- 30 Haziran 2014
- 518
- 472
- 103
- Konu Sahibi Erener2307
-
ayrıca ortada ideal filan yok gayet gündelik hayattan bi çözüm var. Günümüzde iyi kötü biraz eğitim almış her aile çocuğun bi problemi olduğunda kendi kendine çözebilmesi için ona bi şans verir, olmuyorsa müdahale eder. Artık kendi kendine yetebilen çocuklar yetiştirmenin önemini bilmeyen anne baba olduğunun sanmıyorum. Siz çocuğunuz parkta bi çocukla kavga etse koşup hemen nasihat mi çekerdiniz çocuklara yoksa bi beş dk aralarında halledebilecekler mi diye gözlemleyip sonrasında mı müdahale etmeyi mi tercih edersiniz?
Ben köy okulundayim, belki bunun etkisi vardır.Valla o zaman çok iyi bir okuldasınız ne diyeyim...
Ben branşcıydım 5 lerin dersine girdim hiç de öyle değillerdi kız arkadaşını taciz eden bile vardı.
Diğer aileyi diğer çocukları haklı bulan tek bir yorum bile görmedim zaten. Burdaki muhattab karşı taraf olsaydı onada layıkıyla saldırılırdı eminim, ama şuan konu sahibi muhattabımız ve öğretmenlerle görüşmeden çocuklarla görüşmesi bir hata. Bunu kabul etmek neden bu kadar zor. Farkındaysanız o aileye değil de yalnız olan çocuklara yapmış hatta. Bence sadece bir taraf olmuş körü körüne savunmaya çalışıyorsunuz konu sahibi. Herkesin demek istediği çocuğunuzun yaşadığı çok kötü bi durum tabiki yardımcı olun ama bunun çözüm yolu olarak bunu seçmeyin. Sizın bir bakışınızı Bile tehdit algılayacak çocuklarla değil kendi ebat ve sevıyenızdekı yetıskınlerle halledin. Gerçekten başka bi yetişkinin çocuğunuzu yanında siz yokken gelip yargılamasını, korkutup aglatmasını normal buluyorsanız bence anneliği çok yanlış anlamışsınız. Karsıdakılerde aynı onun çocuğu gibi çocuk ve onlarında bir psikolojisi var. Bırakın anneleri, ögretmenleri halletsin, konu sahıbı o çocukların hiç bir şeyi olmuyor.Parkta oynayan çocukların basit kavgaları gibi değil bu olay. Yanlis karsılastırma yapıyorsunuz. Planlı bir şşekilde iftira atarak psikolojik baskı altına almadan söz ediliyor ve bu ciddi bir durum. Çocuk psikolojik ve fiziksel şiddet tehdidi altındayken asla kendisi halletsin diye bakılamaz zaten bu çok yanlış bir tutumdur.
O bencil yetiştirdiği çocuğunu daha da bencil hale getirmeye çalışan sözde eğitimci veli sebebi ile bu hale gelmiş siz de dikkatli okumuş olsanız bunu görürdünüz. "benim çocuğum yapmaz,benim çocuğumun başarısını kıskanıyorsunuz" demesi bile olayın özeti aslında. Burada konu sahibi eleştirilecek en son kişi.
Valla ogrenciden cok veli var.mudur kackere soylemesine ragmen kimse dinlemiyor.cunku bos bos cene yapmaktan duymuyolar bile.Bakalım ben nasıl bir anne olurum şimdi laf atması kolay tabii bana. Ama kusura bakmayın ben okul binasına giren velilere oldum olası sinir olurum. Lütfen binalara girmeyin öğrencilerin arasına karismayin inanin öğretmen olsaydınız bu manzara sizin sinirlerinizi bozmaya yeterli bile. Çocuklarınızı diğerlerinden devamli korumaya çalışmayın sizi aileniz böyle mi yetiştirdi şimdiki nesile bakın madem şimdiki tavır doğru neden yeni nesil yeriyor begenmiyor kimse o zaman bide bunu düşünün! Çocuğunuz bir yanlış yapınca onu yüzlerini Özür dilemesini sağlayın okul içinde değil tabi. Anneler birbirinize tavır almayın ilk ve orta okulda tartıştığı hangi çocuk hayatınızı karartti? Fırsat verin de iletişim kursunlar aranıza saklanmasınlar. Öğretmenlik yapmış olduğum için konuştum bu kadar. Konu Sahibi yanlış bir cümle kurduysam kusura bakma. Aslında genel bir konuşma yapmak istemiştim gaza geldim
Çok teşekkür ederim.malesef bazı kulüp üyeleri beni resmen eli sopalı Cadı yaptı.ama bugün olsa yine aynını Yaparım.benim Yazdığım açıklamayı öyle evirip çevirdiler öyle senaryolar ürettiler ki hayretle okudum.ama sizin gibi bilinçli üyelere çok tşk ediyorum.öyle onların seneryolarındaki gibi ben eli belinde gelin bakayım şuraya dizilin siz benim kızma ne yaptınız olayı yok. Hatta bazı iyiler kızımı hırsız bile Yaptılar .neyim deyip geçiyorum. abiler YaptılarMuhtemelen o kızın sözümona eğitimci annesi öğretmenin arkadaşı o yüzden koruyor.Hiç de hafife alınacak bir sorun değil bu. Bu yapılana "bullying" yani "akran zorbalığı" deniyor duydunuz mu bilmiyorum. Akran zorbalığı böyle böyle başlıyor korkunç boyutlara ulaşıyor zorbalar kurbanın peşini asla bırakmıyor o yüzden müdahele etmekle çok doğru yapmışsınız hanım efendi. Ben de eğitimciyim ve bir bireyin çocuk olması hatalarını yanlışlarını asla mazur gösteremez. Çocuğun annesi "ne olursa olsun çocuğum haklı hatalı bile olsa onu her şartta korurum başkalarına zarar verse de önemli olan benim çocuğum" modundaki bencil ve vicdansız annelerden. Böyle yaparak çocuklarını gerçek hayata hazırladıklarını ve onları özgüvenli yetiştirdiklerini düşünüyorlar. Ezileceğine ezsin mantığı var böyle velilerde maalesef. Zaten zorbalık çocukların ailelerinden öğrendikleri bir şey. O yüzden işin peşini bırakmayın gerektiğinde müdahil olun ve kızınıza kendisini korumayı öğretin.
