Kızımın stresli hâlleri, pazarlık yapan aileler...

Inanilmaz uzuldum tarif edemem :KK43: benim de 2 buçuk yasini biraz geçkin bir oglum var. Ailemle ayni sitedeyiz hep kuzenleriyle falan beraber büyüyor, komsu cocuklari, sitede arkadaslari var cok sosyal büyüyor.
Dediginiz gibi, pandemide korkunc bir yalniz kalma yaşadık. Ben çalışmıyorum her an yaninda olsam da, cocuk o sosyallikten kopunca oyle zorlandi ki anlatamam.
Lütfen profesyonel bir yardim alin kiziniz için. Cok yerlesmezse daha kisa surede cozebilirsiniz. Yoksa yetiskinliginde bile gecmeyecek yaralar acilabilir içinde.
Siz de bir ömür bunun pismanligini yaşarsınız.
Mutlaka cocuk psikologuna gidin, o bakıcı anlaminda da ne yapacaginizi soyler kizinizin durumuna gore

Eeee yani bu sosyal izolasyon büyükleri de etkiledi, bebeleri daha ağır etkilemesi normal. Büyükler yine bir noktaya kadar dayanabilir de, çocuklar tabi ki diğer çocuklarla oynayıp azıtmak istiyor. Konu sahibesi evde otursa bile çocuk yine sosyal izolasyon hisseder diye düşünüyorum.

Off
Yarın is yerime ben cmrtsi calısamam,bebegimi bırakacak yerim yok konusması yapacagım.
Belki isten ayrılacagım
Hikayemiz cok benzer.
Kızım 14 aylık.
Yarım gğn calıısıyorm
Annem asla bakmak istemiyor bastn ben cmrtsi bakamam dedi peki dedik
Kvdem görümcemin cocuklara da bakıyor
Dönüsümlü bakıyorlar
Kvdemin sırasında kocam da oluyor
Bu hafta sok yasadım
Kvdem cmrtsileri ben bakamam dedi
Kaldık ortada😟
Cidden aklı olan bana da versin😭
Konunuzu sabote etmek istemem ama el kadr bebem yük oldu herkese😔
Ne olur el kadar bebe demeyin. 14 aylik en zor zamanlari. Hem yurur cok hareketli olur, hem de neyin kendisine zarar vereceğini bilemez.
Anneanne babaanne bakmayinca ben hic kizamiyorum. Zira ben de tam colugu cocugu büyütüp rahat edecegim donemde, o yasimda, bebek pesindr kosmak istemem.
Yeri geliyor bizler bile cocuklarimiza karsi tahammulsuz oluyoruz.
Sadece ctesi gelecek bir oyun ablasi bulamaz misiniz. Bence anneanne babaanneden daha mutlu olur. Haftaici cocuk bakan bir tanidiginiz guvendiginiz bir ailenin bakicisi size sadece ctesi gelebilir belki

Eeee yani bu sosyal izolasyon büyükleri de etkiledi, bebeleri daha ağır etkilemesi normal. Büyükler yine bir noktaya kadar dayanabilir de, çocuklar tabi ki diğer çocuklarla oynayıp azıtmak istiyor. Konu sahibesi evde otursa bile çocuk yine sosyal izolasyon hisseder diye düşünüyorum.
Evet ben çalışmıyor olmama ragmen oglum cok bocaladi gerçekten.
Ama en azindan bir kaygi yaşamadı. 10 dakika bile olsa kapinin onune indirdim, eve kum getirdim, kucuk elektrikli soba yakıp kuvet doldurdum, giydirip balkona cikardim vs.
Annenin yaninda olmasiyla olmamadi arasında cok fark var diye düşünüyorum

Çocuklar alıştıkları ortamdan çıkınca sorun yaşayabiliyorlar. Yaşadığı kalabalık ortamdan sonra birden yalnızlığa düşmek, anneanne ve babaannenin gelmemek istemesini anlamasa bile gerginliğini hissetmesi yüzünden büyük ihtimalle bu yaralar ve tırnak yemeler.
Bulunduğunuz yerde mümkün olduğunca ilgisini çekecek, mutlu olabileceği, yaşıtları ile bir arada olabileceği yerlere götürmeye çalışın. Evde siz birlikte etkinlik yapmaya çalışın.

