Kızkardeşim beni sinir hastası etti...

arkadaslar konu sahibinin haksız oldugu yanlıs düşündğü yerler olabilir ama onun hamile ve doğuma cok az zamanı kalmıs üstüne bi de küçücük cocugu olan bi bayan oldugunu unutmayın lütfen. hamilelik psikolojisi ve bunalmıslık yuzunden böyle olabilir. belki normalde böyle değildir cok üstüne gitmeyin biz adet olunca bile kafayı yiyoruz yol gösteici olun ama kızıp yargılamayın

Ergenlik kişinin karakterine göre değişir evet. Kimi ergen içine kapanır kimisi girişkrn olur vs vs.

Evet hamilesiniz, evet doğuma çok az kalmış ve tamamen hormonlarinizin kontrolündesiniz ancak bu sizi kimden ne beklemeniz ve ne beklememeniz konusunda karar verirken yaniltmamali.
15 yaşında bir kız çocuğundan bahsediyoruz ergenligi siddetli gecirsin ya da gecirmesin. Bu çocuk annenin pisirdigi yemeği yer, annesinin utuledigi kıyafeti giyer daha fazlası değil. Babaniz muhtemelen yanınızda bir ses bir nefes olsun diye göndermiştir o'nu evi çekip cevirsin diye değil. Yani babanın tepkisini haklı buldum.

Kişiselleştirmeden bir iki şey söyleyeyim.
Ebeveynlerin bir kardeşi diğer kardeşe tabiri caizse kullandirtmasina, bir kardeşin sorumluluğunu digerine yuklemesine kesinlikle karşıyım. Herkes evlat herkes birey.

Ben onun yasindayken ohoooooo mevzusu ayrıca bir garip çünkü herseyden önce kuşak farkı var. O açıdan bakarsak benim ninem 15 yasindayken 2 çocuğu varmış ama bunu şimdiyle nasıl mukayese edebiliriz.

Isime yaramıyor, is yapmayacagini bilsem cagirmazdim nevi cümleler bir ablaya yakışmıyor bence. Sanırım doğumun yaklaşmış olmasından kaynaklanan bir stres ama cidden elinden geliyor olsa bile bir sey yapmak zorunda değil.
Su koşullar altinda sizin yükünüzu sadece bir ev hanımı hafifletebilir (anne kayinvalide gibi). Keske onlardan birini cagirsaydiniz.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Dur ben de yapayim sunu ben 15 yasindayken hic is yapmazdim. Yatagimi da toplamazdim :))

Kardesim de 15 yasinda da bana gecen sucuk tavada mi pisiyor dedi

Eh ondan koca zaten birsey yapmiyor ya, o erkek. Koca adamin, baba adayin yerine, bir 15 yasindaki küçük kizin evi temizlemesi, yemek yapmasi münasip görülmüs. Eminim kiz kardesi bir oglan olsa zaten hiç çagirmazd. Yada çagirmis olsaydi, yemegini yapip, arkasini temizlerdi ve gidip gezmesini isterdi. Nede olsa "genç oglan, sikilmasin"

Hayir yani anlayamadim, zaten insan kardesini bilmezmi? Hangi 15 yasindaki kiz evi çekip çevirir, yemek yapar? Ki yapmak zorunda bile degil. Sonuçta o halen çoçuk. Baska bir üye regl görüyor diye "genç kiz" oluyormus dedi. Eh, 9,10 yasindada regl görenler var, o kan insani sorumluluk sahibimi yapiyor? O zaman kanunen resit yas 18 degil, regl dönemin basladigi yas olsun o zaman, neticede o zaman bebislerde yapabilirsin

Insan az çok kardesini zaten tanir, annesin evinde birsey yapmayan biri, ablasinin evinde niye yapsin? Insan kendi kardesini hizmetçi olarak nasil görür? Gerçekten hayretler içinde okudum.

