Kizimla kopmak istemiyorum

Dogumdan sonra zaman nasıl geçti? Hep kendiniz mi baktınız? Ben hastalıktan çok bir bağlanma sorunu görüyorum.
Hep ben baktim bir yasina kadar. Asla yanimdan ayirmadim. Hala gerekmedigince yani mecbur kalmadikca hir bir yere göndermem. Hani kimi cocuk dedene ninede halada teyzede kalir ya o sekilde ben kimseye birakmam mecbur kalmadikca. Baglilikla bi problem olabilecegini hic düsunmedim. Genel olarak cogu yakinim asiri bagli oldugumu biraz daha serbest birakmam gerektigini söyleyenler oluyor.

Umarim. Insallah dediginiz gibi olmaz. Ilerde kardesi ablasi icin bu sekilde konusmaz. Almanyada her cocuk ennn gec 3 yasinda baslar krese bunla alakali mi emin degilim

Eğitim ya da psikologlara goturmek bazen fayda etmez cunku her insan baska bir karakter ve kaderle dogar. Çocugunuzdan baska bir insan yaratmaya calısmayın.Sadece olumsuz yonlerını baska alanlara yansıtmaya calisin. Ornegın sıddete egılımlı ise boksa karateye falan gonderın.Aklıma bunlar geliyor. Nankör demişsiniz nankorlugun anlamını bile bilmeyen bir cocuk için bu şekilde yaftalanmak onu gercekten nankor yapar. Kötü özelliklerini ne kadar cok tekrar ederseniz ona dönüşür. Siz iyi yanlarını tekrarlayın ki iyi yer etsin aklına. Mesela ufacık bıle iyi bir şey yapsa abarttın. Örneğin yere dusurdugu bir şeyi bile kaldırsa benım dusuncelı kızım diyin. Surekli sen ıyı bır kızsın sen ıyısın sen dusuncelısın dıye yineleyin.sen nankorsun yaramazsın diyip cocuga kendını o sekilde tanıtmayın. Cunku o daha kendını tanımıyordur bıle. İyi seyleri vurgulayın kotulerı yuzeysel gecın. İnada bındırmeyın

Benim cocugum da oldum olasi zor bir cocouk oldu ve cevremce hep elestirildim. Kimse anlamiyor ne kadar zorlandigimi. Besiginden baska yerde uyumuyor diyorum. Alışır. Denedin mi uyur yaaa.. Yok denemedim uyduruyorum.. Şimdi senin cocugun icin de uslu cocugu olanlar icin ahkam kesmek kolay olur. Uygulaması güc veya uygulandginda sonuc alinmayan cozumler sunabilirler.
Maalesef ben de bu konuda biraz senin uzerinden yorum yapacagim.
Cocugunu tarif ederken nankör kelimesini kullanman oldukca gözüme battı açikcası. Mesela ne yapiyor nankörlük icin. Bir de danıştıgın uzmanların tavsiyeleri cözüm olmadi demissin ya. O tavsiyeleri uyguladin mi? Ne kadar denedin. Anlatirken sadece gecistirmissin. O tavsiyeler de ise yaramadi diyerekten. Acaba aklina yatmadigi icin yapmak mi istemedin.
Bir de şunu merak ediyorum. Hic senin ve eşinin tutumundan kaynaklanacagını düsündün mü? Hani aslinda cocugun bu karaktere yonlenmesinde sizin etkiniz vardır. İnatlaşma, istemedigi bir şeye zorlama, ayıplama vs.
Ben de zor bir cocuk ve ergendim. Simdi dusununce neden öyleydi diye. Tamamen annemin tutumuyla ilgiliymis. Dövmezdi, sövmezdı, cezalandırmazdı ama inatlasırdi. Dalga geçerdi. Hafife alırdı. Bir de çok kısıtlardı. Ondan habersiz nefes almamıza izin vermezdi. Hep gizli gizli bizi takip ederdi. O yüzdendir şimdi yalnızlıgı cok seviyorum. Sakinligi, insanlardan uzak olmayı..

