Normal sübyan kursu denilen bağımsız yerlere göndermedim.Muhtemel şimdi söylediklerim için banlanma ve linç yeme durumum olacak. Ancak bir çocuğun dini eğitimi evde verilmeli böyle kurumlara çıkan haberlerden sonra nasıl güveniliyor hala aklım almıyor. Gördüğünüz gibi dini öğretmeye diye giden insanlar yalan söylemekten hiç çekinmiyorlar mevzu kendi çokarları olunca.
Evde 4yaşından itibaren temeli verebilir ayrıca siz inandığınız şekilde yaşıyorsanız zaten örnek alarak öğrenecektir. Çocuklarında kötü etkilendiğini düşünüyorum zira kendi kuzenlerimde de örnekleri var.
Normal meb anaokullarında bile anne arıyor çocuğumu şu alıcak diye kimlik göstermeniz gerekiyor almadan,bunlarda ki yoldan geçene çocuk vermek aman bize kalmasında nolursa olsun.
Kurumun etrafında sizin geldiğiniz saati göstericek kameralar varsa sıcağı sıcağına kayıtlar ailinmeden alın olası dava durumu olursa.
Kurumunda adını vererek bence intertte şikayette de bulunun öğrensinler nasıl bir eğitim sorumluluk anlayışlarının olduğunu.
Sizi de ayrıca tebrik ederim bu defalık neyse demediğiniz için. Çok geçmiş olsun.
Muhtemel şimdi söylediklerim için banlanma ve linç yeme durumum olacak. Ancak bir çocuğun dini eğitimi evde verilmeli böyle kurumlara çıkan haberlerden sonra nasıl güveniliyor hala aklım almıyor. Gördüğünüz gibi dini öğretmeye diye giden insanlar yalan söylemekten hiç çekinmiyorlar mevzu kendi çokarları olunca.
Evde 4yaşından itibaren temeli verebilir ayrıca siz inandığınız şekilde yaşıyorsanız zaten örnek alarak öğrenecektir. Çocuklarında kötü etkilendiğini düşünüyorum zira kendi kuzenlerimde de örnekleri var.
Normal meb anaokullarında bile anne arıyor çocuğumu şu alıcak diye kimlik göstermeniz gerekiyor almadan,bunlarda ki yoldan geçene çocuk vermek aman bize kalmasında nolursa olsun.
Kurumun etrafında sizin geldiğiniz saati göstericek kameralar varsa sıcağı sıcağına kayıtlar ailinmeden alın olası dava durumu olursa.
Kurumunda adını vererek bence intertte şikayette de bulunun öğrensinler nasıl bir eğitim sorumluluk anlayışlarının olduğunu.
Sizi de ayrıca tebrik ederim bu defalık neyse demediğiniz için. Çok geçmiş olsun.
Kotu her yerde.. ne imamlarin hepsi nede rahipler gunahsiz. O hizmet aski bilmem ne eskidendi canim gunumuzde tek sey var o da : para maalesefBir de bunlar diyanetin din görevlisi.
Al bu çamuru temizle temizleyebilirsen.
Benim kızımı 4.5 yaşındayken babam almaya gitmişti. Başka şehirde yaşıyoruz, kalmaya gelmişlerdi, ilk defa gidiyor almaya. Teslim etmişler. Ben evde kızınca babam “çocuk dede deyip gönüllü gelince verdiler tabii abartma istersen” demişti. Abartsa mıydım bilemedim şimdi
Elif ba dediğimiz harfleri öğretmelerini bekliyordum ön hazırlık olarak.Din öğretmek nedir. O yaştaki çocuğa Allah’ın varlığı ve Allah’ın emrettiği ahlak kuralları(iyi insan olmak anlamında) anlatılmalı. O kurslarda sübhaneke salli barik öğretiyorlar. Din bu değil ki. Çocuğum kuran okusun isteyen çocuğunu Arapça dil kursuna göndersin. Çocuk okuduğunu anlasın. Onu yapamıyorsa okuma yazma öğrenince verin eline kuranı meali okusun. Gerçek din öğrensin. Yalan dolan insanların öğrettiği din onlara kalsın.
