Kızımla aramdaki sorun

gulazer

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2012
57
6
36
Kocaeli
kızım 16 yaşında lise öğrencisi. Bende bi kurumda çalışıyorum.
Derdim şu ki biz kızımla anlaşamıyoruz. ne yapsam ne etsem yaranamıyorum. aksine kızımla arkadaş olmak istiyorum ama her seferinde normal bi şekilde konuşamıyoruz çok asabi. hiç güleryüzlü bi şekide konuştuğumuz yok genelde tersliyor. Bu durum beni çok üzüyor.
İllaki böyle bi durum herkesin başına gelmiştir ama nasıl davrandınız nasıl yaklaştınız yardım edermisiniz?

Derdim şu ki biz kızımla anlaşamıyoruz. ne yapsam ne etsem yaranamıyorum. aksine kızımla arkadaş olmak istiyorum ama her seferinde normal bi şekilde konuşamıyoruz çok asabi. hiç güleryüzlü bi şekide konuştuğumuz yok genelde tersliyor. Bu durum beni çok üzüyor.
İllaki böyle bi durum herkesin başına gelmiştir ama nasıl davrandınız nasıl yaklaştınız yardım edermisiniz?

Bence alıswerıse cıkın bırlıkte hafta sonları. Sen ondan fıkır al yemekte bısıler konusun. Arkadasları belkı erkek arkadası
Bence bende o yasta oleydım benceeeeeeee agresıftım anca 20 lı yaslarda duzeltım unuversıtede bıde sehır dısında okuyuncA kıymet bılmeye basladım
Kaldıkı bu yasta hep bole oluyorlar

Ewııze arkıdasları ı cagırsın tanıyın onları onların aılelerı tanısın
Paylasım onemlı ama zaman
Uzerıne gıddıkceeee ters etkı eder cok hırcınlasır

Son düzenleme:
Ergenlik döneminde olduğu için hırçın asabi agrasif yada a sosyal içine kapanıklık yada tam tersi durumlar olabilir. Çocuğunuz büyüyüp gelişiyor. Üzerine fazla gitmeyin gerekmedikce muhattap olmayın aranıza bir sınır çizgi çekin alttan almaya çalışın. Psikoloğ'a götürmeyi deneyin

aaahhhh ergenliiikkkk....
anlayışlı davranmak lazım tabi ama şımartmaya gerek yok....
alışveriş yemek sinema fln gitmeyi teklif et bi bakalım..
genelde istemezler aileleriyle zaman geçirmek ama belki hoşuna giden şeyler olunca kabul eder.....
20 yaşına gelince o sana yalvaracak hadi anne bişeyler yapalım diye sabırlı ol...:29:

sanırım soru annelre yönelik ama ben geçmişte ki ergen olarak cevap vermek isterim :)

biliyormusnuz bende aynı öyleydim..annem ne dese ters gelirdi, her söylediği bende negatif izlenim uyandırrdı.
ama kızınız şanslı ki siz arkadaş olarak yaklaşmak istiyorsunuz..

benim annem hiç öyle yaklaşmamıştı bana..benim agresifliğim dahada artıyordu belkide..

siz elinizden geleni yapıyorsunuz bellki..
çare yoksa sabır göstermek en güzeli..ben 20 yaşımdan sonra yavaş yavaş hatalarımı, annemin kymetini anladım hemde nasıl anladım..çok pişmanım zamannda üzdüğüm için mesela..

belki sizde ne yaparsanız yapın bu zor günlerden geçecekesiniz..sadece sabırlı olmaya çalışın.ergenliğe çok çözüm yok bence..

aaahhhh ergenliiikkkk....
anlayışlı davranmak lazım tabi ama şımartmaya gerek yok....
alışveriş yemek sinema fln gitmeyi teklif et bi bakalım..
genelde istemezler aileleriyle zaman geçirmek ama belki hoşuna giden şeyler olunca kabul eder.....
20 yaşına gelince o sana yalvaracak hadi anne bişeyler yapalım diye sabırlı ol...:29:

demek herkez aynı yahu..20 yaşlardan sonra düzeliyor..
demekki doğanın kanunu bu :1:

merhbaa öncelikle...

zor bir durum ama çözülmeyecek bir durum değil.ergenlik dönemidir ve kızınıza arkadaştan çok Annesi olduğunu gösterin..o sizi terslerse bile siz ona , onu sevdiğinizi devamlı gösterin.

Maalesefki bir çok anne arkadaş gibi davranayım derken ,çocuklarda onlara arkadaşlarına nasıl davrandıkları gibi annelerinede öyle davranıyorlar..Çocukların zaten bir sürü arkadaşı vardır.Arkadaştan çok Anneye ve babaya ihtiyacları vardır.

