Kızımın odasını ayırmak

2 yas gec diyenler olmus pedagog Adem GunEs guvenli baglanma kitabi var orada da bahseder 2 gayet uygun bir yas. bazi pedagoglar 4 yas bile diyor.
ben de hamileyim kizim.11 aylik. Insallah nasip ederse dogdugunda 16 aylik olacak. odalari ayirmayi kesinlikle dusunmuyorum. ikisi de enaz 2 yasina gelinceye kadar. size tavsiye kitabi edinin mutlaka.

2 yas gec bile
Siz simdi guzelce iki besik alin ayri odaya, dogumdan sonra kardesler yan yana yatsin guzelce. Bir de bebek kamerasi tamamdir. Benimde 15 aylik bir oglum var,uyku sorunu oldugundan gece bazen yanima alir uyuturum ama uyuyunca alir odasina gotururum. Dogdugundan beridir boyle. Dogumdan sonraki Bir hafta ayni odada yattik benim psikolojim bozuldu valla

Gec kalmissiniz ideali 6 aydir bilemediniz ilk yil ayrilmali.
6 aylikken ayirmistim ben de, duymamaktan korkuyorsaniz bebek telsizi kullanabilirsiniz.

Ikinci çocuğun vicdanı :) Sanki ilk göz ağzınızın zamanından çalıyormuş gibi. Yeni bebek gelince ev halkı hepsi alicasacak yeni duzene.

Öncelikle tam ayırma zamanı . Yoksa bebek doğduğunda çok zorlanirsiniz. Hazır beşik kirilmisken hiç vazgeçmeyin odasında uyumasindan.

Görüntülü telsiz alabilirsiniz. Daha rahat duyar , hızlı hareket edersiniz.

Ilk doğup doğmaz mi aynı odaya aldınız kardeşleri ?

Büyük olan uyanmadı mi seslerden ?

5 aylıkken ayırdım. Araştırmalarım da erken ayırmak gerektiği yönünde. Kendisine ait odası olan çocuk özerklik ve özgüven kavramlarını daha erken geliştiriyor diye biliyorum. Aksi durum anne babaya bağımlılık geliştirebiliyormuş.

Ayıracaksanız hemen ayırın. Kardeşi geleceği için olduğunu asla söylemeyin. Bunu ona bir ödül gibi sunun. Sen büyüdüğün için kendine ait bir odayı hakediyorsun gibi mesela. Umarım kardeşinin gelmesine çok vardır daha, çocuğun kendi odasına alıştıktan ve sevdikten sonra bebek gelmesi daha sağlıklı olurdu

Ilk doğup doğmaz mi aynı odaya aldınız kardeşleri ?

Büyük olan uyanmadı mi seslerden ?
Yok benim bebis bir tane. Dogumdan sonraki ilk hafta ayri odada yatirdim.
Kuzenimin ikizleri var o da ayni odada yatiriyor dogduklarindan beridir. Birbirlerini uyandiriyorlar evet ama sonra da beraber uyuyorlar yine. Benim cocuguma gore daha duzgun bir uyku duzenleri var o da yaradilis iste tabii her sey ogretmekle olmuyor

Saygısız hoşgörüsüz nesil neden yetişiyor biliyor musun? Çocuk dogurduk diye kendini sultan ve padişah sanan ebeveynler. Çocuklarını da şehzade ve prenses sananlar.
Çocuk egitmeyi bilmeyip ufacık cocugun elinde maskara olan anne babalar.

Yanlış anlamışım demek ki :) Ama biri büyük biri yeni doğan olunca aynı odada yatırmak zor. Bebek çok uyanabiliyor.

Aynen , bazı bebekler doğuştan uslu. Ve bu sakın , huzurlu bir hamilelikten kaynaklanıyor bence.
Anne ne kadar az uyaniyorsa hamilelikte ve ne kadar huzurluysa , bebekte doğduktan sonra öyle oluyor.

Nedir bu adem Güneş sevgisi. Adam kaç kere çocuğunu kucağında sallayıp , gece onlar için uyanmistir ?

Nenelerimiz , Güneş'in dediğini dese geri kafa oluyor.

Her bebek ve her aile ve her ev kendine hastır. Kitapla çocuk büyümez.

Sizin düşünceniz saygı duyuyorum tabi ki ama annem bni 5 6 aylıkken odamı ayırsaydı kızardım ve kızlarımıda 2 den sonra ayırdım doya doya onlarla uyudum kokularıyla uyandım bi daha o günlere gri dönemem çünkü

K
Kitapla çocuk büyütmedim annemin düşünceleriyle büyüttüm hiç eski kafanın düşüncesinde çocuk büyütürken yanılmadım

Bırakın erken olmasını geç bile kalmışsınız. Daha dun gebelik ve ebeveynlik seminerindeydim ve bu konuda ozel olarak uyardı uzmanlar. En fazla kirk gun sonra ayirin mumkunse hic odaniza almayin dediler.Çocuğunuzun üstüne bu kadar düşmeyin. Kendine yetebilen bir çocuk olsun. Böyle yetiştirirseniz bağımsız bir kişilik oluşturamaz. Hayatinin her alaninda baskalarina bagimli olur.

Evet aslinda ben yanlis anlatmisim
Aslinda buyuk olanin uyku sorunu yoksa hic uyanmayabiliyot bile. Annem anlatirdi uvey ablalarimi mesela aralarinda 2 yas varmis buyuk olan hic uyanmazmis kucugun aglamasina
Benim oglum dogdu dogali benle uyumak istiyor mesela ben de israrla ayri odaya koyuyorum uyutup

40gunlukten beri odasinda yatiyo oglum. Bende evladimi cok seviyorum bende ondan ayrilmak istemiyorum tabiki ama sizin gibi abartmiyorum.

Adem gunesin facede bir yazisi vardi, anne baba cocugu uyutup oturmaya devam ederse cocuk tabi ki uyumak istemezmis, ailece hep birlikte yataga girip uyumalilarmis. Adamin biri de altina "ne zaman sevisecekler?" Yazmisti da kopmustum
Neyse bu zat calisan anneleri anneden saymayan, dunya uzerindeki binlerce cocuk gelisim uzmani tam aksini soyledigi halde israrla cocugunuzla ayni odada/yatakta yatin diyen, dunya literaturlerinde kabul gormus baglanma kuramlarinin aksine bagimli çocuk yetistirme tekniklerini, guvenli baglanma adı altinda sunan bir sosyal medya fenomeni... bu adama degil bu adamin soyledigi her seyi mutlak dogru gibi kabul eden ebeveynlere hayret ediyorum.

Ama cümlenizdeki özne sizsiniz

Onların kokusu ile uyudum onların kokusu ile uyandım

Ben de oğlumun odasında yattım bir süre vs ama biç onun kokusu ile uyumak gibi bir şey aklıma bile gelmedi

Amaç ihtiyaçlarını pratik karşılamaktı sadece

Sizi
Sizin gelmemiş olabilir ama benm geldi demek ki :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…