kızıma yapılan yakıştırma

Valla o zaman çok iyi bir okuldasınız ne diyeyim...
Ben branşcıydım 5 lerin dersine girdim hiç de öyle değillerdi kız arkadaşını taciz eden bile vardı.

kesinlikle katılıyorum...

Valla o zaman çok iyi bir okuldasınız ne diyeyim...
Ben branşcıydım 5 lerin dersine girdim hiç de öyle değillerdi kız arkadaşını taciz eden bile vardı.

Sabah beridir bir elin parmağını geçmeyecek kadar azımız, sizinle aynı şeyleri söylüyoruz, ama dinlenilmiyor. En iyisi milletin gözüne gözüne sokmak. Paylaştığınız yazıyı buraya aktarıyorum izninizle. İnanın konuyu açan anne kadar rahatsız oldum bu tutum karşısında. Bizler de çocuktuk, bizler de çocuk büyüteceğiz.

AKRAN ZORBALIĞI İLE İLGİLİ YANLIŞ ALGILAR

Akran zorbalığının bu derece yaygın bir sorun olduğu halde bu kadar az önemsenmesinin birçok kültürel ve sosyal nedeni var. Öyle anlaşılıyor ki zorbalık hakkındaki çeşitli yanlış toplumsal yargılar şiddetin üretilmesinde ve tekrar tekrar üretilmesinde önemli bir rol oynuyorlar. Bu algılardan bazıları şunlar:

İNKAR VE KÜÇÜMSEME: Özellikle okul yöneticilerinin, sorunları görmezden gelerek ‘Bizim okulda zorbalık yoktur’ diyerek kendilerini savunmaya çalışmaları. Toplumsal açıdan bakıldığında da zorbalık olaylarının ‘büyütülecek kadar ciddi olmadığı’ algısı. Oysa Doç. Dr. Metin Pişkin tarafından ilköğretim öğrencileri üzerinde yapılan araştırmalar öğrencilerin yüzde 26’sının fiziksel, yüzde 34’ünün de sözel şiddete maruz kaldığını ortaya koymuştur.
EĞİTİCİ BULMA: Zorbalığı büyüme ve gelişmenin doğal bir parçası olarak görmek büyük bir hatadır. ‘Zorbalığa uğrayan öğrencilerin yaşam güçlükleriyle mücadele etme becerisi gelişir’, ‘bu öğrenciler acı çekerler ama acı onları olgunlaştırır’ ya da ‘zamanla unuturlar’ gibi yaklaşımlar çok yaygın ve tehlikelidir.
EĞLENCELİ BULMA:
Doğası gereği şiddet ve zorbalık içeren eylemleri çocukların birbirine yaptığı ‘masum şakalar’ olarak görmek, en fazla ‘ayarını kaçırmış’ olmakla suçlamak.
GÖRMEZDEN GELME: Toplumda kendisine yapılan zorbalığı şikayet eden öğrencileri ‘ana kuzusu’ olarak tanımlayıp aşağılamak, bu kişileri ispiyonculukla suçlamak gibi bir eğilim vardır. Şikayetler genellikle önemsenmez ve kurban, dolayısıyla şiddet, görmezden gelinir. Bu öğrenciler yalnızlaştırılır.
KURBANI SUÇLAMA: Zorbalığa uğrayan öğrencinin ‘mutlaka bunu hak edecek bir şey yaptığı’nın düşünülmesi. Kurbanın kışkırtıcı olarak görülüp zorbalığa ortak edilmesi.
ZAMANA BIRAKMA: Küçükken yapılan zorbalıkların geçici bir ergenlik durumu olarak görülmesi ve bu zorbalıkları yapanların büyüyünce olgunlaşıp ‘akıllı, uslu insanlar olacaklarını’ varsaymak. Oysa araştırmalar okul döneminde zorbalık yapanların önemli bir bölümünün, yetişkin olduklarında da kendilerine ve topluma zarar vermeye devam ettiğini ortaya koyuyor.
CİNSİYET AYRIMCILIĞI: Zorbalığın sadece erkekler tarafından uygulandığını düşünmek… Araştırmalar kızlar tarafından uygulanan şiddetin de küçümsenemeyecek boyutlarda olduğunu ortaya koyuyor.
(alıntı)

Haklıyken haksız olmuşsunuz direkt öğretmene veya ailelerine bildirseydiniz keşke.kızlar terbiyesizmiş biz de küçüktük 5. Sınıfta hiç böyle şeyler yaşamadık yani meğer ne temiz çocuklarmışız..

