- Konu Sahibi Erener2307
-
kayıt başlasın 1. sırayı size verelim ,,,
Ya Allah aşkına diyeceğiniz tek şey evet o an çocuğumu koruma iç gudusuyle çok düşünmeden bi hata yaptım olacak. Bu kadar mı zor hatanızı kabul etmek. Bi de iftira iftira diyerek olayı nasıl da dramatik bir hale getirmeye çalışıyorsunuz. Ortada iftira filan yok kendi ağzınızla defalarca anlatıyorsunuz. Kızınız çaldı dememişler, acaba çalabilir mi diye kendilerince bi hafıyecılık yapmışlar sadece. Kızınız bundan haklı olarak bundan ıncınebılır, kendini kötü hissedebilir ama bunun adı iftira deyil olsa olsa on yargılı yaklaşmak, peşin hüküm vermek filan olabilir. Kızınız çalma niyetinde olmayabilir ama açıkçası ben o cetveli aralarındaki ınatlasmadan dolayı kasıtlı aldığını düşünüyorum. Çünkü kızınızın az önce oynadığı ve elinden alınan cetvelin tesadüfen bi kitabın arasına girmesi ve yine tesadüfen gidip onlarca kitabın arasından kızınızın o kitabı seçmesi, dahası koskoca kitabın arasında cetvelin olduğunu filan farketmemesı çok da mümkün değil bence.
ayıp şu söylediğiniz ...kayıt başlasın 1. sırayı size verelim ,,,
nede olsa bilgilisiniz,tercübelisiniz,deneyimlisiniz.....
ben ayıp yaparsam ,, karşımdaki insan kaç yaşında olursa olsun özür dilemesini bilirim,,,ayıp şu söylediğiniz ...
Sordukları için yazdım neden Madalyası'nı istediler dendi.yoksa öyle düşündüğüm gibi burda Söylemek hoş değil tabiki okursan Yorumları anlarsın.Gerçekten sorunlu bir annesiniz. Bi k yerde yazmışsınız ya çocuğumun özgüveni yerinde sosyal bi çocuk yok müdür onure etti ödül aldı birinci oldu. Bunları burda söylemenizi anlamlandıramadım. Siz de çocuğunuzu bu baskılarla büyütüp sorunlu halde getirmişsiniz anladığım kadarıyla. Onun arkadaşlarıyla olan anlaşmazlığında direk kendinizi ortalara atmanız çok kibirlice geldi bana.
Okudunu anlama eğitimi veren çok güzel kurslar var tavsiye ederim. Çok katkısı olur inanın
Parkta oynayan çocukların basit kavgaları gibi değil bu olay. Yanlis karsılastırma yapıyorsunuz. Planlı bir şşekilde iftira atarak psikolojik baskı altına almadan söz ediliyor ve bu ciddi bir durum. Çocuk psikolojik ve fiziksel şiddet tehdidi altındayken asla kendisi halletsin diye bakılamaz zaten bu çok yanlış bir tutumdur.
O bencil yetiştirdiği çocuğunu daha da bencil hale getirmeye çalışan sözde eğitimci veli sebebi ile bu hale gelmiş siz de dikkatli okumuş olsanız bunu görürdünüz. "benim çocuğum yapmaz,benim çocuğumun başarısını kıskanıyorsunuz" demesi bile olayın özeti aslında. Burada konu sahibi eleştirilecek en son kişi.
Muhtemelen o kızın sözümona eğitimci annesi öğretmenin arkadaşı o yüzden koruyor.Hiç de hafife alınacak bir sorun değil bu. Bu yapılana "bullying" yani "akran zorbalığı" deniyor duydunuz mu bilmiyorum. Akran zorbalığı böyle böyle başlıyor korkunç boyutlara ulaşıyor zorbalar kurbanın peşini asla bırakmıyor o yüzden müdahele etmekle çok doğru yapmışsınız hanım efendi. Ben de eğitimciyim ve bir bireyin çocuk olması hatalarını yanlışlarını asla mazur gösteremez. Çocuğun annesi "ne olursa olsun çocuğum haklı hatalı bile olsa onu her şartta korurum başkalarına zarar verse de önemli olan benim çocuğum" modundaki bencil ve vicdansız annelerden. Böyle yaparak çocuklarını gerçek hayata hazırladıklarını ve onları özgüvenli yetiştirdiklerini düşünüyorlar. Ezileceğine ezsin mantığı var böyle velilerde maalesef. Zaten zorbalık çocukların ailelerinden öğrendikleri bir şey. O yüzden işin peşini bırakmayın gerektiğinde müdahil olun ve kızınıza kendisini korumayı öğretin.
Bu da akran zorbalığı ile ilgili bir yazı
http://www.aktuelegitim.com/akran-zorbaligi-ve-akran-zorbaliginin-turleri-nelerdir.html
Her eğitimci elbette iyi değildir. Her sektörde vardır işini doğru yapmayan insan. Ama konu bu değil. Başlığı açan bayanın yaşadığı olay üzerine konuşuyoruz. Kendisi olayı abartmış ve hatalı davranmış. Şu olayda karşı tarafta bulunan kızın canavarmış gibi algılanması doğru mu sizce? Burda basit bir şeyi duygusal davranarak büyüten iki veli var sadece. Çocukların iki gün sonra unutacağı olayı büyütüp kendinizi hırpalamamanızı öneririm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?