- 20 Eylül 2013
- 7.584
- 16.457
- 448
- 42
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
Hayatı öğrenmek zorundalar. Üzülmeyin. Açıklayın, öğrensin. Bazen bizimkine de denk geliyor öyle tipler:)oda olabilir.kızıma çok düşkünüm ondanda olabilir.
birde bu tarz şeyler onun gelişimine etki eder diye telaşlanıyorum
Yanlış bilgi, örnek kızım. Bir defa bile şiddete maruz kalmadı. Kreşte arkadaşını hem de merdivenden itiyordu. Çok tehlikeli bir süreç geçirdik liderlik arzusuymuş, psikolog ile çözdük.Şiddete meyili olmayan bir çocuk iteklemez zarar görmediği taktirde.
Hatta zarar görse bile o an zarar vermek aklına gelmez ilk etapta, evet.
+1Kardeşlerin bir annesi var ve başlarında oluyor .
Kabul edin lütfen , parkta başıboş olan bir sürü şiddet yanlısı, küfür eden çocuklar var.
Anneleri ya telefonda , ya çay iciyor ya da örgü örüyorlar.
Kendi çocuğunu biliyor çünkü, vurur , döver , hakkını alır , haksızlık yapar ama ezdirmez kendini. Kafası rahat kadının.
Kendi çocuğuna bir şey olsa en çokta bu tipler konuşur.
Karşıdaki de çocuk yahu belki onun bile dili dönmüyor daha. Gelip 10 yaşındaki çocuk itmemiş ya.
Keşke yiğeninize o an ‘o senin oyuncağın, verme ve ne yaparsa yapsın sana vurmasına izin verme, hakkını koru’ diyerek, meseleyi kendi çözmesi için cesaretlendirip, olmuyorsa annesine söyleseydiniz.Oyun alaninda ayni oyuncaktan bir suru olmasına ragmen surekli 3 yasindaki yegenimin elinden oyuncagi almaya çalışan 5 yaslarinda bir kiz vardi. Annesi de ayni ortamdaydi. Kiz surekli yeğenimi itip kaktı, bir ses etmedim. Sonra oyuncagini aldi, iki ses etmedim. Yegenim baska bir oyuncak aldi ve kiz yine gelip elinden almaya calisti yegenimde vermek istemedi. Bana doğru oyuncagiyla geldi kizda arkasından tekrar yegenimi itip elinden oyuncağı alacakken annesinin önünde tuttum kızı. O oyuncak yegenimin, senin oyuncaklarin orada. Sende onlarla oynayabilirsin. Yegenimin elindekini alamazsin dedim. Kiz birakti yegenimdeki oyuncagi almayi ama mudahale etmesem hala daha itip vurup elinden alacakti...Annesi de ben tepki verdikten sonra kızına aa kizim niye aliyorsun oyuncagi arkadasinin elinden diyor. Gözünün önünde o kadar sey yapti ses cikarmayan kadin ben müdahale edince kızına yapma etme demeye basladi. Bu zamana kadar ogretmesi gerekirdi çocuğuna. Her istedigini iterek vurarak alamayacağını. Paylasimci olmasi gerektiğini.. Kusura bakmasinlar bizde cocuklarimizi sokaktan toplamiyoruz. Her önüne gelen itip kaksin diye de büyütmüyoruz. Herkes çocuğuna ortak alanlarla da uyumlu olmayi kendinden küçükleri itip kakmamayi öğretecek. Çocuğunun hırçın, olumsuz davranışını görürse karsi taraftan once kendisi müdahale edecek. Eger etmiyorsa karşı tarafin müdahalesine seste çıkarmayacak. Şuan 1 bucuk yaşında kızım var. Herkese güler, oynamak ister.. Çocuklarin pesine abla abi diye gidiyor kizima dahi belki abi/abla baska birsey yapmak istiyordur gel soralim diyorum. Oyuncagini alacaksa once izin alalim, salincaga sırayla binelim diye aklina islemeye calisiyorum. Cocuktur birsey olmaz yapar ederle olmuyor bu isler.
2 buçuk yaş ile 5 yaş arasında çok fark var ama. Bu yaşlarda uçurum çok oluyor. Ayrıca sizin çocuğunuz ittirilse annelik içgüdüsüyle tepki vermez miydiniz? Konu sahibi çocuğa bağırsaydı o zaman derdik yanlış yapmış diye ama bağırmamış. Düzgünce söylemiş niye ittiriyorsun diye. Bunda yanlış bir şey göremiyorum.Karşıdaki de çocuk yahu belki onun bile dili dönmüyor daha. Gelip 10 yaşındaki çocuk itmemiş ya.
