Doğuma Hazırlık Kızıma "Paris" ismini düşünüyorum ne edersiniz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

canli bi ornek olarak kendimi gostermek istiyorum
kendi vatanim gibisi yok

bu arada konu sahibi arkadas iki başlık daha açmış sonra melisamı olsun edamı diye :) ne oldu acaba bak merak ettim şimdi

bu arada konu sahibi arkadas iki başlık daha açmış sonra melisamı olsun edamı diye :) ne oldu acaba bak merak ettim şimdi
dubai ya da moskova dururken ....pek bi sıradan olmuş bak şimdi.neyse,sağlıkla sıhhatle büyütür inşallah...

güzel memleketimin güzel isimleri varken paris hiç hoş olmadı:) bence güzel bir isim koyun şimdi malum paris diye bir dizide canlandırılan köpek var ve onunla özdeşen isim haline geldi, benim kedim var onun isminide paris olsun demişlerdi ilk geldiğinde yok dedim duman olcak ve duman oldu.. arya , şimal , nil , :) vs vs bir sürü güzel isimler var takdir sizindir.

Eurovision şerefine ismini Bakü koyabilirsin. isimle ilgili bu kadar çok konu açtığına göre, isim koyma mevzusu senin için bir devlet ya da hayat memat meselesi galiba.

işi, sağlam ele alıp, profesyonel bir şirketle anlaşıp en sağlıklı ''kızıma isim please'' anketini yaptırabilirsin. hem halk en güzel seçimi yapacaktır.

ay kızdım kusara bakmayın arkadaşlar..

sağlıkla büyüsün inşaallah...

ben oğlumun adına aren çınar koycam demiştim hafiif isim diyen bi arkadaş vardı.çocugunuza sırf degişik olsun diye hafif isim koyuyosun dedi de....bunu gördümü çok merak ediyorum...al sana ağır isim...

benim kızımın adı beril ,bende sizin gibi havalı , çok bulunmayan bişey düşünmüştüm içime de çok sindi beril ismi herkes te çok beğeniyor.hatta bizden etkilenip kızının adını beril koyan bile oldu. yine olsa yine beril koyardım o derece yani.

benim kızım ismide efnan..hem kuranı kerimde rahman suresinde geçiyor(cennet meyvası anlamında) hemde kimsede yok..bizden sonra özenip koyanlar oldu kızım şuan 16 yaşında..

Ben bu konuya bu şekilde cevap vermek istedim.

Çocuklara güzel isim koymalıdır! Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
Çocuğa güzel isim vermek, dinini öğretmek ve vakti gelince evlendirmek, evladın babası üzerindeki haklarındandır

Kıyamette, babanızın ismi ile beraber [Mesela Ali oğlu Emin, veya Ali kızı Emine diye] çağrılacaksınız. O halde isminiz güzel olsun!)

Bir de bir arkadaşım vardı yabancı isimli.Yıllarca onu okulda rus kızı diye çağırdılar en son orta okula gidiyorduk artık dayanamadı mahkemeye başvurdu.Kendisine kuranda da geçen anlamı da güzel bir isim koydu.Anne babası hala konuşulduğunda nasıl böyle bir cahillik yapmışız derler.Ama bir gerçek var ki her ne kadar o resmiyette kullanılan ismini değiştirse de Allah'ın indinde asıl olan kulağa okunan isimdir.Bu nedenle çoook düşünmeliyiz isim koyarken.Mesela sanem ismini çok duymuşsunuzdur kulağa güzel gelir belki.Lakin anlamı puttur ve Peygamberimizin kesinlikle yasakladığı bir isimdir bu nedenle dikkat edelim araştıralım öyle koyalım meleklerimize isimlerini.

bizim evdeki oyuncak ayının adı bile 'Emine'.yanlış anlaşılmasın hakaret manasında değil,kızıma emine ablası hediye etti,unutulmasın diye hediyesine de onun adını verdik.
biz ayıyı bile yüceltirken,sizin çocuğunuzu yerin dibine sokmaya çalışmanız çon enteresan,kusura bakmayın.

yahşi cazibeyi çok izleyenlerdenmisiniz? genelde köpeklere konuyor o isim ya yanlış anlamayında kötü gülesim geldi valla...ne isimler var değişik olsun diye çocuğunuzu arkadaşlarına karşı ilerde rencide etmeyin unutmayın öldükleri zaman babalarının adıyla kendi isimleri söylenecek ve ismi güzel olmayanlar rabbinin huzurunda iyi karşılanmayacak..

anamın babamın bana koyduğu isimden allah beni neden yargılasın?benim bunda suçum günahım ne?diyelim ki eksiksiz her farzı yerine getiriyorum,sadece adım kötü diye allahın beni hoş karşılamaması hak mı?
bunu bizzat kuran'dan okumak istiyorum,bana lütfen yerini gösterebilir misiniz?

Rasulullah (sav) güzel isim koymanın önemini şöyle açıklıyor: “Sizler kıyamet günü isimlerinizle ve babalarınızın isimleriyle çağrılacaksınız. Öyleyse isimlerinizi güzel yapın.” (1)
1- Ebu Davud, Edeb 69

Mahşerde her çocuk, konan ismiyle çağrılacaktır. Şayet çocuğun ismi kötü manaya gelen gayrimüslim ismi ise, mahşer halkı önünde isminden dolayı utanan çocuk,

'Allah beni doğuştan Müslüman olarak dünyaya gönderdi, sen neden bana kötü manaya gelen ismi koydun?' diye isim koyandan davacı olacaktır. İsmin manasının böylesine ehemmiyetinden dolayıdır ki, Peygamber'imiz kötü manaya gelen yabancı isimleri iyi manaya gelen Müslüman isimleriyle değiştirme örnekleri vermiştir. Mesela (Uzza putun kulu) manasına gelen (abdu'l-uzza)'yı, Allah'ın kulu manasına gelen (Abdullah) ile değiştirmiştir. Ateş parçası manasına gelen (cemre)'yi de güzel kız manasına gelen (cemileyle) ile, Harp ismini de Hasan'la düzeltmiştir. Demek ki, Müslüman isminden maksat, mananın kötü olmamasıdır.

Sorularla İslamiyet | Çocuklara isim verme ve isim verirken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Aleyna ve Keziban isimleri ne manaya geliyor?

arkadaşım ben senden ebu davudun her hangi başka bir büyüğün dediğinği değil Kuran-ı Kerimden bir ayet yada tek bir cümle istedim bak ben yolluyorum:

söylenii çok hoş ama yaaa

pariiiiiisssssss annemmmmm

ama şaka bi yana bence hoş durmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…