- 3 Aralık 2020
- 277
- 228
- 53
- Konu Sahibi Portakalcicegi00
-
Ayyyyy benim de aklımda hep bu isim vardı çok beğeniyorum… gerçi cinsiyeti belli değil debenim kızımın adı NEVA, (a şapkalı olan, uzatılanlardan) tek isim bence daha kullanışlı. çift isimlerde sürekli bir karışıklık.
bizde nevar muhabbeti olmuyor hiç, ismin anlamı çok güzel ve etkileri de kızıma yansıdı, gür güçlü bir sesi var. eşim de hobisi müzik olduğundan bu isim bizim evde değerli. tabi herkesin bakış açısı :) tüm isimlere kulp takılabiliyor buna karşı yapacak birşey yok tabiAyyyyy benim de aklımda hep bu isim vardı çok beğeniyorum… gerçi cinsiyeti belli değil dedün eşime söyledim o ne be nevaarr der gibi dedi öf saçmalama ne alakası var dedim düşünsene nevaa diye sesleniyorsun ordan nevaarrr diyor diyo dalga geçe geçe vazgeçirdi bence coook güzel bir isim anlamıda çok hooş
söylemeyi unutmuşum, ailede herkes doğru telaffuz ediyor ama dışarıda özelikle okulda a harfini kısa ve kalın söylüyorlar ince a ile söylenmesi gerektiğini bilmeyen çok var bir tek onu düzeltme yapıyoruz.Ayyyyy benim de aklımda hep bu isim vardı çok beğeniyorum… gerçi cinsiyeti belli değil dedün eşime söyledim o ne be nevaarr der gibi dedi öf saçmalama ne alakası var dedim düşünsene nevaa diye sesleniyorsun ordan nevaarrr diyor diyo dalga geçe geçe vazgeçirdi bence coook güzel bir isim anlamıda çok hooş
Adı gibi güzel yaşasınbizde nevar muhabbeti olmuyor hiç, ismin anlamı çok güzel ve etkileri de kızıma yansıdı, gür güçlü bir sesi var. eşim de hobisi müzik olduğundan bu isim bizim evde değerli. tabi herkesin bakış açısı :) tüm isimlere kulp takılabiliyor buna karşı yapacak birşey yok tabi
Aynen zaten yazımı şapkalı değil mi ?söylemeyi unutmuşum, ailede herkes doğru telaffuz ediyor ama dışarıda özelikle okulda a harfini kısa ve kalın söylüyorlar ince a ile söylenmesi gerektiğini bilmeyen çok var bir tek onu düzeltme yapıyoruz.
artık türkçede yazarken şapka kullanılmıyor ama söylerken mutlaka kullanılıyor. kullanılmalı da yoksa bazı kelimeler korkunç anlamlara gelebiliyorAynen zaten yazımı şapkalı değil mi ?
Erkekte hic duymadim canimKizlar miray ismi erkekler icinmi
Bi arkadasim erkek ismi dedi o yuzdenErkekte hic duymadim canim
Bizde düşünmüştük bu ismi fakat Mir bey amir vs gibi anlamlara gelıyormus. Ayın beyi yaniBi arkadasim erkek ismi dedi o yuzden
Ben once aylin dedim sonra vazgectim bu miray hosuma gitti dediginiz gibi arastrinca vazgectim isim bulamiyorumBizde düşünmüştük bu ismi fakat Mir bey amir vs gibi anlamlara gelıyormus. Ayın beyi yanihatta doktordu sanırım googleden baktım miray adında vefat eden bir adam var. Evet genel olarak bu ismi kızlar kullanıyor fakat aslında erkek ismiymiş. Şimdi kızlar kullanıyor belki ileride hep erkekler kullanmaya baslayacak dedik Mirza, Miraç vs cidden Mir ile baslayan diger isimlerin hepsi erkek ismi birtek Miray kız ismi olarak kullanılıyor. Derken biz vazgectik bu yuzden. İlk karar verdıgımızde cok hosumuza gitmişti aslında
Şimdi tekrar baktım kürtcede de mir erkek demekmişBen once aylin dedim sonra vazgectim bu miray hosuma gitti dediginiz gibi arastrinca vazgectim isim bulamiyorum
Erkek. Ama kız ismi olarak kullanılıyor genelde.Kizlar miray ismi erkekler icinmi
Sadece Kürtçede değil, Türk Dil Kurumunda da geçiyor mir kelimesi. Orada da bey olarak geçiyor anlamıŞimdi tekrar baktım kürtcede de mir erkek demekmiş
Yani mirayi eledim benSadece Kürtçede değil, Türk Dil Kurumunda da geçiyor mir kelimesi. Orada da bey olarak geçiyor anlamı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?