• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızınıza hangi ismi koydunuz?

Merhaba sakıncası yoksa Irmak ın diğer ismi nedir diğer ismini kullandığını söylemiyor mu arkadaşlarına öğretmenine söylese herkes o ismi söyler diğeri daha inaltif olup resmi yerlerde kullanır
Bende kızım için şsim konusunda kararsızım nehir ve nil düşündüğüm isim özellikle kız olduğu için tek isim koymak istiyorum nil çok kısa dediği için babası yanına ela yı mı eklesek diye düşünüyoruz ama karar veremedik
Doğa ırmak kızımın ismi.
Okulda,arkadaşları,öğretmenler doğa ismini söylüyor onu kullanıyor
Aile arasında ırmak ismini kullanıyor

Nil ela-ela Nil bana çok uyumlu gelmedi.
Gerçi doğa ırmak da çok uyumlu değil doğayı babası ırmağı ben istedim birleştirdik.
Ama nehir ismini çok beğeniyorum ben.

Doğa ırmak kızımın ismi.
Okulda,arkadaşları,öğretmenler doğa ismini söylüyor onu kullanıyor
Aile arasında ırmak ismini kullanıyor

Nil ela-ela Nil bana çok uyumlu gelmedi.
Gerçi doğa ırmak da çok uyumlu değil doğayı babası ırmağı ben istedim birleştirdik.
Ama nehir ismini çok beğeniyorum ben.
Teşekkür ederim yorumunuz için genelde ilk isim kullanılıyor resmi yerlerde
Açık söylemek gerekirse doğa da güzel ama ırmak daha güzel bana göre tabi..evet uyumlu değil tamamiyle Nil hoşuma gidiyor teknheceli isimler asil geliyor niyeyse oğluma koyarken de öyle geldiği için tek hece (mert) koymuştuk gerçi iki ismi var (ata diğeri) herkes ilk ismini söylüyor diğerini keşke yazdırmasaydık diye bende diyorum şimdi kıza da o yüzden Nil düşündük ama soyismimiz de kısa olunca kız da olsa yanına ela mı eklesek abisiyle de uyumlu olsun dedik
Hatta arada oğlumun ikinci ismini sildirip sadece tek isim nehir mi olsa mert-nehir gibi de düşünmüyor değilim benim kafam çorba gibi şuan kendim aynı şeyleri düşünüp duruyorum dışardan daha objektif yorumlara o yüzden ihtiyacım var aslında

Elif Duru kızımın adı. Gerçekten 2 isim zor mecburi oldu ama tek istiyordum. Hiç memnun değilim.

Teşekkür ederim yorumunuz için genelde ilk isim kullanılıyor resmi yerlerde
Açık söylemek gerekirse doğa da güzel ama ırmak daha güzel bana göre tabi..evet uyumlu değil tamamiyle Nil hoşuma gidiyor teknheceli isimler asil geliyor niyeyse oğluma koyarken de öyle geldiği için tek hece (mert) koymuştuk gerçi iki ismi var (ata diğeri) herkes ilk ismini söylüyor diğerini keşke yazdırmasaydık diye bende diyorum şimdi kıza da o yüzden Nil düşündük ama soyismimiz de kısa olunca kız da olsa yanına ela mı eklesek abisiyle de uyumlu olsun dedik
Hatta arada oğlumun ikinci ismini sildirip sadece tek isim nehir mi olsa mert-nehir gibi de düşünmüyor değilim benim kafam çorba gibi şuan kendim aynı şeyleri düşünüp duruyorum dışardan daha objektif yorumlara o yüzden ihtiyacım var aslında
Ben Nil ismini tek kullanırım.yanina ne eklersek bence hoş olmuyor.tek isim daha avantajlı.bende kızımin ismini tek isim yaptirmak isterdim belki ileride kızım istemez sildirir.onceden iyi düşünüp karar vermek lazım.sonjcta sürekli üzerinizde bu isim oluyor.
Birde ben ve elde hep 2 isim duyuyorum çok yaygınlaştı.kardesimde kızına 2 isim verdi şimdi sadece elif ismini kullanıyorlar.2. adını kullanan yok
Soyadınız kısaysa bence 3 harfli isim tercih etmeyin

