- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.595
- 798
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
Konu sahibi doğudayız diyor. Belki 7 çocuğun en küçüğü, annesi parkta bile değilmiş. Söylediğiniz şeyler ideal olanlar. Hayatta idealler yok ama. Annesi parkta olsa bile o biliç o kadında var mı bakalım yaptığının yanlış olduğunu söyleyecek çocuğuna. Kadının belki okuma yazması yok. Kaza ihtimali güzel güzel oynarlarken bile var. Bu konu abartılıyor. Her çocuk kıymetlidir. Bazısı daha fazla kıymetli gibi davranmaya yer yok.
Çocuk gelişimci ya da pediatristler sizi aydınlatsınlar şöyle ki; çocuklarda lob gelişimi uzun bir süreç hatta erişkinliğe uzayan dönem.İteklemek şiddettir ve şiddete meyilli olmaktır evet.
Burada anneler devreye girmeli. Gözünden ayirmamali çocuklarını.
Benim çocuklarımdan biri de şiddete meyilli, özel bir çocuk olma sebebiyle.
Bir çocuğun bakışından rahatsız olsa bile onu kaydıraktan itekleyebilecek hale gelebiliyor.
Gözüm kulağım tam olarak açık olmak zorunda.
Katı bakmiyorum, çocukları çok fazla seviyorum. Benim derdim ailelerle.
İteklemek şiddettir ve şiddete meyilli olmaktır evet.
Burada anneler devreye girmeli. Gözünden ayirmamali çocuklarını.
Benim çocuklarımdan biri de şiddete meyilli, özel bir çocuk olma sebebiyle.
Bir çocuğun bakışından rahatsız olsa bile onu kaydıraktan itekleyebilecek hale gelebiliyor.
Gözüm kulağım tam olarak açık olmak zorunda.
Katı bakmiyorum, çocukları çok fazla seviyorum. Benim derdim ailelerle.
Kesinlikle kızım 2 yaşındayken 4 yaşındaki çocuk kızım oyuncağını aldı diye bir itti yavrum başını çarptı ama ne yapalım evlat ikiside ... İkisinide öptüm anlattım. Ama içim acıdı mi evet biraz kinlendim mi evet bende insanım ama o yavruya bisiy demedim daha çocuklar yahuBir saatir o çocuk üç yaşındaki çocuğu nasıl iter onu savunuyorlar. Millet olarak karşındakinin durumunu anlama ve affetme yetimiz çok kısıtlı. Empati bir yerde. Çocuk o yahu bir de gidip sorup mantıklı açıklama beklemiş. Mantığı yok ki açıklamasını yapabilsin. Büyük arkadaşı gelince küçüğü istememiş olan bu.
Çocuk gelişimci ya da pediatristler sizi aydınlatsınlar şöyle ki; çocuklarda lob gelişimi uzun bir süreç hatta erişkinliğe uzayan dönem.
O sebeple ani tepki gösterme, sabır, düşünmeden reaksiyon ya da istediğini en kolay yolu ile almadaki dürtület bundan kaynaklanıyor.
Biz yetişkinler gibi ‘as bu yanlış’ diye düşünmeden hareket etmeleri oldukça fazla gözlenir bir durum.
Git demek yerine ittirmek en kısa çözüm onlar için ve bu çocuklar şiddet yanlısı değil.
Az önce kafamıza korniş düşüren çocuklarım var, evet onlar şiddet yanlısı
Vay arkadas, 90larda mahallelerde buyuyen çocuklar olarak hepimiz şiddete meyilliymisiz. Hangimiz en ufacik bir arkadas ittirme bile yapmadik ki uc dort yasindayken. Iyi buyumusuz valla, simdi olsa demek yanmisiz.
Ben cocuguma istirham ederim yaptiginiz seyi derhal birakiniz zira bundan zerre hosnut degilim demeyi ogretecegim uc yaşındayken.
Kizmamiş. Uyarı yapmış. Belki fazla olan kelime "ben o itekledigin kisinin annesiyim " bu da tanıtma cümlesi olarak kabul edilebilir.
Travma olacak bir durum da yok ortada.
İteklemis , uyarı almış , başkasının yanında oturup tost yemiş ama hala anne yok olayın içinde.
İteklenen çocuk travma yaşamaz ama itekledigi icin uyarı alan çocuk mu travma yaşar ? Çok tezat değil mi ?
