Kızımın hayvan sevgisi...

Ay konu sahibi kedi ,kus,köpek çok güzel dedimde semenderi görünce bir güldüm vallahi...kıyamam ben ona ya merhametli yavrum...benim oğlumda 4.5 yaşında yemez uyumaz yerinde durmaz ama hiç eve hayvan alalım denedi ...erkek çocuk olduğu için mi acaba

Allah bagislasin semender hatirlayabildigim daha bi cok degisik hayvanlar söylüyor hergun ayri ayri Bilemiyorumki kiz cocukları ayri merhametli oluyor. Ogluma karsida oyle hic kiyamaz ama oğlum tersine onları anlatmamdaki kastım şuan 2 katıda çıkardı hayvan almıyoruz diye

Bizim evimizde uzun süre kedi vardı. Şu anda çok yoğun bir dönemden geçtiğimiz icin alıp bakamam. Ama ilerde insallah kedi almayı düşünüyorum. Bence hayvan sevgisi cok güzel. Sizde seviyorsaniz alıp bakın. Ama yok tek çocuk için alıp, onun hevesi gecince birakacaksaniz hic girmeyin derim. Gerci kediler süper ya heves geçmez bana göre

Korktuğun şeyde o. Saglik problemi olmasa sorun olmayacak aslında birde alırsam 2 tane alırım yanlız olmasına gönlüm el vermez

Ben bu yaşımda bile çok üzülüyorum kafeste yaşayan hayvanları görünce. Bence götürmeyin, hayvanlara bu kadar düşkünse çok etkilenir ve üzülür.

Ben de kör topal ne kadar hayvan bulsam eve getiriyorum :) kendimi gordum kızınızda.
Balik diyenler olmus ama bence balik kesmez kizinizi. Sonuçta fanusta bir hayvan,dokunamiyor... bence su kaplumbağsi alin. Ama ona guzel - isikli bir teraryum yapin. Kuru alani falan olan. Hem cok tatli bir hayvan. Hem suda yasadigi gibi evde de gezer. Hem de sevildiğini anlar falan:) masrafsiz olmasi baska bir arti^^

Aslında öyle değil yani gercekten araba altında ezilen hayvan sayisi yok denecek kadar az. İnsanlar bulundikları mahalle de istemiyorlar,pis diyorlar iteliyorlar. Aslında sokaklar onların. Maalesef insanlar bunu anlayamıyor. Hayvanın rahatı sokakta iyiyse sahiplendirilmemeli çünkü yavruyken sahiplenip büyüyünce bırakan çok oluyor. Hayvan sokağa alışmış belli bir yaşa gelmiş mutlu yapılabilecek en güzel sey kapı önünde beslemek ,onun yerine ihtiyacı olan terkedilmiş hayvanlar yavry/yetiskin demeden sahiplenilmeli.

Sadece balığı kabul etmedi zaten en başta alalım balık dedik hayır kedide olsun diyor vallahi evi satışa çıkardık

Evi satışa çıkardık en mantıklısı bu az once emlakçı çekim yaptı

Semender besleniyor arkadaşımda vardı çok sevimli birşey ama ben acıyordum ona küçücük alanda yaşıyordu.

Oğlunuzun alerjisi neye bilmiyorum ama muhabbet kuşu veya kedi öneririm ev için en iyi hayvanlar.tabi sağlıkta sorun olacaksa hiç almayın.benimde alerjim var ama ev hayvan dolu ilaç içiyorumiçmeyince inanılmaz baş ağrısı ve burun tıkanıklığı var.doktorda hayvan olmasın dedi ama herşeye alerjim var zaten insansız yaşarım ama hayvansız yaşayamam Allah bizi ayırmasın.kızınız gibi hepsini çok severdim.kurbağa falan yakalar eve getirirdim.yani onun sevgisi bitmez.sahiplenseniz çok mutlu olur.benim annem aşırı titiz olduğu için ne yazıkki evde kedi,köpek hiç besleyemedim.yazın tavşan,civciv,ördek beslerdik yazlıkta o şekilde idare ediyordum.

Birde şu hayvansever çocuklara balık dayatması yapmayın.çıkarıp akvaryumdan sevemiyorsun,bakımını iyi yapmayınca hemen ölüyorlar.çocuk üzülüyor sonra.özellikle fanustan uzak durun benim içim daralıyor fanusta başık görünce.

Neyle besliyordu ki onu? Bir de kendini sevdiriyor mu çok merak ettim.
Neyle besliyordu bilmiyorum ama eline alabiliyorsun.aynı iguana gibi ama küçük eminönü hayvan pazarında sakallı ejder,iguana falan satıyorlar kedi-köpek bölümünde ama semender görmedim.bu arkadaş ankaradan getirmişti petshoptan.sonra ne yazıkki öldüler çünkü nasıl bakılacağını bilmiyordu.

Onlar solucan larva falan yerler. Onu da nereden bulacak? Evde habitat oluşturması lazım. Bir de nemli alan olması lazım yaşamaları için. Üzüldüm ya Keşke farklı bir şey besleseymiş.

Eve hayvan almak istemiyorsanız evin onlar için yetersiz olduğunu anlatın. Her gün sokağınızdaki hayvanları besleyin. Tüyleri sayesinde üşümediklerini anlatın. Koalalar için onlara yardım edildiğini şimdi iyi olduklarını söyleyin. Dört duvar içinde sadece insan yaşayabilir ki zaten bizde bazen daralıyoruz sokağa atıyoruz kendimizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…