Yanlış anlama. Elestirmiyorum. Zira, imtihan edilmedigim bir konuda elestri yapmayi, ahkam kesmeyi bebegim olunca biraktim. Sagolsun tükürdügümü cok güzel yalattı bana. Sadece bakış açısını degıstimek gerekir mi diye dusundum. Benim cocugumda da potansiyel var. Şimdiden cok zorlanıyorum

Şahsi fikrim bu işin çözümü sizde. Aile terapisine gidip nerede yanlış yaptığınızı çözebilirsiniz. Karakteri böyle deyip kendi haline bırakırsanız ergenlikte duvara toslarsınız. Karakterinin neredeyse tamamını biz ebeveynler şekillendiriyoruz. Size çok normal gelen bir davranış çocuğunuza iletilirken başka mesajlar veriyor olabilir. Mesela biz kızımıza ödevlerini sürekli hatırlatıyorduk. Bu aslında bilinç altına sen kendi başına yapamazsın,beceremezsin,biz olmazsak bir hiçsin mesajı veriyormuş. Biz bunu terapi sayesinde öğrendik. Lütfen kendi haline bırakmayın. İşler daha içinden çıkılmaz durumlara gelebilir ileride.kolay gelsin

Yalnız durduk yere degıl bu. Çocuk için o an oyun var ve siz o oyunu bozup uyumasını istiyorsunuz. Burada hırcınlık yapması normal. Siz en sevdıgınız programı izlerken eşiniz televizyonu kapatıp uyucaksın dıye tuttursa naparsınız

Konusuyoruz zaten yaptigini ve o hareketin doguracagi sonuclari anlatiyoruz ama inatla anlamak istemiyo. Cat cat cevaplar veriyor öyle ki ben bile bazen laf yetistiremiyorum.
Kendisi de birebir pedagog ve piskologla görüstü zaten.
Vitamin eksikliği olabilir. Değerlerine baktırdınız mı?
Nörolojik bir durum olabilir. Bu konuda doktora başvurdunuz mu?
En son ihtimal, aurası düşükse çok nazar alıyorsa bu da hırçınlaştırıyor, kızlarımdan biliyorum.

Sakinleştirici çaylardan verebilirsiniz akşam yatarken.
Odasına dinginlik veren çiçekler koyun.
Nazar için sık sık okuyun ve 41 tane çörek otuna tek tek felak ve nas okuyup, bir beze sarıp, üzerine takın.

Allah huzur, şifa versin.

Tek tek cvp yazamiyorum kusura bakmayin ama hepsini okudum tavsiyelerinizi dikkate alicam. Tsk ederim.

Nankör diye niye dedim bile istege yaptigi icin bazi seyleri. Yani yapilmamasi gerekeni bilip bilincli yapmasi. Hic birseyin kiymetini bilmemesi. Mesela özel bir gündü. Hediye olarak kol saati aldim. Hediyeyi verdim acti paketinden cikarmadan köseye koydu, eee hediyem hani dedi, verdim ya dedim, cevabi zaten saat benim ihtiyacim ve sen bana onu zaten alacaktin bir gün o yüzden bu hediye degil, eee hani hediyem?yani bir cocuk buni dermi? Buni dediginde daha yeni 6 olmustu

Cocuk haklı saka bir yana belki de üstün yetenekli bir cocugunuz var ve yetenekleri kesfedilmediği için enerjisini hem fiziksel hem zihinsel olarak baska sekillerde dısa vurmak zorunda kalıyor.Yüksek volt lambayı patlatıyor gibi düşünün. Bu yonden arastırın bence

Pat diye bitirmiyoruz ki oyunu. Diyoruz mesela bir tur daha ondan sonra yatma saati diye, yada su saatte kadar oynayabiliriz diye en bastan belirtiyoruz. Yarim biraktirip sakadanak bitti hadi yataga gir diye bi durum yok

Amin insallah. Dualarin gücune cok inanan bir insanim. Kurallar sebebi cok derine inmek istemiyorum. Nazara da cok inanirim. Dedilerinizi denicem

Doktorluk bir durum olmadigini belirtiler aslinda cocuk doktoru dahil.

