Kızımı rahat bırakmayan arkadaşı

6 yasindaki bir cocuktan bahs ederken ne kindaarligi kalmis nede psikopatligi

Madem bukadar rahatsiz oluyorsun , Annesiyle görüsmeyeceksin
Ha görüseceksende cocugu güzel bir sekilde uyaracaksin

Ama sen bukadar cocultan nefret ederken , kizinada yansitirsan tabiki cokukta rarahatsiz olur.

"o yüzden seninle sen diye konuşurum"
nerede o bolluk? kimsenin mahalle ağzını sanalda çekemem. gerçek hayatta yanıma yaklaştırmam böylesini. yüzgöz, nezaketsiz insanlardan iğrenirim. o yüzden uzatmıyorum, muhatap aldıkça midem bulanacak.

Ben size cevap olarak yazmadım ki o yazıyı :) Sizi anlıyorum ve inanın ben de düşündüm acaba ne yapılabilir diye.

mahalle ağzı. Evet. Senin gibi çocuklara bile kotu yakıştırmalar yapanları da benim midem almıyor ya o nasıl olacak acaba

Keşke kelimelere takılmasak. Nasıl ifade edebileceğimi bilemedim. Bu sıkıntılarımız yeni başladı zaten ailede üç ay önce buraya taşındılar. Aile bizden kızlarıyla kızımız oynatmam sözel olarak istediler. Bu olaylar biz de benim kızımızın boya kalemini paylaşılmasıyla başlamış sanırım. Onu da şöyle anladım. Bir dahaki seferde onların evine gidince bu sefer bu kız eşyalarını paylaşmadı. Benim kızımın boya kalemini vermediği için öyle yaptığını söyledi. Buraya kadar herşey tamam.
Ama sonra küstürüp odasından çıkardıktan sonra yanımıza geldi. Kızım bir boya kağıdını çok beyenmiş, be o kağıdı önünde salladı, sana veremem dedi, sonra koltuğun kenarına attı aa düştü alamazsaın artık dedi. Daha sonra koltuğun arkasına girdi aldı, sonra bak aldım dedi ve sonra dolaba koydu kapıyı kapatıp bak gene alamazsaın dedi. Kızım çok üzüldü. Gözleri doldu. Ben şok oldum. Anne bir şey yapmadı, başkasıyla da konuşuyordu tam farketmedi.

Daha sonra önemli bir toplantıya katılması herektiği için bana bıraktı kızını başka bir gün. Benim kızıma da hediye toka almışlar. Kendisine de aynısından. Biraz oynadılar, sonra gene kücücük bir anlaşmazlıktan birbirlerine girdiler. Birbirlerine küsseler ve hiç konuşmasalar keşke, ama bu çocuk sanırım sessiz bir çocuk olduğu için hıncını alamadıysa devamlı ağlatmaya çalışıyor. İki yaşta büyük olduğu için, zayıf noktalarını bulup kızımın onları kullanıyor ısrarla, ben yanlarında olup arayı bulmaya çalıssam bile.

Bana etmediğiniz laf kalmamış ama ben hiç bir çocuğun piskolojisini etkilemek istemem ve bu yüzden ne yapabilirim diye size danışıyorum. Hatta bende kaldığı zaman ne yapacağımı bilemediğimden kendi kızımı gözüme baka baka ısrarla ağlatmasını izledim. Daha sonra da başka toplu bir ortamda tekrarlayınca bu durum çaresiz kaldım. Kızıma kafayı taktı.

Çocuğumla aram kötü olsa sağlıksız bir birey olurdu sanırım. Ama çok mutlu bir çocuk, hayatımda kimseden şilayet duymadım, okulda bir kere bile ceza almadı. Ve böyle bir durumla da ilk defa karşılasıyorum. Yardım istiyorum.

Piskopat dediğimi de hatırlamıyorum. Annesi de başa çıkamıyor zaten. Bu kadar kafayı takmasında annesi kızımı sevmiş sanırım, ablası da kızımı ağlatırken onu engellemeye çalıştı. Zaten sonra da iyice çığrından çıktı herşey.

Anneaiyle bir süre ikili görüşmemeye karar verdik, ama toplu ortamlarda oluyor şimdi.

