Kızından Babasına Mektup

HeartLess

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2007
12.733
40
208
53
Diğer
“Rabbin, kendisinden başkasına asla ibadet etmemenizi, ana-babaya iyi davranmanızı kesin olarak emretti. Eğer onlardan biri, ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara “öf” bile deme; onları azarlama; onlara tatlı ve güzel söz söyle.”
İsrâ, 17/23

KIZINDAN BABASINA.....

Cok yoruldum baba,
ben cocuk olmayi özledim.
Kaldıramıyorum bu yükü
Sen gittikten sonra baba;
cok çetin bir kış beni bekliyordu.
sen yoktun üşüdüm,cok üşüdüm baba,
gurbeti,hasreti,çekemedim,
buna birde sensizlik eklenince
dahada cekilmez oldu .
hep sana kavusacagim günü hayal ettim.
gurbete yolcu ederken kızını ;
son o sözlerin
kızım:seni dünya gözüyle göremem demistin
haklıymışsın baba ,bende seni göremedim
Tekrar çocuk olmak istiyorum.
senden ;oyuncak,kalem,çikolata,
hatta kırmızı papuç bile istemeyeceğim
karanlık çökmeden eve gireceğim
O sıcacık kucağını,bakışını özledim.
Bayramları özledim BABA
gurbette bayram çok zor gelmisti
buna birde sensiz bayramlar eklenince
cekilmesi daha zordu
sensiz ilk bayramımdı
Bayram namazindan
çikisini beklemeyi,
verdigin harçlıkları,elini öpüşümü,
seninde beni öptüğünde dolan gözlerini
saklamaya çalıştığın gözyaslarını ,
sende cok bayramlar goresin yavrum
deyişini özledim BABA,
Sana BABA demeyi özledim,
Söz baba bahçeyi sulayacağım,
yaprakları toplayacagım,
odunu,kömürü ben taşıyacağım,
yeter ki sen evde otur babam
Seni ozledim BABA
O gür sesinle kuran okumanı,
seni dinlemeyi,
seninle yarış yaptığımız günleri
gülümsemeni,bakışını özledim BABA,
soz baba;habersiz misafir çagırsanda
kızmayacağım,
hizmette kusur etmeyeceğim,
O kalbi,yüreği geniş,misafirperver
BABAMI özledim.
Sen BABAMSIN,atamsin,destekcimsin
Ne olur BABA
Ben cocuk olmak istiyorum.
O küçükk ama ,sımsıcak evimizde
Çocuk olmak,başımı omuzuna yaslamak
kendimi güvende hissetmek istiyorum.
Bilsen BABA kızının sana ne cok ihtiyacı vardı
Ama ben o zor gunlerde seni yanımda hissettim
Ağlamaklı ,sabır kızım deyişinle aşmaya çalıştım
İste BABA,her şeyi geride bırakarak
Çocuk olmak istiyorum
başINI okşadığın kızın olmak istiyorum
SENI ISTIYORUM BABA
SENI COK OZLEDIM BABAM

alıntı........

of yanı warya ıptal oldum.aglattın benı.96 da kaybettım babamı.canımı.herseyımı.onu okadar cok ozledımkı.kotu oldum.ama benı anlatmıssın.aynen.

of yanı warya ıptal oldum.aglattın benı.96 da kaybettım babamı.canımı.herseyımı.onu okadar cok ozledımkı.kotu oldum.ama benı anlatmıssın.aynen.

başınız sağolsun arkadaşım..allah sabır versin...anne baba sevgisi hiçbirşeye benzemez..
yazı çok hoşuma gittiği için arkadaşlarımla paylaşmak istedim...
sevgiler...

aynen bende iptal oldum yaniii 2001 de kaybettim bende babamı
ama en çok yazısaki BABA DEMEYİ ÖZLEDİM yazısı sanki beynimde şimşekler çaktı ya

senağlamasenağlamasenağlamaçok duygulandım....kopmuş durumdayım.babamı 6 sene oldu kaybettigim.anlıyorumki babacıgımı çok ama çok özlemişimmm...:çok üzgünüm:

bu yazıyı okuyunca çok etkilendim amacım babasını kaybeden arkadaşlarımın yarasını deşmek değildi..sizi üzmeyi hiç istemem bilirsiniz...inanın şu mesajları okuyunca sizin ağlamanız,üzülmenizi hissetmek beni ayrıca çok üzdü...bunları bilmenizi istedim..hepinizi çok seviyorum...
sevgiler...