Çocuktan çok siz bocalıyor gibisiniz. Bebeğinizin tırnak yiyor oluşunun bir sebebi de bulunduğu ortamın yüksek derecede gergin olması olabilir. Sıfır beklenti çok huzur. Mecbur değiller. Sıfatları ne olursa olsun, dünyaya getiren dişi ve erkek dışında kimse bakmakla yükümlü değil mevcut çocuğa. Herkes geniş ailede de büyümüyor, şartlar değişir, koşullar değişir. Siz kendi kendinizi yetebildikçe, sakinleştikçe ve çocuğunuzun bilinçaltına güven yerleştirdiğiniz sürece ciddi zararlar görmez bebeğiniz, korkmayın.

Öncelikle sakin olun.. Bu kadar öfkelenmenizi gerektirecek bir durum yok ortada. Oğlum 4 aylıkken bakıcıya bıraktık ve 3 sene içerisinde kaç defa bakıcı değiştirmek durumunda kaldık. Ama öyle ya da böyle büyüdü kimseye minnet etmeden. Şimdi 15 aylık kızım için bakıcı geliyor. Kafamız rahat baktırıyoruz. Bakıcımız işe başlamadan önce eşim babasının hastane işleri için il dışına gitmek durumunda kaldı. Benim de işe gitmem gerektiği için sadece 1 günlüğüne kayınvalidem kızıma bakmaya geldi. Ve eve geldiğimde 3 cümlesinden biri, “bu çocuğa bakıcı bakmaz” oldu. Kendi işleri yüzünden, üstelik sadece 1gün çocuğa bakarak bu kadar laf eden birine minnet etmediğim için kendimle gurur duydum resmen. İşin özü kimseden medet ummayın, bakıcılar canavar değil!
Not; Bakıcımız işe başladı ve sorunsuz ilerliyor süreç. Bakıcımız kızımın çok uslu bir bebek olduğunu söylüyor :)

Hafta içi kim bakıyor yani cumartesi hariç?
Bir de bu cumartesi çalışma olayı yeni mi ortaya çıktı ? Hallolur inşallah .:110:
Annemin sırasında annem 9-14.00 arası benim isim
Kvdemin sırasında esim ve kvde
Valla zor gibi muhtemeln bırakcm isi
İsyeri de bıktı benim izin istememden😔
Cok saolun🙏🏻

Ne olur el kadar bebe demeyin. 14 aylik en zor zamanlari. Hem yurur cok hareketli olur, hem de neyin kendisine zarar vereceğini bilemez.
Anneanne babaanne bakmayinca ben hic kizamiyorum. Zira ben de tam colugu cocugu büyütüp rahat edecegim donemde, o yasimda, bebek pesindr kosmak istemem.
Yeri geliyor bizler bile cocuklarimiza karsi tahammulsuz oluyoruz.
Sadece ctesi gelecek bir oyun ablasi bulamaz misiniz. Bence anneanne babaanneden daha mutlu olur. Haftaici cocuk bakan bir tanidiginiz guvendiginiz bir ailenin bakicisi size sadece ctesi gelebilir belki
Dogrudur
Ama hayat sartları maalesf zorluyor
Ama zorla baktıramayız sonucta
Bırakacagım muhtemelen
İsyerim cmrtsi calısmamız lazım derse.

