- 8 Ağustos 2018
- 14.422
- 28.677
- 548
12 yaşına girmesine 2 ay kala kızım regl oldu.ve ben aynı gün hamile olduğumu öğrendim.Şu an şoktayım.İki kardeşin arası 12 yaş olacak kısmetse çok mu geç kaldım.Ona söyleyemedim,sadece eşim biliyor şu an,devamlı yaş hesapları yapıyorum ve kendimi meğer hiç hazır hisstemiyormuşum Allah’ın gücüne gitmesin.Planlı bir bebekti ama yine de çok uzun yıllar geçti kafam çok karışık,yaşım 38 bu arada.İnşallah yapıcı yorumlar alırım,ya da benzer şeyleri yaşayan varsa yorumlarsa sevinirim.
Bu kısma o kadar katılıyorumkiHa bide kizinin regl'ini kutlamak için beraber disarda zaman geçirebilirsiniz. Güzel bir kolye alabilirsin. Ve en önemlisi regl üzerine konusun. Kadin vücüdü, cinsellik,.. Bunlar konusulmasi lazim. Bunun üzerine ton ile kitap var, kiziniz ile beraber okuyun. Eger sorulari varsa, sana sorsun.
Bu kısma o kadar katılıyorumki
Malesef ülkemizde regl ayıp olarak görülüyor. Anneye ilk söylendigi zaman olumsuz tepkiler alınabiliyor
Bu konular örtbas edilince de bilinçsiz yetişiyoruz keza benim annem de çok saçma bi tepki vermişti.
Ama ben internetten vs.araştırmalarımla bunu doğal bir şey oldugunu ayıp olmadığinı utanmamam gerektigini anlamıştım
Belki mantıksız gelicek bunu internetten araştırma vs.yapmadanda anlayabilirdin diye ama o yaşıma kadar bu konulardan bahsedilmemişti bana ben kendim okudugum dergilerden filan bir şeyler biliyodum. Annemle konuşamıyordum annem sürekli kapatırdı bu konuları.
Çunkü o yaşlarda her şey çok karmaşık geliyor ve ilk regl oldugumda korkmuştum. Sonradan anlamıştım zaten ilkini anneme söylemedim ikincisini söyledim.
Annem biraz tuhaf bi tepki verdi o zamanlar çok üzülmüştüm o tepkiye ama şimdi diyorumki niye üzülmüşüm bu normal bir şey işte dedigim gibi o yaştaki akılla
Bu yüzden kızınızla kadin vücududur cinsellik vs.konularını konuşmak gerek.
Asıl konuşmamak kötü çünkü bilinçsiz bi dönem olur.
Ben annemle konuşmadım annem konuşmaz ayıp olarak görür bu konulara kendi araştırmalarımla vs. birçok şeyi öğrendim. Ama bunu yapamayan kızlar da var mesela
O yüzden kızınızı bilgilendirin
Bu arada tebrik ederim
İnşallah saglıklı bir şekilde bebeginizi kucagınıza alırsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?