Kızımmm

Rica ederim banada doktor soylemisti benim oglumda agladiginda tikanip hareketsiz kaliyordu morariyordu. Oyle oldugunda veya bogazina bisi kactiginda bu hareketi yapmami soyledi nefesi acilsin diye

Rica ederim banada doktor soylemisti benim oglumda agladiginda tikanip hareketsiz kaliyordu morariyordu. Oyle oldugunda veya bogazina bisi kactiginda bu hareketi yapmami soyledi nefesi acilsin diye
Anladım geçmiş olsun size de

Geçmiş olsun .şuan bır aylık bebegım var .ilk çocugumda hiç kusma sorunu olmadı.ama ıkı numaram kusuyorda kusuyor .gece sesıne uyanıyorum hmn mudahale edıyorum .bi çok arkadas zaten yapılması gerekenı yazmış.çok sık emzırme durumundada kusma olayı gercekleşiyor bazı cocuklarda.3 saat aralıklarla emzırırsenız yada 2 saat o kdr kusmuyor . Bende işe yarayacak bır yontem tabı kızım aglayıp morarmaktan vazgecınce bu sıstemı otuttırucam.sureklı memede kalmak ıstıyor ve peynırlemiş kusmuğu ile bogulacak gibi oluyor.bırde uyuturken hafıf yuksekte olsun bası.yastık kullanın demıyırum ama dısegının altını hafıf yukseltırsenız reflu olma ıhtımalu azalır

Burun aspiratörü alıp böyle durumlarda kullanın. Bebekler sadece burundan nefes alır, bu şekilde tıkanırsa bebek de tıkanır. İkincisi, herhangi bir boğulma anında çocuğu ters çevirip, başını öne eğip sırtına sertçe vurmanız gerekiyor ağlayana veya nefes almaya başlayıncaya kadar.

8 ay yaşadık kusma sorununu, uykuda kusmazdi ama yine de yan yatış yastığı kullandım. birden kesildi, bi aksam esime ya bugun hic kusmadi dedim bir daha dişlikle kendini öğürtmedigi sürece kusmadı:)

6. Aya kadar bizde yaşadık.. reflüsü vardı kızımın. Her emmede kusardı. Kusup boğulma senaryoları yazdım aylarca.. kabusum olmuştu kusma. Hele ki geceler,aman allahım.. ya kusar boğulursa farketmezsem diye kendimi yedim durdum. 6. Ayda geçti kusmalar.. şimdide etraftan bişey bulup ağzına atacak boğulacak diye korkuyorum.. anneliğin %90'ı evham :)

Benim bebeğim doğumundan 4 5 ayına kadar her gün neredeyse 4-10 kez arası kusuyordu, bu normal bişey her bebekte olabiliyor, burnuna kaçtığı için kasılmıştır nefes yolu sonuçta, sık sık gözünüz üstünde olsun , geçecek 1 aya kalmaz

Maşallah bebeğiniz güzel besleniyor. Fazla geleni kusuyor. Bebeğinizi besledikten sonra gazını çikrmadan yatırmayın. Yatağında sırt üstü yatırmayın. Yan yatırın.
Bebeğiniz büyüdükçe azalacak ve kaybolacak bu kusmalar.
Dört çocuğum da kusmukyuydu.

4 aylık bebis. Reflüsu olabilir mi acaba? Bir de midesini çok fazla doldurmayin. Süt etmek veya mama yemeğe devam etmek istese bile geri çekin kendinizi vermeyin. Reflü yatağı kullanın. Bir de doktorlar çok zor teşhis koyuyorlar yok birseyi diyorlar alerji ve reflü konusunda uzman olan bir doktor bulmanız lazım her çocuk hastalıkları uzmanı teşhis koyamiyor.

Üzülmeyin hareketlendigi zaman gözünüzün önündeki düşüşleri falan da olacak daha neler neler.

Siz bebeginize bol bol sevginizi ve sabrinizi ve ilginizi verin:) gerisi yüce allaha emanet:)

Çok şükür ki yanındaydın.
Kötü olanı düşünme.
Aklına getirme.
Neden sürekli kusuyor önce onu bir doktora götür.

Gecmis olsun korkmaniz normal benim yegenimede olmustu agladi agladi tikanti birden nefesi durdu sanki ablam hemen sirtina gogsune vurdu tekrar sesi cikti ama korkunctu yani oluyor boyle seyler size tavsiyem aslinda herkesin bilmesi gereken ilk yardim ozellikle soluk borusuna birsey kacma gibi durumlarda ne yapilir youtube danda ogrenebilirsiniz o zaman biraz daha rahat hissedersiniz

benim oğlumda da oldu o olay. eşim evde yoktu gece. 2 yaşında falandı oğlum. birden öksürük başladı. ben de yanında uyumuşum kalktım oğlum falan diye dürtüklüyorum yok nefes alamıyor. koluma yığıldı çocuk hızlıca yumruk attım sırtına kocaman bir parça düştü. kusmuş o da boğazına kaçmış. titredi kasıldı. doktora götürdük. korkmuş ondan titriyor dedi. şu an 37 aylık hala aynı oda da yatıyoruz. çok korktum çok etkilendim. Rabbim yavrularımızı korusun uzun sağlıklı ömürler versin inş.

Dediğiniz gibi büyüdükçe dertleri de büyüyordur. Allah yardımcımız olsun

Aynen normalde olmuyordu burna gittiği için sıkıntı oldu. İnşallah geçer

Ay kıyamam ya çok geçmiş olsun. Bu olaydan sonra ayrı odaya nasıl koyacağım ben de onu düşünüyorum. Amin cümlemize

Çok sağolun. Allah bağışlasın yavrularınızı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…