7 aylık memurum başka bir şehire taşındım. Bir önceki yerimde aile apartmanındaydım teyzemler amcamlar kuzenler...kızım 2 yaşına kadar çok güzel kalabalık ortamda büyüdü. Ben ise başladım taşındık.Bulundugumuz yer insan olarak çok soğuk bir yer. Kızım o kalabalıktan çıkıp böyle bir yere gelince bocaladı.En son bebekken gördüğü babaannesi geldi alışamadı onlar da çok ilgilenmediler. Pandemi dönemine denk geldiğim için ne kreşe verebildim ne birşey.Bakici deseniz daha hicbir kimseyi bilmiyorum hiç yoktan iyidir dedik.Biraz o baktı gitti.Cok gönüllü degillerdi.
Annem geldi o da farksız. Isı gücü gezmekten ibaret. 2 ay da annem baktı. Şimdi diyor birdahaki yaza kadar kayinvaliden baksin.Yok o yazın keyfini geçirsin kışın kaloriferli yere rahatı için gelsin.Banane o gelsin yazın dedi bende sinirlendim zaten kreşe vereceğim ikinizde gidin birdaha gelmeyin dedim.Asabim bozuldu zaten kızım hala ortama alışamadı benim işe gitmeme alışamadı.Geceleri uyanıp ağlıyor.Tirnaklarini yemeye dudaklarını yolmaya başladı. Ağzı yüzü yara.Ayak parmaklarına kadar yiyor düşünün. Daha işten gelmeden ertesi günü hesaplıyor. Anne yarın işe gidecek misin vs.Babasi da aynı durumda.
Moralim çok bozuk.Kizimin bu hâlleri ailemin kırk yılda bir yardımını bekledim en azından şu virüs geçene ortalık düzenlene kadar. Burnumdan geldi.
Her haftasonu türlü yerlere gezmeye götürüyorum kimseye karışmıyor elimden geldiğince rahat ettirmeye çalışıyorum benim kızım yuk geliyor.Kacacak yer arıyorlar.
Kızım 2.5 yaşında inanilmaz uslu bir çocuktur hanı çok yaramaz olur yorar diycem.
Kafam çorba gibi oldu
Ne yapsınlar yani sizleri büyütmüşler onlara yardım eden olmuş mu acaba.Şimdi bir de torun büyütsünler zorunda mılar?Hayatları boyunca çocuk baksınlar bari.Bakıcı bulun arayan bulur iş arkadaşlarınız araştırsın.Ayrıca kızınız madem o kadar sıkıntıda bir pedagoğa götürün

Off
Yarın is yerime ben cmrtsi calısamam,bebegimi bırakacak yerim yok konusması yapacagım.
Belki isten ayrılacagım
Hikayemiz cok benzer.
Kızım 14 aylık.
Yarım gğn calıısıyorm
Annem asla bakmak istemiyor bastn ben cmrtsi bakamam dedi peki dedik
Kvdem görümcemin cocuklara da bakıyor
Dönüsümlü bakıyorlar
Kvdemin sırasında kocam da oluyor
Bu hafta sok yasadım
Kvdem cmrtsileri ben bakamam dedi
Kaldık ortada😟
Cidden aklı olan bana da versin😭
Konunuzu sabote etmek istemem ama el kadr bebem yük oldu herkese😔
kv ile birlikte eşiniz de haftaiçi evde oluyor gibi anladım,
zaten yarım gün çalışıyormuşsunuz,
kvnin geleceği haftaiçlerinde eşiniz idare etsin, kv sadece haftasonları gelsin madem..

kv ile birlikte eşiniz de haftaiçi evde oluyor gibi anladım,
zaten yarım gün çalışıyormuşsunuz,
kvnin geleceği haftaiçlerinde eşiniz idare etsin, kv sadece haftasonları gelsin madem..
Orası biraz karısık
Görümcem de cocıkları yolluyor
Normlde cmrtsi calısmıyordu görümce
Cmrtsileri online dersi varmıs artk
Kvdem oraya gidecekmis
Tercihini o taraftan yaptı maalesf😟

Orası biraz karısık
Görümcem de cocıkları yolluyor
Normlde cmrtsi calısmıyordu görümce
Cmrtsileri online dersi varmıs artk
Kvdem oraya gidecekmis
Tercihini o taraftan yaptı maalesf😟
zavallı kadına da üzüldüm..
önce çocuklar, sonra torunlar...hayatı çocuk bakmakla mı geçecek
öyleyse sizin kızı cumartesileri sabah oraya bırakıp çıkışta alıp evinize geçebilirsiniz..
çözüm üretmeye çalışıyorum...:halay:

