- 29 Şubat 2012
- 7.898
- 15.458
- 298
- Konu Sahibi IKokunhuzur
-
arkadasim cevapvermek zorunda degilsin. herkesinanneligi kendine. ister sultan yetistiririm ister kole. zerre ilgilendirmez kimseyi benim cocuk yetistirmem. fikir alirim.elestirilere bakarim bana uyuyor mu bukadar neden kendini paraliyorsun.Arada bi kitap ismi verdim çocuğu ona göre büyüt demedim ki asla çocuğumu kitaplara göre büyütmedm bana doğru gelen çocuğuma uygun olan bilgilerle büyüttüm hem annelik önceden öğrenilmez yaşayarak yavaş yavaş öğrenilir bi çok düşüncenize katılıyorum ammmaaa 1 aylık bebeğin ayrı odada yatması bana mantıklı gelmiyor aynı oda ayrı yatak...
Ben bir tek oyuncu anneye bakiyorum arada, o da hosuma gidiyor yemek hazirlamasi bazi seyleri oluruna birakmasi vs gibi. Beraber yatiriyor muydu bilemiyorum. Kendi oglumda uyku egitimini cok denedim mesela 4-5 ay yilmadim ama cocuk kabul etmedi diyorum artik. Cunku gayet istikrarli ve israrcidavranmistim :)Ben sosyal medya arkadas listem sayesinde yuksek doz adem gunes ve cahide sultana maruz kaliyorum cok guzel kafa aciyorlar. Calisan anneler hakkinda yazdiklari tam akillara ziyan.
Ben bir tek oyuncu anneye bakiyorum arada, o da hosuma gidiyor yemek hazirlamasi bazi seyleri oluruna birakmasi vs gibi. Beraber yatiriyor muydu bilemiyorum. Kendi oglumda uyku egitimini cok denedim mesela 4-5 ay yilmadim ama cocuk kabul etmedi diyorum artik. Cunku gayet istikrarli ve israrcidavranmistim :)
Simdi yatakta emerek uyutuyorum sonra da yerine goturup yatiriyorum careyi boyle yapmakta buldum. Elbet her cocuk ozeldir her aile farklidir ama bana sacma gelen seylere de alistirmak istemiyorum haliyle
+10000000arkadasim cevapvermek zorunda degilsin. herkesinanneligi kendine. ister sultan yetistiririm ister kole. zerre ilgilendirmez kimseyi benim cocuk yetistirmem. fikir alirim.elestirilere bakarim bana uyuyor mu bukadar neden kendini paraliyorsun.
kitapla buyitmussun ya da buyutmemissin. benim icgudulerim evladimi erkenden yanimdan ayirmaktan yana degil. bunun yuzunden sultan buyuttugumu dusunuyorlarsa varsin dusunsunler... ben de goruyorum sozde ozguven asilanan cocuklari erkenden odalati ayrilanlari. herkesin kendi yaptigi dogru. yuregin nediyorsa onu yaparsin. bu ara kk da moda zaten birilerini gommek.
herkes mukemmel anne zaten... bir biz kotuyuz...
Evet ya ben de caresini bulamadim,illa ki yanimda uyuyacak ve emecek. Milyon cesit sey yaptim ama yok. Caresiz devam ediyoruz. Belki memeden kesince benimki de masalla uyurOyuncu annenin bu sabahki krepleri yuzunden kalkip kalpli krepler yaptim ben de :)
Uyku rituelleri her cocuga ozel ama ya, ben de hatmettim o bebek bakim sorunlarina mucize cozumleri falan ama yine de 2 yasina kadar emerek uyudu kizim. E ne oldu memeden kestim bu kez masal okuyup yatirmaya basladik ona alisti hala da oyle uyuyor.
En tehlikelisi yanina yatirip uyutmak o alışkanlığı cok zor birakiyorlar. Yegenlerimin ikisi de hala annelerinin kollarini minciklayarak uyuyorlar biri 9 biri 7 yasinda.
Evet ya ben de caresini bulamadim,illa ki yanimda uyuyacak ve emecek. Milyon cesit sey yaptim ama yok. Caresiz devam ediyoruz. Belki memeden kesince benimki de masalla uyur
Darisi basimiza artik :) saglikla buyusunlerBen emzirme koltugunda kucagimda emzirirdim, bazen emerken dalardi bazen de iyice mayisirdi yatagina koyar cikardim uyuyup kakiyordu :) simdi de gunu yorucu gecmisse hikayenin sonuna yetisemiyorsa yoksa yatakta done done bazen 1 saati buluyor uyuması
saygisizligin ve terbiyesizligin adi fikir savunmak olmus.
kisisel sosyal hayatinizda soyleyemediklerinizi burada bagirabiliyorsunuz.
hickimse kimsenin anneligine. aldigi karara soz edemez. hele hele prensesmis sultanmis gibi asagilayici ithamlarla konusamaz...
ne ben prensesim ne kizim. ama sen kendini dunyanin en akilli en mantikli kisisa sanan sahis. moderniteni al bana Evlat yetistirmeme dolayli olsa da laf sokma.kendi bahcenizdeefendi efendi baskalarini elestirerek asagilayarak yasayabilirsin.
banlanma ihtimalini gize alarak konusuyorum.
sizin gibiler yuzunden ne burada insanlar dertlesebiliyor ne konu acabiliyor. hemen herseyi cok biliyor yerle bir ediyorsunuz. karsit fikri yerin dibine sokuyorsunuz. saygili verilen cevaplari bile asagiliyor saldiriyorsunuz. aman neyse siz ancak boyle mutlu olabiliyorsunuz.
