kizimin kres kapisindan cikmasi

Sismaniye

Guru
Pro Üye
4 Aralık 2015
9.882
23.463
348
bugun kizimi(3 yasinda) krese biraktim. hoscakal dedim hemen bahceye kostu. ben de disari cikip citlerin arkasindan gozetleyeyim napiyor bahcede diye bekledim biraz. baktim bahcede yoktu. tam gidecekken anne diye bi ses. baktim kizim disari cikmis. opmedim diye beni aramaya. cok sasirdim hani bekliyorum ogretmeni arkasindan kosacak diye ama yok.
geri goturdum disari ciktiginin farkinda bile degiller. o sokla. cocugu disarda buldum yalniz diyebildim.
aaa annene hoscakal demistin niye ciktin, kapiyi kapatalim diyip kapattilar hemen.
ama icim icimi yiyor ya beklemeseydim. ya yola ciksaydi, ya biri kacirsaydi falan diye.

bugun almaya gidince ogretmenle konusmayi dusunuyorum. ama temmuza kadar devam edecek buraya, o yuzden etkili ama ters gitmeden bi konusma yapmam lazim. sizce nasil konusmaliyim?
yurtdisindayiz bir de guvenlik cok yuksek aslinda okullarda, oglum 3 senedir okula gidiyor, hic boyle bi ihmal gormemistim :KK43:

bugun kizimi(3 yasinda) krese biraktim. hoscakal dedim hemen bahceye kostu. ben de disari cikip citlerin arkasindan gozetleyeyim napiyor bahcede diye bekledim biraz. baktim bahcede yoktu. tam gidecekken anne diye bi ses. baktim kizim disari cikmis. opmedim diye beni aramaya. cok sasirdim hani bekliyorum ogretmeni arkasindan kosacak diye ama yok.
geri goturdum disari ciktiginin farkinda bile degiller. o sokla. cocugu disarda buldum yalniz diyebildim.
aaa annene hoscakal demistin niye ciktin, kapiyi kapatalim diyip kapattilar hemen.
ama icim icimi yiyor ya beklemeseydim. ya yola ciksaydi, ya biri kacirsaydi falan diye.

bugun almaya gidince ogretmenle konusmayi dusunuyorum. ama temmuza kadar devam edecek buraya, o yuzden etkili ama ters gitmeden bi konusma yapmam lazim. sizce nasil konusmaliyim?
yurtdisindayiz bir de guvenlik cok yuksek aslinda okullarda, oglum 3 senedir okula gidiyor, hic boyle bi ihmal gormemistim :KK43:

vala tr'de yaşıyorsun diye yol o okulu diyecektim ama yurtdışındaki düzenleri nasıl bilmiyorum.
ortalama aynı şeyi ben de yaşadım okulun da bi çarkına tükürdüm şimdi kapıda sürekli bi görevli var.
her şey yoluna girer güvenlikten önemlisi yok benim gözümde.

Bir okul öncesi öğretmeni ve bu alanda akademisyen olarak yazıyorum.
Asla ama asla kabul edilebilir değil.
Bütün güvenlik standartlarını yerle bir etmişler.
Ya beklemeseydiniz?
Ya fark etmeseydiniz?

Bu nasıl bir skandaldır?

En sert konuşmayı yapın. Müdürle dr görüşün. İçiniz rahat etmiyorsa oradan alın.

3 yaş çok kritik bir yaş. Böyle aklı bir karış havada öğretmene çocuk emanet edilmez.

Ters gitmemek için endişe etmek ne kadar saçma bir düşünce. Evlat bu.
Hemen o anda "neden dikkat etmiyorsumuz? Ben burada olmasaydım nasıl farkedecektiniz?" demeniz lazımdı..
o anin sokuyla dusunerek hareket etmedim zaten.
ters gitmemekden kastim kizimin kendi iyiligi icin. bana ters olsalar ne olur.

Bir okul öncesi öğretmeni ve bu alanda akademisyen olarak yazıyorum.
Asla ama asla kabul edilebilir değil.
Bütün güvenlik standartlarını yerle bir etmişler.
Ya beklemeseydiniz?
Ya fark etmeseydiniz?

Bu nasıl bir skandaldır?

En sert konuşmayı yapın. Müdürle dr görüşün. İçiniz rahat etmiyorsa oradan alın.

3 yaş çok kritik bir yaş. Böyle aklı bir karış havada öğretmene çocuk emanet edilmez.
esim direkt mudure gidelim diyor ama ben ilimli olmak istedim. devam edecek sonucta ayni yere. devlet okulu bu. seneye de bi ust sinifa gececek ayni okulda.

Öğretmenden ziyade kapıda güvenlik yok mu?
Güvenliğin görevidir çocuk içeri girdiği andan itibaren dışarıya bırakmaması gereken.
Ayrıca çalışıyor musunuz? 3 yaş okul için çok küçük değil mi ya:/

vala tr'de yaşıyorsun diye yol o okulu diyecektim ama yurtdışındaki düzenleri nasıl bilmiyorum.
ortalama aynı şeyi ben de yaşadım okulun da bi çarkına tükürdüm şimdi kapıda sürekli bi görevli var.
her şey yoluna girer güvenlikten önemlisi yok benim gözümde.
normalde burada guvenlik had safada. dedigim gibi hic beklemedigim biseydi sok oldum.

çocuğu öğretmene teslim etmiş miydiniz? yoksa kapıdan yollayıp gittiniz mi?

