Doğuma Hazırlık Kızıma "Paris" ismini düşünüyorum ne edersiniz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
okdar isim varken sen git elalemin şehrihi isim yap..
bide benim aklıma direk yahşi cazibedeki simgenin köpeği geldi onun adıda paris :)

yanlış anlamayın ama okdar güzel isim varken gidipte şehir ismi koymak çok saçma..
okan bayülkgen koymuş istanbul yağmış ama sanki güzelmiii..
Bence hiçgüzel bir hareket değil.. sms tabiki yinede siz bilirsiniz ..

bir sürü güzel isim varken niye paris peki??? bence siz bunu kendi içinize sorun.. sizin içinizede sinmemişki burada fikir alışverişine başvurmuşsunuz... o kadar çok hem dinimize hemde güzel türkçemize uygun isim varkiii.. zeyneb mesela zehra dilara dilruba tuba irem toprak esra elif sevde nisa ....vs.... ilginç olaım derken lütfen kızınızın geleceğinide düşünün

ya suraya bir kac farkli kiz ismi yazayim belki biri hosunuza gider, bu paris konusuda kapanir artik..

* Farah : arapca kokenli, neseli, mutlu kiz cocugu anlamina geliyor
*Adlina:cerkez kokenli, adil insan anlaminda
*Albina: cerkez kokenli, kafkaslarda bir nehir ismi
*Arnisa: arapca kokenli, cok namuslu, arli kadin
*Yade:farsca kokenli,hatira anlamina geliyor
*Abu: farsca ,nilufer cicegi
*Ahteran:farca, yildizlar
*Aypare:arapca, ay parcasi (en sevdigim,Kizim olursa hemen koyacagim isim )
*Beha:arapca,guzellik,zerafet
*Parule:farsca,sakaci, latifesever
*Tara:farsca,yildiz
*Tauna:arapca,cennet bahcesine dusen ilk yagmur damlasi
*Vedia:arapca, emanet
*Zernisan:farsca,sus
*Zevra:arapca,dicle nehri
*Zulal:arapca, hafif soguk ve tatli su

bunlarda sagdan soldan duydugum arap cocuklarinin isimleri baktim merak ettiklerimin anlamlarina ..
*Umayma:arapca, kucuk anne anlamina geliyor
*Aliyahvulen, yuceltilen
*mahlika :yuzu ay gibi olan
*nadra:aydinlik,parlak
*lina:kibar
*Sulva: kolaylastiran
*Simra:cennet
*aiza: soylu, asil
*Alia: guzel
*Almas, bildiginiz elmas ama soylenisi harika
*Alya:cennette gokyuzune verilen isim

Bu konu bildiğim kadarıyla Kuranda yer almıyor.Zaten her konu Kuranda geçmez.Ameli bazı konuları namazın kılınışı vs gibi Peygamberimizden(s.a.v) öğrendiklerimizle hadis ve sünnetlerle uygularız.Hadiste annenin babanın sana kötü isim takması yüzünden kötü davranılır denmiyor.Bu hadisi yorumlamayla ilgili bir görüş.Peygamberimiz(s.a.v)

Çocuklara güzel isim koymalıdır!
Çocuğa güzel isim vermek, dinini öğretmek ve vakti gelince evlendirmek, evladın babası üzerindeki haklarındandır

Kıyamette, babanızın ismi ile beraber [Mesela Ali oğlu Emin, veya Ali kızı Emine diye] çağrılacaksınız. O halde isminiz güzel olsun!) der.

Kendisinin de bunu uyguladığını bazı kişilerin ismini değiştirdiğini biliyoruz.Gereksiz yada önemsiz bir konu olsaydı Peygamberimiz(s.a.v) böyle bir davranışa gerek duymazdı.Demekki güzel anlamlı isim koymak önemli olmalıdır.

isim koyarken dikkat etmeli gerçekten
benim kızımın adı hayat
hayat su diyolar bazen
ilerde okul çağındada olacak bunlar galiba:44::44:

arkadaşım ben senden ebu davudun her hangi başka bir büyüğün dediğinği değil Kuran-ı Kerimden bir ayet yada tek bir cümle istedim bak ben yolluyorum:

gizemx in dediği gibi her konu Kur'an-ı Kerimde açıklanmaz Hadis-i Şeriflerde açıklanır

yazdığım söz Ebu Davuda ait bir söz değil Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (A.S.M) a ait Hadis-Şerif

Ebu Davud Buhari ve Müslim gibi bir muhaddis.

söz peygamber efendimize aitse eğer,tartışılacak bir yanı yoktur.doğruluğunu kabul ederim.bunun dışındaki her türlü din bilginlerini ve alimlerini ise red ederim.
bu konuyu daha da fazla uzatıp konudan tümden sapmamak için,daha fazla uzatmama taraftarıyım.
ve genel olarak konu sahibinin de bilgisine;paris truva kralının oğludur.ne dinen ne milleten bizimle yakından uzaktan alakası olmayan bir şahsiyettir.....

Son düzenleme:

hımm evet uzatmamak iyidir tabi lakin son olarak şunu ilave edeyim.Arkadaşımızın Ebu Davud dediği Ebu Davudun sözü demek değildir.Peygamberimizin(S.A.V) sözlerini bize nakleden alimler vardır.Buhari,Müslim,Tirmizi,Ebu Davud,Hz.Aişe gibi.Yani o söz Peygamberimize ait olup Ebu Davud denilen alim bize ulaştırmış demektir.Bu arada ilahiyat öğrencisiyim.Buna dayanarak size bunu açıklama gereğini duydum.Selametle...

Doğa süper bir isimmiş bence, Paris'ten çok daha kullanışlı olabilir

Bir de akrabalar da fikir versin sana, anneme kalsa ismim az daha Çiler olacakmış, teyze kızının önerisiyle yırtmışım da düzgün bir ismim olmuş

bencede cok sacma sehir ismi koymak, ilerde o cocuklar büyüdügünde kesin kendi isimlerini sevmiyecek ve kesin sorarlar okadar isim varken neden bir sehir ismi diye. Ravza koy cok güzel isim ve nerdeyse kimsede yok gibi...

Ravza mı :) Havza gibi bişeye benziyo bu isim.kötü bi isim olduğundan kimsede yok bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…