Aynen öyle.Kotu her yerde.. ne imamlarin hepsi nede rahipler gunahsiz. O hizmet aski bilmem ne eskidendi canim gunumuzde tek sey var o da : para maalesef
Maalesef terbiyesizlikte level atlıyorlar.Boyle bi olay olduguna uzuldum diyanette ben de calistim kadinlara ogretmek icin, alt katimiz da anlattiginiz tarzda egitim veren diyanetin kresiydi ama hic bu sekilde bi muamele ya d ilgisizlik gormedim. Herkes gayet memnundu. Sanilanin aksine cocuklar orada da normal kreslerdeki etkinlikleri oyunlari yapiyolar. Gunde 1 saat dua veya kuran dersleri olur o da oyunla beraber. Oradaki hocalar formasyonu olup cocuklarla ilgili seminerlere gonderiliyordu rastgele atanmiyor. Tabi heryerde ayni olmayabilir.Size yapilan bu yanlisin ardindan yalan soylemek yerine ozur dileyip mahcup olmalari gerekirdi. Sizden habersiz boyle bi sorumlulugu alip komsunuza cocugunuzu emanet edebiliyorlarsa sonuclarina da katlanmalari gerekir. Allah korusun kotu niyetli biri de olabilirdi.
Zaten dinimizi yanlış tanıtan bu şahsiyetler yüzünden İslamiyete laf gelmiyor mu? Halbuki dinimiz ne kadar mükemmel. Bunların verdiği eğitimden ne hayır gelir işte.Haklılığımı geçtim.
Bu kadar rahat yalan söylemeleri çıldırtıyor.
Bunlar din görevlisi.
Böyle bir rezalet olabilir mi?
Yok.
O yüzden bu kadar rahat yalan söylemiş
Din öğretmek nedir. O yaştaki çocuğa Allah’ın varlığı ve Allah’ın emrettiği ahlak kuralları(iyi insan olmak anlamında) anlatılmalı. O kurslarda sübhaneke salli barik öğretiyorlar. Din bu değil ki. Çocuğum kuran okusun isteyen çocuğunu Arapça dil kursuna göndersin. Çocuk okuduğunu anlasın. Onu yapamıyorsa okuma yazma öğrenince verin eline kuranı meali okusun. Gerçek din öğrensin. Yalan dolan insanların öğrettiği din onlara kalsın.
Bir de bunlar diyanetin din görevlisi.
Al bu çamuru temizle temizleyebilirsen.
zaten ülkenin genel sorunu. birileri görevini tam yapmıyor, kötü yapıyor, ama ses çıkarmaya çalıştığınızda dinden soğumakla dine uygun davranmamakla itham ediyorlar herkesi. ne güzel hayat ya, herkes bulmuş yolunu.Hem güncelleme olsun, hem toplu cevap olsun.
Diyanet görevlisi ve bayan hocayla görüştük. Anladığım kadarıyla dünkü polis haber vermiş şikayetçi olduğumu.
Komşumu suçlayıp kendilerini aklamaya çalıştılar.
Onları değil komşumu şikayet etmeliymişim. Komşu neden almışmış?
Siz neden verdiniz diyorum. Hak, hukuk, adalet diye gevelediler.
İyice küstahlaştılar, ben de beddua ettim. "Bana bunu yaşatanlara Allah layığını versin. Sizin de çocuğunuzu önce kaybettirsin, sonra buldursun. Belki beni o zaman anlarsınız." Dedim.
Çıldırdılar. Allah korkun yok, çocuğun dinden soğuyacak vs saçmaladılar.
Onun ifadesinin detaylarını bilmiyorum.Komşunuzun ifadesi de vardı.
Ben onların şahsında diyanetin düştüğü duruma kızıyorum.Kızgınlığınızda haklısınız ancak bi noktaya değinmek istiyorum. Bunlar din görevlisi diye serzenişte bulunmanız yanlış olan.Bir insanın doğru ve dürüst oluşu dine bağlı bir durum değildir görüldüğü üzere.
Dinine uygun yaşamaya çalışması o kişinin ahlakının çok iyi olduğunu göstermez ya da bazı insanlarda din kişinin ahlaklı olmasını da sağlamıyor maalesef. Yanlış din öğretimi yüzünden bireyler ahlaklı yetişemiyor. Bir insan cehennem korkusu ve öbür dünya kaygısı ile ahlaklı olmaya çalışırsa o iş olmaz ama gerçekten bir şeyin yanlış olduğu için yapmıyorsa o insan ahlaklı ve düzgün bir insan olur. Din sadece bazılarının kötü davranışlarını bastırır kişiyi ahlaklı yapmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?