Kızımın yaşadığı hayal kırıklığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
oda olabilir.kızıma çok düşkünüm ondanda olabilir.
birde bu tarz şeyler onun gelişimine etki eder diye telaşlanıyorum
Hayatı öğrenmek zorundalar. Üzülmeyin. Açıklayın, öğrensin. Bazen bizimkine de denk geliyor öyle tipler:)

Şiddete meyili olmayan bir çocuk iteklemez zarar görmediği taktirde.

Hatta zarar görse bile o an zarar vermek aklına gelmez ilk etapta, evet.
Yanlış bilgi, örnek kızım. Bir defa bile şiddete maruz kalmadı. Kreşte arkadaşını hem de merdivenden itiyordu. Çok tehlikeli bir süreç geçirdik liderlik arzusuymuş, psikolog ile çözdük.

+1

Karşıdaki de çocuk yahu belki onun bile dili dönmüyor daha. Gelip 10 yaşındaki çocuk itmemiş ya.

Evet o da çocuk ama daha kötü sonuçlanabilirdi.

Burada çocuk suçlanmiyor , birini itekledigi anda , itekleyen çocuğun annesinin olay yerine uçması gerekirdi.

O anda anlatmalı bu yaptığının yanlış olduğunu.

Her bakımdan ince düşünen annelerin , ebeveynlerin olduğu gibi rahat olup umrunda olmayan anneler de var.

Tabi dediğim gibi konu kendi konusu olmadığı taktirde bu rahatlığı sergiliyorlar.

Keşke yiğeninize o an ‘o senin oyuncağın, verme ve ne yaparsa yapsın sana vurmasına izin verme, hakkını koru’ diyerek, meseleyi kendi çözmesi için cesaretlendirip, olmuyorsa annesine söyleseydiniz.
Biri benim çocuğumu tutacak...
Olacakları düşünemiyorum!

Karşıdaki de çocuk yahu belki onun bile dili dönmüyor daha. Gelip 10 yaşındaki çocuk itmemiş ya.
2 buçuk yaş ile 5 yaş arasında çok fark var ama. Bu yaşlarda uçurum çok oluyor. Ayrıca sizin çocuğunuz ittirilse annelik içgüdüsüyle tepki vermez miydiniz? Konu sahibi çocuğa bağırsaydı o zaman derdik yanlış yapmış diye ama bağırmamış. Düzgünce söylemiş niye ittiriyorsun diye. Bunda yanlış bir şey göremiyorum.

İnanamıyorum 5 yaşında ki bir kıza hesap mı sordunuz??????????

Yav bebe onlar bebe benimde böyle anlarım oldu ama sonra kendimi toplayıp devam ettim. Çocuklar sonuçta böyle böyle buyuycekler

Çocuğum iteklense bende uyaririm. Bu yüzden objektif cevap veremeyeceğim buna.
Bunu ben de çocuğum ufak bir itekleme okayı yaşayıp yerine oturunca demiştim. Evde şiddet görmeyen, yüksek ses duymayan çocuğum kreşte bir akranına iteklemiş. Oyuncak kavgasına. Çocuklar duygularına bizim kadar hakim olamıyor. Daha hızlılar. Hisleri neyse o anda çok yoğun yaşıyorlar

Şiddete meyili olmayan bir çocuk iteklemez zarar görmediği taktirde.

Hatta zarar görse bile o an zarar vermek aklına gelmez ilk etapta, evet.

Çok enteresan gerçekten asla tanımadığım bilmediğim bir çocuğu sırf bir çocukla oynamak istemedi diye ittiği verisine dayanarak şiddet yanlısı diye tanımlayamam. Üstelik 5 yaşında çocuk. Sizin bakış açınız ne diyebilirim, bu katı ve ön yargılı tutumunuzla hayatta başarılar diliyorum.

Cocuklar o yaşlarda cok ayarlayamazlar dokunma olayının ayarı kaçabilir. Annesi yanında olmayan bir çocuğa kızmak kesinlikle büyük bir travma cocuk icin...!

Kizmamiş. Uyarı yapmış. Belki fazla olan kelime "ben o itekledigin kisinin annesiyim " bu da tanıtma cümlesi olarak kabul edilebilir.

Travma olacak bir durum da yok ortada.

İteklemis , uyarı almış , başkasının yanında oturup tost yemiş ama hala anne yok olayın içinde.

İteklenen çocuk travma yaşamaz ama itekledigi icin uyarı alan çocuk mu travma yaşar ? Çok tezat değil mi ?

Parmak sallansa, azarlarsa, o an korkutulsa haklısınız da tabi ki uyarılacak bu çocuk, anne müdahale etseydi uyarıya da gerek kalmazdı.

Kreşte öğrenmeye başlamış çünkü bu hareketi. Bir başkasından görüp o da uygulamış.

