- Konu Sahibi fatosemirhan
-
nedir bu yabancı özentiliği anlamıorum.onlar geldiklerinde türkiyeye hayran kalıolar asıl.zaten avrupa hayranlarının çoğu orayı hiç görmediği,sadece resimlerden filmlerden bildiği için.uzaktan hoş gelio ama gitseler yaşasalar,kendi memleketlerinin değerini daha iyi anlıcaklar....
dubai ya da moskova dururkenbu arada konu sahibi arkadas iki başlık daha açmış sonra melisamı olsun edamı diye :) ne oldu acaba bak merak ettim şimdi
dubai ya da moskova dururken....pek bi sıradan olmuş bak şimdi.neyse,sağlıkla sıhhatle büyütür inşallah...
Ege kızkardeşimin çocuğunun adı. Ada yı düşünmüştük ama şu sıralar çok var sıktı artık. Kimin çocuğu olsa Ada, Eylül, Ege, Ela... koyuyor.
Az bulunan, anlamlı, birazda havalı olsun istiyorum "DOĞA" nasıl sizce (o da bu aralar revaçta ama !)
anamın babamın bana koyduğu isimden allah beni neden yargılasın?benim bunda suçum günahım ne?diyelim ki eksiksiz her farzı yerine getiriyorum,sadece adım kötü diye allahın beni hoş karşılamaması hak mı?yahşi cazibeyi çok izleyenlerdenmisiniz? genelde köpeklere konuyor o isim ya yanlış anlamayında kötü gülesim geldi valla...ne isimler var değişik olsun diye çocuğunuzu arkadaşlarına karşı ilerde rencide etmeyin unutmayın öldükleri zaman babalarının adıyla kendi isimleri söylenecek ve ismi güzel olmayanlar rabbinin huzurunda iyi karşılanmayacak..
anamın babamın bana koyduğu isimden allah beni neden yargılasın?benim bunda suçum günahım ne?diyelim ki eksiksiz her farzı yerine getiriyorum,sadece adım kötü diye allahın beni hoş karşılamaması hak mı?
bunu bizzat kuran'dan okumak istiyorum,bana lütfen yerini gösterebilir misiniz?
arkadaşım ben senden ebu davudun her hangi başka bir büyüğün dediğinği değil Kuran-ı Kerimden bir ayet yada tek bir cümle istedim bak ben yolluyorum:Rasulullah (sav) güzel isim koymanın önemini şöyle açıklıyor: “Sizler kıyamet günü isimlerinizle ve babalarınızın isimleriyle çağrılacaksınız. Öyleyse isimlerinizi güzel yapın.” (1)
1- Ebu Davud, Edeb 69
Mahşerde her çocuk, konan ismiyle çağrılacaktır. Şayet çocuğun ismi kötü manaya gelen gayrimüslim ismi ise, mahşer halkı önünde isminden dolayı utanan çocuk,
'Allah beni doğuştan Müslüman olarak dünyaya gönderdi, sen neden bana kötü manaya gelen ismi koydun?' diye isim koyandan davacı olacaktır. İsmin manasının böylesine ehemmiyetinden dolayıdır ki, Peygamber'imiz kötü manaya gelen yabancı isimleri iyi manaya gelen Müslüman isimleriyle değiştirme örnekleri vermiştir. Mesela (Uzza putun kulu) manasına gelen (abdu'l-uzza)'yı, Allah'ın kulu manasına gelen (Abdullah) ile değiştirmiştir. Ateş parçası manasına gelen (cemre)'yi de güzel kız manasına gelen (cemileyle) ile, Harp ismini de Hasan'la düzeltmiştir. Demek ki, Müslüman isminden maksat, mananın kötü olmamasıdır.
Sorularla İslamiyet | Çocuklara isim verme ve isim verirken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Aleyna ve Keziban isimleri ne manaya geliyor?
3.5 ay sonra doğacak kızımız için farklı bir isim koymak istiyoruz. Paris ismi nasıl sizce. Başta çok iddialı ve saçma gibi geldi bana ama kulağa hoş gelen bazı isimlerin anlamları o kadar saçma ki Paris hoşuma gitmeye başladı ne dersiniz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?