Pandemi döneminde bakıcı tutmak sıkıntılı gibi geliyor ama inanın kafanız rahat olur. Kimseye minnet etmeden büyütün kızınızı. Çocuklar her ortama aslında ayak uydurabilecek yapıya sahipler, anne babalar olarak bizler tereddüt ile yaklaştığımız için bu çocuğa da yansıyor. Süreci daha sakin yönetmeli ve kızınıza bunu olağan bir durum olarak yansıtmalısınız. Belli ki sizin gergin haliniz ona da yansımış. Yanlış okumadıysam yarım gün çalışıyorsunuz değil mi? Aslında çok rahat idare edilebilecek bir zaman dilimi.

zavallı kadına da üzüldüm..
önce çocuklar, sonra torunlar...hayatı çocuk bakmakla mı geçecek
öyleyse sizin kızı cumartesileri sabah oraya bırakıp çıkışta alıp evinize geçebilirsiniz..
çözüm üretmeye çalışıyorum...:halay:
Biz o yüzden esimin vardıyasında oraya bırakıyorduk
Cidden kvdenin isi cok zor
Hadi ayda 2 hafta esim de varken kızım gidiyor
Ama görümcemin nerdeyse 7/24 cocuklar onda
Bi pazarı bos😣
Okadr kanıksamıs ki norml geliyor kvdeme
Ama biz sana yazık derken,sizinkine bakamıcam ben cmrtsileri artk dedi😅
Yazık hale biz düstük😃
Annem tarafı zaten asla bakmam ben cmrtsi diyo
Kaldık ortada kısmet🤷🏻‍♀️

Bende ogretmenim kizi.a 1.5 yasina kadar babanne bakti onun kizinin yanina gideceği zamanlarda da annem geldi ama agirlikla babnnedeydi. Annem kizimi bir kere besikten düşürdü yüzü gözü morluk içindeydi kayinvalidem bakarkende oda bir kez düşürdü... ve biz ikisine de bisey diyemedik çünkü bakmak zorunda değillerdi gecen yildan beri bakıcı var icim daha rahat çünkü hoşuma gitmeyen seyleri söyleyebiliyorum yada yapilmasi gereken seyleri söylüyorum. Bir bakici arayisina girin en mantiklisi o oluyor cunku çocuk da cok daha mutlu bir düzeni var ona kimin bakacağı ile ilgili bir endişesi yok sizinde kafaniz rahat oluyor. Dun bir arkadaşımla telefonda görüştük kizi gec konusacak annesi bakıyor çocukla hic oyun oynamiyor surekli kazak orup televizyon izliyorlar diyor cok üzülüyor ona da bisey diyemiyorum bizim icin burda diyor. Kimseye minnet etmeyin

Gerginliğiniz cümlelerinizden bile yansıyor.
Bu gerginlik kızınıza geçmiyor zannediyorsanız yanılıyorsunuz.
Çocuğunuz iç dünyasında sorun yaşıyor tırnak yemesi, gece uykusundan uyanıp ağlaması bunun belirtisi.
Lütfen etrafa kızmayı bırakıp çocuğunuzun durumuna odaklanın.

Bakici yeterli gelmiyor 2 yasindan sonra. Cocuk oyun istiyor.
Ben pandemi falan dinlemedim kreşe yazdirdim. Olmuyor cocuk evde cok bunaliyor, bakici desen ev hanimi ne katacak cocuga. Kreşte cok mutlu. Para bakiciya gidecegine kreşe gitsin

Kimse torun bakmak zorunda değil. Uzaktan bir akrabam var oğlunun çocuğunu yıllarca baktı gelinin etmediği laf kalmadı. Ben olsam bende toruna bakmam. Arada severim o kadar. Üç günlük dünya herkes başının çaresine bakmalı. Bu güne kadar desteklerine şükretmek yerine sinir halinde insanları uzmeniz çok saçma.

Back
X