Kızımı rahat bırakmayan arkadaşı

6 yaşında çocuk ne kindar olur ne de psikopat, kendi çocuğumu koruyacağım diye ne biçim ithamlarda bulunmussunuz. Gorusmeyecekseniz görüşmeyin ama bu şekilde düşünmeniz çok üzücü

Çocuktan uzak durmak bir çözüm. Ama çocuğunuzun bu sorunlarla baş etme becerilerinin gelişmesine de önem verin derim ben. Siz bu tarz şeyleri ne kadar uzak tutarsanız o o kadar hassas olacak... Siz de kendisine bu beklentiyle yaklaşıyorsunuz zaten.

Çocuktan uzak durmak bir çözüm. Ama çocuğunuzun bu sorunlarla baş etme becerilerinin gelişmesine de önem verin derim ben. Siz bu tarz şeyleri ne kadar uzak tutarsanız o o kadar hassas olacak... Siz de kendisine bu beklentiyle yaklaşıyorsunuz zaten.
Bu arkadaşı iki yaş büyük. Önceleri karışmadım, ama dikkat edince zatıf noktalarını çözüp onu ağlattığını gördüm. Zekası tabi daha keskin. Başa çıkabilir mi sizce ?

Ne kindarligini birakmissin ne psikopatligini. Duyan da muhatabin koskaca bir eriskin sanir. 6 yasinda kucucuk bir cocuga bu kadar garez duyan bir anne. Keske o cocugun annesi yazdiklarini okusa da evladini senin nefretinden korusa

Ne kindarligini birakmissin ne psikopatligini. Duyan da muhatabin koskaca bir eriskin sanir. 6 yasinda kucucuk bir cocuga bu kadar garez duyan bir anne. Keske o cocugun annesi yazdiklarini okusa da evladini senin nefretinden korusa
Sevgili asudebahar. Kindar kelimesini kullandım , çünkü bu arkadaşı unutmayıp daha sonra ona yapıyor ve ağzıyla söylüyor o bana bunu yapmıştı diye. Ve vazgeçiremiyoruz annesi de ben de. Sen istersen daha güzel bşr kelime bul durumu ifade eden onu deyşştireyşm.

Piskopat kelimesini nerde kullanmışım gösterirmisin ?
Durum bu, daha nasıl anlatılır ki ? Nasıl yumuşatılır ki bu tepkiyi vermeyin. Unutuyorsunuz galiba burda eziyet gören 4 yaşında bır çocuk daha var. Ben sizin beni algıladığınız gibi biri olsam buraya onları veya beni kimselerin tanımadığı yere konu açıp yardım istemem. Çocuğa iki bağırır pıstırırım. Nasıl doğru davranmak lazım bilemediğim için, yanımda kaç defa onu bile bile ağlattı bu bahsettiğim kız.
insaf lütfen.

Duruma çare olursan sevinirim.

Ben cocuklarimi buyuturken boyle cocuklarla ara sira karsilastim her yas grubunda olabiliyor.Tek cozumu cocuklarimi o cocuklardan uzak tutmakta buldum.

Sevgili asudebahar. Kindar kelimesini kullandım , çünkü bu arkadaşı unutmayıp daha sonra ona yapıyor ve ağzıyla söylüyor o bana bunu yapmıştı diye. Ve vazgeçiremiyoruz annesi de ben de. Sen istersen daha güzel bşr kelime bul durumu ifade eden onu deyşştireyşm.

Piskopat kelimesini nerde kullanmışım gösterirmisin ?
Durum bu, daha nasıl anlatılır ki ? Nasıl yumuşatılır ki bu tepkiyi vermeyin. Unutuyorsunuz galiba burda eziyet gören 4 yaşında bır çocuk daha var. Ben sizin beni algıladığınız gibi biri olsam buraya onları veya beni kimselerin tanımadığı yere konu açıp yardım istemem. Çocuğa iki bağırır pıstırırım. Nasıl doğru davranmak lazım bilemediğim için, yanımda kaç defa onu bile bile ağlattı bu bahsettiğim kız.
insaf lütfen.

Duruma çare olursan sevinirim.
Mobilden giriyorum alinti analizi yapamiyorum, mesajin ortada ac tekrar oku.

Cozum diyorsan gercekten o cocukla muhatap olmayin. Iki cocugun anlasamamasi normal ama bir yetiskinin bir cocuga nefreti baska bir sey. Bu aralar haberlerde cikan yegeninin suratina asit atan eniste haberini gordugumde ERKEK ISTE demistim. Kadinlar hususan anneler azami sefkatli varliklar gozumde cunku. Sendeki garezi benim aklim almaz zorlamayacagim

Ha bu arada iki cocugun kavgasi normal ama senin kizin oda kapisi korkusu normal degil. Psikolojik destek aldin mi bunun icin neden krize giriyor kapi kapaninca neden korkuyor bu kiz? Asil sorun bu olaydaki. Duyarli anneysen bu konuda calismalisin.