Bu da akran zorbalığı ile ilgili bir yazı
http://www.aktuelegitim.com/akran-zorbaligi-ve-akran-zorbaliginin-turleri-nelerdir.html
Sen hukuk okuyup avukat olmak istedin galiba ama başarmadın.burda güzel mahkeme kuruyorsun kimi yargılıyorsun ki ..... Muhatap olmam çünki muhatap Alınacak kişi değil olsaydı zaten alırdım. Senin gibikoskoca kadın çocuğun yaşındaki çocukları dengine almışsın ( sen azarlamasan bağırmasanda o çocuklar seni karşısında görünce korkar.
seni tanımıyorlar, kızın annem gelicek flan demiş ılımlıda yaklaşsan korkarlar) hala da çocuk demeyin, iftira da iftira deyip duruyorsun.yine çocuklar hatalarını kabul özür etmiş senden olgunlarmış. sen hala koskoca kadınsın doğrudan muhatap olmam yanlıştı hata yaptım diyemiyorsun .
neyi anlatmya çalışıyorsun.ayrıca o velilerin yerinde olsan o okul idaresini de, gelip benden habersiz çocuğumla muhatap olan veliyi de fena yapardım net.
okul zaten okul değilmiş elini kolunu sallayan veli istediğini yapıyor. bence o çocukların yaptığınan daha tehlikeli bi durum bu.
demek ki bu başı boş okulda Allah muhafaza sapık bir veli olsa (olmaz olmaz demeyin ) gelip çocuklara zarar da verebilir zira ortam buna müsait.
Edit: cesaretin varsaydı annesi yanında olan çocuğuda muhatap alsaydın ya.
en öyle şimdiki çocuklar çocuk değil başka boyuttalarValla o zaman çok iyi bir okuldasınız ne diyeyim...
Ben branşcıydım 5 lerin dersine girdim hiç de öyle değillerdi kız arkadaşını taciz eden bile vardı.
aynı şeyi söyledim.eğitimci olmanız herşeyi doğru bildiğiniz anlamına gelmez dedim. Çok teşekkür ederimÇocuğuna , Kuran_i kerime el bastırarak yemin ettiren , bir kadınla nasıl konuşacağını bilmeyen , ego tatmini peşinde olan, kıskandığını ima eden bir ailenin kızı. Buysa eğitim , eğitimsiz olmak daha iyi.
Onlar çocuk demeyin. Öyle tehlikeli çocuklar var ki, insanın aklı almıyor yaptıklarından.
Evet belki de çocuklarla muhatap olmamalıydı ilk etapta ancak bazen insan evladının ağlaması ve çok üzülmesi karşısında çok fevri davranabilir, bu normal.
Birde en çok kızdığım cümlelerden biri " ben egitimciyim " .. Her eğitimci iyi değildir. Her eğitimci tüm doğruları bilemez.
Eğitimsiz egitimcilerle dolu okullar.
Çok teşekkür ediyorum ama malesef bazı üyeler nasıl okuyor anlamıyorum.veli aslında eğitimcinde değil.gişe görevlisi ama herkese eğtimciyim deyip ahkam kesiyor.bildiğim İngilizce'si var sanırım eve ders veriyor kendini eğitimci vasfınıza Layık Görüyor. İşte Buda bir nevi şişlik Ego. O egosunda ortaya çıkardığı çocukda ortadaParkta oynayan çocukların basit kavgaları gibi değil bu olay. Yanlis karsılastırma yapıyorsunuz. Planlı bir şşekilde iftira atarak psikolojik baskı altına almadan söz ediliyor ve bu ciddi bir durum. Çocuk psikolojik ve fiziksel şiddet tehdidi altındayken asla kendisi halletsin diye bakılamaz zaten bu çok yanlış bir tutumdur.
