kızıma yapılan yakıştırma

Bakalım ben nasıl bir anne olurum şimdi laf atması kolay tabii bana. Ama kusura bakmayın ben okul binasına giren velilere oldum olası sinir olurum. Lütfen binalara girmeyin öğrencilerin arasına karismayin inanin öğretmen olsaydınız bu manzara sizin sinirlerinizi bozmaya yeterli bile. Çocuklarınızı diğerlerinden devamli korumaya çalışmayın sizi aileniz böyle mi yetiştirdi şimdiki nesile bakın madem şimdiki tavır doğru neden yeni nesil yeriyor begenmiyor kimse o zaman bide bunu düşünün! Çocuğunuz bir yanlış yapınca onu yüzlerini Özür dilemesini sağlayın okul içinde değil tabi. Anneler birbirinize tavır almayın ilk ve orta okulda tartıştığı hangi çocuk hayatınızı karartti? Fırsat verin de iletişim kursunlar aranıza saklanmasınlar. Öğretmenlik yapmış olduğum için konuştum bu kadar. Konu Sahibi yanlış bir cümle kurduysam kusura bakma. Aslında genel bir konuşma yapmak istemiştim gaza geldim

Parkta oynayan çocukların basit kavgaları gibi değil bu olay. Yanlis karsılastırma yapıyorsunuz. Planlı bir şşekilde iftira atarak psikolojik baskı altına almadan söz ediliyor ve bu ciddi bir durum. Çocuk psikolojik ve fiziksel şiddet tehdidi altındayken asla kendisi halletsin diye bakılamaz zaten bu çok yanlış bir tutumdur.
O bencil yetiştirdiği çocuğunu daha da bencil hale getirmeye çalışan sözde eğitimci veli sebebi ile bu hale gelmiş siz de dikkatli okumuş olsanız bunu görürdünüz. "benim çocuğum yapmaz,benim çocuğumun başarısını kıskanıyorsunuz" demesi bile olayın özeti aslında. Burada konu sahibi eleştirilecek en son kişi.

Okulların %90'ında bir velinin öğretmen yerine sorunun yaşandığı öğrencilerin yanına gidip onlarla konuşması çok büyük tepki alır.Hak olarak bunu size tanımazlar.Bu yüzden sınıf öğretmeninin kızı koruduğuna eminim bu hiç hoş karşılanan bişey değil.Hatta yine size ılımlı yaklaşmışlar.Farklı bi olay üzerinden lisedede bir kızın annesi kızının sorun yaşadığı diğer kızların yanına giderek onlarla konuşmuştu, ve müdür bunu duyduğunda kadını odasına alıp siz öğrencilerle muhattap olamazsınız yapılması gereken bizim yanımıza gelmenizdi diye çokkkk sert bir dille uyararak okuldan göndermiş ve olayıda tamamen kapatarak kızlardan özürdilemişti.Siz böyle birşeyle muhattap olmak zorunda değilsiniz aranızda tartışma olabilir ama çözüm için bize gelinmeliydi burası bir okul böyle bişeyle karşılaştığınız için üzgünüz diye.Çünkü anne direkt sınıfa gelip konuşmuştu kızlarla.Olayın hem benim sınıfımda olması hemde o gün idare nöbetçisi olmam sebebiyle olaya baya hakim olmuştum. Ve devlet okulunda okudum bende yani çok ilgi alaka var kesin özeldir diye düşünülmemesi için bunuda dip not geçiyim. Üstelik sizin karşınızdaki kızlar yaşlarıda küçük çocuklar. Evet siz bir açıklama yapmışsınız, sizin de yanınıza gelicektim kızlardan dinlemek istedim diye ama yinede bu tarz şeyler okul idaresi ve öğretmenler tarafından hiç hoş karşılanmıyor böyle velilere tepki gösteriyorlar ciddi anlamda. O yüzden o kızın sınıf öğretmeni tarafından korunma sebebi yada müdür tarafından korunma sebebi tamamen bu. Yanılmışsınız önce kızların yanına giderek.

Diğer aileyi diğer çocukları haklı bulan tek bir yorum bile görmedim zaten. Burdaki muhattab karşı taraf olsaydı onada layıkıyla saldırılırdı eminim, ama şuan konu sahibi muhattabımız ve öğretmenlerle görüşmeden çocuklarla görüşmesi bir hata. Bunu kabul etmek neden bu kadar zor. Farkındaysanız o aileye değil de yalnız olan çocuklara yapmış hatta. Bence sadece bir taraf olmuş körü körüne savunmaya çalışıyorsunuz konu sahibi. Herkesin demek istediği çocuğunuzun yaşadığı çok kötü bi durum tabiki yardımcı olun ama bunun çözüm yolu olarak bunu seçmeyin. Sizın bir bakışınızı Bile tehdit algılayacak çocuklarla değil kendi ebat ve sevıyenızdekı yetıskınlerle halledin. Gerçekten başka bi yetişkinin çocuğunuzu yanında siz yokken gelip yargılamasını, korkutup aglatmasını normal buluyorsanız bence anneliği çok yanlış anlamışsınız. Karsıdakılerde aynı onun çocuğu gibi çocuk ve onlarında bir psikolojisi var. Bırakın anneleri, ögretmenleri halletsin, konu sahıbı o çocukların hiç bir şeyi olmuyor.