Herkes doğurduğuna bakmak zorunda. Günümüzde tüm çocuklar "hiperaktif(!)" bizimde eşimin arkadaşı olan 2 aile misafirliğe gelmişti, onlar gittikten sonra asla çocuklu misafir kabul etmicem dedim. aynı durum vardı ama küçük olan büyüğe resmen eziyet etti, kafasın kuruyemiş atıp sırtını ısırmaya kadar türlü eziyetler. bazı çocuklar ay canım ay gülüm diye büyütülüyor. birine vurduğunda en basitinden sehpaya herkes de bir gülme sinir oluyorum, böylelerine çocuklar böyle böyle öğreniyor iste vurmayı şiddeti vs.. anne otorite sağlayamadıysa çocuğunuzla oynamasına asla izin vermeyin. alın çocuğunuzu yanınıza verin bir boyama kitabı o çocuk geldiğinde de şimdi oynamayın boyama yapması lazım vs diye uzak tutun en azından

Aynen. Anne olmak demek tüm çocuklara merhamet duymak demek, onların sadece "cocuk" olduklarını tekrar fark etmek demek.

Bence de abartmamissiniz gayet haklisiniz. Bir insan 7sinde neyse 70 inde de odur diye bir laf var. Demek o cocugunda karakteri boyle olacakmis. Annesiyle konusmalisiniz.

Veriyor zaten. Bu çocuk gene de peşini bırakmıyor. Benim kızım artık yanıma kaçıyor. Bu çocuk ta gelip onun üzüleceği şeyleri söyluyor devamlı ağlasın diye.

Sizin yanınızda söylüyorsa mutlaka uyarın tam o anda.. kendince oyuna çevirmiş kizinizla ugrasmayi.. net ve kısa cümlelerle gözünün içine bakarak Hayır böyle yapmıyoruz üzmek yok diyin..

Oglum 8 yaşına girdi. komşumun oglu 4 yaşında...sizin kızınıza yapılanların benzerini oglum komşumun ogluna yapıyor. Hatta yapamıyor artık. Benim evlat kıskanç biraz..komşumla oglumun olmadigi vakitlerde görüşmeye çalışıyorum mümkün mertebe...

Her cocuk yaşıtlarıyla oynamalı...annem bizi küçükken hep tembihlerdi. kendinizden buyuk ve kuçuklerle oynamayın hep yaşıtlarinizla oynayin derdi. Bir bildigi varmış ki öyle egitti bizi hep...

Biraz fedakarlıgı karşı tarafta göstermeli bana göre..gerekirse arkadaşınıza söyleyin. cocuklarin birinden biri olması görüşmelerinizde...okulla gittiklerinde görüşün derim.

Dün kızıma cimcik atmış :KK43: morarmış kolu. Dokununca anne acıyor diye bağırdı. Okulda da başka bir çocuk bu kıza cimcik atıyormuş annesi anlatıyordu. Şimdi öğrendiğini benim kızıma yapıyor. Benim kızım da öğrenmez umarım :KK43:.

Haka daha anne onu çağır evimize diyor.

Bir süre takip ediceğim, eğer devam ederse önce uyarıcağım. Olmazssa anne siyle ciddi bir konuşma yapıcağım, o da olmadı ortamla ilişkimi kesiceğim.
Görünüşe göre kızımdan çok ben etkilendim, korkum kızımın bilinç altına yerleşmesi.

Ben onu koklaya koklaya, üzerine titreye titreye büyüttüm, büyütüyorum. Anne olmak ne zormuş.

Mobilden giriyorum alinti analizi yapamiyorum, mesajin ortada ac tekrar oku.

Cozum diyorsan gercekten o cocukla muhatap olmayin. Iki cocugun anlasamamasi normal ama bir yetiskinin bir cocuga nefreti baska bir sey. Bu aralar haberlerde cikan yegeninin suratina asit atan eniste haberini gordugumde ERKEK ISTE demistim. Kadinlar hususan anneler azami sefkatli varliklar gozumde cunku. Sendeki garezi benim aklim almaz zorlamayacagim

Ha bu arada iki cocugun kavgasi normal ama senin kizin oda kapisi korkusu normal degil. Psikolojik destek aldin mi bunun icin neden krize giriyor kapi kapaninca neden korkuyor bu kiz? Asil sorun bu olaydaki. Duyarli anneysen bu konuda calismalisin.

haklısın. Çok normal kavgaları. Normal olmayan bu kızın kavga edip olayın peşini bırakmaması. Hala kızımı takip edip devamlı piskolojik olarak rahatsız etmesi. Piskolojik olarak ta kalmadı en son, fena cimcirmiş kolunu morartmıs.

Bu arada be dersem diyeyim sizin gibilerin fikirleri deyişmez. Beni 6 yaşındaki çocuğa düşmanlık besleyen biri olarak görmeye devam edin, problem deyil. Ama unutmayın her anneye evladı çok değerlidir, kıyamaz. İlerde buna benzer durumları yaşayınca anlarsınız.

Burdan bıdı bıdı yapanların aynı olay başlarına geldiğinde ne yapacaklarını merak ediyorum!!herkes çocuk gelişim uzmanı!!!

Back
X