Aslında bi anne olarak duygulanmanız çok normal ama çocuklarda böyle şeyler çok oluyor biraz daha gülüp geçmeliyiz bence bazen.oda olabilir.kızıma çok düşkünüm ondanda olabilir.
birde bu tarz şeyler onun gelişimine etki eder diye telaşlanıyorum
Bunu ben de çocuğum ufak bir itekleme okayı yaşayıp yerine oturunca demiştim. Evde şiddet görmeyen, yüksek ses duymayan çocuğum kreşte bir akranına iteklemiş. Oyuncak kavgasına. Çocuklar duygularına bizim kadar hakim olamıyor. Daha hızlılar. Hisleri neyse o anda çok yoğun yaşıyorlarÇocuğum iteklense bende uyaririm. Bu yüzden objektif cevap veremeyeceğim buna.
Şiddete meyili olmayan bir çocuk iteklemez zarar görmediği taktirde.
Hatta zarar görse bile o an zarar vermek aklına gelmez ilk etapta, evet.
Cocuklar o yaşlarda cok ayarlayamazlar dokunma olayının ayarı kaçabilir. Annesi yanında olmayan bir çocuğa kızmak kesinlikle büyük bir travma cocuk icin...!
Bunu ben de çocuğum ufak bir itekleme okayı yaşayıp yerine oturunca demiştim. Evde şiddet görmeyen, yüksek ses duymayan çocuğum kreşte bir akranına iteklemiş. Oyuncak kavgasına. Çocuklar duygularına bizim kadar hakim olamıyor. Daha hızlılar. Hisleri neyse o anda çok yoğun yaşıyorlar
Konu sahibi doğudayız diyor. Belki 7 çocuğun en küçüğü, annesi parkta bile değilmiş. Söylediğiniz şeyler ideal olanlar. Hayatta idealler yok ama. Annesi parkta olsa bile o biliç o kadında var mı bakalım yaptığının yanlış olduğunu söyleyecek çocuğuna. Kadının belki okuma yazması yok. Kaza ihtimali güzel güzel oynarlarken bile var. Bu konu abartılıyor. Her çocuk kıymetlidir. Bazısı daha fazla kıymetli gibi davranmaya yer yok.Evet o da çocuk ama daha kötü sonuçlanabilirdi.
Burada çocuk suçlanmiyor , birini itekledigi anda , itekleyen çocuğun annesinin olay yerine uçması gerekirdi.
O anda anlatmalı bu yaptığının yanlış olduğunu.
Her bakımdan ince düşünen annelerin , ebeveynlerin olduğu gibi rahat olup umrunda olmayan anneler de var.
Tabi dediğim gibi konu kendi konusu olmadığı taktirde bu rahatlığı sergiliyorlar.
Vay arkadas, 90larda mahallelerde buyuyen çocuklar olarak hepimiz şiddete meyilliymisiz. Hangimiz en ufacik bir arkadas ittirme bile yapmadik ki uc dort yasindayken. Iyi buyumusuz valla, simdi olsa demek yanmisiz.Çok enteresan gerçekten asla tanımadığım bilmediğim bir çocuğu sırf bir çocukla oynamak istemedi diye ittiği verisine dayanarak şiddet yanlısı diye tanımlayamam. Üstelik 5 yaşında çocuk. Sizin bakış açınız ne diyebilirim, bu katı ve ön yargılı tutumunuzla hayatta başarılar diliyorum.
Konu sahibi doğudayız diyor. Belki 7 çocuğun en küçüğü, annesi parkta bile değilmiş. Söylediğiniz şeyler ideal olanlar. Hayatta idealler yok ama. Annesi parkta olsa bile o biliç o kadında var mı bakalım yaptığının yanlış olduğunu söyleyecek çocuğuna. Kadının belki okuma yazması yok. Kaza ihtimali güzel güzel oynarlarken bile var. Bu konu abartılıyor. Her çocuk kıymetlidir. Bazısı daha fazla kıymetli gibi davranmaya yer yok.
Çok enteresan gerçekten asla tanımadığım bilmediğim bir çocuğu sırf bir çocukla oynamak istemedi diye ittiği verisine dayanarak şiddet yanlısı diye tanımlayamam. Üstelik 5 yaşında çocuk. Sizin bakış açınız ne diyebilirim, bu katı ve ön yargılı tutumunuzla hayatta başarılar diliyorum.
Bir saatir o çocuk üç yaşındaki çocuğu ne hakla iter onu savunuyorlar. Millet olarak karşındakinin durumunu anlama ve affetme yetimiz çok kısıtlı. Empati bir yerde. Çocuk o yahu bir de gidip sorup mantıklı açıklama beklemiş. Mantığı yok ki açıklamasını yapabilsin. Büyük arkadaşı gelince küçüğü istememiş olan bu.İnanamıyorum 5 yaşında ki bir kıza hesap mı sordunuz??????????
Yav bebe onlar bebebenimde böyle anlarım oldu ama sonra kendimi toplayıp devam ettim. Çocuklar sonuçta böyle böyle buyuycekler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?