• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızınızın yanında ağda yaparmısınız

neresi olursa olsun bir anne kızına herşeyi öğretmeli, ayrıca ben kendi doğurduğum kızımdan neden çekineyim...ha ben göstermem ama onun herşeyini ilk ben yapacağım...yine söylüyorum keşke benim annem de yapsaydı....bu tamamen kişisel bişeydir...ayıp mıdır yasak mıdır..kime göre ayıptır??? böyle sanki acayip bişeymiş gibi karşılanması garip... herkesin doğrusu ve evlatları ile kuracağı ilişki kendisini ilgilendirir benim düşüncem bu....

Aslında birçok kişiyle hem fikirsiniz zaten.
bizler anne olarak kızımızın karşısında kişisel bakımlarımızı yapmamalıyız,
ama onların her anında yanında olmalı,doğruyu anlatmalı,
yol göstermeliyiz.ayıp olan bir annenin evde kzıının karşısında
uluorta kişisel işlerini yapmasıdır bence...

ya bence bir anne kızına kadınlıkla ilgili herşeyi anlatmalı.
benim canım annem bana sağolsun hiç birşeyi anlatmadı ne mensturasyon olayını ne bi agda olayını herşeyi ayıp gördü ..regl oldum ilk korkumdan anneme diyemedim herşey ayıptı ona göre .. daha öncedende anlatmadığı için çok korkmuştum ben mesala agdayıda bırakın yanımızda yapmasını lafını bile geçirmezdi evde..ne oldu şimdi ben agdayı evlendikten sonra hayatıma soktum oda ne kadar zor oldu tahmin edersiniz ..
anlatmalı bence hatta bacakta felan uygulayarak göstermeli .ben bunda ayıp felan göremiyorum ..kızım yok ama eger olsaydı ona ilk ben yapardım ağdasını sonradan zorluk çekmesin diye ..bacakta gösterirdim oda başka yerlerde uygulardı bu ayıp degil bence gayet normal bişey..

Aslında konu annenin kızına ağda yapmayı anlatması değil fakat öyle algılanmış.
Konumuz anne kızının ya da başkasının yanında ağda yapmalı mı,yapmamalı mı?Yani olayı anlatmak başka,göstere göstere yapmak başka.Ne kadar itici bir durumdur dışardan bakan için,bu yüzden ne eşim ne çocuklarım ne de bir başkasının benim özel temizlenmemi görmesine gerek yok.Ha anne kızına elbetteki bunları anlatıp öğretmeli,bu başka bir şey.

Aslında birçok kişiyle hem fikirsiniz zaten.
bizler anne olarak kızımızın karşısında kişisel bakımlarımızı yapmamalıyız,
ama onların her anında yanında olmalı,doğruyu anlatmalı,
yol göstermeliyiz.ayıp olan bir annenin evde kzıının karşısında
uluorta kişisel işlerini yapmasıdır bence..
.

elbette öyle ama konuyu uzun uzadıya okuyunca ben bunu anlamadım biraz değişmiş arkadaşların yorumları ne kendim yaparım ne ona yaparım şekline dönüşmüş...

öğretmek eğitmek amacıyla yapmak başka söylediğiniz gibi uluorta yapmak başka....ki uluorta yapmak hiçbirşekilde hoş değil

konuyu açtım şimdi sıra bana geldiohaoldumsmile benim de kızım on yaşına geldi ve baba tarafından hormonal bir sebeple biraz tüy sorunu olacak gibi.bir süre önce bacaklarımı almam gerekiyordu kızımda evdeydi.diğer odaya geçtim ama yanıma gelmek istedi.bende kadınların bu tarz şeyleri zamanı gelince yapması gerektiğini anlattım ve yanımda kalıp nasıl ouyor bana da öğret diye tutturdu yanlış anlamayın sakın sadece bacaklarımın dize kadar olan kısmını:utangac: bir süre seyrettikten sonra bana da sen yaparsın ben yaparsam acır deyip çıktı.sanırım seneye koltukaltını falan almak zorunda kalacağız göründüğü kadarı ile de bu konu da benden yardım isteyecek.onun yanında kendime diğer bölgelere ağda yapmaya gelince;asla yapamam ama o isterse onun ağdasını yaparım

konuyu açtım şimdi sıra bana geldiohaoldumsmile benim de kızım on yaşına geldi ve baba tarafından hormonal bir sebeple biraz tüy sorunu olacak gibi.bir süre önce bacaklarımı almam gerekiyordu kızımda evdeydi.diğer odaya geçtim ama yanıma gelmek istedi.bende kadınların bu tarz şeyleri zamanı gelince yapması gerektiğini anlattım ve yanımda kalıp nasıl ouyor bana da öğret diye tutturdu yanlış anlamayın sakın sadece bacaklarımın dize kadar olan kısmını:utangac: bir süre seyrettikten sonra bana da sen yaparsın ben yaparsam acır deyip çıktı.sanırım seneye koltukaltını falan almak zorunda kalacağız göründüğü kadarı ile de bu konu da benden yardım isteyecek.onun yanında kendime diğer bölgelere ağda yapmaya gelince;asla yapamam ama o isterse onun ağdasını yaparım

haha çok hoş olmuş :)))

ben her an uluorta yapmam ama izlemek isterse asla uzaklaştırmam...uluorta çok gözü önünde yapmamamın sebebi bunun biz kadınların özeli olduğunu anlatmak içindir...öyle herkesin içinde yapılmaması gereken bişey olduğunu anlatmak içindir...kızımdan sakladığım utandığım için değil...

o değilde hamileyken eşi yapmış diye şaşıranlara ben şaşırdım..
normal bi zaman değil ki hamileyken..belki kötü bi durum ama en yakınınız sizin eşiniz..
bundan daha doğal ne olabilir ki

o değilde hamileyken eşi yapmış diye şaşıranlara ben şaşırdım..
normal bi zaman değil ki hamileyken..belki kötü bi durum ama en yakınınız sizin eşiniz..
bundan daha doğal ne olabilir ki

hayatın her alanında ölçü diye bir şey var. o benim eşim diye ... ağda yaptırmak da neyin nesi?!

hayatın her alanında ölçü diye bir şey var. o benim eşim diye ... ağda yaptırmak da neyin nesi?!

ben normal zamanda demiyorum ki..
ama özel bi durum sonuçta hamilelik..
sen tek başına yapamıyorsan eşinin yardım etmesinden doğal ne olabilir ki..
kuafördeki güzellik salonundaki kişilerden çekinebilir insan..
ama ben bunda bişey görmüyorum..
benim fikrim bu..

ben normal zamanda demiyorum ki..
ama özel bi durum sonuçta hamilelik..
sen tek başına yapamıyorsan eşinin yardım etmesinden doğal ne olabilir ki..
kuafördeki güzellik salonundaki kişilerden çekinebilir insan..
ama ben bunda bişey görmüyorum..
benim fikrim bu..

şu an 6 aylık hamileyim,çok şükür ağdamı kendim yapabiliyorum inşallah sonuna kadar da yapabilirim.geçenlerde bacaklarımı alırken eşim yanıma gelmek istedi kızdım falan ama girdi yine de,nasıl olsa son zamanlarda ben yapacağım en azından öğreneyim diye,güldüm haline yazık...inşallah mecbur kalmam ama yapamazsam eşimden daha yakın kimim var ki,elbette ondan yardım isteyceğim.

Back
X