Kızımın yaşadığı hayal kırıklığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Şu an için batı tarafindalarmiş.

Elbette ki her çocuk kıymetlidir.

Okuma yazması olmaması , şartlarının zor olması o çocuğun başında olmayisinin bir aciklamasi olamaz.

Belki anne yoktur , belki babadır getiren, dede , ninedir.

Bir çocuğu iteklemenin yanlış olduğunu anlatmak için ufkun çok açık olmasına geeke yok.

Çocuk gelişimci ya da pediatristler sizi aydınlatsınlar şöyle ki; çocuklarda lob gelişimi uzun bir süreç hatta erişkinliğe uzayan dönem.
O sebeple ani tepki gösterme, sabır göstermeme, düşünmeden reaksiyon ya da istediğini en kolay yolu ile almadaki dürtület bundan kaynaklanıyor.
Biz yetişkinler gibi ‘aa bu yanlış’ diye düşünmeden hareket etmeleri oldukça fazla gözlenir bir durum.
Git demek yerine ittirmek en kısa çözüm onlar için ve bu çocuklar şiddet yanlısı değil.

Az önce kafamıza korniş düşüren çocuklarım var, evet onlar şiddet yanlısı

Doğu olmasın da batı olsun. Allah aşkına herkesten ideali bekleyen fikirler bunlar. Herkes çocuk eğitiminde aynı şeyi düşünmüyor. Sınıf arkadaşın sana vurdu mu sen de ona vur diyen de çok. Hem de çok eğitimli insanlar. Annesi babası orada olsa bile vursun kırsın kendi hakkını kendi alsın düşüncesinde belki.

Bir çocuğun sizin gözünüzde şiddet yanlısı olması, onun öyle olduğunu göstermiyor. O yüzden saygı duyuyor ve fikrinizi değiştirmeye çalışmıyorum.

Çocuklar konusunda hassas biriyim ben de ama göz kulak olmakla herşeye müdahil olarak ona fırsat vermemek arasında ince bir çizgi var. O çizgiyi aşmamak gerektiğine inanıyorum.

Kesinlikle kızım 2 yaşındayken 4 yaşındaki çocuk kızım oyuncağını aldı diye bir itti yavrum başını çarptı ama ne yapalım evlat ikiside ... İkisinide öptüm anlattım. Ama içim acıdı mi evet biraz kinlendim mi evet bende insanım ama o yavruya bisiy demedim daha çocuklar yahu

:) Guldurdunuz beni.

Evet haklısınız ancak bu yine de bir işaret bana göre.

Şiddet görmüş , öfkesini kontrol edemeyen, bağırıp cagirilarak büyütülen çocuklar yapıyor bunu.

Bu benim düşüncem. Ayrıca israrla diyorum ki burada o eylemi yapan değil buna göz yuman gözetmen hatalı.

Öğretebilirsen gel benim kıza da öğret

Benim gözümde bir 5 sene sonrası canlandı çocuklardan biri zorbalığa maruz kaldığında cevap vermek yerine ebeveynlerine şikayet eden hakkını savunamayan bir çocuk olabilir
Biri ise yapmak istemediği şeyleri dile getirmekten korkan sürekli başkaları tarafından uyarilmaktan çekinen bir çocuk olabilir

Çocuk yahu bu. Böyle böyle büyür. Hamilesiniz ondandır. İleride üzülecek, yanında olun sadece ve anladığınızı dile getirin. Onun yerine gidip kimseyle konuşmayın, her zaman yanında olamazsınız. Sadece varlığınızı hissettirin ona

Gec kaldın bacım o faslı geçtik

Ben böyle konularda tam aksi bir örneğim.
O sebeple ya genelleme dışıyım ya da genellemeler çok basma kalıp, bilemiyorum.

Çocuklar şiddet görüyor maalesef ki ama benim çocuklarım hiç görmediği halde birbirleriyle güreşip bir de bana çeşitli teknikler uyguluyorlar.
Bağırarak büyütülmediler ama daha yarım saat önce perdelere asılıp 4 yerinden duvara sabitlenmiş, dübelli kornişi kafanızdan aşağı düşürünce, bağırma az kalır.
Feryat figan çığlıklar atıyorsunuz.

Sadede gelirsek, her zaman söylediğim gibi büyütülme, öğreti ve eğitim bir yere kadar, mizaç farklı bir durum.
Şiddete eğimli tanımlaması yerine ‘aşırı dikkat edilmesi, tehlikeyi seven çocuklar’ demek çok daha doğru.
Mizacında varsa, 30 yaşına gelse ya da siz büyütseniz de ancak belirli bir yere kadar bastırılabiliyor.
Şiddet ise bambaşka, onlar psikopati, sosyopati özellikleri o yaşta belirli oluyor mu, bir bilgim yok uzmanı değilim ama o klasman çok çok başka bir şey.

Kreşteki öğretmenler dahi bu yaş grubunda akıl süzgeçi olmadığını söylüyor. Sinirlendiği zaman istemeden, yanlış olduğunu bilerek itebilir. Bu hareketten çocuğu yargılayalaz teşhis koyamazsınız

yorumlarınız çok yapıcı, gerçekten tebrik etmek istedim.

Gerçekten ben de bunu araştırıyorum şu an, şiddet yanlısı diyebilmek için çocuğun şiddetin anlamını biliyor olması gerekmez mi? Şiddet yanlısı diyebilmek için o çocuğu iyice gözlemleyip bütün olaylar karşısında tepkisini dışa vururken şiddete meyilli olup olmadığını anlayabilmek gerekmez mi?
Tek bir olay karşısında nasıl tepki verdiği bir çocuğun hatta bir yetişkinin şiddet yanlısı olup olmadığını gösteremez benim mantığıma göre. Belli başlı bir gözlem süresi gerektirir. O yüzden bu tip yargılamalar ve yakıştırmalar günlük hayatta da yapılıyorsa çocukların işi gerçekten zor.

Yok çünkü öyle bir şey.
Çocuklar okul öncesinde duygularını bilmiyor, kontrol edemiyor. Beyninin o kısmını kullanamıyor ki öfkesini kontrol etsin.
Biri mesela konudaki gibi sürekli yanında gezerse ve çok kızarsa git diye ittiriyor. Amacı çocuğun canını yakmak, ağlatmak değil. Ondan kurtulmak. Burdaki çocuk mesela defalarca başka oyuncaklara gidip kurtulmak istemiş başarılı olamayınca patlamış. Çünkü henüz kibarca uyarabilecek kadar duygusuna hakim olamıyor ve parlıyor.
Bu durumdaki bir çocuğu etiketlemek, ailesini etiketlemek korkunç bir şey

Kaçırdığımız nokta işte bu. Bravo. Çocuk aslında başka oyuncaklara gidip vs onunla oynamak istemediğini belli etmiş ilk etapta kibarca. Küçük çocuk ısrar edince sabrı taşmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…