Tabi onların yaptıkları takdir edilecek bir konu alkışlayalım isterseniz. Onların yaptığı ayıp değil ama bizimki ayıp
yok canım 9
-10 yaşındaki çoçuk ayıp yapar siz ne ayıp yapacaksınız ?
ayıp sadece çoçuklar yapar ....
siz hiç çoçuk olmadınız hayata hep bu yaşta başladınız ,,hep doğruydunuzzzzzz
doğrudan bir gıdım sapmadınızz

Maalesef yorumlar hep konu sahibini ve kızını suçlar şekilde, zannedersin ki oyuncak için kavga eden birbirinin saçını çeken çocuklardan bahsediyor ciddi bir sorun gibi görmüyorlar. İşte zaten bu sebep yüzünden akran zorbalığı yaygınlaşıyor. Ve giderek akıl almaz boyutlara ulaşıyor zorbalık. Çocuklar çok acımasız olur.Sonuçları çok kötü oluyor. Kurban çocuklar travma yaşıyorlar ve bu durum bütün hayatlarını etkiliyor. İntihar eden kekeme olan depresyona giren çocuklar ve gençler var. Yetişkinlerdeki mobbing gibi düşünün empati yapmaya çalışın. Kaldı ki akran zorbalığı çok daha kritik ve kötü bir tablo oluşturuyor. Bunlar çocuk evet ama çocuk olmaları onları masum yapmaz.

allah aşkına bi yerlerde birileri oh olsun kızınıza iyi yapmışlar filan mı dedi de ben görmedim. Kızların yaptığını savunan, zorbalık olmadığını iddia eden filan yok. Zorbalığın tanımlarını, linklerini koymanıza filan da gerek yok, en az herkes sizler kadar biliyor ne olduğunu. Zorbalıksa hanımefendinin yaptığı zorbalığın alası. Söz konusu okulsa çocuğunuzu dövseler, taciz etseler bile siz veli olarak kendi kendinize gidip çocuklara hesap sorup nasihat veremezsiniz, kendi yargılamanızı kendiniz yapamazsınız. Karşınızdaki muhattaplar henüz çocuk. Gerçekten çok önemli bir suç işleseler bile yanlarında bir psikolog, bir psikolojik danışman olmadan polisin, müfettişin bile bu çocuklara hesap sormaya, ifadelerini almaya hakkı yoktur. Size yaptığınız şey çok basit gibi geliyor ama emin olun o çocukların aileleri de işin içine girer sizden şikayetçi olursa siz zararlı çıkarsınız. Hadi onlar bi çocukluk yaptılar diye kendilerini savunabilirler, siz kendinizi nasıl savunacaksınız? sizin çocuğunuz çok hassas psikolojisi hemen bozuluyor da diğerlerinin psikolojileri çok mu normal şu anda? Arkadaşları önünde sorguya çekilip küçük düşürüldüler, ağlatıldılar. Size bırakın kızınız bunu yaşamaya devam etsin, ezilsin siz karışmayın diyen yok. çocuklara şans verin kendi aralarında halletsinler yok halledemiyolarsa da koruyun tabi ki çocuğunuzu ama bunun yolu bu değil. Nasıl ki evimize giren hırsızı kendimiz yakalayıp cezasını kendimiz kesmeye kalkarsak suçlu oluyorsak, okulda da öğretmenler, idareciler dururken bunun hesabını da kendi kendinize sormaya kalkarsanız suçlu olursunuz.

Bu durumda ne istediginizi bilmiyor sunuz oluyor. Ben ne yapabilirim su saaten sonra demiş siniz ya. Diyoruz ki hangi konuda.
tabii canım tabiii tek senin kızının özgüveni yerinde, herşeyi mükemmell,,,,senin dilindee, düşüncende

offfff böyle tek gözlükle bakan
O kızı değil diğer iki kızı kastettim ben
Öğretmen neci orada ?
anlamaz canım anlamazz
tek gözlük var hanımefendidee
genel yorumlarına baktımdaa
hanım efendi o gözlüğü çıkarmazz,,,,

Gerçekten sorunlu bir annesiniz. Bi k yerde yazmışsınız ya çocuğumun özgüveni yerinde sosyal bi çocuk yok müdür onure etti ödül aldı birinci oldu. Bunları burda söylemenizi anlamlandıramadım. Siz de çocuğunuzu bu baskılarla büyütüp sorunlu halde getirmişsiniz anladığım kadarıyla. Onun arkadaşlarıyla olan anlaşmazlığında direk kendinizi ortalara atmanız çok kibirlice geldi bana.