Mesajini okuyunca hak verdim, ebeveynlerin cocuklarini prensesim prensim vay sehzadem diye sevmeleri esas o cocuklara zarar veriyor. Bu ebeveynler kendi benliklerini unutup falanca prensin anasi,vs prensesin anasi oluyorlar. İste bence toplum icin en tehlikeli durum da bu. O pasalar ve sehzadeler asla guvenli sekilde baglanmiyor ailelerine,sorunlu cocuk oluyorlar.Saygısız hoşgörüsüz nesil neden yetişiyor biliyor musun? Çocuk dogurduk diye kendini sultan ve padişah sanan ebeveynler. Çocuklarını da şehzade ve prenses sananlar.
Çocuk egitmeyi bilmeyip ufacık cocugun elinde maskara olan anne babalar.
Haklısın canım kızlarım benm prensesim senin oğlunun minicik oğlum biricim oğlum olması gibi 35 yaşına geliyorlar hala minicik oğlan oldukları için prenses gibi büyüyen kızlar buraya kv bıktım diye gelşyo gerçekten haklısımMesajini okuyunca hak verdim, ebeveynlerin cocuklarini prensesim prensim vay sehzadem diye sevmeleri esas o cocuklara zarar veriyor. Bu ebeveynler kendi benliklerini unutup falanca prensin anasi,vs prensesin anasi oluyorlar. İste bence toplum icin en tehlikeli durum da bu. O pasalar ve sehzadeler asla guvenli sekilde baglanmiyor ailelerine,sorunlu cocuk oluyorlar.
Herkesin oglu kizi bir evladi var, bu kadar pispis yapinca tepelerine cikiyorlar. Guvenli baglanma denilen sey sadece yaninda yatirmak veya odasini ayirmakla olmuyor. Cocuga anormal derecede bagimli olmak o cocugu da olumsuz etkiliyor diye dusunuyorum. Yoksa elbet herkes caninin istedigi gibi buyutur cocugunu. Kendini anne oldum diye ozel hissetmek bana mantiksiz geliyor.31 yasinda anne oldum hic de demedim xin annesiyim hayatim onla anlam kazandi diye. 31 senedir varim ben yahu niye cocuk dogurunca anlam kazanayim kiHaklısın canım kızlarım benm prensesim senin oğlunun minicik oğlum biricim oğlum olması gibi 35 yaşına geliyorlar hala minicik oğlan oldukları için prenses gibi büyüyen kızlar buraya kv bıktım diye gelşyo gerçekten haklısım
Herkesin oglu kizi bir evladi var, bu kadar pispis yapinca tepelerine cikiyorlar. Guvenli baglanma denilen sey sadece yaninda yatirmak veya odasini ayirmakla olmuyor. Cocuga anormal derecede bagimli olmak o cocugu da olumsuz etkiliyir diye dusunuyorum. Yoksa elbet herkes caninin istedigi gibi buyutur cocugunu. Kendini anne oldum diye ozel hissetmek bana mantiksiz geliyor.31 yasinda anne oldum hic de demedim xin annesiyim hayatim onla anlam kazandi diye. 31 senedir varim ben yah niye cocuk dogurunca anlam kazanayim ki
Allah aşkına kendimi anne oldum diye özel hisseden bi tane yorum yok burda sadece farklı düşüncede bi kaç kişi varken bunlardan biride benm düşğndüğünüz herşeyi dozunu aşarak cevap verdiniz ben güvenli bağlanma demedim burd bana mantıklı gelen bu dedim konu sahibi konunu dağttık özür dilerim daha da yorum yok erkek anneleri şehzade yetiştirmezse sağlıklı nesiller olur hayırlısıylaHerkesin oglu kizi bir evladi var, bu kadar pispis yapinca tepelerine cikiyorlar. Guvenli baglanma denilen sey sadece yaninda yatirmak veya odasini ayirmakla olmuyor. Cocuga anormal derecede bagimli olmak o cocugu da olumsuz etkiliyir diye dusunuyorum. Yoksa elbet herkes caninin istedigi gibi buyutur cocugunu. Kendini anne oldum diye ozel hissetmek bana mantiksiz geliyor.31 yasinda anne oldum hic de demedim xin annesiyim hayatim onla anlam kazandi diye. 31 senedir varim ben yah niye cocuk dogurunca anlam kazanayim ki
Bir de sehzadem var, kendim de bizzat hurrem sultanim zaten onu da unutmussun hahahaanasın sen ana
Ben soylediniz demedim anlatiyordum sadece bana yanlis gelen seyleri. Konu konuyu aciyor konusuyoruz gayet seviyeli sekilde. Kolayliklar diliyorum herkeseAllah aşkına kendimi anne oldum diye özel hisseden bi tane yorum yok burda sadece farklı düşüncede bi kaç kişi varken bunlardan biride benm düşğndüğünüz herşeyi dozunu aşarak cevap verdiniz ben güvenli bağlanma demedim burd bana mantıklı gelen bu dedim konu sahibi konunu dağttık özür dilerim daha da yorum yok erkek anneleri şehzade yetiştirmezse sağlıklı nesiller olur hayırlısıyla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?