Kızımı Babaannesine bırakmalı mıyım?

yaaa geçtiğimiz 2 hafta inanılmaz bir yoğunluk vardı her gece eve 10-11 gibi girdim
2. haftanın başında eve girdim normalde anneeeeee diye kucağıma zıplayan kız yüzüme bakmadı yerinden kalkmadı, kızım? dedim baktı gözünü çevirdi ne oldu annecim dedim küstüm dedi
annem işim vardı özür dilerim seni çok seviyorum falan dedim de geldi sarıldı
ve bunu yapan kız daha 3,5 yaşında
Allah ayırmasın bizi birbirimizden daha uzun ayrılıkta ne olur düşünmek istemiyorum

Bu yaşta çocuklar markete giden annenin bile bir daha dönmeyeceğini düşünüp strese girebilir.

Merhaba... Ben de kızımı bir yaşındayken babaannesine bırakmıştım, yani eşimle bu kararı almıştık. Maddi koşullarımız iyi değildi ve benim de çalışmam gerekiyordu. Kreşe verme imkanım yoktu. 6 yaşına kadar orda kaldı. Babaannesi mesafe olarak bize uzak olduğu ve işten geç çıktığımız için biz h. içi bir kere gidip orda kalıyor ve h. sonları alıyorduk. Orda kaldığımız gecenin sabahı işe giderken uyanıyordu hissedip ve onu arkamda ağlayarak bırakıp ağlayarak işe gidiyordum .. Okula başladığında bir takım anlaşmazlıklar oldu ve ben işi bırakıp kızımı yanıma aldım. Şimdi kızım 12 yaşında ve ben 6 senedir yeme, çekingenlik, içe kapanıklık gibi sorunlarını çözmek için uğraşıyorum. O kadar pişman oldum ki kızımı kendim büyütmediğim için.. Kızının psikolojisi senden uzakta daha kötü olacaktır, akşam görüp evine onsuz gitmen de onu avutmaz tam tersine onu orda bırakıp gitmen onu daha çok mutsuz eder, istenmediğini düşünebilir. Sizden uzak kalmayacağı başka bir alternatif bulmayı deneseniz.. Ya da bence aynı düzen devam etse inanın sizden uzak kaldığından daha mutsuz olmaz...

İşinizin çalışma saatleri kreşe uymuyorsa, Çalışma saatleri uyan ya da kreşe yakın bir işyeri bulma şansınız yok mu?

Eski konularinizi bilmiyorum ama ayrılığın acısını ceremesini cezasını aklınıza gelebilecek her türlü olumsuz durumu çocuklar çekiyor. Yazık çok üzüldüm yavruma. Keşke esinizden ayrilmasaymisiniz çünkü sizin bu durumda ayrılmamak belki de en iyisiydi dedirtiyor insana.

Ayrıca pek çok arkadaş demiş kV ye yakın ev tut diye. Istersen işine uzak olsun sen yoruldum ama bebecigi hem eziyet etme hem de annesinden kopartma. Unutma ki kaldığı evi beninseyecek kV anne olacak ona. Sen aetik onun için 2. Planda kalacaksın. Maakesef doğanın kanunu bu. Göze alabiliyor musun

Konu sahibi siz kocanıza olan hırsınızı çocuğunuzdan çıkarıyorsunuz.
Çocuğu her şekilde kullanıyorsunuz.
Birde çocuğun psikolojisi bozulmaz mı ? diye yazan arkadaşlara atar yapmışsınız.
Garipsiniz vesselam....

ne dediginizin farkinda misiniz ne demek aksamlari onsa kalacak siz ne yapacaksiniz

O sebeble eski mesajını alintiladim, konu açmıştı ve aynen bunu yazmıştı konu sahibi.
Dönüp baktıği zaman, neden kalmaması gerektiği cevabı cook açık ortada ! tabi bunu idrak edebiliyorsa.

babanneyle konuşmuyorsanız sıkıntı var.akşamları alsanız sizde kalsa daha iyi değil mi

Cocugu gece evinize almamaktaki amac nedir tam olarak? Sabah erken kalkmasin diye mi yoksa baska bir planiniz mi var anlayamadim

Çocuğunuza her gün ama her gün onu akşamları bir saat görüp babaannesinin evinde bırakıp giderek travma yaşatacaksınız. Velayeti babaanneye vermekle aynı şey bu. Çocuğun kreşte kalma zamanı biraz fazla evet ama sizin çözümünüz daha kötü. Çünkü çocuk gecelerini kendi evinde geçiremeyecek. Sizde yok mu o "kendi evim" duygusu. Misafirlikte rahat edememe vs. O çocuğunuzda daha yok mu sanıyorsunuz? Ordan oraya gidip duran çocukta bu duygu nasıl gelişecek, nasıl zarar görecek. Zaten babayı az görüyor. Şimdi bir de annesinin onu terk ettiğini düşünecek.
En iyisi kendinizden biraz kısın, yarım zamanlı bir bakıcı, oyun ablası vs. bulun. Kreşten sonra onu alıp eve getirsin, bir kaç saat oynasın.

Yani diyorsunuz ki; kızınızın iyiliğini değil , şuan ki şartlarda en yapıcı olanını değil de , en zorunu seçin, kızınız da bu kötü şartların psikolojisine katlansın. Öyle mi?
Kendinizi kandırmayın.
Sırf anne çok geç de değil 7,30da geliyor diye, çocuğun babasından sonra annesi tarafından da terkedilmesi ve yaşlı iki insanla yaşamak zorunda kalması onun iyiliği için değildir. En azından kendinize dürüst olun.

Boşanırken plânlamadınız mi bunu? Mesela dilekçede çocuk bende kalsın derken nasıl bir gelecek cizmistiniz?acaba hırs intikam mı sizin ki neden bosandiginizi bilmiyorum ama keske çocuk bende kalacak demeseydiniz

Konu sahibinin konularına bir göz attim. Kayinvalidesi icin oz annem bir yana onun verdiği deger bir yana diyerek onun yanına taşınmış ve suan konuşmuyormus. Bu kadar iyilerdi de ne oldu acaba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…