Davranış Bozuklukları Kızımdan babası ve ben şiddet görüyoruz acaba neden

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

burcumecem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2011
258
1
46
İstanbul
bir yaşında bi kızım var babasıyla benle oynarken bianda çat vuruyu yüzümüzün ortasına yada benim hep saçımı çekioo buda onun hoşuna gidio kızıkm cici yap diom gelio önce cicic cici yapıo sonra bi vuruyo bize acaba neden bi sorun yok heralde sizce bu davranışı normalmi bide ben bazen çok hayıor diyorum kzıma

bu yaş döneminde normal mi acaba..geçici bir dönem mi bilmiyorum..bi doktora sorsanız bakalım ne diyecek..

ay biri benim oğlumdan bahsediyo.aynısı bizdede var sanırım oyun sanıyolar.bence abartılcak bişey değil.hatta bir haftadır istediği olmayınca başını nere denk geliyosa çat diye oraya vuruyo bilerek.onuda kuzenimin kızından ögrendi..acaba senin miniğinde birinden görmüş olabilirmi..

Benim yiğenimde küçükken çok keyif alıyordu bunu yapmaktan..Peşinden gidince daha mutlu oluyordu oyun sanıyorlar sanırım..Teyze öp öp diyordu öpeceğim anlamında geliyordu dibime kadar sarılıyordu hop hemen bir cimcik atıyordu mutlu mesut oluyordu yavrucak =))) Ve uzuuuun bir zaman böyle yaptı =)))

ayy benimkide oyun sanıyo ve hani bazende kendi kafasına vuruyo bilerek biyerlere çaarpıyo hani pisikolojik kötü bişiy olmasında bize vurunca bide bi kahkaa atıyokii çok mutlu oluyoo kendi kendinede vuruyomu sizinkiler bi sorsakmıı doktoraa geçiomu sonradan yarencim senin miniş kaç yaşındakii

15.aya girdi oğlum bugün nasipse.özel doktorumuz var tekirdağda arayıp sorucam bende şuan annemdeyim izmirde.burdada çok iyi doktorlar var tanıdığım onlara sorucam bu hafta bide sana haber veririm konuştuğum zaman arkadaşım.endişelenme ama.benim en küçük kuzenim böyleydi hemde ne vurmalar ne kusmalar allahım inanamazsın kafa göz patladı şimdi tamam derdim.çok hareketliydi.şimdi 3e gidiyo hala acayip hiperaktif ama yapmıyo tabi öyle.

ay çok sevinirim bende doktoruna götürdüm biraz gözlemle belki geçer eger geçmezse pedagoga gidersin dedi ama ne biliyim iştee merak ediom sende sorunca bana bi haber versen çok sevinirim

bu hafta bi tahlilimiz var onun sonucu alınca arıycam cepten o zaman bunuda sorucam sanada yazarım.ne yapmamız gerektiğine bakarız o zman arkadaşım.

güzelim korkulacak ne var bunda bu çok normal daha neyin iyi neyin kötü oldugunu kavramış değilki sen bıkmadan on unla konuşacaksın yaptığğının doğru olmadığını ve canının acıdığını söyleyeceksin bak zamanla nasılda bırakacak :))

yaa ben kızım hayır bak acıoo cici cici yap dedikçee daha çok yapıyo sanırım benimkii inat kızım daha hızlı vur vur deyince bırakıyoo ne garipp ama onla çok konuşuyorum artık çevremdekiler hep işte bir yaşındaki çocuk ne anlıycak diyip morel bozuyolar ama ben yine de her konudaaa konuşuyorum bazen ikna edemezsemde

Canınızı acıttığı zaman cici yap demek yerine uffff çok acıdı diye yüzünüzü ekşitin.Bunu gülerek,şaka olarak değil,ciddi ciddi yapmalısınız.
O an oyun oynuyorsanız ve onunla ilgileniyorsanız hemen bırakın ve başka köşeye geçin.
Böyle davrandığında sizin üzülüp uzaklaştığınızı görmek onu vazgeçirecektir.

Son düzenleme:
TV'de bir doktor söylemişti. Çocukların bir davranışı tekrarlamasını istemiyorsanız kesinlikle tepkisiz kalıp görmezden gelin. Çünkü olumlu ya da olumsuz aldıkları herhangi bir tepki ilgi çektikleri anlamına geliyor ve hemen o davranışı benimsiyorlar. Benim görümcemin oğlu da sinirlenince kafasını vuruyor, kayınvalidemler çocuk her vurduğunda "ayy oğlum yapma acır" falan dedikçe iyice yerleşti o davranış. Görümcem de psikoloji mezunu ve sürekli "nolur anne tepki vermeyin" diyor ama malesef iş işten geçti. İşin ilginci bu kafa vurma bu ara benim oğlumda da başladı. Taklit ediyor falan olamaz çünkü ayrı şehirlerde yaşıyoruz. Ben hiç tepki vermiyorum, birşey yokmuş gibi davranıyorum. Bakalım umarım yerleşmez.

Ayy mesajı okuyunca hatırladım benim oğlum da bir yaşlarındayken çok saçımı çekiyordu. Hatta yumak yumak elinde kalabiliyordu. Ben "acıyor, yapma, bırak" diyordum. Herhalde zaman geçtikçe, büyüdükçe öğrendi. Artık ayda bir çok kudurunca yapıyor. 2.5 yaşında sayılır. Oyun işte.

yapıyorum kzım çok acıdı küstüm senlen diyip kalkıyom yanından yanıma gelip bifdaha vuruyo çıldırtcak bu kız benii:84::84:

ayy bak iyi olduu bunu duydugum bide bunu deniycem yok o degil çevrem ufsk çocuk dolu abimin kızı ondan büyük çocugun saçını başını yoluyo vuruyoo eltimin oglu var onuda benzetiyo bir güzel ablamın çocugu var biraz rahatsız doguştan o nu bile itekliyo düşürüyoo inan onlara zarar verecek diyee gözlerimi ayııramyorum çünküü benim kzıın eli agır dula mı varcak ne*?ama canım bide bu degini deniycem bakalımm saol hayatım

kızım 13 ayını bıtırdı ve bızde bunu yasıyoruz. vurma,ısırma,sac cekme ve daha neler neler... bana vurdugunda canımı yaktıgını soyluyorum ve onu yere bırakıyorum bı muddet oynamıyorum. aglarsa da yanından uzaklasıyorum bunun ıcın aglıcaksan aglayabılırsın ama ben yanında durmam dıyorum. ne kadar anlıyor bılmem ama baska ne yapmalı ki...

zeymnepçim aynı durumlar yinee ama eger profildeki resimdeki senin kızsaa benimkine çok benziyo yaa

Bu arsız zillilerden bir tanede bende var.Zeynep bilir Ama bugün artık gerçekten endişelenmeye basladım.
Kendinden 9 ay büyük kuzeni var erkek,Çocuk gayet güzel yanasıyor benimki durduk yere pat pat vuruyor cocuğa.
Çok sinirlenirse kendi kafasına vuruyor.Bugün kendini gelişine yere fırlatmaya basladı.İlgilenmiyim diyorum ama ama çok sinirleniyorum.Elimden bişeyde gelmiyor.3 Gündür annemde kalıyor.Kapıdan bırakmıyor onları yapısıyor mecbur götürüyorlar.Doktora sormak için çok erken gibi geliyor.Kafam cok karıstı Bir çözüm bulan lütfennnn yazsınnn

zeymnepçim aynı durumlar yinee ama eger profildeki resimdeki senin kızsaa benimkine çok benziyo yaa
evet ta kendısı :)

cevabı bılen bana da yazsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…