Kızımı rahat bırakmayan arkadaşı

huzurluyumben

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2013
4.185
2.582
178
Merhabalar. 4 yaşında bir kızım var. Çok uyumlu bir çocuk. Anlaşamadığı insanlar olmaz genelde. Problem yaşasa bile sadece kendini savunur, karşısındakine zarar vermez hatta karşısındaki çocuk çok ağlıyorsa, çok sevdiği şeylerden bile feragat eder onun için. Bir buçuk yıldır okula gidiyor ve bir kere bile şikayet almadım. Hatta tüm öğretmenleri ondan çok memnun. Burada en az ayda bir görüşmek zorunda olduğum bir arkadaşımın altı yaşındaki kızı ile maalesef anlaşamıyorlar. Bu kız daha büyük olduğu için kızımdan intikamını, kızımın zayıf noktalarını kullanarak alıyor. Mesela kızım odanın kapısı kapatılınca çok korkuyor. En ufak bir anlaşmazlıkta bu büyük olan kız odanın kapısını kapatıp kızımı ağlatıyor. Ve psikopat gibi kızımın peşinden gelip devamlı rahatsız ediyor. Devamlı gözleri üzerinde ve olmamasını rahatsız edebilirim diye fırsat kolluyor. Açıkçası ben bile rahatsız oldum. Zaten bu kızın başka çocuklarla kaynaşamamak gibi problemleri var. Sizden ricam bana yol göstermeniz. Çünkü bu kız benden bile korkmuyor yanımda yaptıklarına devam ediyor. Sanırım annesini de dinlemiyor. Sessiz bir çocuk, ve çok inatçı, ve korkarım ki kindar. Maalesef hiç görüşmemek mümkün değil arada sırada kalabalık ortamlarda görüşmek zorundayım. Kızımın diğer arkadaşlarıyla oyun oynamasını ve mutlu olmasını istiyorum. Ama kızım bir kere mutsuz olunca, kimseyle oynamayıp benim yanımda olmayı tercih ediyor. Bu da beni üzüyor. Fikirlerinizi bekliyorum. Çok teşekkür ederim, iyiki varsınız.

Ps: çocuğunu övmek için başka çocuğu kötülüyorsun diyenler olmuş. Buna ihtiyacım yok ki.
Ya da bu 6 yaşında ki çocuktan nefret ediyorsun diyenler olmuş, insaf diyorum sadece. Nefret etsem niye buraya yazayım ? Çocuğu sıkıştırıp döverdim heralde öyke manyak biri ılsam. Ben yardım istiyorum sadece.
Bu durumu çözmek istiyorum.

Ya da çocuğa piskopat demişsin demişler, hani nerde o cümlem ? Kimdar kelimesini kullandım çünkü durumu en iyi izah edebilen kelimeydi. Konu uzun olmasın diye.

Olaylar kızımın boyasını paylaşmaması ile, ve sonra annesinin kızımı sevmesi ve daha sonra da ablasının kızımı korumasıyla iyice arttı.

Gerçekten de çözmek istiyorum bu durumu.
Niyetim diyer çocuğu korkutup sindirmek olsaydı buraya yazmazdım.

Son düzenleme:
Annesine durumu anlatin cocuguna sahip ciksin eger annesini takmiyosa yada annesi orali olmuyorsa ceker kendim uyaririm bide boyle cins ve uyumsuz cocuklarda hediye ise yariyor kizim anaokulundayken sinifinda canavar gibi surekli herkesi doven korkutan bi cocuk vardi kizima kafayi takmisti ogretmende zaptedemiyodu hergun kizim agliyarak geliyo okula gitmek istemiyodu ya bana zarar verirse diye..derken o cocuga kucuk bi araba aldim hediye paketi yaptirip kizimla birlikte yanina gittim bak bunu sana duru almis seninle arkadas olmak istiyo dedim hediye onu cok sasirtti arkadas olmadilar ama rahatsiz etmeyide kesti..uyumsuz cocuklarin temel sorunu ilgisiz sevgisiz degersiz hissediyolar ve bunu ofke seklinde mutsuzluk seklinde karsiya yansitiyolar boyle durumlarda yapici adim atmak lazim ve sabirli olmak

