Kızımı başkasına vermişler

Normal sübyan kursu denilen bağımsız yerlere göndermedim.

Meb devletin kurumu ve kreşi çok güvenilir.
Diyanet de devlet kurumu, kursu güvenilir olur diye güvenip gönderdim ama sonuç bu.

Bir anlık hataydı özür dileriz demek yerine pervasızca yalan üstüne yalan söylemeleri.
Bunlar nasıl insanlar, ahlaksızlar.

Kamera yok, o yüzden bu kadar rahatlar.

Din öğretmek nedir. O yaştaki çocuğa Allah’ın varlığı ve Allah’ın emrettiği ahlak kuralları(iyi insan olmak anlamında) anlatılmalı. O kurslarda sübhaneke salli barik öğretiyorlar. Din bu değil ki. Çocuğum kuran okusun isteyen çocuğunu Arapça dil kursuna göndersin. Çocuk okuduğunu anlasın. Onu yapamıyorsa okuma yazma öğrenince verin eline kuranı meali okusun. Gerçek din öğrensin. Yalan dolan insanların öğrettiği din onlara kalsın.

Bir de bunlar diyanetin din görevlisi.
Al bu çamuru temizle temizleyebilirsen.
Kotu her yerde.. ne imamlarin hepsi nede rahipler gunahsiz. O hizmet aski bilmem ne eskidendi canim gunumuzde tek sey var o da : para maalesef

Abartmak değil tedbir..
Bence bu şekilde düşünürseniz daha net olur sizin için..
Hani her sakallıyı dede sanma sözü var ya. 2 yaşındaki oğlum her orta yaşlıya "dede" diye hitap ediyor..

Bizden önceki ve onun öncesi jenerasyon bazı şeyleri idrak edemiyorlar. Hala aynı devirde sanıyorlar. Bunu bir sürü ortamda farkediyorum..
Bazı şeyleri telafisi yoktur..

Elif ba dediğimiz harfleri öğretmelerini bekliyordum ön hazırlık olarak.
Okuma yazmayı öğrendikten sonra duaları zaten ezberler. Ve güzel ahlak eğitimiydi beklediğim.
Ben hayal kurmuşum, gerçekler bambaşkaymış.
Sıradan, maaş için vakit dolduran, bitse de gitsek diyen memur işte.

Kotu her yerde.. ne imamlarin hepsi nede rahipler gunahsiz. O hizmet aski bilmem ne eskidendi canim gunumuzde tek sey var o da : para maalesef
Aynen öyle.
Bu sahtekarlar eğitim için değil para için oradaymış.

Boyle bi olay olduguna uzuldum diyanette ben de calistim kadinlara ogretmek icin, alt katimiz da anlattiginiz tarzda egitim veren diyanetin kresiydi ama hic bu sekilde bi muamele ya d ilgisizlik gormedim. Herkes gayet memnundu. Sanilanin aksine cocuklar orada da normal kreslerdeki etkinlikleri oyunlari yapiyolar. Gunde 1 saat dua veya kuran dersleri olur o da oyunla beraber. Oradaki hocalar formasyonu olup cocuklarla ilgili seminerlere gonderiliyordu rastgele atanmiyor. Tabi heryerde ayni olmayabilir.Size yapilan bu yanlisin ardindan yalan soylemek yerine ozur dileyip mahcup olmalari gerekirdi. Sizden habersiz boyle bi sorumlulugu alip komsunuza cocugunuzu emanet edebiliyorlarsa sonuclarina da katlanmalari gerekir. Allah korusun kotu niyetli biri de olabilirdi.

Maalesef terbiyesizlikte level atlıyorlar.

Ne denilebilir ki. Bunu yapanlar eğitimli insanlar ?

Haklılığımı geçtim.
Bu kadar rahat yalan söylemeleri çıldırtıyor.
Bunlar din görevlisi.
Böyle bir rezalet olabilir mi?
Zaten dinimizi yanlış tanıtan bu şahsiyetler yüzünden İslamiyete laf gelmiyor mu? Halbuki dinimiz ne kadar mükemmel. Bunların verdiği eğitimden ne hayır gelir işte.

Ne kadar Esra Erol izliyorsam başlığı okuyunca çocuk evlatlık verildi bir başkasına diye düşündüm daha az TV izlemeliyim

Bravo.. Çok güzel bir düşünce.Ah bunu keşke subyana gönderen aileler de anlayabilse. Çocuklar ezbere sureleri okuyolar ama nedir,ne anlam ifade eder bilmeden ezberliyolar. O yaştaki çocuk için sure de,şarkı da,tekerleme de hepsi aynı şeyi ifade eder.
Çocukları korkutuyorlar orada; şeytan gelir sizin yanınızda olur,allah cezalandırır gibi söylemlerle çocuklara din öğretmeye çalışan pedagojik formasyonu olmayan,diyanetin verdiği sertifikayla öğretmencilik oynayan cahil cühela insanların eline teslim ediyorlar çocuklarını. Çocuk eve gelip sübhaneke okuduğu zaman mest oluyolar, orada ne yaşıyorlar umurlarinda mı? Değil.. Dinini (!) öğrensin yeter..