Keşke kelimelere takılmasak. Nasıl ifade edebileceğimi bilemedim. Bu sıkıntılarımız yeni başladı zaten ailede üç ay önce buraya taşındılar. Aile bizden kızlarıyla kızımız oynatmam sözel olarak istediler. Bu olaylar biz de benim kızımızın boya kalemini paylaşılmasıyla başlamış sanırım. Onu da şöyle anladım. Bir dahaki seferde onların evine gidince bu sefer bu kız eşyalarını paylaşmadı. Benim kızımın boya kalemini vermediği için öyle yaptığını söyledi. Buraya kadar herşey tamam.
Ama sonra küstürüp odasından çıkardıktan sonra yanımıza geldi. Kızım bir boya kağıdını çok beyenmiş, be o kağıdı önünde salladı, sana veremem dedi, sonra koltuğun kenarına attı aa düştü alamazsaın artık dedi. Daha sonra koltuğun arkasına girdi aldı, sonra bak aldım dedi ve sonra dolaba koydu kapıyı kapatıp bak gene alamazsaın dedi. Kızım çok üzüldü. Gözleri doldu. Ben şok oldum. Anne bir şey yapmadı, başkasıyla da konuşuyordu tam farketmedi.

Daha sonra önemli bir toplantıya katılması herektiği için bana bıraktı kızını başka bir gün. Benim kızıma da hediye toka almışlar. Kendisine de aynısından. Biraz oynadılar, sonra gene kücücük bir anlaşmazlıktan birbirlerine girdiler. Birbirlerine küsseler ve hiç konuşmasalar keşke, ama bu çocuk sanırım sessiz bir çocuk olduğu için hıncını alamadıysa devamlı ağlatmaya çalışıyor. İki yaşta büyük olduğu için, zayıf noktalarını bulup kızımın onları kullanıyor ısrarla, ben yanlarında olup arayı bulmaya çalıssam bile.

Bana etmediğiniz laf kalmamış ama ben hiç bir çocuğun piskolojisini etkilemek istemem ve bu yüzden ne yapabilirim diye size danışıyorum. Hatta bende kaldığı zaman ne yapacağımı bilemediğimden kendi kızımı gözüme baka baka ısrarla ağlatmasını izledim. Daha sonra da başka toplu bir ortamda tekrarlayınca bu durum çaresiz kaldım. Kızıma kafayı taktı.

Çocuğumla aram kötü olsa sağlıksız bir birey olurdu sanırım. Ama çok mutlu bir çocuk, hayatımda kimseden şilayet duymadım, okulda bir kere bile ceza almadı. Ve böyle bir durumla da ilk defa karşılasıyorum. Yardım istiyorum.

sayın konu sahibi, sizin anne yüreğiyle evladınızı korumaya çalıştığınızı gayet iyi anlıyorum. çocuğu suçlamıyorsunuz nefret saçmıyorsunuz. size saldırmaya çalışan insanları umursamayın, dertleri birilerine öfke saçıp rahatlamak, kocalarına kayınvalidelerine yapamadıklarını sanaldaki tanımadıkları insanlara yapıyorlar

çocuğu kızınızdan uzak tutmaya çalışın diyebilirim ancak. sürekli gözetleyin, fiziksel zarar veremesin. muhtemelen o çocuğun huzursuz kötü bir aile ortamı var

Bunu yaptım. Annesi dw yapma diyor ama dinlemiyor.

Kızınız oynamak istemiyorsa tepkisini kendi vermeli. Seninle oynamak istemiyorum demeli. Siz de onun kararı diyip çekilirsiniz..

Evet
Yazmadığım şeyleri yazmışım gibi ilan ettiler. Karşısındaki insanın en kötüyü söylemeye çalıştığını düşünüyor hemen bazı insanlar. Sonuçta devamlı ağlatılan iki yaş daha küçük olan benim kızım. Annesi de başa çıkamıyor ya da çıkmıyor. Ne yapanilirim diye buraya başvurdum sonuçta kimse kimseyi tanımıyor.
Burda en açık bir şekilde anlatmıyacağım da nerde anlatacağım acaba.

Çözemedik işte biz.

Kızınız oynamak istemiyorsa tepkisini kendi vermeli. Seninle oynamak istemiyorum demeli. Siz de onun kararı diyip çekilirsiniz..
Veriyor zaten. Bu çocuk gene de peşini bırakmıyor. Benim kızım artık yanıma kaçıyor. Bu çocuk ta gelip onun üzüleceği şeyleri söyluyor devamlı ağlasın diye.

Ben ayni durumda olsaydim diye dusunup yorum yapicam, benim cocugumun psikolojisinden daha dgerli degil vallahi . gorusmem olur biter. Milletin cocugu yuzunden benim bebegim uzulucek korkucaksa hic girmem oyle ortamlara daha iyi...
Akrabam bile olsa gorusmem! O kadar diyorum.