Madem gorusmek zorundasin, 6 yasindaki cocukla sen konus, aralarini yap. Ufak bi hediye al bi dahaki gorusmede. Ne biliyim boya kalemleri ya da onun sevebilecegi baska bisey... "Kizim seni cok seviyor, ama sen kapiyi kapatinca cok korkup senle oynamak istemiyo. Sen onun ablasisin, sen buyuksun, sen prensessin" diye ver gazi yalniz kaldiginizda. Cocuklar kindar olmaz. Bence ise yarayacaktir, bi dene bakalim.

Bunda dusunecek bir sey yok. Cocugunuzun sagligi ve mutlulugu her seyden once gelmeli. Ya arkadasinizla hic gorusmeyin yada ayda bir kere gorusurken kiziniz yaninizda olmasin. Arkadasinizin kizinin ruh sagligini degistiremeyeceginize gore bunun icin cabalarken kizinizin da daha fazla korkmasina sebep olmayin.

6 yaşında bir çocuğu kindar ilan eden bir yetişkin sadece kendi çocuğuyla anlaşamıyor diye ne kadar da kin gütmüş çocuğa ve psikopat diyecek boyuta gelmiş.
Annesiyle aynı ortamı paylaştığına göre bunu konuşabilecek durumdasın. En azından çocuğunun arkasından psikopat demekten daha mantıklı ve yetişkin hareketi olur.

6 yasindaki bir cocuga kin gutmusdunuz hatta nefret etmissiniz!
Ama sizi ne yadirgiyorum nede yargiliyorum.
Tum cocuklari sevmek gibi bir ZORUNLULUGUMUZ yok NE YAZİK Kİ ...Ben bebegimle parka gidiyorum bebegimi cok sevip ilgileniyorum kimi cocuklarin dikkatini cekiyor bu ozellikle sevgisiz cocuklarin.
Kizimin yanindan gecerken vurmaya carpmaya tesebbus ediyorlar ben kaslarimi catip sinirli sinirli kizimi alip gidiyorum.
Ama iyi gunumdeysem abisi aa bak diyorum cocuk resmen akiyo karsimda elimi filan tutuyo
Onlarda buyuyup bi yetiskin olunca kim bilir BİZİMGİBİ kucuk cocuklara tahammul edemiycekler.
Yureklerinde kalan bir tutam sevgi ancak kendi cocuklarina eslerine yetecekte disardakilere bisey kalmayacak.
Sevgisiz yetismek boyle kurak corak yapiyor insani

Son düzenleme:
valla oyle cocuklar varkı cocuk deyıp gecmıceksın benımde var komsumun bır kızı oyle 7 yasında
o kız geldımı dıken dıken oluyorum cok huzursuz edıyor bakısları hareketı sozlerı falan
annesıde hıc ses cıkarmayan yapma cocugum demeyen bırı
bılınclı olarak zarar veren cocuklar var karakterlerıyle doguyorlar sonucta
bence sızın yanınızda yaptıgı bırseyı gordugunuzde annesınınde yanında uyarın cocuguma boyle davranma o sana boyle davranıyoe mu deyın
hemne orda annesınede gereklı konusmayı yapın kac defadır boyle cocuk deyıp gectım ama benım kızım olumsuz etkılenıyor herkesın evladı kendıne kıymetlı cocugunuzla konusun lutfen deyın

Konu sahibinin biraz uzerine gidilmis bence, cocuk olmasi masum olmasi anlamina gelmiyor ne yazik ki, psikolojide ornekleri de mevcut. 6 yas birseyleri observe edip bunu hayata yansitmak icin gayet yeterli. Dolayisiyla "psikopat" da olabilir, "kindar" da.

