Kizimin anlattiklari

Öğretmeni şikayet etmeniz gerekiyor. Birincisi hiçbir bahaneyle para toplayamaz. On kuruş olsa bile. Ikincisi bırak hediye istemeyi, siz habersiz alsanız kabul edemez. Ayrıca evinizde ne işi var. Çocuğa kullandığı cümle pedagoji açıdan çok ama çok yanlış ve bir öğretmenin hele de minik bir çocuğa asla kullanmaması gereken bir cümle. Mutlaka şikayet edin.

Diğer konularda haklısınız ama okul öncesinde çocukların gelişim durumlarının ev ortamında izlenmesi için ev ziyareti yapılması gerekiyor diye biliyorum(öğretmen değilim), ben de kardeşim de anaokuluna giderken öğretmen gelmişti evimize.

doğru söylüyorsunuz. Pedagoglar olumlamayla teşvik edin çocukları diyorlar. Mesela yalan söyleme yerine doğru konuş veya sizin de dediğşniz gibi yemek yemeyene ödül yok yerine yemeğini yiyene ödül veya sürpriz var gibi..
Aynen öyle... ama biz yetişkin olarak bakıyoruz cümlelere ve aman canım ikisi de aynı şey işte diyoruz. Halbuki asla aynı şey değil. Okul öncesi dönemde bile ve hatta bebeklikte hayır, yok, yapma gibi sözcükler asla tavsiye edilmiyor. Hatta mümkün mertebe çocuğa seçme şansı tanıyarak konunun halledilmesi tavsiye ediliyor. Bunu böyle yaparsan sonucu da şöyle olur. Bunu böyle yapman daha iyi olabilir. Böyle yapmak ister misin vs. Vs.

Sizin almanızla öğretmenin alması farklı şeyler. Süt ve kuru üzümü vermediğini nerden biliyorsunuz? Biz de okul sütünü kahvaltıda verip şirketten içecek yerine bir çeşit yiyecek daha alıyoruz o gün. Son zamanlarda çok olmadı ama eski okulumda kuru üzüm bittiği ve milli eğitimden gelmesini beklediğimiz için ara ara dağıtamadığımız oluyordu. Öğretmen haftada 60 paket sütü üzümü ne yapsın, satsa satamaz.
Dedim ya kizimla konusuyorum vermedi diyor icecek veliler tarafindan gonderiliyor.sut ne zaman iciriliyor kahvaltidan sonra diger siniflar ellerinde uzum ve sut paketleriyle cikiyor bizimkilere soruyoruz siniftami yediniz hayir vermedi diyor

Diğer konularda haklısınız ama okul öncesinde çocukların gelişim durumlarının ev ortamında izlenmesi için ev ziyareti yapılması gerekiyor diye biliyorum(öğretmen değilim), ben de kardeşim de anaokuluna giderken öğretmen gelmişti evimize.
Anaokulu okuldur bilinenin aksine okul öncesi değildir.

Bir üniversitenin pedagojik formasyon eğitim sertifika programında ders verdim dört dönem. Ayrintisini yazamiyorum ama ilginiz cekerse uzmanligim konusunda ozelden bilgi verebilirim.

Benim uzmanlığımın yeterli olduğunu aldığım dönütlerle tescilledim, siz bilginizi olmayanlara vermeye çalışın :KK66:

Bitirenlere ödül vaadedilmesi tehdit değildir ayrıca.

Bakın siz yapılan işi baz alıyorsunuz. Çocuk beyni ve çalışma prensibi yetişkinler gibi değildir. Yemek yemeyene ödül yok cümlesi tehdit +ceza içerir ödül değil. Ödüllendirme ya da odullendirmeme eylemlerinin dile gettirildiği cümleler çok önemlidir. Kurulan cümlenin alt metni kalır çocuğun kafasında. Kaldı ki ödül ceza motivasyonunun çocuk gelişimi acısından zararları konuşuluyor yıllardır.
Ben de farkli bir sey soylemedim artik odul tasvip edilmiyor ancak 8-10 yil once cok meshurdu. Elma kizartmalar, yarisa yonlendiren davranis panolari...
Yani tercih edilmeyen, hos olmayan bir cumle olabilir ancak bahsettiginiz cumle ceza degildir neticede.

Ha ayrica ben okulda kalan sutlerden idareye tatli.yapildigina.bile.sahit oldum

O 1 TL leri cebine atıyor Olmasın ?
Ayrıca tavrı da hiç hoş değil Konuşun öğretmenle

Ben burada öğretmenlerle ilgili konuları okudukça şok oluyorum. Bu ogretmenlerdeki hediye beklentisini zaten hiç anlamıyorum. Biz küçükken bahçeli evi olanlar çiçekler açınca gül falan getirirlerdi ona sevinirlerdi öğretmenler, onun dışında hediye kabul etmezlerdi.

