• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın masrafları

Jameya

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
14.300
13.967
298
Kızlar sizden bir konuda akıl almak istiyorum.
Ben eşimle boşandım boşanalı kendisi düzenli bir şekilde nafaka ödüyor fakat nafaka kızımın okul ücretini karşılıyor sadece. yani aylık taksitini. onun dışında ki tüm masrafları benim üzerimde.
Dün okuldan aradılar ve okul ücretinin ocak itibari ile 850 tl zam geldiğini ve ocaktan sınra zamlı yatırmam gerektiğini söyledi okul müdürü.
Şimdi aranızda boşanan arkadaşlar bana akıl verin bu durumda çocuğun masafları nafaka hariç babanın ortak olması gerekmiyor mu?
ben ne zaman konusunu açtıysam ben bundan fazlasını yapamam benim durumum yok diyip beni başından attı. (Halbuki birlikte büyüttüğümüz ve işleri gayet iyi giden bir şirketi var) bikere okul taksitinin yarısını ödemesini istemiştim bir ton tantana kavga gürültü, hakaret bir sürü şey.
Bugün sabah 12 yazdım ve okul masraflarını artık birlikte karşılamamız gerektiğini bana masrafların fazla geldiğini ve artık katkısının olması gerektiğini yazdım bu saat oldu hala cevap yok okumuş ama cevap vermiyor.
bu zamana kadar 2 senedir bikere bile çocuğun bir ihtiyacının olup olmadığını bile sormadı. durumu ben mı abartıyorum yoksa haklı mıyım siz nasıl yapıyorsunuz?
Bu arada verdiği nafakanın yarısı benim için diye yazdı anlaştığımız kağıtta ben tüm parayı kızım için harcıyorum 1 kez bile o paradan kendime birşey almadım üstüne ekledim her seferinde. Bana akıl verin ne yapayım çok zorlanmaya başladım tüm masraflar çok ağır gelmeye başladı. yakın zamanda kredi çekip iş kurmayı düşünüyorum sırf ondan birşey istemiyim kendi başıma herşeyi halledebileyim diye ama bir yandan da bu çocuğu ben tek başıma yapmadım diye de haksızlık diyorum. NOT: eski eşimin biz evliyken geliri 20 bin tl üzerineydi 2 sene geçti ve şirketi şu an daha iyi durumda. Yani en az 30 35 bin geliri vardır merak edenler için yazıyorum.

Son düzenleme:
Ozel okul taksidi ve nafaka ne kadar ediyor? Siz giyim, kurs gibi ucretlere mi dahil olsun istiyorsunuz?

Eger kizinizin aylik baska bir sabit gideri varsa onu eski esinize devredebilirsiniz. Bu kadar yapabiliyorum diyen baba sanmiyorum ki rastgele harcamalara dahil olsun.

Ozel okul taksidi ve nafaka ne kadar ediyor? Siz giyim, kurs gibi ucretlere mi dahil olsun istiyorsunuz?

Eger kizinizin aylik baska bir sabit gideri varsa onu eski esinize devredebilirsiniz. Bu kadar yapabiliyorum diyen baba sanmiyorum ki rastgele harcamalara dahil olsun.
ya okul ücreti 3000 + kursu 350 tl. bana verdiği zaten bu sene 2900 oldu toplam verdiği bu. ben sadece okul masraflarını birlikte ödeyelim istiyorum yani okulu yarı yarıya ödesek yeter onun dışında nafakasını ödesin başka da bir beklentim yok zaten.

Özel okula göndermek ikinizin ortak tercihi ise tabiki ortak sorumluluğunuz.
Gerekirse nafaka arttırmak için dava açın.
Hiçbirşeye karışmıyor. yani özel okula vermek onun kararı değil benim kararımdı.
Zaten her zaman savunduğu kendi cebinde ki paraya göre bir okula verirsin ilerde. yani ben okul masraflarına karışmicam demek istiyor. ya bana verirsin düzgün bir okula gönderirim yada kendi cebinde ki paraya göre bir eğitim verirsin diye tehtid ediyor beni.

ya okul ücreti 3000 + kursu 350 tl. bana verdiği zaten bu sene 2900 oldu toplam verdiği bu. ben sadece okul masraflarını birlikte ödeyelim istiyorum yani okulu yarı yarıya ödesek yeter onun dışında nafakasını ödesin başka da bir beklentim yok zaten.

Ozur dilerim ben yanlis okumusum. Sandim ki nafaka disinda okul taksidini de oduyor. Bu durumda tabii ki yetmez 2900tlye babalik gorevi mi tamamlanir su ortamda? Eger gonullu vermezse nafaka arttirim davasi acin derim. Beraber olsaniz daha fazla harcardi, bosaninca minimumda harcama yapmak ne guzel is.

