Kızımın yaşadığı hayal kırıklığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben ne zaman okusam bi öğretmen ve ne biçim öğretmensin sen muhabbeti var. O yüzden yazmak istedim. Öğretmenlere karşı ekstra bi durum gibi geliyor.

1Sen Birbirini kayırma mesajına ithafen söylüyorum. Kimseyi kayırmam konuyu açan kimmiş bakmam. Beğenmedim yaptığım kişi kimmiş bilmem. Olaylara ve konulara ithafen yorum yaparım. Sizin bu söylediğiniz herkesi zan altında bırakıyor. Varsa şüphelendiğiniz bir durum yönetime bildirirsiniz gereğini yaparlar.

Son düzenleme:
Itip kakma zarar verme disinda umarim ogullarim kizinizin o anda hissettigi anlik duyguyu yaşar.Her şeyi ogrensinler.Hayalkirikligi,istedikleri her seyi elde edememeyi...Hayata hazirliyorsam onlar icin izole etmenin,toz pembe yapmanin daha zarar.verecegi dusuncesindeyim.Tabi herkesin cocuk yetistirme anlayisi farkli.Ben belki fazla realistim.

22 sayfa ve 422 mesajdan sonra konu sahibi ne anladı çok merak ediyorum

Oyun alaninda ayni oyuncaktan bir suru olmasına ragmen surekli 3 yasindaki yegenimin elinden oyuncagi almaya çalışan 5 yaslarinda bir kiz vardi. Annesi de ayni ortamdaydi. Kiz surekli yeğenimi itip kaktı, bir ses etmedim. Sonra oyuncagini aldi, iki ses etmedim. Yegenim baska bir oyuncak aldi ve kiz yine gelip elinden almaya calisti yegenimde vermek istemedi. Bana doğru oyuncagiyla geldi kizda arkasından tekrar yegenimi itip elinden oyuncağı alacakken annesinin önünde tuttum kızı. O oyuncak yegenimin, senin oyuncaklarin orada. Sende onlarla oynayabilirsin. Yegenimin elindekini alamazsin dedim. Kiz birakti yegenimdeki oyuncagi almayi ama mudahale etmesem hala daha itip vurup elinden alacakti...Annesi de ben tepki verdikten sonra kızına aa kizim niye aliyorsun oyuncagi arkadasinin elinden diyor. Gözünün önünde o kadar sey yapti ses cikarmayan kadin ben müdahale edince kızına yapma etme demeye basladi. Bu zamana kadar ogretmesi gerekirdi çocuğuna. Her istedigini iterek vurarak alamayacağını. Paylasimci olmasi gerektiğini.. Kusura bakmasinlar bizde cocuklarimizi sokaktan toplamiyoruz. Her önüne gelen itip kaksin diye de büyütmüyoruz. Herkes çocuğuna ortak alanlarla da uyumlu olmayi kendinden küçükleri itip kakmamayi öğretecek. Çocuğunun hırçın, olumsuz davranışını görürse karsi taraftan once kendisi müdahale edecek. Eger etmiyorsa karşı tarafin müdahalesine seste çıkarmayacak. Şuan 1 bucuk yaşında kızım var. Herkese güler, oynamak ister.. Çocuklarin pesine abla abi diye gidiyor kizima dahi belki abi/abla baska birsey yapmak istiyordur gel soralim diyorum. Oyuncagini alacaksa once izin alalim, salincaga sırayla binelim diye aklina islemeye calisiyorum. Cocuktur birsey olmaz yapar ederle olmuyor bu isler.

Ne demek bu?
Ben cok az banlandim. Simdi siz bana laf mi soktunuz? Bu burada kalmaz, simdi avukat arkadasimla görüşüyorum hemen. Cok guclu degil, yeni basladi sayilir ama bir bakalim.
ne kadar güldüm ya bir deneyin bakalım , bizim davada güçlenir belki bende kolay lokma değilim

Kızınız 5 yaşındaki çocuk tarafından ittirilmiş korkmuş belki de ama
5 yaşındaki çocuk da tanımadığı bir yetişkin tarafından uyarılmış ve korkmuş kaçmış hangisi daha kötü?

dr kocasıyla sorun yaşayamaz diye değildir tabii ki . dr olacak kapasiteye sahip birisi neden mantıklı düşünme mekanizmasını çalıştırmıyor diye.

