1 yıl sonra iş bakın. Benek 3 yaşında sosyalleşme zamanında kreşe verirsiniz.Daha once konu acmistim cocuk yuzunden calisamiyorum bakan yok diye...ama bir aya falan annem yasadigin sehre tasinabilir oyle bir ihtimal var , esimde hemen is arastiralim dedi annene birakiriz cocugu dedi ikimizde nette is bakarken cocugu subsaatte birakiriz alisir zaten falan diye heyecanli heyecanli konusurken 2 yasindaki yawrum bizi dinliyormus okadar akilliki aglamakli bir ses cikardi gozumun icine bakarak ditme dedi bana sarildi okadaar uzuldumki agliyorum suan...2 senedir onunla bir duzenimiz vardi okadar alismistiki duzenimize okadar muyluyduki aslinda ve bana bukadar duskunken ve ewimizi bukadar cok seviyorken masum masum buyuk bir guven icinde evde oyuncaklariyla oynarken ben onu nasil annemde.olsa baska bir duzene vereyim..annen sizde baksin demeyin cunku abilerim kardeslerim falan var onlarbicin evde durmak zorunda.tamam hersey onun icin daha iyi bir gelecek vermek icin ama bu ölümlü dunyada bana en cok ihtiyaci olan su gunlerde ben nasil onu gun boyu gormem , sabah misil. Misil uyudugu yatagindan alip nasil gotureyim annemin evine ve psikolojisi bozulmazmi cok aglar o biliyorum beni arar derdini anlamaz.kimse benden baska annemse olsa benim.gibi icten bakarmi ya ona bisey olursa aznoncede gidim mi kizim ise ben dedim agladi simsiki sarildi ve uyudu ,inanamiyorum biz farketmeden buyumus galiba anliyormus artik konusmalari....diyeceksinizki o olmaz bu olmaz ee nolcak bole...sadece suanki duygusallimi paylasmak istedim iyi degilim ve calisan annelerden destek bekliyorum , daha ise girmeden ozledim bu nasil bisey ya nasil bir sevgiymis bu allahim....
Olsun 3 ay cok degil yinede iyi kontrol edin cocunuza sorun nasil davraniyor diye anlayacak yastausa tabi ama sizlerde bYildiginizdan birakmiyirsuuz bakiciya anliuorum sadece dikkat diyorumEşimde bende memuruz ve ailelerden farkılı şehirlerde yaşıyoruz küçük kızıma doğum yaptımgımın 20 günü yanında kimse yoktu ve büyük kıIm 1,5 yaşındaydı cok zorlandım ve bakıcı tutum ben işe başlayana kadar 3 ay birlikte zaman geçirdik bakıcıyı tanıdım ve kızım da alıştı onaa
tabiki gönül isterki hiç bırakmayalım hep yanlarında olalım ama şartlar cok zor ben kızlarımı bakıcıya yada kreştekilere değil Rabbime emanet ediyorum ve inşallah bugünlerde gececek yeterli sağlıklı hızurlu olsunlar
Krese vermicem direkt anaokuluna onda.mecbur diye zaten alacagim uc kirusluk maasi krese verirsem ben bu sikintilari bosa cekicem is ozlem parasizlik yani kazandigimi krese vericem biliyorum.kres cok.masrafli oluyor bide dahada fazla gozum arkada kalir kreste kizim biraz huysz pek anlasamiyo ole herkezle insallah anaokulunda asar bunu1 yıl sonra iş bakın. Benek 3 yaşında sosyalleşme zamanında kreşe verirsiniz.
Canim ya ne tatlisindir camda anneyi heyecanla beklemek he ,,, cok duygulandim ve anlattiklarini kizimla canlandirdim kurban olurdum onun camdaki heyecanina ...asiri maddi bunalim olmasa yetiskin genc kiz olana kadar calismazdimPara ikinci planda olmalı bence.
Ben de çalışan bir annenin çocuğuyum hem de annem anaokulu öğretmeniydi. Her gün okuldan gelmesini camda beklerdim heyecanla. Tabi geldiğinde yorgun olurdu bana çok fazla vakit ayıramazdı. Biraz dinlenip ertesi günün yemeğini yapardı benim de yatma saatim çoktan gelmiş olurdu. Bizim maddi durumumuz gayet de iyiydi. Annemin çalışmasınında etkisi var tabi ama isterdim ki annem yorgun argın eve gelmek yerine benle daha çok vakit geçirebilsin. Okulda öğretmenlik yaptığı çocukları çok kıskanırdım bu yüzden 3 sene ana okula gittim zaten :)
Bence kesinlikle birkaç sene daha idare edin. 2 sene sonra çalışmaya başlasanız çocuğunuzun eğitimi, sağlığı için yapacağınız yatırımdan çok da bir şey eksileceğini düşünmüyorum. Tam tersine evde ona verecekleriniz hayat boyu işine daha çok yarayacaktır.
Galiba bende birakamicamBende aynı sizin gibiydim.çok kötü oldum kimseye bırakmadım.cocuklarim çok duskunduler bana.3 üniversite bitirmeme rağmen çalışma hayatıma son verdim.onları ben büyütüyorum. Çok mutluyum. Maddi açıdan bir sıkıntım yoktu.fakat önümüzdeki sene kendi işimi kurmayı planlıyorum. En azından çocuklarım da olur.karar sizin.üzüldüm minik kiziniza. Ben yapamadım kızım bana aynisini yaptığında. Birakamadim...