çocukların bırakıldığı bir kursta nasıl kamera olmaz, aklım almıyor. en azından bahçede, giriş çıkışlarda olmalı.. hakikaten çocuk çalınsa nasıl eşkal tespit edilecek..bi görüntü herhangi birşey olsa aslında basını harekete geçirmek gerekir.konunuz çok ciddi ve hassas bir konu. şanslıymışsınız ki hakikaten komşuymuş.. ya başkası olsaydı.. nasıl bırakırlar çocuğu? dedesine bile ebeveynin izni olmadan teslim edilmiyor çocuk... ki dedesini ordakiler tanısa bile, anneyi arayıp soruyorlar. dünyanın bin türlü hali var. çeşit çeşit insan var..

Bir de bunlar diyanetin din görevlisi.
Al bu çamuru temizle temizleyebilirsen.

Kızgınlığınızda haklısınız ancak bi noktaya değinmek istiyorum. Bunlar din görevlisi diye serzenişte bulunmanız yanlış olan.Bir insanın doğru ve dürüst oluşu dine bağlı bir durum değildir görüldüğü üzere.
Dinine uygun yaşamaya çalışması o kişinin ahlakının çok iyi olduğunu göstermez ya da bazı insanlarda din kişinin ahlaklı olmasını da sağlamıyor maalesef. Yanlış din öğretimi yüzünden bireyler ahlaklı yetişemiyor. Bir insan cehennem korkusu ve öbür dünya kaygısı ile ahlaklı olmaya çalışırsa o iş olmaz ama gerçekten bir şeyin yanlış olduğu için yapmıyorsa o insan ahlaklı ve düzgün bir insan olur. Din sadece bazılarının kötü davranışlarını bastırır kişiyi ahlaklı yapmaz.

zaten ülkenin genel sorunu. birileri görevini tam yapmıyor, kötü yapıyor, ama ses çıkarmaya çalıştığınızda dinden soğumakla dine uygun davranmamakla itham ediyorlar herkesi. ne güzel hayat ya, herkes bulmuş yolunu.

Ben onların şahsında diyanetin düştüğü duruma kızıyorum.
Bu saçmalığa izin verdikleri için suçluyorum.

Sıradan memur olsa da bir çocuğu yabancıya teslim etmesinin mantıklı bir açıklaması yok.
O yüzden beni geç kalmakla, ihmalkarlıkla suçlamış karaktersiz.

Geçmiş olsun.
Bir şekilde kendilerini temize çıkaracaklardı.
Normaldir yani karşılaştığınız şey.
Yalan ifade, yalancı şahitler..
Kendi vicdanlarını da biz burada iyi bir şeyler yapıyoruz, devamı adına yalan söylemek mübah, diye rahatlatırlar...

Dini eğitimi kendiniz yada tanıdığınız bildiğiniz insanlar versin.

Dini eğitimi 3 basamakta ele alıyorum ben;

“İman etmedikçe cennete giremezsiniz.
Birbirinizi sevmedikçe tam iman etmiş olmazsınız.”

Demekki önce sevmeyi öğrenecekler :)
Hayvanları, çiçeği, doğayı, aileyi, oyunu, meyveyi, neyi koyarsanız yerine insanları sevmek için önce bir şeyleri sevmeyi öğrenecekler. Bunu da en iyi bizden öğrenirler.
O yüzden çocuklarıma her gün onları sevdiğimi söylemeyi önemsiyorum. Uyandıklarında güzel gözlerinizi açtınız mı? Ne kadar çok seviyorum sizi, gözlerinizi, yanaklarınızı diye gıdıklıyorum :)

“-Din nedir?
-Din güzel ahlaktır.”
Zaten çocuklarımızı güzel ahlak üzerine yetiştirmeye çalışıyoruz.
Teşekkür etmek, Yalan söylememek, başkasının eşyasını izinsiz kullanmamak, saygılı davranmak, kimseyi dışlamamak, yardımsever olmak, hoşgörülü olmak gibi genel ilkeleri küçük yaştan itibaren öğreniyorlar.. öğretmeye çalışıyoruz.

Bu ikisini oturtan çocukta dini eğitimin kalanı amel oluyor sanırım :)

Zaten Sevmeyi bilen çocuk yaratanı sever.
Yaratanı seven de O’nu memnun etmek ister.
Aldığı bir hediyeye teşekkür etmeyi bilen çocuğa, şükür kolay anlatılır.
Okumayı, öğrenmeyi seven çocuk, ameli de kolay öğrenir :)

Doğrusu yanlışı ile anlayışım bu :)
Varsa yapabilecek kurum hemen gönderelim ki olmadığını biliyoruz :)
O zaman ben ilk ikiyi anlatayım öğreteyim,
Kalanı için de bildiğimi öğretir bilmediğime yardım alırım.
Yardım alacağım kişi en azından ilk iki öğretime aykırı insanlar olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…