Kızımın yaşadığı hayal kırıklığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.557
11.447
498
Tüm gün gözümün önünde o hali gitmedi.
yazıp ferahlamak istedim.
Parka gitti bugün.
1 ay sonra 3 yaşına girecek kızım.
inanılmaz arkadaş canlısı..Biz normalde zorunlu görev nedeniyle doğuda yaşıyoruz.
Şu ara tayin işlemlerimiz için batıdan ev aldık o işleri halletmek için tayin olduğumuz şehirdeyiz.
Neyse.
Doğuda küçük bir yerde yaşadığımız için hiç böyle bir durum yaşamadı kızım.Parkta herkes oynar eder sıcak kanlılar..
Parkta bir kız vardı 5 yaşlarında.onun yanına gitti gülümseyerek.
Bir iki takip etti o ne yaptıysa neye bindiyse onu yaptı..
Onla oynamaya çalışıyor yavrum.
sonra kızın kendi arkadaşı geldi.
Gelince kızımı itti ve bağirdi "git beni rahatsız etme peşimdende gelme" dedi.
kızımın o anki hali arkasına dönüp koşarak gidişi gözümün önünden gitmiyor.
Kalktım niye böyle yaptım,ben o ittigin kizin annesiyim.
o senden çok küçük seninle sadece oynamak istedi.Neden korkutuyosun diyince kaçtı kızda uzaklaştı.
Kızıma dedimki o abla sana neden kızdı,beni istemedi dedi.
Yaşıtların sana kızarsa sende cevap ver susma annecim dedim.
Bu hayata bir çocuk hazırlamak çok zor.
Bilmiyorum..benmi çok hassasım ama cidden çok üzüldüm o haline çok masumdu

Yapmayın Allah aşkına hepimiz böyle buyumedik mi , hatta üstüne akran zorbaligi da yaşadım ben .
Şimdiye psikopat olmam lazimdi çoktan
Olabilir böyle şeyler
Düşecek , kalkacak , istenecek ,istenmeyecek
Fanusta yetişmiyor öğrenecek hayatı ...

Öğrenecek tabi ama annesi olarak beninde onun için endişelenmem normal.
akranı onu itti bagırdı başkasının yanında.oda herşeyi anlıyor.muhtemelen incindigi için ortamdan kaçti.
bu onun gelişimine ilerde etki edecek belkide

Kendi çocuğunuzu korumak isterken, karşınızdakinin de beş yaşında çocuk olduğunu unutmuşsunuz. Aynısını sizin evladınıza yapsalar, çocuğu ile oynamıyor diye, tanımadığı kocaman yabancı biri hesap sorar gibi paylasa ne hissedersiniz. Böyle durumlarda ağır can acıtan bir şiddet yoksa, büyüklerin araya girip hesap sorması, kendi çocuğunu içine kapanık ve hakkını arayamayan biri yapmaktan başka bir işe yaramaz. Sizin sorumluluğunuz çocuğunuz, öncelikle onunla konuşup, ikili ilişkilerde kendini savunmayı öğretin. Zira bu yaptığınıza evladınızın , her sıkıştığında ağlama silahını kullanarak, sizi araya katmasına ve kendini savunmayı öğrenmemesine sebep olursunuz

Kiziniz parktan çıkmadan unuttu bence olayı yine de siz bilirsiniz
Ha bu arada karşıdaki de 5 yaşında çocuk

Evet hassassınız. İnsanın evladı olunca böyle oluyor sanırım :)
Çocuklar o yaşlarda acımasız oluyor maalesef, soyut düşünemiyorlar.

gelişimini etkilemez merak etmeyin, büyürken hep toz pembe şeylerle karşılaşmayacak, bu tarz durumlarda yaşayıp ne yapması gerektiğini öğrenecek.

