bir uye daha var kizin az altindan yakindigi her konuya gelir yazar "onemli olan ciftin mutlulugu ne bos seyler" diye. sonra da ekler "benim kaynanam dugunumde xy xy xy xy takacakmis" dedigi seylerin guncel degeri bir bucuk milyon

bir de dugunden once konusulmus, ogrenilmis. ne kadar da önemsizse

ben kinayabilirim ama. damat tarafimdan sadece kinada sorarlar diye ele koymalik ceyrek istedim, hatta düğünü annemin hevesi vardi annem hayalini kurdugu sekilde kendi gonlunce yapti. hatta herkes bahsis isteyince benim cocuk bilmez diye annem bahsisleri verip arada dagitsin diye de bin tl cocuga verdi

istesek biz de isterdik ama ne gerek var ya ticarethane mi bu evlilik
evlilik oncesinde sanki kadin o eve is yapmaya cile cekmeye gidecekmis, evlilikte dezavantajli tarafmis gibi altin bekliyor. sonra eve giriyor hakikaten de adam ayagini uzatirken yemegi temizligi vs yapiyor. adam sofrayi hazirlasa, haftada bir aksam yemek yapsa, pazarlari ev supurse "benim kocam ev isi yapar" diye seviniyorlar.
ben komple reddettim bu sacmaligi. ne kadinim diye altin bekledim, ne erkek diye birseyleri odemesini istedim. odenecek bir sey varsa yari yariya ödüyoruz şükür.
eve girdigimde de günlük temizlik, daginiklik toplama, süpürge ve bulasik ondan - yemek, ocak, lavabo, klozet temizligi benden diye anlastik. derin temizligi zaten her mevsim gecisinde beraber yapiyoruz.
esitlikse hep eşitlik.
su cinsiyet esitliginin pozitif kismi olunca "tabii ki altin altin" diyip negatif kismi olunca "hani kadin haklari" demek bana komik geliyor