- 5 Aralık 2013
- 8.080
- 7.070
- 198
- Konu Sahibi huzurluyumben
-
Ben herkesle siz diye konuşurum burada. Ama sen 6 yaşındaki bir çocuğa bile kötü niyetlisin. O yüzden seninle sen diye konuşurum. Tarihe geçmiş seri katil çocuklar varmış hadi canım... Çocuk masumdur, nasıl yetiştirirsen o oraya eğilir. Cımbızla örnekler seçiyorsun sonra hoop hadi genelleyeyim yapıp burada herkese açık bir platformda yazıyorsun.
Ben size cevap olarak yazmadım ki o yazıyı :) Sizi anlıyorum ve inanın ben de düşündüm acaba ne yapılabilir diye.Ben de aynı şekilde düşünüyorum o bir çocuk. Ve ben maalesef bu duruma çare bulamadım o yüzden sizden yardım istiyorum. Ailesi de ilk başta çocukların bizim kızın oynamasını istemişlerdi o yüzden bir araya getirmeye çalışmıştık ama maalesef pek iyi bitmedi.
Ben seri katil dediğimi hatırlamıyorum. Bazı çocuklar içlerindeki ne ifade edemezler. Değişik hareketlerle gösterirler ve bu çocukta içindeki sıkıntıyı bu şekilde gösteriyor. Ve bu 10'dan iki yaş küçük olan benim kızımı kötü etkiliyor.Bu yüzden yardım istedim. Burası açık bir platform ama anonim bir platform.sizlerden yardım almayıp çevre değil mi bu duruma gelip o çocuğu daha zor durumda bıraksaydım?
"o yüzden seninle sen diye konuşurum"
nerede o bolluk? kimsenin mahalle ağzını sanalda çekemem. gerçek hayatta yanıma yaklaştırmam böylesini. yüzgöz, nezaketsiz insanlardan iğrenirim. o yüzden uzatmıyorum, muhatap aldıkça midem bulanacak.
6 yaşında bir çocuğu kindar ilan eden bir yetişkin sadece kendi çocuğuyla anlaşamıyor diye ne kadar da kin gütmüş çocuğa ve psikopat diyecek boyuta gelmiş.
Annesiyle aynı ortamı paylaştığına göre bunu konuşabilecek durumdasın. En azından çocuğunun arkasından psikopat demekten daha mantıklı ve yetişkin hareketi olur.
Keşke kelimelere takılmasak. Nasıl ifade edebileceğimi bilemedim. Bu sıkıntılarımız yeni başladı zaten ailede üç ay önce buraya taşındılar. Aile bizden kızlarıyla kızımız oynatmam sözel olarak istediler. Bu olaylar biz de benim kızımızın boya kalemini paylaşılmasıyla başlamış sanırım. Onu da şöyle anladım. Bir dahaki seferde onların evine gidince bu sefer bu kız eşyalarını paylaşmadı. Benim kızımın boya kalemini vermediği için öyle yaptığını söyledi. Buraya kadar herşey tamam.6 yaşında bir çocuğu kindar ilan eden bir yetişkin sadece kendi çocuğuyla anlaşamıyor diye ne kadar da kin gütmüş çocuğa ve psikopat diyecek boyuta gelmiş.
Annesiyle aynı ortamı paylaştığına göre bunu konuşabilecek durumdasın. En azından çocuğunun arkasından psikopat demekten daha mantıklı ve yetişkin hareketi olur.