Hepimiz yaşadık bu zorbalıkları, kendi çocukluğunuzu düşünün. Mesela küçükken hatırlarım; Kuzenlerim bana oyuncaklarını vermezdi mesela, ya da benden yaşça büyük bir komşu abla vardı ve durup dururken bana seni hiç sevmiyorum demişti. Üzülüp hiç anlam verememiştim. Mahallemizde bir kız arkadaşım diğer tüm sevdiğim arkadaşlarımla aramı bozmuştu, söylemediğim şeyleri söylemiş gibi yapıp küstürmüştü. Bla bla.. Şu anda gelişimini sağlıkla tamamlamış bir öğretmen olarakta bu satırları size yazıyorum

Hepsinden bir şeyler öğreniyorsun. Kendini savunmayı öğreniyorsun. İyi niyetli olduğu kadar kötü niyetli insanların varlığını da öğreniyorsun. Kızınızı tabiki koruyun ama her şeye müdahale etmeyin. Bu sefer hep sizin gölgenize sığınır. Size bağımlı bir birey olur. Biraz daha relax

Eger kalkmasaydım peşinden gidip bağirmaya belkide itmeye devam edecekti.böyle birşeye kusura bakmayın izin veremezdım.bağırmadım merak etmeyin.
olaydan 10 dakika sonra kızıma tost yedirdim uzaktan bizi izliyordu yanima çagirdim tost verdim hatta..

Gerçekten çok hassassınız.
Benim de içim gidiyor benzer durumlarda, ama belli etmiyorum.

Şu çocukları merkezimizden çıkaralım, yoksa uğraşacağımız sorunlar böyle ufak tefek olmayacak.
Eşime de söylüyorum anlatamıyorum, bizim ailede çocuk merkezli olmanın yankılarını çok net görebiliyorum.
Yazık ediyoruz.

oda olabilir.kızıma çok düşkünüm ondanda olabilir.
birde bu tarz şeyler onun gelişimine etki eder diye telaşlanıyorum
bu tarz seyler onun gelisimine etki eder ve etmeli de bence. her an biz yanlarinda olup onlari teselli edemeyiz. bu tip seyleri normallestirmeleri lazim. burada 30yasinda olup dislandiklarini yazan kadinlar var. yani hayatinin her aninda alinmak istemedigi topluluklar olacak. bu bizim basimiza gelse ben kizima "büyükler kendileri oynamak istediler, dana bagirmasi çok yanlıştı, o terbiyesiz bir ablaymis, hadi seninle şunu oynayalim" derdim sanırım.

Bende öğretmenim bazen bazı taktıgım konulara bende inanamıyorum,teorikte farklı oluyor öğrendiklerimiz.
Evet bende çok yaşadım.öz teyzem bile ablanı senden daha çok seviyorum diye aglatirdi beni hep:)Anne olduktan sonra fazla ince düşünmeye başladım

Hormonel durumlarımız yakın olduğundan anlayabildim bence sizi siz hamilesiniz ben 5 aylık taze anneyim. Halâ ufacık şeye üzülüp saatlerce kafama takabiliyorum geçecek inşllh bu duygusallık
çok teşekkür ederim taze anne:) allah bebeğinize uzun sağlıklı ömür versin

Benim kızım da parkta oynamak istemediği biri oolunca git yanımdan derdi hep. Şimdi 9 yaşında hala der. Ki ben iyi bir şey olarak görüyorum. Istemedugi birini yanından uzaklastirmasini.sadece küçüklere de yapmaz hem. Ama öyle dediklerinden birinin annesi gelip kızımla öyle ya da böyle konuşsa kızar ben kovarım o ebeveyni. Çocukların arasındaki şeyin için de ne işi var. Benim çocuğuma laf söylemeye ya da. Sanki git dedi diye sadece. Cocuk onlar öyle öyle öğrenecekler işte bir şeyleri. Koskoca kadın küçücük çocuğa nutuk çekecek peh. Bir de bunu tapan eğitimci olacak kendini okulda sandı herhalde derim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…