Ayrıca olayda gördüğünüz iftira ve plan kurma kısmı tam olarak neresi? Iftıranın kelime anlamını biliyor musunuz? Planlı bir komplo kurup biz buna hırsız diyelim cetveli kitabının arasına koyup o aldı diyelim filan gibi bi şey yok. Çocuğun az önce elinden zorla alınan cetvelin okuduğu kitap arasında olduğunu görünce acaba alacak mı, almasına engel olalaım filan gibi bi durum var. Açık konuşuyorum ben öğretmen olsam öğrencinin elinden zorla aldığım bi şeyi sonra kitabının arasında gizlenmiş görsem ben de alacak mı acaba diye düşünüp gozlemlemeye başlarım. Çocukların hatası arkadaşlarının ne hıssedecegını düşünmeden, zaten hoslanmadıkları bir arkadaşları olduğu için bunu ayan beyan herkesin önünde yapmaları.

Valla ogrenciden cok veli var.mudur kackere soylemesine ragmen kimse dinlemiyor.cunku bos bos cene yapmaktan duymuyolar bile.

koskoca kadın çocuğun yaşındaki çocukları dengine almışsın ( sen azarlamasan bağırmasanda o çocuklar seni karşısında görünce korkar.
seni tanımıyorlar, kızın annem gelicek flan demiş ılımlıda yaklaşsan korkarlar) hala da çocuk demeyin, iftira da iftira deyip duruyorsun.yine çocuklar hatalarını kabul özür etmiş senden olgunlarmış. sen hala koskoca kadınsın doğrudan muhatap olmam yanlıştı hata yaptım diyemiyorsun .
neyi anlatmya çalışıyorsun.ayrıca o velilerin yerinde olsan o okul idaresini de, gelip benden habersiz çocuğumla muhatap olan veliyi de fena yapardım net.

okul zaten okul değilmiş elini kolunu sallayan veli istediğini yapıyor. bence o çocukların yaptığınan daha tehlikeli bi durum bu.

demek ki bu başı boş okulda Allah muhafaza sapık bir veli olsa (olmaz olmaz demeyin ) gelip çocuklara zarar da verebilir zira ortam buna müsait.

Edit: cesaretin varsaydı annesi yanında olan çocuğuda muhatap alsaydın ya.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim.malesef bazı kulüp üyeleri beni resmen eli sopalı Cadı yaptı.ama bugün olsa yine aynını Yaparım.benim Yazdığım açıklamayı öyle evirip çevirdiler öyle senaryolar ürettiler ki hayretle okudum.ama sizin gibi bilinçli üyelere çok tşk ediyorum.öyle onların seneryolarındaki gibi ben eli belinde gelin bakayım şuraya dizilin siz benim kızma ne yaptınız olayı yok. Hatta bazı iyiler kızımı hırsız bile Yaptılar .neyim deyip geçiyorum. abiler Yaptılar

Sen hukuk okuyup avukat olmak istedin galiba ama başarmadın.burda güzel mahkeme kuruyorsun kimi yargılıyorsun ki ..... Muhatap olmam çünki muhatap Alınacak kişi değil olsaydı zaten alırdım. Senin gibi

Aynı
aynı şeyi söyledim.eğitimci olmanız herşeyi doğru bildiğiniz anlamına gelmez dedim. Çok teşekkür ederim

Çok teşekkür ediyorum ama malesef bazı üyeler nasıl okuyor anlamıyorum.veli aslında eğitimcinde değil.gişe görevlisi ama herkese eğtimciyim deyip ahkam kesiyor.bildiğim İngilizce'si var sanırım eve ders veriyor kendini eğitimci vasfınıza Layık Görüyor. İşte Buda bir nevi şişlik Ego. O egosunda ortaya çıkardığı çocukda ortada

Kafanızda senaryoya hayran kalmamak elde değil doğrusu

K

MalAsaf onlar göre elleri bağlayıp Karşıdan seyretmem.sizin çocuğunuzun başına böyle birşey gelince siz Karşıdan bakıp sorunları hadi çözün deyin ben diyemem. Yorumunuz için size çok teşekkür ediyorum. Beni doğru anlamışsınız exxwoman

İlkokuldayken yakın bir kız arkadaşımla bir sürtüşmemiz olmuştu. Arkadaşım dedesine söylemiş. Dedesi gelip okul çıkışında bana kızmıştı. O adamın bana kızdığı anı hala unutamıyorum. Ben 31 yaşındayım. 23 yıl falan oldu sanırım unutmadım. Arkadaşımın dedesi öleli 15 sene oldu. Birgün bile rahmet dilemedim. Öldüğünde de Allah rahmet eylesin demedim, şimdi de demiyorum. Çünkü Allah rahmet eylemesin, o gün beni o kadar üzmenin Hesabını sorsun ona. Kinim hiçbir şekilde Geçmiyor. Çünkü çok küçüktüm, kazındı beynime.

Çocuğunuzu savunmanız doğru bir davranış ama o çocukları birebir uyarmanız çok yanlış. O adam o gün bana kızmak yerine Öğretmene söyleseydi , belki de bugün ölen birine bu kadar kin dolu olmazdım.

Not: o arkadaşımla da hala canciğer dostuz.

Maalesef 5. sinif ogrencileri hep sorunludur, tam gecis doneminde cunku.
Fakat hala cocuklar, demek aile icinde kayip oldugu dusunulen esya icin birini sucluyor ebeveyn, ki cocuk, aileden gelen aliskanlikla bunu rahatlikla dile getiriyor.
Sizin cocugunuzun yasadigi cok agir bir travma. Yerinde kalip, gercek ortaya cikana dek aglamadan gunluk hayatina devam etmesini, mucadele etmesini onerir ilgili otoriteler.
Lakin, gunumuz kosullarinda cocuk icin aslinda o kadar da saglikli olmadigini dusunuyorum bu durumun. Hepsi internet kullaniyor, okul da konusulan, internet ortaminda da konusuluyor.
Yazip yazip sildim, ben olsam ne yapardim?...
Kolayliklar diliyorum.

Okudunu anlama eğitimi veren çok güzel kurslar var tavsiye ederim. Çok katkısı olur inanın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…