Bunu yaptım. Annesi dw yapma diyor ama dinlemiyor.valla oyle cocuklar varkı cocuk deyıp gecmıceksın benımde var komsumun bır kızı oyle 7 yasında
o kız geldımı dıken dıken oluyorum cok huzursuz edıyor bakısları hareketı sozlerı falan
annesıde hıc ses cıkarmayan yapma cocugum demeyen bırı
bılınclı olarak zarar veren cocuklar var karakterlerıyle doguyorlar sonucta
bence sızın yanınızda yaptıgı bırseyı gordugunuzde annesınınde yanında uyarın cocuguma boyle davranma o sana boyle davranıyoe mu deyın
hemne orda annesınede gereklı konusmayı yapın kac defadır boyle cocuk deyıp gectım ama benım kızım olumsuz etkılenıyor herkesın evladı kendıne kıymetlı cocugunuzla konusun lutfen deyın
Evetsayın konu sahibi, sizin anne yüreğiyle evladınızı korumaya çalıştığınızı gayet iyi anlıyorum. çocuğu suçlamıyorsunuz nefret saçmıyorsunuz. size saldırmaya çalışan insanları umursamayın, dertleri birilerine öfke saçıp rahatlamak, kocalarına kayınvalidelerine yapamadıklarını sanaldaki tanımadıkları insanlara yapıyorlar
çocuğu kızınızdan uzak tutmaya çalışın diyebilirim ancak. sürekli gözetleyin, fiziksel zarar veremesin. muhtemelen o çocuğun huzursuz kötü bir aile ortamı var
Çözemedik işte biz.valla oyle cocuklar varkı cocuk deyıp gecmıceksın benımde var komsumun bır kızı oyle 7 yasında
o kız geldımı dıken dıken oluyorum cok huzursuz edıyor bakısları hareketı sozlerı falan
annesıde hıc ses cıkarmayan yapma cocugum demeyen bırı
bılınclı olarak zarar veren cocuklar var karakterlerıyle doguyorlar sonucta
bence sızın yanınızda yaptıgı bırseyı gordugunuzde annesınınde yanında uyarın cocuguma boyle davranma o sana boyle davranıyoe mu deyın
hemne orda annesınede gereklı konusmayı yapın kac defadır boyle cocuk deyıp gectım ama benım kızım olumsuz etkılenıyor herkesın evladı kendıne kıymetlı cocugunuzla konusun lutfen deyın
Veriyor zaten. Bu çocuk gene de peşini bırakmıyor. Benim kızım artık yanıma kaçıyor. Bu çocuk ta gelip onun üzüleceği şeyleri söyluyor devamlı ağlasın diye.Kızınız oynamak istemiyorsa tepkisini kendi vermeli. Seninle oynamak istemiyorum demeli. Siz de onun kararı diyip çekilirsiniz..
Uzulmeyin ben anliyorum sizi.Ben de cok severim cocuklari.Oglum 7 yasinda mahallemizde yasiti bir cocuk var.Tam 3 senedir mucadele ediyoruz.Cocugum birara bakkala gidemez hale geldi ki kendini koruyabilen bir cocuktur.Benim oglum ve ben uymak istemedikce,uyardikca abarttilar.Annesi evimin camlarini tekmeledi dusunun uysam kavga edicez rezil olucaz.Esim bile bana abartma deyip duruyordu cocuk neticede ne yapabilir diyordu.Neyse bu kurban bayrami arefesinde oglum sokaga oynamak icin cikmisti.Kapim calindi baktim komsumuzun kizi kos abla oglunu dovuyorlar diyor.Bebegimi eline tutusturdugum gibi firladim.Bir baktim oglum kaldirima oturmus agliyor karsisinda da o cocuk ve babasi.Cocuguna oglumu dovdurmus yuzu tırnak izi ve etrafa karsi da sakalasiyorlar diyormus.Ayirmak isteyenleri de birakmiyormus.Ben orada kopmusum tabi.Adam bir de utanmadan oglun erkek degil mi korusun kendini diyor.7 yasindaki cocuk erkekmis dovusecekmis.Bundan sonra da gordugu yerde dovecek oglunu diyor.Adami elimden zor aldilar tabi.Esimi aradim uctu geldi isyerinden 10 dakika surmedi.Hasili en son adam yalvariyordu oyle soyleyeyim.Bizi bile o hale getirdiler ya bravo dedim.Demekki bu dusuncede manyak insan dolu ortalik.Cocugu psikopat yapmis adam...Keşke kelimelere takılmasak. Nasıl ifade edebileceğimi bilemedim. Bu sıkıntılarımız yeni başladı zaten ailede üç ay önce buraya taşındılar. Aile bizden kızlarıyla kızımız oynatmam sözel olarak istediler. Bu olaylar biz de benim kızımızın boya kalemini paylaşılmasıyla başlamış sanırım. Onu da şöyle anladım. Bir dahaki seferde onların evine gidince bu sefer bu kız eşyalarını paylaşmadı. Benim kızımın boya kalemini vermediği için öyle yaptığını söyledi. Buraya kadar herşey tamam.
Ama sonra küstürüp odasından çıkardıktan sonra yanımıza geldi. Kızım bir boya kağıdını çok beyenmiş, be o kağıdı önünde salladı, sana veremem dedi, sonra koltuğun kenarına attı aa düştü alamazsaın artık dedi. Daha sonra koltuğun arkasına girdi aldı, sonra bak aldım dedi ve sonra dolaba koydu kapıyı kapatıp bak gene alamazsaın dedi. Kızım çok üzüldü. Gözleri doldu. Ben şok oldum. Anne bir şey yapmadı, başkasıyla da konuşuyordu tam farketmedi.
Daha sonra önemli bir toplantıya katılması herektiği için bana bıraktı kızını başka bir gün. Benim kızıma da hediye toka almışlar. Kendisine de aynısından. Biraz oynadılar, sonra gene kücücük bir anlaşmazlıktan birbirlerine girdiler. Birbirlerine küsseler ve hiç konuşmasalar keşke, ama bu çocuk sanırım sessiz bir çocuk olduğu için hıncını alamadıysa devamlı ağlatmaya çalışıyor. İki yaşta büyük olduğu için, zayıf noktalarını bulup kızımın onları kullanıyor ısrarla, ben yanlarında olup arayı bulmaya çalıssam bile.
