Doğuma Hazırlık Kızıma "Paris" ismini düşünüyorum ne edersiniz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
daha önce yazan oldumu bilmiyorum ama
yahşi cazibede simgenin köpeğinin ismi
bana direk onu çağrıştırdı açıkçası
ilerde dalga geçilir psikolojik olarak etkilenir diye düşünüyorum

Okan Bayülgen ve Hüseyin Turan aklıma geldi.

Okan Bayülgen; İstanbul,

Hüseyin Turan; İzmir koymuş....

Yok böyle bir saçmalık ..... Sanki isim kıtlığı var...

Ayrıca bencede bir dizide köpek adı, bence yakıştırmayın ....

kasim 2010 da demis ki 3 bucuk ay sonra kizim olacak. bbek dogmustur herhalde allah anali bababi buyutsun
ismini ne koydu acaba?

malesef kotu bir enerji veriyor paris hilton dan dolayi.
ben eskiden leyla ismini cok severdim taaki uyuz bir leyla ile tanistim sonra isimden tiksindim gibi bisi. Turklerde bu aralar lara cok meshur. Antalya laradan geliyi

zehra ismi cok guzel benim kaynananin ismi ayse olmasaydi kesin zehrayi dusunurdum

ben de beğenmedim, madem farklılık istiyorsunuz, çok daha anlamsız ama kulağa hoş gelen isimler var.onlardan seçebilirsiniz, ya da izmir, mersin, alanya vs.. koyun da hiç değilse ülkemizin bir şehrinin adını taşısın..

arkadaş ya türk deil yada özentinin teki ben böyle düşünüyorum sana da aynen katılıyorum

bunun üzerine bişey söylenmez bence.

arkadaşın yazdıgı yazının içinden alıntılar 'Başta çok iddialı ve saçma gibi geldi bana' farkında yani. 'kulağa hoş gelen bazı isimlerin anlamları o kadar saçma ki'..........arkadaşa soruyorum acaba parisin anlamını biliyormu madem türkçe isimlerin anlamlarını bilmiyor özenti gibi paris koyuyor hadi çıksın anlamını sölesin.benim aklıma sex yapan yarı çıplak bi kadın geliyor.yada domuz etiyle beslenen ellerinden içki şişeleri düşmeyen ve köşe başlarında kadınların kendilerini pazarladıkları şehir aklıma geliyo anlam bu yani bundan dahakötü anlam taşıyosa türkiyedeki isimler buyrun koysun.bizim isimlerimize kimse hakaret edemez.peygamberimiz kızını eşlerinin isimleri var.anlam istiyosa.aldınmı cewabını arkadaşımmmmmm.............

arkadasim paris tini olarak cok hos gercekten..

ama cocuga isim koymak buyuk bir sorumluluk, cocuklar isimlerine gore sekillenir..

pariste hic bulundunuz mu bilmiyorum? guzelligine mi vuruldunuz diyecegim ama istanbuldan guzel degildir, taslarla, tas binalarla cevrilidir, bir unlu caddesi vardir, bir de nehir o kadar...

asiklar sehri olarak nitelenen o sehri bizi gezidren hanimdan dinlemistim, ara sokaklari cok dardi, ve yerlerde uzun uzun oluklar.. ortacagda avrupada tuvalet kulturu olmadigindan, yollara uzun oyuklar insa etmisler ,insanlar ihitiyacini giderdikten sonra ,kovalarla, cislerini camdan asagi bosaltirmislar, bu oluklarda insanlarin diskilari nehire kadar gidermis, simdiler de ask kokuyor denilen o sehir vakt-i zamaninda sidik ve b.k kokuyormus anliyacaginiz.. hani filmlerde goruruz ellerinde semsiyeseler guzel kadinlar yurur kaldirimlardan , tahmin edin semsiyeler neden var ?

tepelerinden asagi boca edilen diskilar uzerlerine gelmesin diye..benim canim atalarimsa o zamanlar hamamlarda kirklanirmis

kendimi bi an kaptirdim gidiyorum ama dedim ya cocuk ve isim iyi dusunulmesi gereken ikili..

hayirlisiyla bebeginizi kollariniza alinca, onu gorunce zaten aklinizdan gecen isimlerden biri ona uyacaktir.. ama mumkunse koyacaginiz isimlerin gelmisini, gecmisini bi arastirin..

Son düzenleme:
bencede bi cocuga konulacak isim degil
sahsen ben ismimin paris olmasini hic istemezdim
yinede siz bilirsiniz tabi
hatta kirilmayacaginizdan emin olsam bsy daha soylerdimde
sonucta birbirimizi tanimiyoruz bana kirilmanizi istemem

valla dogru soyluyosun canim bi paris degil butun avrupa oyle,
belcikadada var bol bol bu oyuklardan

ama super anlatmissin koptum
valla ask sehri denildiginde benim aklima ilk istanbul sonrada venedik geliyo paris hic gelmiyo

nedir bu yabancı özentiliği anlamıorum.onlar geldiklerinde türkiyeye hayran kalıolar asıl.zaten avrupa hayranlarının çoğu orayı hiç görmediği,sadece resimlerden filmlerden bildiği için.uzaktan hoş gelio ama gitseler yaşasalar,kendi memleketlerinin değerini daha iyi anlıcaklar....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…