Ben Nil ismini tek kullanırım.yanina ne eklersek bence hoş olmuyor.tek isim daha avantajlı.bende kızımin ismini tek isim yaptirmak isterdim belki ileride kızım istemez sildirir.onceden iyi düşünüp karar vermek lazım.sonjcta sürekli üzerinizde bu isim oluyor.
Birde ben ve elde hep 2 isim duyuyorum çok yaygınlaştı.kardesimde kızına 2 isim verdi şimdi sadece elif ismini kullanıyorlar.2. adını kullanan yok
Aslında soy adımız beş harfli iki hece aslında aşırı kısa değil ama yine de sürekli ömrün boyunca söyleyeceğin kelime olunca senin ağzından çıkan yazılacak ve bir ömür söylenecek dediğiniz gibi önceden düşünüp iyi karar vermek lazım çok büyük sorumluluk biz anlamı güzel söyleniş hoş olan isimlere bakarak hepsini değerlendirdik tarttık
Aklımıza en çok yatan nil nehir ipek ela oldu ama yine de içinden tamam budur diyemedik hayırlısı

yaygınlaştı iki isim bazen ben bile diyorum aman iki ismi olsun ne olcak 10 tane değil ya ya biri ya diğeri söylenir alışılıyor sonuçta bende evlenince iki soy isim almıştım o zaman tüh ya çok uzun ve yorucu oldu niye böyle birşey yaptım dedim sonra alıştım hatta şimdi hoşuma gidiyor kafama göre takılıyorum bazen eski bazen yeni soyismimi bazen ikisini bir söylüyorum iki isimli olmak da buna benzer bir durum ama soy isim tabi isme göre daha az söyleniliyor aslında çok da büyütülecek bir durum yok kafamda büyütüyor olabilirim herkes de bence sürü psikolojisi oluştu çoğu iki isim koyuyır bizde koyalım ne olacak gibi düşünülüyor benüm fikrim

3 kızım var..
Beyza,Sena Esra,Asel
..
Hepsinin ismini anlamları için koydum dilerim hepsi ismyle müsemma olur💕💕💕🤗🤗🤗

Allah şimdiden bir avazda kurtarıp kucağınıza almayı nasip etsin inş 😍😍😄
Sena esra niye 2 isimli. 2 isim hep zor gelir bana. Acaba ilk cocuk 2 isim koydunuzda zorlugunu gordunuz, digerlerine tekmi koydunuz

Sena esra niye 2 isimli. 2 isim hep zor gelir bana. Acaba ilk cocuk 2 isim koydunuzda zorlugunu gordunuz, digerlerine tekmi koydunuz
Hayır Beyza ilki..:))
Sena Esra ismi ise babasıyla anlasamadık bir türlü..Ben önce miraç istedim ki miraç gecesinin sabahı dogmuştu..

Eşimde Miraç unisex isim diye istememiş..Sonra miraçka ilgili ne olur diye düşünüp Miracın İsra suresinde geçtiğini görmüş ..İsra da unisex olunca Esra koymuş..

Ve ben daha hastahanedeyken itiraz edemiyim hemde iki tarafında gönlü olsun diye kimliğine Sena esra yazdırmış..;)

İdil çok güzel gibi duruyor ama söylenişi çok zor, bi müddet sonra itil diyosun, bir arkadaşım kızına koydu böyle bir sorunla karşılaştı bir süre sonra
İdil çok hoş gerçekten , tını gibi incecik duruyor telaffuz da . Nehir , Eylül , Rüya , İdil , İnci... İçinde kaybolucam böyle giderse düşünmekten 🥰

Merhabalar 🙋‍♀️ Kız ismi konusunda benim gibi cikmaza giren anne adaylari icin kizlariniza koydugunuz isimleri (hamile olup isme karar verdiyseniz) bizimle paylasirsaniz benim gibi karar veremeyen hamilelere belki yardimci olursunuz. Simdiden yardimci olan herkese tesekkurler🥰
İlki sevgi. 2.si sevcan ezgi

Evet kültür demek, hem çok kibar işim çok beğeniyorum, çocuğum olursa koyacağım isim
Az önce baktım tdk da 2.anlam diye kültür hars yazmışlar ama o tdk nın yazdıkları tamamen doğru değil diye bir sürü yanlışa denk geldim oradan biliyorum mümkünse etiomoloji sözlüğü ve el sözlüklerinden bakın internette yazılan çoğu şey yanlış ya da uydurma ekin unisex isim bir kere kızda olduğu kadar erkek de de neredeyse eşit sayıda kullanılıyor unisex isim koymayı önermiyorlar buarada aklınızda bulunsun

Back
X