Kızlar sizden bir konuda akıl almak istiyorum.
Ben eşimle boşandım boşanalı kendisi düzenli bir şekilde nafaka ödüyor fakat nafaka kızımın okul ücretini karşılıyor sadece. yani aylık taksitini. onun dışında ki tüm masrafları benim üzerimde.
Dün okuldan aradılar ve okul ücretinin ocak itibari ile 850 tl zam geldiğini ve ocaktan sınra zamlı yatırmam gerektiğini söyledi okul müdürü.
Şimdi aranızda boşanan arkadaşlar bana akıl verin bu durumda çocuğun masafları nafaka hariç babanın ortak olması gerekmiyor mu?
ben ne zaman konusunu açtıysam ben bundan fazlasını yapamam benim durumum yok diyip beni başından attı. (Halbuki birlikte büyüttüğümüz ve işleri gayet iyi giden bir şirketi var) bikere okul taksitinin yarısını ödemesini istemiştim bir ton tantana kavga gürültü, hakaret bir sürü şey.
Bugün sabah 12 yazdım ve okul masraflarını artık birlikte karşılamamız gerektiğini bana masrafların fazla geldiğini ve artık katkısının olması gerektiğini yazdım bu saat oldu hala cevap yok okumuş ama cevap vermiyor.
bu zamana kadar 2 senedir bikere bile çocuğun bir ihtiyacının olup olmadığını bile sormadı. durumu ben mı abartıyorum yoksa haklı mıyım siz nasıl yapıyorsunuz?
Bu arada verdiği nafakanın yarısı benim için diye yazdı anlaştığımız kağıtta ben tüm parayı kızım için harcıyorum 1 kez bile o paradan kendime birşey almadım üstüne ekledim her seferinde. Bana akıl verin ne yapayım çok zorlanmaya başladım tüm masraflar çok ağır gelmeye başladı. yakın zamanda kredi çekip iş kurmayı düşünüyorum sırf ondan birşey istemiyim kendi başıma herşeyi halledebileyim diye ama bir yandan da bu çocuğu ben tek başıma yapmadım diye de haksızlık diyorum.
Nafaka arttırma davası acın, tüm gerekçelerinizi belirtin mahkemeye, eşinizle muhatap olmayın direk mahkeme yoluyla halledin..

Hiçbirşeye karışmıyor. yani özel okula vermek onun kararı değil benim kararımdı.
Zaten her zaman savunduğu kendi cebinde ki paraya göre bir okula verirsin ilerde. yani ben okul masraflarına karışmicam demek istiyor. ya bana verirsin düzgün bir okula gönderirim yada kendi cebinde ki paraya göre bir eğitim verirsin diye tehtid ediyor beni.
Yani...
Ortak karar olmayınca diyecek çok bir şey yok.
Ki özel okul masrafını düşününce çok az değildir nafaka da.
Dava açın bakalım ne çıkacak karar.

Verseniz 2 gun cocuga bakamayacak adamlarin eski eslerini para vermemek icin cocugun velayeti ile tehdit etmesi ne kadar cirkin bir durum ya.

Ozur dilerim ben yanlis okumusum. Sandim ki nafaka disinda okul taksidini de oduyor. Bu durumda tabii ki yetmez 2900tlye babalik gorevi mi tamamlanir su ortamda? Eger gonullu vermezse nafaka arttirim davasi acin derim. Beraber olsaniz daha fazla harcardi, bosaninca minimumda harcama yapmak ne guzel is.
yani bende onu diyorum işte ama her zaman ben bundan fazlasını yapamam oluyor. geçen gün kazak almam gerekiyor dediğimde bile 500 tl göndermiş dalga geçer gibi Allah aşkına 500 tl ye ne alınır bu devirde ya

Son düzenleme:
Verseniz 2 gun cocuga bakamayacak adamlarin eski eslerini para vermemek icin cocugun velayeti ile tehdit etmesi ne kadar cirkin bir durum ya.
gerçekten öyle inanılmaz bir insan. yani ne demek bana verirsen düzgün bir okula gönderirim yap babalık görevini çocuk zaten benimle gayet iyi, sen ona yapıcaksın bana mı yapıcaksın sanki.

Yani dürüst olmak gerekirse okul masrafını üstlenince diğer masrafların sizde olması adil gibi duruyor.

Zam, enflasyon vs sizi de anlıyorum ve asla haksız bulmuyorum.

Dava açsanız karşı tarafın geliri belgelenebilir mi? Özel okul ortak kararınız da değilmiş, yol zor görünüyor.
Okul masraflarını ben verdiği nafakadan karşılıyorum. okul masraflarını kendisi ödemiyo verdiği para sadece okulun aylık taksit ücretini karşılıyor.

Yani...
Ortak karar olmayınca diyecek çok bir şey yok.
Ki özel okul masrafını düşününce çok az değildir nafaka da.
Dava açın bakalım ne çıkacak karar.
nafaka 2900 okul 3000+350 de kurs + her hafta ekstra birşey istiyorlar. geçen yöresel kıyafet istediler 500 tl daha da saymiyim.

Back
X