Paylaştım.olayı twitterdan paylaşmanı öneriyorum...
5 dk geciktiğim için çocuğumu sınıfta tutmak yerine bir yabancıya teslim ettikleri için haklılar yani.Burrda en buyuk suc cocugun cikis saatinden once orda olmayan sizde bence.benim kizim 9 yasinda hafta sonu kursa gidiyor ya kapida bekliyoruz ya da alacaksak 10-15 dk once oraya gitmis oluyoruz mutlaka.siz zamaninda orda olsaydiniz cocugunuzu alip cikacaktiniz sorumsuzluklarindan dolayi ilgili yere ssikayet edersiniz hadi de polise kadar gitmek komik olmus.polisler de hsliyle ciddiye almamis
Bir sürü güncelleme varPaylaştım.
Arastirdim kreslerde yasaklanmis gercektenDaha neler duyacagiz? Devlet okullarinda kamera var koridorda bahçede. Mobeseler var. Bu bahsettiginiz ozel okul mu nasil bir mantik bu anlamadim ben. Eger cocugunuz böyle bir okuldaysa yerinizde olsam kanun yönetmenlik arastirip o sekilde karsilarinda olurdum. Cocuklarimiz her seyimiz.
Daha neler duyacagiz? Devlet okullarinda kamera var koridorda bahçede. Mobeseler var. Bu bahsettiginiz ozel okul mu nasil bir mantik bu anlamadim ben. Eger cocugunuz böyle bir okuldaysa yerinizde olsam kanun yönetmenlik arastirip o sekilde karsilarinda olurdum. Cocuklarimiz her seyimiz.
Dünya hali gecikebilir ,Allah korusun yolda başına bir iş gelebilir çocuğu alacak kişinin, boyle bir durumda çocugu baskasina vermek mi gerekiyor, siz de bir annesiniz yazık zihniyete..Burrda en buyuk suc cocugun cikis saatinden once orda olmayan sizde bence.benim kizim 9 yasinda hafta sonu kursa gidiyor ya kapida bekliyoruz ya da alacaksak 10-15 dk once oraya gitmis oluyoruz mutlaka.siz zamaninda orda olsaydiniz cocugunuzu alip cikacaktiniz sorumsuzluklarindan dolayi ilgili yere ssikayet edersiniz hadi de polise kadar gitmek komik olmus.polisler de hsliyle ciddiye almamis
Burrda en buyuk suc cocugun cikis saatinden once orda olmayan sizde bence.benim kizim 9 yasinda hafta sonu kursa gidiyor ya kapida bekliyoruz ya da alacaksak 10-15 dk once oraya gitmis oluyoruz mutlaka.siz zamaninda orda olsaydiniz cocugunuzu alip cikacaktiniz sorumsuzluklarindan dolayi ilgili yere ssikayet edersiniz hadi de polise kadar gitmek komik olmus.polisler de hsliyle ciddiye almamis
Teşekkürler.Geçmiş olsun, kızınız sağ salim yanınızda. Bu tür kurslara göndermektense kendiniz yetiştirin çocuğunuzu, emin olun çok daha iyi. Anaokuluna verirsiniz seneye.
Teşekkürler.
Bu sene anaokuluna gidiyor, o da devletin ama çok güvenli.
Çocuğumu eşime bile vermiyorlar benden izin almadan.
Diğer kurum ise maalesef saldım çayıra Mevlam kayıra.
Çok geçmiş olsun.
Yaşadığınız durum bence kan dondurucu.
Kötü niyetli biri de o gün çocuğunuzu almış olabilirdi.
Bugün evlat acısı ile yüreğiniz yanıyor olabilirdi (Allah esirgesin)
Benim merak ettiğim kurumun akibetinin ne olduğu?
Ben de yerinizde olsam deliye dönerdim.
Bir kibrit çakıp yakmak isterdim orayı...
Bu nasıl bir sorumsuzluktur, nasıl bir kurumdur...
Verilmiş sadakanız varmış diyorum.
Allah bir daha yaşatmasın.
Teşekkürler.
Hiçbir şey olmadı.
Uyarı aldılar. Savcılığa da yalan ifade vermişler, savcı dava açmaya gerek görmedi.
Tüm sosyal medya hesaplarımda paylaştım.Sosyal Medya bu anlamda en doğru mercii o zaman diyeceğim.
Çünkü bir çok insana ulaşılıyor bu vesile ile.
Yargıdan yana sonuç alamadıysan, böylelikle başka insanları bilgilendirmiş ve bilinçlendirmiş olursun.
Çok can sıkıcı böyle şeyleri duymak, ama sistem çatlak malesef...
