- Konu Sahibi burcumecem
-
bir yaşında bi kızım var babasıyla benle oynarken bianda çat vuruyu yüzümüzün ortasına yada benim hep saçımı çekioo buda onun hoşuna gidio kızıkm cici yap diom gelio önce cicic cici yapıo sonra bi vuruyo bize acaba neden bi sorun yok heralde sizce bu davranışı normalmi bide ben bazen çok hayıor diyorum kzıma
ayy benimkide oyun sanıyo ve hani bazende kendi kafasına vuruyo bilerek biyerlere çaarpıyo hani pisikolojik kötü bişiy olmasında bize vurunca bide bi kahkaa atıyokii çok mutlu oluyoo kendi kendinede vuruyomu sizinkiler bi sorsakmıı doktoraa geçiomu sonradan yarencim senin miniş kaç yaşındakii
15.aya girdi oğlum bugün nasipse.özel doktorumuz var tekirdağda arayıp sorucam bende şuan annemdeyim izmirde.burdada çok iyi doktorlar var tanıdığım onlara sorucam bu hafta bide sana haber veririm konuştuğum zaman arkadaşım.endişelenme ama.benim en küçük kuzenim böyleydi hemde ne vurmalar ne kusmalar allahım inanamazsın kafa göz patladı şimdi tamam derdim.çok hareketliydi.şimdi 3e gidiyo hala acayip hiperaktif ama yapmıyo tabi öyle.
güzelim korkulacak ne var bunda bu çok normal daha neyin iyi neyin kötü oldugunu kavramış değilki sen bıkmadan on unla konuşacaksın yaptığğının doğru olmadığını ve canının acıdığını söyleyeceksin bak zamanla nasılda bırakacak :))
Canınızı acıttığı zaman cici yap demek yerine uffff çok acıdı diye yüzünüzü ekşitin.Bunu gülerek,şaka olarak değil,ciddi ciddi yapmalısınız.
O an oyun oynuyorsanız ve onunla ilgileniyorsanız hemen bırakın ve başka köşeye geçin.
Böyle davrandığında sizin üzülüp uzaklaştığınızı görmek onu vazgeçirecektir.
TV'de bir doktor söylemişti. Çocukların bir davranışı tekrarlamasını istemiyorsanız kesinlikle tepkisiz kalıp görmezden gelin. Çünkü olumlu ya da olumsuz aldıkları herhangi bir tepki ilgi çektikleri anlamına geliyor ve hemen o davranışı benimsiyorlar. Benim görümcemin oğlu da sinirlenince kafasını vuruyor, kayınvalidemler çocuk her vurduğunda "ayy oğlum yapma acır" falan dedikçe iyice yerleşti o davranış. Görümcem de psikoloji mezunu ve sürekli "nolur anne tepki vermeyin" diyor ama malesef iş işten geçti. İşin ilginci bu kafa vurma bu ara benim oğlumda da başladı. Taklit ediyor falan olamaz çünkü ayrı şehirlerde yaşıyoruz. Ben hiç tepki vermiyorum, birşey yokmuş gibi davranıyorum. Bakalım umarım yerleşmez.
kızım 13 ayını bıtırdı ve bızde bunu yasıyoruz. vurma,ısırma,sac cekme ve daha neler neler... bana vurdugunda canımı yaktıgını soyluyorum ve onu yere bırakıyorum bı muddet oynamıyorum. aglarsa da yanından uzaklasıyorum bunun ıcın aglıcaksan aglayabılırsın ama ben yanında durmam dıyorum. ne kadar anlıyor bılmem ama baska ne yapmalı ki...
evet ta kendısı :)zeymnepçim aynı durumlar yinee ama eger profildeki resimdeki senin kızsaa benimkine çok benziyo yaa
Bu arsız zillilerden bir tanede bende var.Zeynep bilirAma bugün artık gerçekten endişelenmeye basladım.
Kendinden 9 ay büyük kuzeni var erkek,Çocuk gayet güzel yanasıyor benimki durduk yere pat pat vuruyor cocuğa.
Çok sinirlenirse kendi kafasına vuruyor.Bugün kendini gelişine yere fırlatmaya basladı.İlgilenmiyim diyorum ama ama çok sinirleniyorum.Elimden bişeyde gelmiyor.3 Gündür annemde kalıyor.Kapıdan bırakmıyor onları yapısıyor mecbur götürüyorlar.Doktora sormak için çok erken gibi geliyor.Kafam cok karıstıBir çözüm bulan lütfennnn yazsınnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?