Konu sahibi doğudayız diyor. Belki 7 çocuğun en küçüğü, annesi parkta bile değilmiş. Söylediğiniz şeyler ideal olanlar. Hayatta idealler yok ama. Annesi parkta olsa bile o biliç o kadında var mı bakalım yaptığının yanlış olduğunu söyleyecek çocuğuna. Kadının belki okuma yazması yok. Kaza ihtimali güzel güzel oynarlarken bile var. Bu konu abartılıyor. Her çocuk kıymetlidir. Bazısı daha fazla kıymetli gibi davranmaya yer yok.

Vay arkadas, 90larda mahallelerde buyuyen çocuklar olarak hepimiz şiddete meyilliymisiz. Hangimiz en ufacik bir arkadas ittirme bile yapmadik ki uc dort yasindayken. Iyi buyumusuz valla, simdi olsa demek yanmisiz.

Ben cocuguma istirham ederim yaptiginiz seyi derhal birakiniz zira bundan zerre hosnut degilim demeyi ogretecegim uc yaşındayken.

Hayır olay batıda gerçekleşmiş, doğuda asla böyle şeyler yaşanmadığını ama batılıların böyle olduğunu belirtti konu sahibi

İteklemek şiddettir ve şiddete meyilli olmaktır evet.

Burada anneler devreye girmeli. Gözünden ayirmamali çocuklarını.

Benim çocuklarımdan biri de şiddete meyilli, özel bir çocuk olma sebebiyle.

Bir çocuğun bakışından rahatsız olsa bile onu kaydıraktan itekleyebilecek hale gelebiliyor.

Gözüm kulağım tam olarak açık olmak zorunda.

Katı bakmiyorum, çocukları çok fazla seviyorum. Benim derdim ailelerle.

Ee dava açıldı mı ne oldu hukuk okuyanları çağırıcaz emsal niteliğinde dava olacak çünkü konu nerelere gelmiş
Çok hassas olanlar buraya konu açmasınnnnn

kendi fikrim çocugum yok ama annem var ben de küçükken bir şekişde itilip kakılmışımdır özellikle de kreş de oldu
Annem bir kere gelip hesap sormadı
Hep bana vander bak kızım şöyle yapmalısın kendini böyle korumalısın oynamak istemıyorsa zorlamamalısın tarzı telkinlerde bulundu

Sizin çocuk 2.5 yaşındaymıs 5 yaşındaki bir çocuk onun akranı olamaz
2,5 ve 5 yaş o kadar ayrı yaşlar ki bir de oynayacakmıydı?

5 yaşındakı çocuk daha da bagımsız olmak ister oyun oynama şekli bile farklıdır
Sizin çocugunuzda darlamıssa ki çok normal sizinki de çok küçük alacaksınız 2,5 yaşındaki çocugun dikkatini dagıtacaksınız annesi olarak siz oynayacaksınız

Geçen yıl tatilde büyük oğlum (9) denize ayağını sokmadan tam 1.5 saat uğraşarak kocaman bir kale yaptı. Surlar, su dolu bentler falan.
Bitireli 5 dk olmamıştı ki yan tarafta oturanlardan babaanne bağırdı "Dorukkk gel bak abi napmış." Doruk taş çatlasın 4 yaşında.
Gelir gelmez yaptığı ilk şey bir metre çapındaki kalenin her yanında zıplamak oldu.
Oğlumun yüzü dalgalandı. Öfke, hayalkırıklığı, boşunalık. Çocuğa ve bize arkasını döndü ve kuma bir tekme attı.
Rüzgarın etkisiyle kum Doruk'un gözüne kaçtı.
Sonrası kıyamet. Doruk çığlık çığlığa ağlıyor. Kendi çocuğum üzüntüden dudaklarını yiyor.
Çocuğun gözlerine bir şey oldu diye aklım çıktı. Yüzünü yıkadım, annesine verdim, özür diledim, sonra gidip oğluma sarıldım.
Fakat kimse benim çocuğumdan özür dilemedi. Oysa o bile yeterdi.
Bazen kızıyorum neden önce kendi çocuğunla ilgilenmedin, yalnız bıraktın diye.
Şİmdi oğlum o konuda bana hep kırgınmış gibi geliyor. Oysa kasten yaptığı hiçbir şey yoktu.

İnanamıyorum 5 yaşında ki bir kıza hesap mı sordunuz??????????

Yav bebe onlar bebe benimde böyle anlarım oldu ama sonra kendimi toplayıp devam ettim. Çocuklar sonuçta böyle böyle buyuycekler
Bir saatir o çocuk üç yaşındaki çocuğu ne hakla iter onu savunuyorlar. Millet olarak karşındakinin durumunu anlama ve affetme yetimiz çok kısıtlı. Empati bir yerde. Çocuk o yahu bir de gidip sorup mantıklı açıklama beklemiş. Mantığı yok ki açıklamasını yapabilsin. Büyük arkadaşı gelince küçüğü istememiş olan bu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…