Cozume gelirsek, bence anneyle konusmalisiniz, cocugunuzun diger cocuk evden gittikten sonra bile etkiyi atlatamadigini, cok hassas bir cocuk oldugunu soylemelisiniz-ki direkt karsi tarafa suclama yonelmesin, "Biz cok hassasiz, yardim et." gibi olsun.

Seni cok iyi anliyorum.. Hic de abartmiyorsun.. Benim eltimin kizi da 6 yasinda. Zorla sacini baska bir cocuga cektirip, annesine giderek bu benim sacimi cekti diye aglayan bir cocuk. Kizima gel birlikte tabletle oynayalim diye yanina cagiran, sonrada ekrani eliyle kapatip "cok mu merak ediyosun ne oynadigimi? Gostermicem sana iste.. Sen hic bir zaman bu oyunu oynayamicaksin diyen ve kizimi uzgun gordugunde mutlu olan bir cocuk.. Var yani boyle cocuklar.. Evet, o da cocuk.. Ama sizin kiziniz da cocuk... Bazilari oyle yorum yazmislar ki konu sahibi cocuga siddet uygulamis sanki... O bir anne ve hakli olarak tedirginligini dile getirmis.. Cocuk var bir de cocuk var yani.. Bazi cocuklar Aile icinde veya etrafinda gorduklerini gelir yakinin da ki en savunmasiz cocuga karsi kullanir.. Gucu gucu yetene misali.. Ve bu anne babasinin sorunu.. Sizin ve kizinizin degil... Tum cocuklar sevgi kelebegi olmuyor malesef. Konu sahibi kizini uzak tutacaksin, baska caresi yok.

O da bi cocuk sonuçta. Annem boyle grupca gidilen yerlerde sık sık yanima gelir kontrol ederdi sizde çocuğunuzun yanindan ayrilmasaniz? Ayda bir kez yapılamayacak sey değil bence

Cocuklarla cocuk olmayin yahu.. 6 yasindaki cocuk ne bilsin kindarliktan vs hani bilse bile onun kindarligindan ne olur.. Hem Yanimda korkmuyor filan derken ne demek istiyorsunuz ?

annesini diyinki canım kızın kızımı korkutuyor biraz dikkat etsin ay olmadı siz kızın

bence abartmamışsın. görüşmek zorunda değilsiniz. önemli olan senin çocuğunun huzuru.
kreşini değiştirebilirsin.

benm çocuğum psikolojik travma geçiriyorsa o ortama ne olursa olsun çok çok seyrek girerim.
neden görüşmek zorundasınız buarada

Allah ım yaa sabır.. Bazıları sırf beğeni toplamak için olumsuz yorum yapıyor.. hiç de saçma değil çocuğu olmayan gelipte buraya saçmalama abartmissin yazmasın. Haklısın zor bi durum. Allah yardımcın olsun izin verme kızına karışmasına. Ben baktım ki cocugumla çok uğraşıyor annesininde umrunda değil. Annesine haddini bildiririm dogurmussa bi çaba sarf etsin baksın çocuğuna

Ben yaşadığım için çok iyi anlıyorum sizin yasadiginiz neki benim kizimda 4 yaşında çok uyumlu bir kız ama samimi ve mecburiyet den görüşmek zorunda olduğum birinin kızıyla mecbur kizimda ortamda oluyordu ve çocuk kızımı ölsem bole benide öp banane demeleri kızım tv izlerken önüne geçip kizima göstermemeler elinde ne görse sap diye almalar kizimda her gördüğünü istemeler allahım Bayılacaktim anlatamam sürekli dayak yiyen asagilanan bir çocuktu sevgiyi bende arıyor du annesi vermiyordu kızımı kıskanyordu belki ilginç ama gerçekten 4 yasindaki çocuklar bile yapıyor bu fesatligi daha neler var anlatsam. .... ki çok şükür tayin olup gittiler kızım kendine geldi kurtuldummmm bu dertten muzdariptim bende allahım sizide kurtarsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…