Öğretmenden ziyade kapıda güvenlik yok mu?
Güvenliğin görevidir çocuk içeri girdiği andan itibaren dışarıya bırakmaması gereken.
Ayrıca çalışıyor musunuz? 3 yaş okul için çok küçük değil mi ya:/
kapida guvenlik yok, normalde sinif ablalarindan biri dururdu. bugun yoktu nedense. kapi yarim saat acik duruyor cocuklari birakmak icin sonra kilitliyorlar. o arada kacti.
bu arada calismiyorum, burada okul cok erken basliyor seneye zorunlu egitim baslayacak. hic krese gitmeden direkt gonderirsem daha cok zorlanirdi.
ustelik cok seviyor kresi

Bizim ülkemizde olsa olay kimsenin ilgileneceğini sanmıyorum ama yurtdışında öyle değil galiba. Ciddi bir uyarı yaparlar.

o anin sokuyla dusunerek hareket etmedim zaten.
ters gitmemekden kastim kizimin kendi iyiligi icin. bana ters olsalar ne olur.

Ama aynı şekilde o çocuğunuzun güvenliği hiçe sayılmış. Ya Allah korusun telafisi mümkün olmayan bir şey olsaydı tepki göstermediğiniz için pişman olmaz mıydınız?

Hiç sanmıyorum yapacaklarını ama kızınızı örselemeye kalkarlarsa oradan alır başka yere verirdiniz. Altı üstü kreş.
Kimden neden çekiniyorsunuz?
O sert tepkiyi gidin gösterin.

esim direkt mudure gidelim diyor ama ben ilimli olmak istedim. devam edecek sonucta ayni yere. devlet okulu bu. seneye de bi ust sinifa gececek ayni okulda.

3 yasinda mi basliyor devlet okulu?

burada 4 yasinda basliyor ve guvenlik yok,
hatta okul bahcesi tam olarak ayrilmis bile degil, kapilari acik veya yok.
ben de anlamadim nasil olacak bu guvenlik isi?

ama 3 yas cocuguna ogretemezsin de, daha cok erken.

bence de mudurle konusulabilir.

Bu yaşadığınıza rağmen kızınızı orda bırakıp gittiniz yani..içeri girer,ağzıma geleni söyler,çocuğumu kaptığım gibi ordan çıkardım.başka okul mu yok ayol.
oglum da ayni okula gidiyor, ikisini farkli okullara goturmek cok zor olur. ben ani cikislar yapan bi insan degilim. sonradan icime oturur genelde. bu sefer de agir konusurum. almaya gittigimde konusacagim ama gemileri yakmak istemem.

3 yasinda mi basliyor devlet okulu?

burada 4 yasinda basliyor ve guvenlik yok,
hatta okul bahcesi tam olarak ayrilmis bile degil, kapilari acik veya yok.
ben de anlamadim nasil olacak bu guvenlik isi?

ama 3 yas cocuguna ogretemezsin de, daha cok erken.

bence de mudurle konusulabilir.
3 yasi dolduktan sonra ilk eylulde basliyor. benimki yaz dogumlu oldugundan erken basladi. eylul dogumlu olsa tam 4 yasinda olacakti.
guvenlik var. kapilar kilitli tutulur ya da kapida biri dururdu. hele ilkokul bolumunde disari cikmak icin 3 kilitli kapi asmalari lazim.
ogretmen hatasiydi yani bariz.

kapida guvenlik yok, normalde sinif ablalarindan biri dururdu. bugun yoktu nedense. kapi yarim saat acik duruyor cocuklari birakmak icin sonra kilitliyorlar. o arada kacti.
bu arada calismiyorum, burada okul cok erken basliyor seneye zorunlu egitim baslayacak. hic krese gitmeden direkt gonderirsem daha cok zorlanirdi.
ustelik cok seviyor kresi
Anladım
Güvenlik had safhada diyince güvenlikler var sandım
Öyleyse bundan sonra bahçeye değil de doğrudan sınıfına bırakın ve hoşçakal annecim sınıfından çıkma tamam mı? Ben gelene kadar okul kapısından çıkma sakın diyip sarılın öyle çıkın.
Çünkü hoşçakal demek için çıkmış dışarı, hergün sınıfına bırakıp bu şekilde öğütlerseniz alışır diye düşünüyorum

Ama aynı şekilde o çocuğunuzun güvenliği hiçe sayılmış. Ya Allah korusun telafisi mümkün olmayan bir şey olsaydı tepki göstermediğiniz için pişman olmaz mıydınız?

Hiç sanmıyorum yapacaklarını ama kızınızı örselemeye kalkarlarsa oradan alır başka yere verirdiniz. Altı üstü kreş.
Kimden neden çekiniyorsunuz?
O sert tepkiyi gidin gösterin.
kizim da birsey olmaz muhtemelen geri giderdi. ama baska cocuklar da var. mesela oglum hemen kacardi ayni durumda. illa ki tepkimi koyacagim.
nasil bi tepki koymaliyim diye actim konuyu o yuzden.

oglum da ayni okula gidiyor, ikisini farkli okullara goturmek cok zor olur. ben ani cikislar yapan bi insan degilim. sonradan icime oturur genelde. bu sefer de agir konusurum. almaya gittigimde konusacagim ama gemileri yakmak istemem.
Kusura bakmayın ama tam da gemi yakmalık olay.yani tekrarlanması durumunda telafisi yokki bunun.allah muhafaza.

Back
X