hiç üzülme arkadaşım.bunlar acıda olsa gercekler.bizler babasını kaybedenler, bunları hep yaşıyoruz.sadece burda, daha rahat duygularımızı, yaşadıklarımızı dışa vuruyoruz.aslında birileriyle paylaşınca rahatlamış oluyoruz.a.s.

bende babamı kaybedeli 6 yıl oldu. hangi yaşta olursa olsun insan baba özlemi babasına bağımlılığı bitmiyor . inan canım çok duygulandım .

yaşadığım acım yine gözleirmn önüne geldi
yine BABA hasreti oturdu bağrıma
yine içimde susmak bilmeyen özlemim çığlık attı
ve yine bu acının nasıl dayanılmaz olduğunu hissettim
tam 6 yıl geçti koskoca 6 yıll
ölüomuyum yaşıomuyum bende bilmiorumm
ewet bi babalar günü daha gelio
yine etraf bayram yeri gibi olucak,yine ateşimm alevlenicek içimde ,yine kıskanıcam babasına hediyeler verenleri,sevgi dolu gözlerle bakanları,sarılanları ,öpenleri. . .
içim içim yiyerek geçicek belki bi gün daha,ama kimse bilmeyecekk içime akan gözyaşlarımı,ağlamk sızlamak hiçbişeyi deiştrmez bunun farkındayımm ,ama hayat beni mutlu etmio artık,tat almıorum ,haz duymuorummm
şuanda canımın nasıl acığını anlatamam .
beynim örümcek ağı gibi.

çok Güzel Bi Yazi Canim Ellerine Emeğine Sağlik.ama Ne Yaikki Son Zamanlarda Babamla Küsüm Konuşmuyoruz.ayni Evde Iki Yabanciyiz.o Olduğu Zaman Evde Odamdan Pek Dişari çikmiyorum.ayni Masada Yemek Yemiyoruz Vs...babasini Kaybeden Arkadaşlarinda Başi Sağolsun.

kızından babasına............BABAMMMMMMM.....

--------------------------------------------------------------------------------

BABA.........
mutluymuşsun,gülüyormuşsun giderken sonsuzluğa sessizce...
öyle dediler,inanamadım bu son gidişine.....
günler sonra yeni gördüm seni düşümde...
gülümsemeni izledim sadece sessizce....

öyle yeşildiki gözlerin,derin derin bakarken
bakma öyle ne olur o son bakışı sezdirme,
GİTME...

uyansam bilirim yoksun,soğuk gelir düşlerim...
uyanmak istemez hassas bedenim..
batar kırıkları yorgun ellerinin,
sıkar yüreğimi dayanmaz ,dayanamaz kırılır kalbim...

düşlerim karışırken korkularıma
yaşamla ölüm arasında,
incecik o çizgide dolaşıyorum....
perdelerim kapanırken akşamlara...
yapayalnız bu hüzünle yaşıyorum....

ŞİMDİ GİTTİN....
Ama giderken düştün kor gibi yüreğime...
Nereden çıktı sanki bu gitmek?
Seni bu kadar çok sevdiğim halde......
BABA..........
NE OLUR GİTME....!
NE OLUR UYANDIR BENİ,
HEPSİ KABUSTU DE..........

SENİ ÇOK SEVEN DAİMA SEVECEK OLAN
HASSAS KIZIN
DUYGUSAL KIZIN
SENİ SEVİYORUM BABACIĞIM.
HÜRREM2000
27 OCAK 2007

BEN DE BABACIĞIMI 1 OCAK 2007 KURBAN BAYRAMINDA ANİDEN KALP KRİZİ SONUCU 56 YAŞINDA YİTİRDİM....ELLERİMİZDEN ÖYLECE KAYIP GİDİVERDİ.. ÇARESİZCE SADECE YAKARDIK GİTMEEEEEEEE........senağlama

benim yaşım daha çok küçük ama annemle babam ayrı benim babamda şu anda bir yerlerdee ama ben onuu 2 ayda 1 görüyorum onu çok özlüyorum bu yazı beni çok duygulandırdı senağlama dışard ayada okulda elele babasıyla yürüyen çocukları görünce sanki içimde bişeyler oluyor gözlerimden yaşlar gelmeye başlıyor...keşke babamda beni öyle dolaştırsa die içimden geçiriyorum ama hiç bir zaman öle bişey olmuyorr......!!babası ölenlerinde başı sağolsun:çok üzgünüm:

Cok yoruldum baba,
ben cocuk olmayi özledim.
bnde çok yoruldum hep çocuk kalsaydım diizmdekı yarayı en buyuk acı sansaydım...

senağlamabir kez daha kendimi cok sanli gördüm ne mutlu bana dedim bu yaziyi okuyunca babamin kiymetini birkez daha bilmem anlamam gerekdigini gördüm iyiki babam var iyiki onun kiziyim allahim babami basimizdan eksik etmesin insallah(amin)

bu güzel paylasim icin cok tsklera.s.

Ahhhhh ahhhhhhhhh içim bi tuhaf olduuu
BABA kelimesini 5 yıldır söylemiyorummm
Hiç beklemediğim bir anda gitti ve dönmedi halen bekliyorum bir ümit gelir belki diye ama gelmeyeceğini biliyorummmm
İçimdeki o ateş sönmediii
Babacığım seni çokkkkkkkkk özledimmm sana çok ihtiyacımmmm varrsenağlamasenağlamasenağlama

7 sene geçti babamsız...Hayatan anladığım tek şey ,verdiklerini acımasızca geri alması oldu...

Babanız yaşıyorsa hala çocuksunuzdur. Bu harika. ınsan babası ölünce büyüyor çünkü. Yalnız başına kalıyorsunuz o zaman artık. Çocukken her şeyi bilen, herkesten güçlü olan babamız biz büyüdükçe küçülüyor. Zamanını tamamlamış ve geçmişte kalmış bir yaşlı olarak kendi köşesinden bize bakıyor. Uzakta olsa da, bize dokunamasa da... Usandıracak kadar ayrıntılı sorularla hayatı öğrendiğimiz, her şeyi bilen babamızın sorularıysa biz büyüdükçe artık bize sıkıcı gelmeye başlıyor. Müdahale etmese, soru sormasa ne iyi olur dediğimiz zamanlar çok oluyor artık. Biz ondan daha iyi biliyoruz ya her şeyi. Zaman artık onun zamanı değil ya... Teknoloji gelişti ya... Her şey değişti ya...

Oysa ne zaman ki babanızı kaybediyorsunuz, işte o zaman gerçekten büyüyorsunuz. Çünkü çınarın gölgesi yok artık üzerinizde. Sizi fark etmediğiniz halde yağmurdan, güneşten koruyormuş meğer o gölge. Siz de aile kuruyorsunuz, baba oluyorsunuz, sizinde gölge yaptığınız ve koruduğunuz birileri oluyor ama o gölgeyi çok arıyorsunuz. Babanız öldüğünde büyüyorsunuz. Artık soru soracağınız, öğreneceğiniz, azarını duyacağınız, takdirini alacağınız, akşam eve dönerken yolunu gözleyeceğiniz, korkacağınız bir babanız yoksa büyüyorsunuz. Yarınınızdan sorumlu tuttuğunuz, her istediğinizi almak zorunda olan o kişi yoksa artık... Hep sessiz ağlayan, suskun seven, en zor dönemde bile yıkılmaz görünen, sırtınızı dayadığınız çınar ağacınız yoksa artık... Büyüyorsunuz o zaman işte. Savaşın ortasında komutansız kalmaktır, babasız kalmak.

Kaç yaşınızda olursanız olun babanız yaşıyorsa hala çocuksunuzdur.

babam 12 yıldır yok yanımda yanımızda senağlama
bu yazı da buraya denk geldi sizinle paylaşmak istedim

Çok güzel bir yazı songül emeğine sağlık.
Babam hayatta çok şükür daha yeni gördüm babamı ziyaretlerine gittim geçen hafta .
Ama sesini duyamıyorum artık sadece el kol harekatleriyle anlaşabiliyoruz çok zor bir durum bu insan kabullenemiyor çünkü.senağlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…