankarada ayrı ev ya da Eskişehir diyorum şu şartlar altında.
Ben de Eskişehir demiştim açıkcası. İzmir çok büyük ve karmakarışık. Ben 2005te üniversite okumaya gittiğimde evet öğrenci için muhteşem bir şehirdi ama 2016da evliyken gittiğimde inanılmaz değişmişti. İzmir artık küçük İstanbul. Trafiği ile pahalılı ile ve tehlikeleri ile birebir İstanbul gibi. Ama Eskişehir bu değişimden o kadar çok etkilenmedi. Eskişehir halkının ve esnaflarının öğrenciye hem ihtiyacı hem sempatisi var. Başına bir şey geldiğinde ilk markete atsan kendini seni savunurlar. Birçok arkadaşım Eskişehir de okudu, çok gidip geldim ve İzmir yerine burada okusaydım dedim şahsen. Konu sahibinin kızının istediği bölüm yokmuş Eskişehir de ama yine de yazayım istedim belki başka birinin işine yarar diye

bence üniversite aile yanından uzakta okunmalı zaten eğer imkan var ise. yarı bağımlı da olsa maddi açıdan kendine güveninin oluşması, tek de hayatını idame ettirme yetilerini geliştirir bence.
ben de üni de ailemden farklı şehirde ev arkadaşlarım ile kaldım iyi ki de yapmışım hayatımın unutmayacağım güzel dönemlerinden biriydi.
binlerce öğrenci ailesinden uzak şehirde okuyor/yaşıyor bu kadar karamsar düşünmeyin.

Bence karışmaya hakkınız yok. Maddi durumunuz elvermeseydi haklısınız derdim ama maddi probleminiz yok anladığım kadarıyla. Ailesinden uzakta okuyan insanlar diğerlerinden belirgin şekilde daha olgun oluyorlar, o yüzden imkanı olan her aile üniversite okuyan evladına kendisinden ayrı bir yaşam alanı oluşturmalı. Hatta bence kızınız Ankara Üniversitesi'ne yerleşse bile ayrı eve veya yurda çıkmalı. Ben ve birçok arkadaşım eş seçerken bile karşımızdaki kişinin aileden ayrı okumuş olmasına dikkat ediyoruz, inanın o kadar fark ediyor ki. Şahsen çok kısıtlı maddi imkanlarla şehir dışında okudum, çok zorluk çektim ama ailemin yanında okusaydım şu anki vizyonumun çeyreğini kazanamazdım.

Ben Mülkiyeyi kazanıyordum ailem aynı bölüm İzmir de var dediği için kaldım izmir'de okudum. Ankarada okuyanlar staj yaparken ben her yaz staj yeri ara yazın Ankara'da yurt bul perişan oldum. Ben üniversiteyi bitirdim ailem yurtdışına gitti. Boşu boşuna gönülleri olsun diye İzmir'de okudum pişmanım. Onlarda pişman.

Yukarda da izah ettim matematik dersi sebebiyle eliyor Ankara üniversitesini ve İzmir 9 Eylül istiyor
Bu durumda ben olsam diretirdim burda kalacaksın diye. Üniversitenin alası var şehrinizde.
Muhtemelen matematik işin bahanesi, o yaşlarda bende ailemden ayrılmak, tamamen özgür olmak istiyordum, oldum da. Fakat benim zamanımda ortam şimdiki gibi değildi. Şuanda koca kadın oldum, sokaklarda sağı solu kolaçan ederek yürüyorum :(
Umarım gönlünüzce olur sonuç.

Bir yurt ile görüştüm dün internetten buldum beğendim 1 kişilik oda fiyatı aylık 4500 lira inanın Şok oldum merak edene özelden ismini verebilirim

Siz bana yardımcı olabilir misiniz yurt konusunda

Kızım diyor ki benim müzik aleti ile gürültü yapacağım olasılığına istinaden devlet yurdu beni almayacaktır böyle bir şey var mı
şöyle diyeyim devlet yurdunda herkes kendi bölümüne göre yerleşiyor. müzik bölümleri benzer güzel sanatlar bölümüyle vs. dolayısıyla böyle bir şikayet olmaz çünkü herkes benzer durumlarda olacak.
ayrıca izmiri biliyorsunuz genel olarak havalar müsait yurdun bahçesinde bile çok soğuk olmadıkça müzik aleti çalınır. asıl evde sorun olur apartmanda şikayet olur.
devlet yurdu iyidir bence özel yurtların imkanları daha kısıtlı (bahçe ve toplu alanlar vs). Malesef yurt konusunda sadece fikir verebilirim, devlet yurtlarının imkanlarınınj epey düzeldiğini biliyorum bence özel yurda gerek yok devlet yurdu çıkacaktır. Eğer çıkmazsa diğer alternatifler araştırılır. yurt çıkmazsa özelden haberleşelim isterseniz.