Bende bir öğretmenim. Bakın her ne olursa olsun sizin bir yetişkin olarak 10 yaşındaki çocuğa gidip hesap sormaya hakkınız yok. O zaman her kafası bozulan okulu basıp çoluk çocuk tartaklasın. Ayrıca çocuklar yalan da söyler iftira da atar hırsızlık da yapar. Hatta sizin duygusal yönünüzü çok iyi bilip annelik damarlarınıza saldırırlar. Ama bunu bilinçli olarak değil ,çocuk oldukları için yaparlar. Böyle olaylarda lütfen kendi çocukluğunuzu hatırlayın. Onların duygusal tepkilerini görüp hemen 'eyvah psikolojisi bozuldu ' diye sizde olayı travmatik boyutlara taşımayın. Psikolojileri bozulmaz merak etmeyin. Aksine daha güçlü çıkarlar. Hayatı öğreniyor onlar.
Ayrıca bu gibi durumlarda sınıf öğretmeni ve rehber öğretmen devreye girer, çocukların hepsini teker teker dinler. Kimi zaman çocukları yüzleştirir. Olayın büyüklüğüne göre önlem alırlar ,kimi zamanda veliyi çağrırlar. Bunun usulü budur.

Çocuğuna , Kuran_i kerime el bastırarak yemin ettiren , bir kadınla nasıl konuşacağını bilmeyen , ego tatmini peşinde olan, kıskandığını ima eden bir ailenin kızı. Buysa eğitim , eğitimsiz olmak daha iyi.

Onlar çocuk demeyin. Öyle tehlikeli çocuklar var ki, insanın aklı almıyor yaptıklarından.

Evet belki de çocuklarla muhatap olmamalıydı ilk etapta ancak bazen insan evladının ağlaması ve çok üzülmesi karşısında çok fevri davranabilir, bu normal.

Birde en çok kızdığım cümlelerden biri " ben egitimciyim " .. Her eğitimci iyi değildir. Her eğitimci tüm doğruları bilemez.
Eğitimsiz egitimcilerle dolu okullar.

Güzel idealler bunlar ama gerçekçi değil. Keşke öyle olsa.
Burada aslında hatanın çoğu okul yönetimine ve oradaki sorumlulara ait. Böyle bir durum olduğunda derhal rehberlik servisi devreye girmeli veli başkasının çocuğu ile muhatap olmamalı zaten. Bu konuda haklısınız ama görevini yerine getirmeyen önlem almayan ve taraflı davranan idare karşısında velinin bu davranışı çok normaldir. Kimse çocuğunu el alemin terbiye vermediği bencil yetiştirdiği çocuklara yem olsun diye doğurup büyütmüyor.Hırsızlıkla suçlanmak ne demek bir çocuk için biliyor musunuz? Ve zorba çocukların müdahele edilmezse işi ne boyutlara vardıracağını? Ayrıca o diğer iki kız öğrencinin velisi arayıp özür dilemiş çocuklarının hatasını farketmişler yani şikayetlik bir durum yok ortada.
Bu şekilde en azından soruna dikkat çekmiş oldu kayıtsız kalınmasının önüne geçmiş oldu, hiçbir şey yapılmamasından iyidir. Her zaman olması gerektiği gibi ilerlemiyor süreç.

Her eğitimci elbette iyi değildir. Her sektörde vardır işini doğru yapmayan insan. Ama konu bu değil. Başlığı açan bayanın yaşadığı olay üzerine konuşuyoruz. Kendisi olayı abartmış ve hatalı davranmış. Şu olayda karşı tarafta bulunan kızın canavarmış gibi algılanması doğru mu sizce? Burda basit bir şeyi duygusal davranarak büyüten iki veli var sadece. Çocukların iki gün sonra unutacağı olayı büyütüp kendinizi hırpalamamanızı öneririm.

konuyu yeterince iyi okuduğunuza emin misiniz? hanım efendi gidip önce idareyle öğretmenle görüşmüş de sonuç alamayınca sonra çocuklarla görüşmemiş, direk gidip sınıfa girip çocuklara hesap sormuş sonra öğretmenle görüşmüş. Önce olması gereken yolları deneseydi çare bulamasaydı yaptığına hak verelim de bu yaptığı şeyin kabul edilebilir yanı yok. ayrıca diğer çocukların ailelerini sindirip özür diletmiş olması da bi şey değiştirmez. Çocukların hatalı olması konu sahibinin hatasını kamufle etmez. Karşısına biraz bilinçli bi veli çıksaydı çok daha farklı yerlere gidebilirdi konu.