Canim ya ne tatlisindir camda anneyi heyecanla beklemek he ,,, cok duygulandim ve anlattiklarini kizimla canlandirdim kurban olurdum onun camdaki heyecanina ...asiri maddi bunalim olmasa yetiskin genc kiz olana kadar calismazdim
Olsun 3 ay cok degil yinede iyi kontrol edin cocunuza sorun nasil davraniyor diye anlayacak yastausa tabi ama sizlerde bYildiginizdan birakmiyirsuuz bakiciya anliuorum sadece dikkat diyorum
Kim bakiyordu canim sana hatirladina gire buyukmussun heraldeBen hayal meyal hatırlıyorum ama annem anlatıyor geleceği saati biliyormuşum. Umarım kızınız bu dönemi atlatır kolayca alışır. Sizden tek ricam çalışırsanız, yorgunluktan ölseniz de eve geldiğinizde ve hafta sonları ona bolca zaman ayırın gerekirse ev işi yemek yapmayın ama ilginizi eksik etmeyin. Mutluluklar
Tabi birileri onerince daha bi iyi oluyordur illaki benim.esimin teyzesi hic tanimadi birinin cocuna bakti 4 sene ve birakti isi tayini cikti anne babanin ve teyze her adi gectiginde baktigi kizin hungur hingur agliyor hala gorusuyirlarbyasadigi sehre gidiyor kaliyor orda kendi cocugum o benim falan diyor cok da sahane bakmis insl sizin bakicinizda oyledir eminim...ama benin duygularim tarifsiz gercekten bakiicya biraktigimda hissettigim aciyi ben buraya yazamam ayni histe olmak.lazim anlamak icin....Bakıcımla aynı binadyız benden önce iki arkadşımın daha cocuklarına baktı onlarda cok memnunlardı Cok şükür cok iyi bir insan kendi cocugu gibi seviyor kolluyor Allah iyi insanlarla karşılaştırsın gözüm arkada kalmıyor
İmaknın varsa biraz daha bekle yada dediğim gibi hemen başalama cocugun annene ve yeni bir düzene alışana kadar bekle
Hakında hayırlısı olsun
Kim bakiyordu canim sana hatirladina gire buyukmussun heralde
İnsalah eger calisirsam dediklerini uygulicsam saol
Esim.asiri bunaldi destek.olman lazim diyor eskiden kesinlikle karaiydi calismama simdi yalvariyir nerdeyseEvlat güzel şeydir eminim ama eşiniz de çalışmanız gerektiğini düşünüyorsa demek ki bir desteğe ihtiyacı var gerçekten..
O da aynı şekilde düzenim evim çocuğum rahatım diyip çalışmasaydı nasıl geçinecektiniz.
Anneniz yeri gelir sizden daha iyi bakar şüpheniz olmasın. Onun da canı evladınız.
Hem evladınızla araya özlem koymak aslında ikiniz için de daha iyi olacak. Daha sağlıklı bir ilişkiniz olacak.
Siz ona bağımlı o size bağımlı. Bu hiç değil onun da karaker gelişimi için. Hem özlem güzeldir. Kıymet öğretir, saatleri değerli kılar. İçiniz rahat olsun. Herşey daha güzel olacak. Ve miniğinizin geleceği için aslında yanında olarak değil, onun için çalışarak fayda sağlayacaksınız. Yine herşeyi onun için yapacaksınız aslında. O da bunu zamanla anlayacak..
Canim.cok tatlisin yaÖğlene kadar babam öğleden sonra bakıcı bakıyordu. 1 yaşımdan 4 yaşıma kadar böyleydi bu arada tabi bir sürü bakıcı eskittik 4 yaş dönemini hatırlıyorum. Sonra da okula başladım zaten. Okula başlayınca anneye kavuştum ama
Canim.cok tatlisin ya
Hatirlaman bile cok tatli baya bakici eskitmissin seninkim.yetistirdi hayatim yaa
Peki onu sadece aksamlari 3 saat mi gorucem, hayatimdan cikmis gibi , artik yok gibi , sadece 3 saatlik zaman ....Keşke benim annem de çalışan bir kadın olsaydı da azıcık kafamı dinleseydim.
Şaka bir yana anneme tapıyorum, ondan daha sıcacık ve düşünceli bir anne hayal edemiyorum ama çalışıyor olmasını tercih ederdim. Yani Fizan'a gitmiyorsunuz işe gidiyorsunuz bu kadar büyütmeyin. Sevgi karın doyurmuyor, o çocuğun kaliteli bir eğitime ve hayat standartına ihtiyacı var.
Yarın bir gün işe girerken ''Eee, yeterli vasıflarım yok ve iyi bir eğitim alamadım... Ama çocukken bana annem bakmıştı.'' demeyecek değil mi?
Ve sizin çocuğunuz yokken de bir hayatınızın olduğunu hatırlamanız lazım, çocuğunuzun da siz gittikten sonra da bir hayatının olduğunu öğrenmesi lazım, bu kadar bağımlılık iyi değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?