kızıma yapılan yakıştırma

kayıt başlasın 1. sırayı size verelim ,,,
nede olsa bilgilisiniz,tercübelisiniz,deneyimlisiniz.....
ayıp şu söylediğiniz ...
 
Sordukları için yazdım neden Madalyası'nı istediler dendi.yoksa öyle düşündüğüm gibi burda Söylemek hoş değil tabiki okursan Yorumları anlarsın.
 
Kızları annelerini örnek alır

Ona da bu çirkin üslupla örnek olmayın

Diğer kızlara neler yaptığınız da belli oldu

Şimdi taşlar yerine oturdu

Neden banlandığınız belli
 

Evet çocuklar konu sahibinin kızı üzerinde psikolojik şiddet uygulamislar. Ancak annenin gidip kızlarla konuşması da psikolojik şiddettir. Çocuklar bir yetiskinin suclamalari ile basa cikamazlar. Yani cocuklar hakli degiller ama hakli bile olsalar konu sahibi karsisinda pasif kalmaktan baska careleri olamaz.

Yani benim ve pekçok kişinin elestirdigi nokta annenin olaya müdahale etmesi değil. Annenin gidip direk çocuklar ile görüşmesi.

Sınıf öğretmeninin kızı tutması veya olayda herhangi birini tutması da yanlış. Kiz ve ailesi sınıf öğretmeninin tavrınin farkındadır bu da onlara istediği insana istediği gibi davranması konusunda cesaret veriyor.

Bence konu sahibinin daha önce yanlış davranması yanlıştan donemeyecegi anlamına gelmez. Sınıf Öğretmeni ile bu konuyu tekrar konuşabilirm olayın harareti ile geldim sizinle gorusmeden çocuklar ile görüştüm. Ama bu çocuğun tutumu hatalı, işte geçmişte böyle böyle tavır ve davranışları var. Arkadaşlarını kıskanıp kötü muamele ediyor. Gruplasip kendine hedef seçtiği çocuğa zorbalik yapiyor. Bunlar hem madur çocuk için problem hem kendi hem de yanında ki çocuk için problem. Bu zorbalik problemini aşmak için ne gibi önlemler almayi planliyorsunuz gibi bir görüşme yapılabilir.

Okullarda zorbalik üzerinde araştırmaların yapıldığı gayet önemli bir konu aslında. Eğitimcilerin de bu konu hakkında aslında eğitilmiş olmaları gerekiyor.

Okul zorbaliklari büyüyünce işyerlerinde ki mobbing vakalarına dönüşüyor.
 

Linkteki bilgiler çok faydalı bunları alıp konu sahibi sınıf öğretmeni ve müdür ile görüşmeye gitsin.
 

Canim 2 gün sonra unutulmuyor olay. İlkokul 5 de benzer bir olay yaşadım. Grup değildi tek bir çocuktu. Benim yanımda kardeşim de vardı. Yalancı, hırsız ve iftiraciydi. Kendi başımıza karşı koymaya çalıştık. Okuldan kimseyi hatırlamıyorum ama onu hatırlıyorum. Anne ve babama yansıyan konular olmuştu. Ama onlar kızın yalancı ve hırsızlığıni görüp kiza acıdılar! Hicbir sey yapmadilar. Kıza hiç birşey olmadı ben kendisini artık böyle konularda falan hatırlayıp o....u diye anıyorum.
 
Baştan beri konuyu okudum. Size yol gösterilmeye çalışılmış ancak faydalanmak istemiyorsunuz. Açık ve net! O yüzden uzun uzun anlatmayacağım.

Bir çocuğun kişilik gelişimine annesi tarafından nasıl zarar verilirin canlı kanıtısınız. Kusura bakmayın ağır konuşuyorum ama sarsılmanız lazım evladınız için.

Sizden ricam yararlı yayınları takip edin, evladınız için okuyun! Okuyun! Ve okuyun!
Yeterli gelmiyorsa bu yanlış tutumunuzu değiştirmeniz için terapi alın.

Eğitim ciddi ve programlı bir iştir. Anne duyarlılığının arkasına saklanıp kafanıza göre hareket edemezsiniz. Bilimdir eğitim; sizin duygu dünyanıza göre şekillenemez.
 
Konu sahibi hayatımda gördüğüm en sabit fikirli insanlar listesinde ilk beşe rahat oynarsın. Israrla kendini haklı görmek istiyorsun ama bir veli gelip senin çocuğunla, senin bilgin olmadan çocuğunu bir köşeye çekse ve hesap sorsa, ne yaparsın?
Şurada kullandığın üslup bile o kadar kötü ki o çocukları nasıl korkuttuğunu düşünemiyorum bile.
Belli ki düzenli bir şekilde yazılınca anlamakta problem oluyor. Bir de maddeler halinde yazalım:
1) Çocukların yaptığı doğru diyen yok.
2)Çocukların ebeveynlerini savunan da yok
3)Öğretmeni savunan da yok.
4)Eleştirilen sensin. Şu yukarıdakilerden biri bizim muhatabımız olsaydı onlara da söylememiz gerekeni söylerdik. Ama muhatabımız sensin. Konuyu sen açtın.
Ayrıca pasif, ezik ve sorunlarını çözmek yerine baskın olan annesinin arkasına sığınacak bir çocuk yetiştireceksin. Kızının okul hayatının geri kalanını mahvettin. Bütün arkadaşları kızına karşı mesafeli olacak ve sen gelip onları azarlarsın diye kızınla asla tartışmayacaklar, kızın bu yaşında yaşaması gereken ve onu hayata hazırlayacak olan tartışmalarda bulanamayacak ve kişiliği gelişmeyecek ve kızın biraz daha büyüyüp de yaşıtlarının sana çat çat cevap verebileceği yaşa geldiğinde dünyanın en mutsuz ergeni olacak.
Bunu da sen yaptın. Al şimdi hayrını gör.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…