Maalesef benim 15 yasindaki kizimda öyle sürekli kavga halindeyiz, her dedigini yapiyoruz babasi bir dedigini iki etmez ama ne fayda, benim iki kizim var büyük kizim 18yasinda bu zamana kadar cok sükür onunla hic bir problemimiz olmadi ama kücük kizim ergenlik diyorum sabretmeye calisiyorum fakat bu sirada okul hayatini mahvediyor ders calismiyor internete cok takiliyor odasi sürekli daginik,asiri derecede karsilik veriyor,ben anneme böyle davranmamistim bazen cok zoruma gidiyor,bizim bir dezavantajimiz daha var yurtdisinda yasiyoruz arkadaslarinin cogu alman onlar gibi davraniyor Allah yardimcimiz olsun bende saskinim bu siralar ne yapacagim bilmiyorum iyilikle konusuyorum olmuyor küsüyorum olmuyor :(

ergenliğin yarattığı sorunlar bunlar annemde kardeşimden sikayetci bu aralar kız kardesimde de aynı seyler var 18 yasında o da :31::31:20 yasında fln bitecek diolar kendim ergenlikte pek bu sorunları yasamadım acıkcası simdiki gencler cok agresif malesef:25:

Soru annelere yönelik ama bende cevap vereyim, o yaslarda bende tıpkı kiziniz gibiydim.siz kiziniza destek olmaya çalışıyorsunuz ne güzel benim annem tam tersi ben sinirlenince oda sinirlenirdi,çok üstüne gitmeyin derim yıllar geçtikçe sizi daha iyi anlayacaktır kendi haline bırakın 20li yaşlarda düzelir.

Ergenlik işte en başı buyruk zamanlar, en çok öz güven hissedilen ama en çok hataya meyilli olunduğu zamanlar.. kimsenin onları anlamadığını düşünüldüğü zamanlar.. ve herkesin şöyle bir tecrübe ettiği zamanlar…
Öncelikle sabır lazım ve sakinlik lazım. Ben anne kızı en çok mutfakta yakıştırıyorum birbirine. Orada zaman geçirmeye çalışın. Birlikte yemek yapın ya da sizin işinizin olduğu zaman en azından makarna yapmasını rica edin.. o uyurken saçını okşayın, hissedecektir bunu kesinlikle. Yani anne olarak şefkatinizi hissetmesi çok önemli burada.. o uyurken konuşun onunla sessizce.. çok hızlı hareket edip hızlı yol almayı düşünmeyin. Sakin ve yavaş…

İyi bir dinleyici olun ve yıkıcı eleştiri yapmayın, bir de her istediğini yapmayın, güzel yaratıcı bir hediye alın mesela yılbaşında, siz mutlu olun bir de sizi mutlu görürse o da mutlu olur .

Ve en güzeli bu zamanlar geçecek, hayatındaki en kıymetli insanın siz olduğunu anlayacak.

Maalesef benim 15 yasindaki kizimda öyle sürekli kavga halindeyiz, her dedigini yapiyoruz babasi bir dedigini iki etmez ama ne fayda, benim iki kizim var büyük kizim 18yasinda bu zamana kadar cok sükür onunla hic bir problemimiz olmadi ama kücük kizim ergenlik diyorum sabretmeye calisiyorum fakat bu sirada okul hayatini mahvediyor ders calismiyor internete cok takiliyor odasi sürekli daginik,asiri derecede karsilik veriyor,ben anneme böyle davranmamistim bazen cok zoruma gidiyor,bizim bir dezavantajimiz daha var yurtdisinda yasiyoruz arkadaslarinin cogu alman onlar gibi davraniyor Allah yardimcimiz olsun bende saskinim bu siralar ne yapacagim bilmiyorum iyilikle konusuyorum olmuyor küsüyorum olmuyor :(

Kiziniz Almanlasiyorsa eyvahlar olsun derim. Biliyorsunuz iki millet birbirinden cok farkli, birbirinize yabancilasmayin sonra.

cevaplarınız için teşekkür ederim kızlar. hepsini deniyorum işte ergenlik böyle bişey sanırım. Anlamıyor farketmiyorlar.
Ne kadar uğraşıyorum halbuki. bi arkadaşın dediği çok hoşuma gitti. arkadaşa değil anne babaya ihtiyaçları var diye.
yorumlarınızı yardımlarınızı bekliyorum kızlar. İnşallah kızım en kısa zamanda normale döner. bizi de üzmez bu kadar:(

Ergenlik döneminde bunlar olur kuzenimde öyleydi simdi düzeldi uniyi kazanınca yurtta kalınca anladı kıymetini fazla ustune gitmeyin bence..

Kiziniz Almanlasiyorsa eyvahlar olsun derim. Biliyorsunuz iki millet birbirinden cok farkli, birbirinize yabancilasmayin sonra.