Çocuğun yaptığı resme iğrenç demesi zaten ayrı bir olay. Küçük çocuklar yaptıkları işlerde onay bekliyorlar, boyama yaparken tasirmissin falan deyince cidden çok üzülüyorlar nasıl iğrenç demiş diyebilmis anlamadım.
Kizimi anlatirken gorseydiniz oyle incinmis asagilanmisti ki elim ayagim titredi

Sizin almanızla öğretmenin alması farklı şeyler. Süt ve kuru üzümü vermediğini nerden biliyorsunuz? Biz de okul sütünü kahvaltıda verip şirketten içecek yerine bir çeşit yiyecek daha alıyoruz o gün. Son zamanlarda çok olmadı ama eski okulumda kuru üzüm bittiği ve milli eğitimden gelmesini beklediğimiz için ara ara dağıtamadığımız oluyordu. Öğretmen haftada 60 paket sütü üzümü ne yapsın, satsa satamaz.
Bununla ilgili bir haber cikmisti. Ögretmenler kendileri icin yogurt yapiyorlardi. Resmen rezillik ama bunlara tenezzül edenler var malesef.

Benim uzmanlığımın yeterli olduğunu aldığım dönütlerle tescilledim, siz bilginizi olmayanlara vermeye çalışın :KK66:

Bitirenlere ödül vaadedilmesi tehdit değildir ayrıca.
Siz bana sordunuz ben de cevabını verdim. Size siz anlamazsınız demedim. Sizin var mı diye sormadım. Bana ispatlayabilir mısınız de demedim. Yanı tescillerinizi bana bildirmenizegerek yoktu ama ben derim ki şöyle eski notlarınızı bir güncelleyin. Cümle olarak bunu yapmayana şu yok cümlesi tehdit ve ceza içeren bir cümledir.

Bununla ilgili bir haber cikmisti. Ögretmenler kendileri icin yogurt yapiyorlardi. Resmen rezillik ama bunlara tenezzül edenler var malesef.
Ben bir noktaya sizin vesileniz ile parmak basayim. Bu sutleri eve vermek yasak, cocuklarin okulda tuketmesi gerekiyor. Eve goturup yanlis kosullarda bekletilince zehirlenme vakalari olabiliyor. Tabi sut icen cocuk bazi gunler istemeyebiliyor. Sene sonunda kolilerce sut kaliyor, kimseye veremezsiniz cunku zehirlenme vakalari az degil. Ihtiyaci olana verseniz basina bir sey gelirse size gelip ne hakla verdiniz denmez mi? Ya hayvanlara verirsiniz ya boyle bir sekilde tuketirsiniz veya cop olur.

1 tl toplama konusuna itiraz ettiniz mi? Hediye istemek, 1 tl toplamak... Bana hiç masum gelmedi.
Etmedik baktik herkes tamam dedi bizde gonderdik her cuma.sadece bu hafta gondermedim cunku biktim yaptiklarindan imalarindan surekli beklenti icinde olmasindan.ben kendime gore yasayan biriyim.iki kizim var yer icer gezeriz fakat herseyin bir limiti var evde.herkes haddini bilir bir cocugu bu sekilde asagilamak ne aci

Arkadaşlar ben 17 yıllık anaokulu öğretmeniyim. Devlet memuruyum. Ödül ve cezanın özellikle beslenme ve tuvalet konularında kullanılmasını doğru bulmuyorum. Çocuk herşeyin karşılığında birşey bekleyerek davranış edinmemeli. Yemekte aşırı ısrarcı bir tutum geri teper her zaman. Ben her zaman yiyebildiğiniz kadar yiyin derim. Bir süre sonra zaten çocuk hepsini bitirme davranışını ediniyor. Ama hepsi bitecek diye parmak sallarsanız hele okulun başında o çocuk okula gelmek istemez. Önemli olan okul devamlılığıdır. Bunun dışında yaptığı hiçbirşeye iğrenç diyemez bir öğretmen, daha özenli yap diyebilirsin, taşırmışsın diyebilirsin ama iğrenç nedir allah aşkına. Bunun için pedagojik formasyona ihtiyaç var mı? Ayrıca velilerden 1 lira toplamam. Çocuklara içimden gelir ben çikolata alırım arada. Okulun ihtiyaçları varsa onlar okul aile birliğine bağış yapar ve bu idarenin sorunudur.
Sizin gibi nezaketli bilincli bir ogretmen olsa bizde ona uyariz fakat tum sinifa nefretle bagirarak soylemis kizimin anlatmasindan oyle anladim ben

Ben anasinifi ogretmeniyim ve asla cocuklara o.cumleler kurulmaz... kaldiki ogretmen olmayada gerek yok bir cocugun karalamasi bile onun yaptigi en guzel.seydir.. istedigi kadar tavir alsin bikac ayda kalsa gidin mudurle.konusun anlatin bakalim o ne dicek. Ogretmenlede.konusun.. var boyle egolu ogretmenler cunku.. son aylara dogru artik derslerde bitmis oluyor alirsinz istersenizdr cocuk kotu olmasin
Konusursam almam gerekir o zamanda mezuniyet hevesi heyeecani herseyi bitecek fakat diken ustundeyim bir sorun daha cikarsa yapacagim diyorum .kizim okuldan almayin seviyorum dediginde susuyorum

Peki sizde hata yok mu bu zamana kadar susmussunuz? Hemen her seye itiraziniz var ancak hic bir sey soylememissiniz. Daha fazla vakit kaybetmeyin bence. Zaten para toplamak yasak, tamam 1 tl cok buyuk bir sey degil ayda 4 tl yapiyor ama ne yapiliyor diye sormak sizin hakkiniz.

Back
X