Aslında amacım prens ve prenses yetiştirmekten ziyade efendi ve hanımefendi bireyler olması
Kibar,saygılı vs. Bunun için cabaliyorum
Içeri sevgiyle dolsun ki büyüdüklerinde hicbir canlıya zarar veremesinler
Okuduğum haberlerden öyle çok etkileniyorum ki benim ogullarim kimseyi üzmesinler ilerisi için yapıyorum aslında bunu
Ama çok haklısınız dış dünyada hayatı çok zorlaştırıyor umarım ustesinden gelebilirler

Meselelerini kendisinin halledemeyeceğini, sizin arkanıza sığınması gerektiğini öğretiyorsunuz.
5 yaşındaki çocuğa hesap sormak hiç uygun değil.
İçiniz acımış olabilir, diğer çocuğun annesi orada olsaydı onun da içi acırdı sonra siz ikiniz kavga edebilirdiniz.

Bunların hepsinden bağımsız olarak ben tanımadığım insanların çocuklarına yaklaşmıyorum, Özel alan ihlali. Garip garip olaylar oluyor, neden çocukları huzursuz edeyim? Neden yabancılarla muhattap olmalarını pekiştireyim? Başkalarının yaklaşmasından da rahatsız oluyorum. Ebeveyninin bilgisi olmadan yiyecek- içecek paylaşılmasını doğru bulmuyorum.

Şiddete meyili olmayan bir çocuk iteklemez zarar görmediği taktirde.

Hatta zarar görse bile o an zarar vermek aklına gelmez ilk etapta, evet.

Ne olmuş burda böyle 22 sayfa konuyla ilgili yorumumu yapiyim yine de bu hayat size de çocuğunuza da çok tokat atar bırakın alışsın hayata herşeyin istediği gibi olmayacağına..... herşeyi siz düzeltemezsiniz....

Site yonetimin de hayatı , evi , çoluk çocuğu var. Tek kişi konulara yetisebiyebiliyor.

Yüzlerce mesaj, bildiri gidiyor çünkü.

Belki yardımcı alımı olabilir :) Eksiklik burada olabilir evet. Mesaiye kalacak biri bulunabilir.

Çocuğum iteklense bende uyaririm. Bu yüzden objektif cevap veremeyeceğim buna.
Evet ben de şaşırdım kaldım yorumlara. Benim çocuğum iteklense elbette ben de tepki gösteririm, uyarırım. Dışlamak ayrı bir şey ittirmek ayrı bir şey. 2 buçuk yaşındaki çocuk beni ittirme diyemez ki. Elbette annesi onun yerine konuşacak.

Çocuğum iteklense bende uyaririm. Bu yüzden objektif cevap veremeyeceğim buna.
Bes yaşındaki çocuk üç yaşındaki çocuğu iteklemiş.. ne kadar abartıldı bu durum sanki annesi gelip itekledi. kaza olabilirdi Allah korusun ama her zaman bu ihtimal var. kardeşler arasında da itekleme oluyor. Kafa göz kırılan oluyor.

Karşıdaki de çocuk yahu belki onun bile dili dönmüyor daha. Gelip 10 yaşındaki çocuk itmemiş ya.

Kardeşlerin bir annesi var ve başlarında oluyor .

Kabul edin lütfen , parkta başıboş olan bir sürü şiddet yanlısı, küfür eden çocuklar var.

Anneleri ya telefonda , ya çay iciyor ya da örgü örüyorlar.

Kendi çocuğunu biliyor çünkü, vurur , döver , hakkını alır , haksızlık yapar ama ezdirmez kendini. Kafası rahat kadının.

Kendi çocuğuna bir şey olsa en çokta bu tipler konuşur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…