Maalesef öyle, onlar gibi birsey yapmak isteyince kizim biz türküz müslümaniz sen onlar gibi davranamazsin dedigimde öyleyse türkiyeye gidin ne yapayim benimde türk arkadaslarim olur o zaman diyor.Cok sükürki inancli bir insanim onlarin kücüklügünden beri bildigim kadari ile ögretmeye calistim dinimizi, bazen diyorki günah olmasa sunu yapardim bunu yapardim ama sanirim Allah korkusundan bazi seylerden cekiniyor simdilik.

şuan 23 yaşındayım ben hala öyleyim annemle. :26: üzülüyorum bunun için ama elimde değil. fazla samimiyetten sırnaşıklıktan üzerime fazla düşülmesinden hoşlanmıyorum boğuluyorum adeta nefes alamıyorum. aynı şeyleri sevgilim de yapıyor bazen çok ciddi kavga ediyoruz. ama anne işte o hiç vazgeçmiyor benle fazla ilgilenmekten.:31: kırılıyor bazen farkındayım ama olamıyorum öyle. :31: çok fazla arkadaşımda yoktur zaten soğuk nevale derler genelde. mantık dışı gelen hareketleri kabullenemiyorum. kalabalık ortamları kendimi bildim bileli sevmedim mesela annem der bebekken bile kalabalık olunca ağlayıp kıyameti koparırmışım.

çok düşkünüm bana karışılmamasına ama öyle uçuk kaçık biri de değilimdir genelde mantığımı dinler kendi yolumu çizmek isterim tabi konu annem olunca illa ki bana yol gösterme çabaları içinde en ufak şeylerde bile ( mesela____ annem: bunu böyle yapmalısın kızım/ ben: zaten öyle yapıyorum söyleme her defasında kendi aklım var) evet bu cevabı veriyorum artık elimde olmadan asabi bir şekilde :50: söyledikten sonra çok üzülüyorum yumuşak sesiyle kızmadan niye kızıyosun kötü bişey demedim diyor daha çok üzülüyorum :50: ama elimde değil gerçekten eskiden tamam der geçerdim bu durumlara o kadar sık oluyor ki günlük hayatta bunalıyorum asabiyet git gide artıyor. çünkü bilmediğim şeyleri zaten danışıyorum fikir alıyorum ufak tefek şeylerin bana tekrar edilmesi inanılmaz çıldırtıyor beni artık uzun süre duyduğum için.. babam hiç öyle değildir mesela benim yaşım ve olgunluğum gereği bildiğim şeyleri anlar söylemez öyle tekrar tekrar babamla da çok aşırı samimi değilimdir sarmaş dolaş derecesinde ama asabiyetim daha azdır ona karşı. ama ben kimseyle öyle değilimdir aslında :31: ama bu onları sevmediğim anlamına gelmiyor. aksine çevremdekilere çok derin bir sevgim vardır. sevdiklerimi gerçekten çok severim ama onların beklediği iletişimi kuramıyorum.

neyse çok kendimden bahsettim söyleyeceğim şu ki belki kızınızın da böyle bir mizacı vardır kendimden örnek vermek istedim. nelere aşırı tepki verdiğini özellikle takip edin. insanların kendine has kişisel takıntıları olabiliyor.

sevgiyle kalın...:10:

asabi tavırları hırçınlıgı ergenlıkten kaynaklanıyor malesef .

hepımız gectık bu donemlerden .yenı kusagın ergenlerı daha

asabı şımarık ve hırçın oluyorlar .

benımde ergenlık surecım cok zor gecmıstı .

annemin her soyledıgi sey zıttıma giderdı .her arkadasımda

kup bulmasına delı olurdum .aslında dogruyu soylerdı ama benım

kafa o zamanlar pek basmazdı :) aılemle vakıt gecırmekten beraber

gezmekten asla hoslanmazdım ."ben genc kızım ,rahat bırakın benı

ne o oyle cocukmusum gıbı her an burnumun dıbındesınız "dıye

tepkıler verırdım :27: şimdi de tam tersı oldum .annemle babamla

vakıt gecırmeye bayılıyorum .arkdaslarımdan cok aılemle gezmeyı

daha cok sevıyorum ozellıkle babamla .eskıden beraber gezelım dıyen

babamdan ben kacardım sımdı de babam benden kacıyor :27:

Ergenlikten...
O yaşlarımda ben de anneme karşı nedensiz bir düşmanlık içindeydim.Gün içinde en çok annemi gördüğümden sanırım sürekli kavga ederdim çok üzerdim onu:50:
Ama ergenlik yıllarım bittiğinden beri benim hayatımdaki en önemli şey annem.:16:
Herkesten her şeyden çok seviyorum onu,kızın da düzelecektir.Ama ona karşı anlayışlı ol bu dönemlerinde elinden tut,onunla çok yakın arkadaş ol.Annem hep bana destek olmuştu,kırsam da üzsem de ve şuan benim en iyi arkadaşım,her şeyimi anlatırım ona.
Kızınız da zamanla düzelicektir.

Back
X