Pat diye bitirmiyoruz ki oyunu. Diyoruz mesela bir tur daha ondan sonra yatma saati diye, yada su saatte kadar oynayabiliriz diye en bastan belirtiyoruz. Yarim biraktirip sakadanak bitti hadi yataga gir diye bi durum yok
Cocuk oynamak istediği surece o oyun nerede biterse bitsin onun için yarım kalmıstır. Bırakın oynasın uykusuz kalınca anlar zaten erken uyuması gerektiğini

Cok asiri basarili bi ögrenci degil ki ama bu durumda öyle bi ihtimal olabilecegini sanmiyorum. Zeki ama beterlige calisiyo zekasi derler ya öyle. Herseyi sorgular anlamadigini anlayana kadar sorar arastirir. Cook ufakken yasadiklarini bile hatirlar. Hafizasi mesela asiri kuvvetlidir. Ama üstün zeka olabilecegini acikcasi hic düsünmedim cunkü okulda normal seviyede bir cocuk

Cocuk oynamak istediği surece o oyun nerede biterse bitsin onun için yarım kalmıstır. Bırakın oynasın uykusuz kalınca anlar zaten erken uyuması gerektiğini
Buni biliyorum o yüzden de o zamana bitecek oyunlar oynuyoruz o saatlerde genelde.

Yaptığı şeylerin kötü sonuçlarına katlandığı oldu mu hiç? Bazı çocuklarda gerçekten ceza yöntemi uygulanmalı. Tabi bu şiddet gibi algılanmasın. Örneğin sinirlenip oyuncaklarını dağıttığında bir daha böyle yaparsa oyuncaklarıyla 3 gün oynayamayacağını söyleyin, bir daha dağıtırsa da gerçekten oyuncakları kaldırın ve oynayamasın. Ya da oyuncak yerine sevdiği başka şeyden mahrum edilebilir.

Sinirli olması yapısından kaynaklı olabilir ama hareketleri tamamen bilinçli yaptığı şeyler.

Ustun zeka degıl ustun yetenek deniyor bu yuzden. Yani her alanda basarili olması gerekmiyor.Belki resim belki spor belki müzik.. Yani üstün yetenekli çocukların hepsi matematikte vb derslerde iyi olacak diye bir sey yok

Doktor ayağıma geldi. Öğretmen buldum forumda size sormak istediklerim var özelden yazıcam konumuz bilsem

Elbette bu dedilerinizi hep yaptim uyardim uyari fayda etmeyince mesela toplamadigi oyuncaklari toplayip kaldirdim

Ustun zeka degıl ustun yetenek deniyor bu yuzden. Yani her alanda basarili olması gerekmiyor.Belki resim belki spor belki müzik.. Yani üstün yetenekli çocukların hepsi matematikte vb derslerde iyi olacak diye bir sey yok
Arastiricam bunu ama sanmiyorum. Ortalama bir cocuk biseye asiri derecede hakim degil. Yinede arastiricam

Canım benim kızımın geleceği de öyle olacak gibi geliyor nedense Ama sana şunu söyleyeyim çok yumuşak annelerin çocuğu böyle oluyor otoriter gereğinde kızan ceza veren anne çocukları daha iyi huylu oluyor .Bende çok sakinim kızım aynen dediğin gibi çünkü kendini otorite sanıyor karşısında kural koyan güçlü ebeveyn görmeyince resmen iktidar yarışına giriyorlar.Ağlama nöbetlerinde huysuz anlarında yanında olduğunu belli edip annesi olduğunu yönetimin sizde olduğunu hissettirin yanında olun siniri geçsin ama patron sizsiniz bunu bilsin yani.Ben bunu kişisel gelişimle ilgili bir kitapta okudum.Benim Kızkmda işe yarıyor.Yalan konusunda da dürüst söyleyince hatalı bile davranınca ceza vermeyin mesela o çok etkili.Annem bize derdi ki çok hatalı bile olsanız bana hemen anlatırsanız ceza vermem diye bizde hep dürüst olurduk ona

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…