Bana etmediğiniz laf kalmamış ama ben hiç bir çocuğun piskolojisini etkilemek istemem ve bu yüzden ne yapabilirim diye size danışıyorum. Hatta bende kaldığı zaman ne yapacağımı bilemediğimden kendi kızımı gözüme baka baka ısrarla ağlatmasını izledim. Daha sonra da başka toplu bir ortamda tekrarlayınca bu durum çaresiz kaldım. Kızıma kafayı taktı.
Çocuğumla aram kötü olsa sağlıksız bir birey olurdu sanırım. Ama çok mutlu bir çocuk, hayatımda kimseden şilayet duymadım, okulda bir kere bile ceza almadı. Ve böyle bir durumla da ilk defa karşılasıyorum. Yardım istiyorum.
O da anlatmaya çalışıyor olma diye. Başa öıkamadık. Biz eve gitmek şçin binadan çıkıyoruz, çocuk oraya kadar takip etti bizi annesi içeriye sokmaya çalışıyor, ama hava alıcam diyor gece hem de.Annesi ne yapıyor peki bu olaylar olurken ?
Sayın konu sahibi, önceki yazdığım cevabı size yazdığım sanıp cevap verdiniz, onun üzerinden yazmaya devam ettiniz. Onu kötü niyetli bir başka kişiye yazdım. Neyse konumuz bu değil. Size tavsiye vermek amaçlı yazdım. Her konuya yazmam, çözüm bulabileceğim konulara yazıyorum. Bence o çocuk gerçekten kötü durumda, bir pedadogtan yardım alması için bir şeyler yapılması gerekiyor. Ama alanında uzman, tanınmış bir pedagog. Ben çok iyi isimler biliyorum bu alanda. Eğer bu konuda adım atılmasını sağlarsanız, hem kendi çocuğunuzun huzur bulmasını sağlarsınız hem de kendi çocuğunuz dışında o miniğe çok büyük iyilik yapmış olursunuz. Belki de o çocuğun bilinç altında bir sorun olabilir. İşin uzmanına goturmek lazım. Hatta pedagog yerine bilinç altına yönelmiş alanında uzman psikologlar var, onlar daha iyi olabilir. İyi günler.O da anlatmaya çalışıyor olma diye. Başa öıkamadık. Biz eve gitmek şçin binadan çıkıyoruz, çocuk oraya kadar takip etti bizi annesi içeriye sokmaya çalışıyor, ama hava alıcam diyor gece hem de.
Çaresiz olmasam buraya konu açmazdım inanın. Sonuçta ağlatılan benim kızım, diyer anne de bıkmış zaten ne yapıcak ki daha?
Ben suze hak verıyorum bı anne olarak.cocuguma karsı yapılan her hareketdede ataga gecerım .annesı catesızse o bıraz zor,ınsan annenınn o caresızlıgını gorunce uzuluyorda.her cocuk masumdur lafı sqdece bı klışeden ubaret.buyuk ıhtımalle kıskanıyır o çocuk.çözümü nılmıyorum ama[/QUOTEolabilir. Çocuğa özel ilgi gösterdim ama çare olmadı. Hediye de aldık. Problem en küçük anlaşmazlıkta ortaya çıkıyor gene. Mesela kızım bir şeyi paylaşmazssa oynarlarken. Normalde bunu çocuklar deyişik tepki gösterir. Ya ağlar, ya zorla elinden alır, ya da küser. Bu durum başka nasıl başa çıkıcaz bilmiyorum.
Kusura bakmayın. Karışmış mesajlar. Teşekkur ederim çok.Sayın konu sahibi, önceki yazdığım cevabı size yazdığım sanıp cevap verdiniz, onun üzerinden yazmaya devam ettiniz. Onu kötü niyetli bir başka kişiye yazdım. Neyse konumuz bu değil. Size tavsiye vermek amaçlı yazdım. Her konuya yazmam, çözüm bulabileceğim konulara yazıyorum. Bence o çocuk gerçekten kötü durumda, bir pedadogtan yardım alması için bir şeyler yapılması gerekiyor. Ama alanında uzman, tanınmış bir pedagog. Ben çok iyi isimler biliyorum bu alanda. Eğer bu konuda adım atılmasını sağlarsanız, hem kendi çocuğunuzun huzur bulmasını sağlarsınız hem de kendi çocuğunuz dışında o miniğe çok büyük iyilik yapmış olursunuz. Belki de o çocuğun bilinç altında bir sorun olabilir. İşin uzmanına goturmek lazım. Hatta pedagog yerine bilinç altına yönelmiş alanında uzman psikologlar var, onlar daha iyi olabilir. İyi günler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?