bir gencin dışarda okumak istemesi için mantıklı bir sebebe bile ihtiyacı yok.
o özgürlük, o rahatlık paha biçilemez bir his ve herkesin yaşaması gereken bir şey bence.
bırakın gitsin binlerce çocuk şehir dışında okuyor ne var bunda
Evet, aileden uzak olmak istemesi bile yeterince geçerli bir sebep. Okulu aile yanında okumuş arkadaşlarım çalışırken aileden ayrı kaldığında çok bocalıyor. Çalışırken olmasa evlenince bocalayacaklar. Eninde sonunda aileden ayrılacak bir çocuk. Ne kadar erken olursa o kadar iyi olur. Benim 17-18 yaşında yaşadığım zorlukları arkadaşlarım 25-28 yaşlarında yaşadılar. Çok daha ağır geçti üstelik. Psikolojileri bozuldu. 3 ay ağladı bir arkadaşım geceleri uyuyamadı. Ben çok güzel yemek yapıyorum, arkadaşlarım yeni öğreniyorlar. Resmen onlar giderken ben dönüyordum durumu oldu. Temizlik yapmayı bilmiyorlar, yeni öğreniyorlar. Ben ev düzeni tutturmayı biliyorum. Arkadaşlarımın 4-5 saatte yaptığı şey benim yarım saatimi alıyor 😅. Geç yaşta bunları yaptıkları için çok daha zor adapte oluyorlar. Bir insan bir daha ne zaman kendisinin, sadece kendisinin sorumluluğunu alabilecek ki?

Yurt da zor olur kendi evi de enstrüman çalacak biri için. Ayrı ev tutarsanız dahi ses yalıtımı, izolasyonu yapılmalı. Devlet yurdu kabul etmez değil ama odasında falan çalışma yapması zor olur. Diğer odalardan rahatsız olanlar gelir. Evde olsa istediği saatte çalışamaz ya da uzun sürerse komşular rahatsız olup tepki verebilir. Konservatuar okuyanlar genelde okulda çalışma yapıyorlar. Özel/devlet yurdu ya da ev olarak kampüse daha yakın olan seçenek daha mantıklı olacaktır.

Ne alakası var? Kız anne, babaya ben yurtta kalmam diyor. Şımarık olmasa anne, babadan bir şey isterken elli kere düşünür. Hatta ilk başta il dışında yaşarken yapacağı masrafı düşünür ve bir ortam uğruna anne, babama bu kadar yük olmam doğru mu der. Parası yoksa parayı verene vereceği yükü düşünür. Ben düşündüm mesela hep. Çünkü babam o parayı akşama kadar milletle konuşup kafası kazan olarak kazanıyor ve ben de ona yük olmadan yaşamalıydım. Sorumluluk bilinci zaten bu.
Bu kadar kendinizi ailenize yük olarak görmeniz de bana hiç sağlıklı gelmedi. Bizler de yetişkiniz, bir çocuk yapmadan önce onun her şeyine yetip yetemeyeceğimizi düşünüyoruz. Buna şehir dışında üniversite okutmak da dahil. Size sormadan sizi bu dünyaya getiriyorlarsa iyi bir meslek sahibi olmanızı sağlamak da onların sorumluluğunda değil mi zaten? Çocuk neden ailesine yük olsun, neden yük olacağını düşünsün?

Bu kadar kendinizi ailenize yük olarak görmeniz de bana hiç sağlıklı gelmedi. Bizler de yetişkiniz, bir çocuk yapmadan önce onun her şeyine yetip yetemeyeceğimizi düşünüyoruz. Buna şehir dışında üniversite okutmak da dahil. Size sormadan sizi bu dünyaya getiriyorlarsa iyi bir meslek sahibi olmanızı sağlamak da onların sorumluluğunda değil mi zaten? Çocuk neden ailesine yük olsun, neden yük olacağını düşünsün?
Düşünmek ve yaşamak aynı şey değil. Bugün elimde var dersiniz çocuk dünyaya getirirsiniz, yarın bir sebepten o var yok olur. Anne, babamız bizi dünyaya getirdi diye her istediğimizi yapacak halleri yok. Benim ailem benden hiçbir zaman kısmadı, hatta ev alalım büro aç, düzgün kazancın olana kadar biz seni destekleriz diyen de onlar. Benim ailem bana bu kadar iyiyken tabi ki ben de onları düşüneceğim. Hayatı benim iyi yaşamak hakkım da onların değil mi? Tabi ki en az yük ve masrafla onlara yardım edeceğim.

Son düzenleme:
Bahanesi tam olarak şu kendisi matematiği hiçbir zaman yapamadı

Ankara üniversitesinin bu bölümünde mesleki matematik dersi varmış bunu yapamam düşüncesiyle eliyor Ankara'yı
Sadece 1 ders için başka şehire gitmesi de garip. Ankara Üniversitesi dururken

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X