Muhtemelen konu sahibi her fırsatta çocuğundan önce her şeye yetiştiği için çocuğu olay anında cesaretini toplayıp arkadaşlarına kendini savunamamış, gidip öğretmeniyle rehber öğretmeniyle durumu konuşsaydı o olay o gün orada aileler hiç araya girmeden çözülürdü. İdare, öğretmen, rehber öğretmen hepsinin üçlü şekilde çocuğun şikayetine kayıtsız kalacaklarını, hepsinin berbat eğitimciler olduklarını filan düşünmek fazla bi karamsar bakış açısı bence. Ayrıca bu soruna bu şekilde dikkat çekilmesinin çocuklar için olayın çözülmüş olduğu anlamına geldiği hiç sanmıyorum. Muhtemelen şuan tarafların hepsinin birbirlerine duydukları kin katlanarak devam ediyor, sinsi sinsi bu zorbalık devam edecek ve ilk fırsatta da tekrar patlak verecek.

ayrıca ortada ideal filan yok gayet gündelik hayattan bi çözüm var. Günümüzde iyi kötü biraz eğitim almış her aile çocuğun bi problemi olduğunda kendi kendine çözebilmesi için ona bi şans verir, olmuyorsa müdahale eder. Artık kendi kendine yetebilen çocuklar yetiştirmenin önemini bilmeyen anne baba olduğunun sanmıyorum. Siz çocuğunuz parkta bi çocukla kavga etse koşup hemen nasihat mi çekerdiniz çocuklara yoksa bi beş dk aralarında halledebilecekler mi diye gözlemleyip sonrasında mı müdahale etmeyi mi tercih edersiniz?

haklısınız ama o çocoklarla konuşup ağlatıp namustan bahsettiğiniz için haksızsınız şimdi o iki çocuğun anneside gelip sizin kızınızlamı muhattap olsun sizin mantığınıza göre...

Biz tüm gün konu sahibine bunu anlatmaya çalıştık tabiki kızı kötü bir durum yaşamış çok aglamış onun piskolojiside belki kötü etkilendi ama yanlış bir duruma bir velinin yanlış yaklaşımı hoş olmamış. Kendini haklı iken haksız duruma düşürmüş. Bugün 3 yaşındaki oğlum kendine ait olan bi araba yüzünden bir çocuk ile çekişti çocuk arabayı aldı gitti kaldırdı kafasını anneeee diyor. Oğlum o senin araban git kendin al ben mi verdim dedim gitti aldı geldi. Çocuğun anneside karşıda izliyor. Ne yapsaydım arabayı gidip ben alıp çocuğa kızsamıydım? 5 dk sonra bi baktım ikisi gayet iyi oynuyor aileler az ötede dursa zaten çocuklar hallediyor durumu.

Ya şimdiki aileler ne kadar ilgili masallahhh. Okulun içinde öğrencilerle muhatap oluyor öğretmenleri yeriyor. Çocukların ne kadar acımasız olduğunu 2 gün sonra unutacagini beraber oyunlara d alacağını düşünmüyor. Benim Ailem de öğretmendi. Bir sorun olduğunda beni dinlemez kendi aranızda halledin derdi babam bana şikayet getirme öğretmenin var senin büyük bir sıkıntı olursa onunla Paylaş derdi. Öğretmenlerin böyle bir sözü gecistirecegini sanmıyorum o çocukla konuşulacak bence ama siz devreye girmiş terbiyesini vermissiniz ne güzel! Bu ne koruma böyle hep o çocuk size sığınıyorlar kendini savunamayacak annem korur beni gidip anneme ağlayayim ben havasına da girer. Ha bu arada o kızın hırsız muamelesi ggörmezden gelin demiyorum ama orda bir yetkili var ogretmen! Iki annenin de yaptığını çocuk gelişimi açısından yanlış buluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…