Parmak sallansa, azarlarsa, o an korkutulsa haklısınız da tabi ki uyarılacak bu çocuk, anne müdahale etseydi uyarıya da gerek kalmazdı.
Gec kaldın bacım o faslı geçtikÇocuk yahu bu. Böyle böyle büyür. Hamilesiniz ondandır. İleride üzülecek, yanında olun sadece ve anladığınızı dile getirin. Onun yerine gidip kimseyle konuşmayın, her zaman yanında olamazsınız. Sadece varlığınızı hissettirin ona
Ben böyle konularda tam aksi bir örneğim.:) Guldurdunuz beni.
Evet haklısınız ancak bu yine de bir işaret bana göre.
Şiddet görmüş , öfkesini kontrol edemeyen, bağırıp cagirilarak büyütülen çocuklar yapıyor bunu.
Bu benim düşüncem. Ayrıca israrla diyorum ki burada o eylemi yapan değil buna göz yuman gözetmen hatalı.
Kreşteki öğretmenler dahi bu yaş grubunda akıl süzgeçi olmadığını söylüyor. Sinirlendiği zaman istemeden, yanlış olduğunu bilerek itebilir. Bu hareketten çocuğu yargılayalaz teşhis koyamazsınız:) Guldurdunuz beni.
Evet haklısınız ancak bu yine de bir işaret bana göre.
Şiddet görmüş , öfkesini kontrol edemeyen, bağırıp cagirilarak büyütülen çocuklar yapıyor bunu.
Bu benim düşüncem. Ayrıca israrla diyorum ki burada o eylemi yapan değil buna göz yuman gözetmen hatalı.
Dava acabilirsiniz. Böyle bir hakkiniz var.
Ama karsilikli mesajlarda karsi taraf laf sokmussa siz direkt hakaret etmissiniz. Suc olan birine bodoslama hakaret etmek. Sizin diger uyeye yonelik mesajlarinizda acik net hakaretler dolu.
Neyse tabii ki siz acin davanizi ama cok rica ediyorum muhakkak bizleri de bilgilendirin gidisattan. Lutfen.
Kreşteki öğretmenler dahi bu yaş grubunda akıl süzgeçi olmadığını söylüyor. Sinirlendiği zaman istemeden, yanlış olduğunu bilerek itebilir. Bu hareketten çocuğu yargılayalaz teşhis koyamazsınız
Nil Karaibrahimgil? is that you?Şiddete eğimli tanımlaması yerine ‘aşırı dikkat edilmesi, tehlikeyi seven çocuklar’ demek çok daha doğru.
Yok çünkü öyle bir şey.Gerçekten ben de bunu araştırıyorum şu an, şiddet yanlısı diyebilmek için çocuğun şiddetin anlamını biliyor olması gerekmez mi? Şiddet yanlısı diyebilmek için o çocuğu iyice gözlemleyip bütün olaylar karşısında tepkisini dışa vururken şiddete meyilli olup olmadığını anlayabilmek gerekmez mi?
Tek bir olay karşısında nasıl tepki verdiği bir çocuğun hatta bir yetişkinin şiddet yanlısı olup olmadığını gösteremez benim mantığıma göre. Belli başlı bir gözlem süresi gerektirir. O yüzden bu tip yargılamalar ve yakıştırmalar günlük hayatta da yapılıyorsa çocukların işi gerçekten zor.
Tesekkur ederimyorumlarınız çok yapıcı, gerçekten tebrik etmek istedim.
Kaçırdığımız nokta işte bu. Bravo. Çocuk aslında başka oyuncaklara gidip vs onunla oynamak istemediğini belli etmiş ilk etapta kibarca. Küçük çocuk ısrar edince sabrı taşmış.Yok çünkü öyle bir şey.
Çocuklar okul öncesinde duygularını bilmiyor, kontrol edemiyor. Beyninin o kısmını kullanamıyor ki öfkesini kontrol etsin.
Biri mesela konudaki gibi sürekli yanında gezerse ve çok kızarsa git diye ittiriyor. Amacı çocuğun canını yakmak, ağlatmak değil. Ondan kurtulmak. Burdaki çocuk mesela defalarca başka oyuncaklara gidip kurtulmak istemiş başarılı olamayınca patlamış. Çünkü henüz kibarca uyarabilecek kadar duygusuna hakim olamıyor ve parlıyor.
Bu durumdaki bir çocuğu etiketlemek, ailesini etiketlemek korkunç bir şey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?