O bencil yetiştirdiği çocuğunu daha da bencil hale getirmeye çalışan sözde eğitimci veli sebebi ile bu hale gelmiş siz de dikkatli okumuş olsanız bunu görürdünüz. "benim çocuğum yapmaz,benim çocuğumun başarısını kıskanıyorsunuz" demesi bile olayın özeti aslında. Burada konu sahibi eleştirilecek en son kişi.
Kafanızda senaryoya hayran kalmamak elde değil doğrusuOgretmenler beni tanimaz. Bu sene bir kez gittim diyorsunuz . kiziniz 5.sinifta. Yani orta 1. Okudugu okula yeni başlamış. Siz zahmet edip ogretmenleri ile bile tanisamissiniz. Gerekce olarak da kizim akillidir diyorsunuz. Yani size soylenecek cok sey var ama yorulmak da istemiyorum. Okula hır gür çıkarmaktan baska amaclarla gelmeyen sorumsuz velilerimizi canlandirdiniz gözümde.
Komplo mu?
Yuh.
CIA falan da vardır işin içinde[/QUOTE
Süpersiniz .. Hele hele tarzınıza hayran kalmamak elde değil
yok canım 9
-10 yaşındaki çoçuk ayıp yapar siz ne ayıp yapacaksınız ?
ayıp sadece çoçuklar yapar ....
siz hiç çoçuk olmadınız hayata hep bu yaşta başladınız ,,hep doğruydunuzzzzzz
doğrudan bir gıdım sapmadınızz[
Süpersonik mahkeme heyeti kuralım bence okudunu anlama eğitimleri var çok verimli oluyor deneyin derim
Güzel idealler bunlar ama gerçekçi değil. Keşke öyle olsa.
Burada aslında hatanın çoğu okul yönetimine ve oradaki sorumlulara ait. Böyle bir durum olduğunda derhal rehberlik servisi devreye girmeli veli başkasının çocuğu ile muhatap olmamalı zaten. Bu konuda haklısınız ama görevini yerine getirmeyen önlem almayan ve taraflı davranan idare karşısında velinin bu davranışı çok normaldir. Kimse çocuğunu el alemin terbiye vermediği bencil yetiştirdiği çocuklara yem olsun diye doğurup büyütmüyor.Hırsızlıkla suçlanmak ne demek bir çocuk için biliyor musunuz? Ve zorba çocukların müdahele edilmezse işi ne boyutlara vardıracağını? Ayrıca o diğer iki kız öğrencinin velisi arayıp özür dilemiş çocuklarının hatasını farketmişler yani şikayetlik bir durum yok ortada.
Bu şekilde en azından soruna dikkat çekmiş oldu kayıtsız kalınmasının önüne geçmiş oldu, hiçbir şey yapılmamasından iyidir. Her zaman olması gerektiği gibi ilerlemiyor süreç
tee Allah'ım????? Tarz süper 10 numaraAzarladın demiyorum. Te allahım yaa
Kızları karşına alman hata bunu kabul et
Öğretmenle konuşman gerekiyordu
Okudunu anlama eğitimi veren çok güzel kurslar var tavsiye ederim. Çok katkısı olur inanınOlayı çok fazla büyütmüşsünüz
Ve kusura bakmayın ama haksızsınız
O yaştaki çocuk iftiranın ne olduğunu bilmez
İftira atsa bile yaptığı şeyin "iftira" olabileceğini kavramaz
Üstelik iftira da atmamış. Kızınızı cetvele bakarken görmüş, daha sonra da masasında cetveli görmüşler ve doğal olarak eve götüreceğini düşünüp alıp saklamışlar.
Öyle bir anlatmışsınız ki sanki kızlar planlı programlı bir şekilde cetveli kızınızın masasına bırakmış ve ona aa hırsız demişler gibi. Entirika falan yok yani ortada.
Biz buna iftira değil, yanlış anlaşılma diyoruz kısaca.
Babası verdiği tepkide son derece haklı. Siz kimsiniz ki karşısınıza küçücük çocuğu alıp ağlatıyorsunuz. Kim bilir ne dediniz de korkuttunuz. Benim çocuğumu bir veli gelip ağlatsa çok ciddiyim alnını karışlardım. Dua edin babası daha büyük tepki vermemiş. Ve evet gerçekten eğitimli aklı başında modern bir annenin yapacağı iş değil bu. Böyle bir veli gider öğremenle konuşur. Dağ başımı oradı? Hiyerarşi yok mu ?
Sizin kızınızdan şikayetçi olan biri direk gelip sizin kızınızla konuşsa ? Ne düşünürsünüz? Düşünsenize kkzınkz bir anda karşısında bir yetişkin görüyr. Kendisini azarlamaya gelmiş (o nun düşüncesine göre)
Haklıyken haksız konuma düşmüş ve olayı çok dramatize etmişsiniz. Öğretmen de haklı. Ben olsam ben de o kızı sonuna dek savunur size yedirmezdim. Bir ceza verilecekse bu öğretmenin işi. Veli kafasına göre sınıfa girip çocuklara ayar çekemez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?