- 29 Şubat 2012
- 7.898
- 15.458
- 298
- Konu Sahibi IKokunhuzur
-
2 yas gec bile
Siz simdi guzelce iki besik alin ayri odaya, dogumdan sonra kardesler yan yana yatsin guzelce. Bir de bebek kamerasi tamamdir. Benimde 15 aylik bir oglum var,uyku sorunu oldugundan gece bazen yanima alir uyuturum ama uyuyunca alir odasina gotururum. Dogdugundan beridir boyle. Dogumdan sonraki Bir hafta ayni odada yattik benim psikolojim bozuldu valla
Yok benim bebis bir tane. Dogumdan sonraki ilk hafta ayri odada yatirdim.Ilk doğup doğmaz mi aynı odaya aldınız kardeşleri ?
Büyük olan uyanmadı mi seslerden ?
Valla benim düşüncem ters düşecek belki 6 9 aylık odyı ayırmak nedir kızlar anneye kokusuna ihtiyacı var bebeğin biz yeni nesiller çocukları btıya özenip çeşit davranıyoruz son nesiller kadar saygısız hoşgrüsüz nesil yok demek ki yanlış yapıyoruz adem güneş in kitabını okumanı tavsiye ederim
Yok benim bebis bir tane. Dogumdan sonraki ilk hafta ayri odada yatirdim.
Kuzenimin ikizleri var o da ayni odada yatiriyor dogduklarindan beridir. Birbirlerini uyandiriyorlar evet ama sonra da beraber uyuyorlar yine. Benim cocuguma gore daha duzgun bir uyku duzenleri var o da yaradilis iste tabii her sey ogretmekle olmuyor
Sizin düşünceniz saygı duyuyorum tabi ki ama annem bni 5 6 aylıkken odamı ayırsaydı kızardım ve kızlarımıda 2 den sonra ayırdım doya doya onlarla uyudum kokularıyla uyandım bi daha o günlere gri dönemem çünküSaygısız hoşgörüsüz nesil neden yetişiyor biliyor musun? Çocuk dogurduk diye kendini sultan ve padişah sanan ebeveynler. Çocuklarını da şehzade ve prenses sananlar.
Çocuk egitmeyi bilmeyip ufacık cocugun elinde maskara olan anne babalar.
Sizin de adem güneşçilere saygınız olmalı tıplı bizim size olduğumuz gibi herkesin doğrusu kendineAdem Güneşçiler gelip son noktayı koyduğuna göre dagilabilirsiniz hanımlar.
Kitapla çocuk büyütmedim annemin düşünceleriyle büyüttüm hiç eski kafanın düşüncesinde çocuk büyütürken yanılmadımNedir bu adem Güneş sevgisi. Adam kaç kere çocuğunu kucağında sallayıp , gece onlar için uyanmistir ?
Nenelerimiz , Güneş'in dediğini dese geri kafa oluyor.
Her bebek ve her aile ve her ev kendine hastır. Kitapla çocuk büyümez.
Bırakın erken olmasını geç bile kalmışsınız. Daha dun gebelik ve ebeveynlik seminerindeydim ve bu konuda ozel olarak uyardı uzmanlar. En fazla kirk gun sonra ayirin mumkunse hic odaniza almayin dediler.Çocuğunuzun üstüne bu kadar düşmeyin. Kendine yetebilen bir çocuk olsun. Böyle yetiştirirseniz bağımsız bir kişilik oluşturamaz. Hayatinin her alaninda baskalarina bagimli olur.hanımlar iyi geceler çok büyük Bi dert değil belki ama danışmak istediğim bişey var size , bir kızım var iki yaşını bitirecek bu ayın sonunda Allah'ın izniyle kardeşi olacak , kızım şimdiye kadar bizim odamızda beşiğinde yattı. şimdi beşiği kırıldı Yeni beşik alacaktık ama ben acaba odasını ayırmalı mıyım diye düşündüm , odasında ayrı yatağı var ona korkuluk yaptırdık (çok hareketli yattığı için ) bu gece odasına yatırdım.onu uyuttum ama ben uyuyamıyorum şimdi gidip gidip bakıyorum korkuyorum ya bişey olursa , ağlarsa duymazsam diye kapatamıyorum gözlerimi ay çok mu abartıyorum yoksa çok mu erken kuzumdan ayrılmak için. Kardeşi gelince aynı odada daha mı zorlanırız yoksa iki beşik alıp kuzularımı yanıma mı almalıyım çok kararsızım nerdeyse çocuğu yatağından alıp koynuma yatıracağım Bi fikir verin bana lütfen
Evet aslinda ben yanlis anlatmisimYanlış anlamışım demek ki :) Ama biri büyük biri yeni doğan olunca aynı odada yatırmak zor. Bebek çok uyanabiliyor.
Aynen , bazı bebekler doğuştan uslu. Ve bu sakın , huzurlu bir hamilelikten kaynaklanıyor bence.
Anne ne kadar az uyaniyorsa hamilelikte ve ne kadar huzurluysa , bebekte doğduktan sonra öyle oluyor.
Sizin düşünceniz saygı duyuyorum tabi ki ama annem bni 5 6 aylıkken odamı ayırsaydı kızardım ve kızlarımıda 2 den sonra ayırdım doya doya onlarla uyudum kokularıyla uyandım bi daha o günlere gri dönemem çünkü
Sizin gelmemiş olabilir ama benm geldi demek ki :)Ama cümlenizdeki özne sizsiniz
Onların kokusu ile uyudum onların kokusu ile uyandım
Ben de oğlumun odasında yattım bir süre vs ama biç onun kokusu ile uyumak gibi bir şey aklıma bile gelmedi
Amaç ihtiyaçlarını pratik karşılamaktı sadece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?