Uzulmeyin ben anliyorum sizi.Ben de cok severim cocuklari.Oglum 7 yasinda mahallemizde yasiti bir cocuk var.Tam 3 senedir mucadele ediyoruz.Cocugum birara bakkala gidemez hale geldi ki kendini koruyabilen bir cocuktur.Benim oglum ve ben uymak istemedikce,uyardikca abarttilar.Annesi evimin camlarini tekmeledi dusunun uysam kavga edicez rezil olucaz.Esim bile bana abartma deyip duruyordu cocuk neticede ne yapabilir diyordu.Neyse bu kurban bayrami arefesinde oglum sokaga oynamak icin cikmisti.Kapim calindi baktim komsumuzun kizi kos abla oglunu dovuyorlar diyor.Bebegimi eline tutusturdugum gibi firladim.Bir baktim oglum kaldirima oturmus agliyor karsisinda da o cocuk ve babasi.Cocuguna oglumu dovdurmus yuzu tırnak izi ve etrafa karsi da sakalasiyorlar diyormus.Ayirmak isteyenleri de birakmiyormus.Ben orada kopmusum tabi.Adam bir de utanmadan oglun erkek degil mi korusun kendini diyor.7 yasindaki cocuk erkekmis dovusecekmis.Bundan sonra da gordugu yerde dovecek oglunu diyor.Adami elimden zor aldilar tabi.Esimi aradim uctu geldi isyerinden 10 dakika surmedi.Hasili en son adam yalvariyordu oyle soyleyeyim.Bizi bile o hale getirdiler ya bravo dedim.Demekki bu dusuncede manyak insan dolu ortalik.Cocugu psikopat yapmis adam...

Annesi ne yapıyor peki bu olaylar olurken ?
O da anlatmaya çalışıyor olma diye. Başa öıkamadık. Biz eve gitmek şçin binadan çıkıyoruz, çocuk oraya kadar takip etti bizi annesi içeriye sokmaya çalışıyor, ama hava alıcam diyor gece hem de.

Çaresiz olmasam buraya konu açmazdım inanın. Sonuçta ağlatılan benim kızım, diyer anne de bıkmış zaten ne yapıcak ki daha?

Hiç abartmamissin arkadaşım benim kızım 8 yaşında ve üçüncü sınıfa gidiyor bir arkadaşı var ve bu kız çok hırslı ve kıskanç en basit örneği kızım sınavdan düşük aldığında hemen annesine ....anne x sınavdan 50 aldı ama ben 90 aldım diyor. Geçenlerde de bende oturuyoruz çocuklar da başka odada benim kız korkarak geldi ne olduğunu sordum anne içerde korkunç şeylerden konuşuyorlar dedi yani benim kızımın hassas olduğu konuları biliyor ve mahsustan yapıyor. Daha çok ornek var.bunlar bazıları ve bazen ağzından hiç hoslanmadigim kelimeler de duyuyorum gerizekalı ve mal gibi lafları çok kullanıyor. Ayrıca bende böyle çok bilmiş tipteki çocukları nedense sevmiyorum. Boyundan büyük laf etmelerini cekemiyorum.

Annesi düzeltmiyorsa sen düzelt. Gerekirse annesinin yanında azarla yani. Korkutmak ne demek ? Çocuklar da bir odada yalnız değil sizin yanınızda kalsın oyuncaklarını yanınıza alın.

Sayın konu sahibi, önceki yazdığım cevabı size yazdığım sanıp cevap verdiniz, onun üzerinden yazmaya devam ettiniz. Onu kötü niyetli bir başka kişiye yazdım. Neyse konumuz bu değil. Size tavsiye vermek amaçlı yazdım. Her konuya yazmam, çözüm bulabileceğim konulara yazıyorum. Bence o çocuk gerçekten kötü durumda, bir pedadogtan yardım alması için bir şeyler yapılması gerekiyor. Ama alanında uzman, tanınmış bir pedagog. Ben çok iyi isimler biliyorum bu alanda. Eğer bu konuda adım atılmasını sağlarsanız, hem kendi çocuğunuzun huzur bulmasını sağlarsınız hem de kendi çocuğunuz dışında o miniğe çok büyük iyilik yapmış olursunuz. Belki de o çocuğun bilinç altında bir sorun olabilir. İşin uzmanına goturmek lazım. Hatta pedagog yerine bilinç altına yönelmiş alanında uzman psikologlar var, onlar daha iyi olabilir. İyi günler.

Kusura bakmayın. Karışmış mesajlar. Teşekkur ederim çok.
Zaten okulda da kendinden küçük çocuklar. İki ayla kaçırmıs bir üst sınıfı. Okulda da uyum problemi çekiyor. Annesi hep anlatıyor. Ama sorunun daha yeni yer deyiştirdik, zaten hassas utangaç deyip alışacak diye düşünüyorlar. Ve olayın akademik olduğunu düşünüyorlar. Çocuğu oedagoga hötüreceklerini malesef zannetmiyorum. kabul edemezler sanırım. Sanırım kaynaşmada hep zorlandığı içinde bizle görüştürmek istediler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…