Yasak tatlim
Bizde milayi krese baslattik bugun , devlet kres ve cocuklarin oldugu bu tarz kurslarda kamerayi yasaklamis
Sebep olarak cocuklarin mahremiyetini ihlal ediyor demis ama hepimiz biliyoruz neden yasaklandigini neyse artik kamera falan yok yani kreslerde ve kurslarda
Bu sene acilan kresin muduru soyledi , kresteki tum kameralari sokturmusler yoksa acmaniza izin vermeyiz demislerkamera yasak değil. bunu size kim dedi bilmiyorum ama benim oğlum kreşe de gitti vardı, şu an devlet anaokulunda yine var kamera. sadece velilere şifre verilip izlemesi yasak. bir ara bu da vardı çünkü. mahremiyete aykırı görüldü. başka kişilerin şifreleri kırıp izlemesi sorunu çıkabilir diye o kaldırıldı. ama tek bir elden görüntü olacak şekilde kamera yasak değil. paylaşığınız linktede buna değinmişler hatta.
Bu sene acilan kresin muduru soyledi , kresteki tum kameralari sokturmusler yoksa acmaniza izin vermeyiz demisler
Bende akabinde googleda arastirdim yasaklanmis , yani sizinkilerde olmamasi gerekiyor yasal olarak yasak cunku
Haklisiniz kapida kamera olabilir diyor kanunda :) ama onunda bana bir faydasi yok gerci konu sahibinin basina gelenlerin yasanabilecegi kurumlar icin keskinlikle gereklihayır yasak değil. yasak olan şu: velilerin izlemesi yasak. okulda olan biten bir harddiskte kaydediliyor. okul müdürü yetkilendirmeyle açabiliyor görüntüleri. böyle mahkemelik durumlarda mahkeme talep ediyor görüntüleri. okul müdürü yanlış bilgilendirmiş sizi. ben şu an okul vb kurum yapan bir devlet kurumunda görev yapıyorum. yaptığımız her okul kameralıdırözellikle şartnamelerde yer alıyor durum.
ekleme: şimdi öğrendim. emniyetin sistemine düşüyormuş hatta görüntüler. Allah korusun sıkıntılı bir durum olursa zaman kaybetmemek için. bunlar devlet okulu tabi. özel okullarda da olmalı yani.
Hayir hakli degiller bimere sikayet edilebilir mesela.uyarilirlar baskasina cocuk verilemeyecegini ogrenirler.ben polise gitmenizi sacma buldum.polise gitmek baya baska boyuta tasiyor olayi.5 dk geciktiğim için çocuğumu sınıfta tutmak yerine bir yabancıya teslim ettikleri için haklılar yani.
Güzel kafa.
Yolda basina bir is gelmemiski bu kadar hassas ortaligi ayaga kaldiran bir anne zamanindan da once gelir almaya .bu yuzden ben olsam polislere kadar gidecek sekilde hakli bulmazdim kendimi.zaten olay bur ihmal ve dedigim gibi ilgili yere sikayet edilir olur biterDünya hali gecikebilir ,Allah korusun yolda başına bir iş gelebilir çocuğu alacak kişinin, boyle bir durumda çocugu baskasina vermek mi gerekiyor, siz de bir annesiniz yazık zihniyete..
.
yukarda da dedigim gibi basina bir is gelmemis bu kadar hassas olan bir anne erken gelmek yerine 5 dk gecikmis.yani kendim yerine koyarak dusundum de benim basima gelse kendime de kizarim.niye geciktin ki sunlar basina geldi diye kendi kendimi yerim.bu insanlara da soylerim baskasina nasil verirsiniz diye hesabimi da sorarim.sikayet eder miyim ederim de belki ama polise gidecek bir suc yok ki ortada polis ne yapsin.yani bunun mantiksizligina vurgu yapmistim ben ve annenin de hic hatasi yok degil bir de buna vurgu yaptim.kurum hakli sucu yok demedimBir gün kızınızı almaya giderken oldu ya yol çalısması olsa, kaza olsa yol kapatılsa, yada bayılsanız, yada başka bir şey... gittiğinizde de çocugu bulamasanız?
Komşuya vermiş olsalar. Hangi komşu?
Komşu mu gerçekten?
Ki 9 yaşında diyorsunuz....
Anlamayacağınız için cevap vermeyeceğim.Hayir hakli degiller bimere sikayet edilebilir mesela.uyarilirlar baskasina cocuk verilemeyecegini ogrenirler.ben polise gitmenizi sacma buldum.polise gitmek baya baska boyuta tasiyor olayi.
Yolda basina bir is gelmemiski bu kadar hassas ortaligi ayaga kaldiran bir anne zamanindan da once gelir almaya .bu yuzden ben olsam polislere kadar gidecek sekilde hakli bulmazdim kendimi.zaten olay bur ihmal ve dedigim gibi ilgili yere sikayet edilir olur biter
yukarda da dedigim gibi basina bir is gelmemis bu kadar hassas olan bir anne erken gelmek yerine 5 dk gecikmis.yani kendim yerine koyarak dusundum de benim basima gelse kendime de kizarim.niye geciktin ki sunlar basina geldi diye kendi kendimi yerim.bu insanlara da soylerim baskasina nasil verirsiniz diye hesabimi da sorarim.sikayet eder miyim ederim de belki ama polise gidecek bir suc yok ki ortada polis ne yapsin.yani bunun mantiksizligina vurgu yapmistim ben ve annenin de hic hatasi yok degil bir de buna vurgu yaptim.kurum hakli sucu yok demedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?