Kızımın regl olduğu gün hamile olduğumu öğrendim

33 de evlenip
35 de kızım
38 de oğlumu aldım kucağıma.

Artik günümüzde çoğu kadın 30-40 yaş arası çocuk sahibi oluyor.

Tebrik ediyorum ⚘

Sizin yerinizde olmayi cok isterdim ya muhtesem birsey bu. 2.bahar

Ben derim ki "bir kadın evde yapılan gebelik testini yorumlarken emin olmak için gözlük takma ihtiyacı duyuyorsa o zaman anne olmak için yaşı fazla ileridir" derim Ben menopoza yeni girdiğimden sıkça gebelik testi yapıyorum da.
Ben sizin yaşınız ve çocuklarınızın yaş farkı bakımdan bir sorun görmüyorum. İstediğiniz bir gebelikse Allah hayırlısını versin.

Bu kaygilar cok garip. Istemissiniz iste planlanmış kazayla da olmamis. Yas hesabi yapmayin.
Ben görüyorum kadının 17 18 yasında cocugu var ve 2.ye hamile. Burada bir uye vardi baya takmisti kafasina 17 yasinda kizi var hamile diye..
Arada kuşak farkı oluyor ama bu bahsettiginiz olay 25 sene önce olsaydı başkaydı . Simdiki anneler bilincli cahil değil
O yuzden mutlu olun Allah kucağınıza almayi nasip etsin sağ salim..

Kişiye göre değişir.
Kızım 6 yaşındaydı oğlumu kucağıma aldığimda ,başkalarına sorsam geç kaldın,araları az olsun kardeş gibi büyürler derler muhtemelen ama bence öyle değil zira kızım aşırı ilgi bekleyen bir bebekti/çocuktu,daha önce olsaydı kardeşi eminim çok zorlanırdık.
Şimdi zorlanmadıniz mı derseniz,tabi ki zorlandık ama en azından kızım eskisi kadar ilgi beklemiyordu. Güzel bir abla oldu. Bu sene özellikle güzel gidiyor herşey geçen yıla nazaran. Artık canım sıkılıyor demiyor ,2 sene önce ömrümü yerdi canım sıkılıyor diye.
Size bağlı yani bu konular,çocuğunuzun tavrına ,durumuna.
Hayırlısı olsun,sağlıkla kucağınıza almayi nasip etsin Rabbim bebeğinizi.

İlk çocuğu çok erken doğurmuşsunuz , bi de 12 yaşındaki kızın regl olması bana mı çok erken geldi sadece ??

Benim ablalarimla aramda 12-13 yaş fark var.Birbirimize can yoldaşımız..Hep derler annem iyiki seni doğurmuş diye

Ne kadar güzel birsey.. Allah saglıkla kucağınıza almayı nasip etsin.. Yaşınız hala genç insanlar artık bu yaslarda doğum yapıyor ne geç kalması ayol

ünide bir arkadaşımın kardeşi doğmuştu çoçukla aralarında 22 yaş vardı o yüzden 12 yaş vs çokta sorun değil bence alışır :)

3. çocuğumu 37 yaşında doğurdum. O 3 yaşında, ben 40 :)

Kızkardeşimle aramda 14.5 yaş var annemle beraber büyüttük onu ama ne yalan söyleyeyim arkadaşmışız gibi olamıyor tabiki daha çok sanki çocuğum gibi geliyor benden sonraki kız kardesimle arkadaş gibiyiz mesela herşeyi konuşuruz. Paylaşım açısından yaş farkı önemli bence

:) 1988 doğumluyum kardeşim 2000 doğumlu. hiç büyümeyecek sandık 20 oldu bile.
hatta babam ben bunun büyüdüğünü görmem derdi hep 42 yaşındaydı doğduğunda.
bana ped alırdı ona bebek bezi

daha yeni bir şeyler paylaşmaya başladık. hep küçük anne modunda olacak. ama ablalığı iliklerine kadar hissedecek:)
sizin içinde avantaj aslında. ben okudum, gezdim tozdum giyindim., evlendim. şimdi o okuyor :) maddi külfet hiç x2 olmadı ailem için. zaten o sebeple beklemişlerdi. ikinize de aynı şartları sunalım diye.

benim açımdan neler olduğunu sorarsanız. inşallah kız olur demiştim. madem bu kadar sene geçti bari kız kardeşim olsundu. Allah gönlüme göre verdi. ama ergenlik dönemimde bütün ilginin onda olması beni yıpratmıştı cidden. prematüre doğduğu için özel ilgiye ihtiyacı vardı, benimde anneme ihtiyacım vardı. neyse ki sonra açığı kapattık ama zorluk yaşamadım diyemem.

Kıskançlık olmaz en azından iyi yönden düşün. Ama ben kardeşlerin arasının çok olmasını istemem

Zaten planli hamilelikmis neye yardimci olucaz ki?
Kizim 12 yasinda 2.cocuk yapmak mantikli mi deseniz hadi yorum yapalim.

Kızınız başta kabullenemezse üzülmeyin demek için geldim.planlıysa olmadan önce onun fikrini hiç mi merak etmediniz?iki arkadaşımın kardeşi olmuştu lisede pek paylaşımları yoktu. hatta bir tanesi depresyona girmişti bir süre kabullenemeyip.bir akrabamında 11 yaşında kızı vardı kardeşi oldu çok mutluydu kız.kişiden kişiye değişebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…