Yahu dövmek ne demek askolsun size. Yazık yahu. Öyle kardeş olur olmaz kardeşi dinlemek lazım ama böyle de ablalik olmaz. Okuyunca çok üzüldüm.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

sizin için kardeş ne demek merak ettim? evişinde yardım etmek zorunda değil ama ablası zordayken yan gelip yatması çok ayıp, ayrıca 23 yaşına gelmişsiniz daha evi toplamayı beceremiyormuşsunuz bunu heryerde itiraf ediyormusunuz çok merak ettim, ben olsam unutanırdım.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

kiminiz 15 yaşındaki kız küçük çocukmuş gibi konuşmuş, kiminiz de 15 yaşındaki kız ev çekip çevirebilir gibi konuşmuş. 15 yaşındki kız istese yapar tabi ama yapmaz üşengeçtir, onun algısı dikkati başka konulardadır.. bende 15 yaşındayken böyleydim, çok şey beklememek lazım. işlerde yardımcı olsun diye kardeş değil anne çağırılır. çünkü anne hem deneyimlidir, hem isteklidir, kıyamaz da hamile kızına, üşenmeden yapar .

Son düzenleme:
13-14 yaslarindayken teyzem agir hamilelik geciriyor diye yaninda beni biraktilar.
benimle yasit erkek kuzenim ekmegi ince kesmemisim diye laf eder, enistem bulasiklari duzgun yerlestirmedim diye azarlar.
kahvaltilarini yemeklerini hazirliyorum, temizliklerini yapiyorum.
ki usenci de bir insanim normalde.
teyzem halime uzuluyor, ama cok zorlaniyordu garibim. serum surekli kolunda, yaninda kusmak icin kovasi. berbattti.
kuzenlerimin ve enistemin tavirlarini hic unutmuyorum. insan minnettar olacak yerde boyle dortdortluk hizmet bekliyor iste.
en sonunda patladim, adim hidir elimden gelen budur diye sonra 20 yasindaki diger teyzemin kizini getirdiler de rahatladim.

Konu sahibi ilk çocuğun olsa evet yardım etmeli diye düşünürdük ama yani bir buçuk sene sonra ikinci .
Bir arkadaş yazmış geçen sene de yardımcı olmuş size.Yani her sene her sene.
Kız kardeşiniz iler de doğum yaptığın da benim iki ufak çocuğum var nasıl yardımcı olayım dediğinizi duyar gibiyim .

Ben de son hamileliğimi düşük riski olarak geçirdim ama 15 yaşında ki kızıma güvenerek hamile kalmadım
Bana yardımcı ol diye de yüklenmedim, yaptığı zamanda oldu yapmadığı zamanda...
Netice de o da yıl boyu derslerdi, sınav sitresiydi haliyle yoruluyor ve tatili de hak ediyor.
Ayrıca 15 yaş yetişkin değil halâ çocuktur ve yetişkin birine kıyasla çok fazla bir beklenti olmamalı bence...

ayrıca neden hiç eşinden bahsetmiyor kardeşine kalana kadar eşim yardım etsin 2 çocuk yapmayı biliyor

Benim de aklımdan tam bu soru geçiyorduBana daha çok eşim yardımcı olmuştu bence de yardımcı olması gerekende o zaten

O yastaki birinden yardim isteyerek sen yanlis yapmissin , cunku is felan yemek yapmak ilgilerini cekmiyo...
Simdi diceksinizki biz yaoiyordum evet biz o yasta yapiyorduk ama suanki ergenler cok farkli..
Benimde o yasta bi kiz kardesim var , inanin kendi tabagini bile zor kaldirir cani istediginde yapar istemediginde asla yaptiramazsin.
surat asar , bi bakmissin guler ... boyleler yani bence hic kendini sinir etme canim.

Keske babanada soylemeseydin kirilmistir zoruna gitmistir.. hem kizi yolladim hem begenmiyor diye...

ayrıca neden hiç eşinden bahsetmiyor kardeşine kalana kadar eşim yardım etsin 2 çocuk yapmayı biliyor

Aynı fikirdeyim eş evdeki sorumlulukları paylaşmak zorunda değil 15 yasindaki kız yapmak zorunda saçmalık

konu sahibi arkadaşım 12 yasinda ve 10 yasinda iki oğlum var yakin bir tarihte ameliyat oldum cocuklar bana hazır çorba bile yapti ama en çok esim yapti çünkü hayati benimle paylasan o kiz kardesin taktir görmediği için yardim etmiyor bence tüm evi çek çevir demek yanlış azıcık minnet bence o kizi motive eder ben yaptim oda yapsin diyemezsin ayrica evde 1.5 yasinda cocuk varmis o ev toplanmazki kız ne yapsa boş yani işiniz zor bence kocani ev ve çocuk islerine dahil et baska türlü olmaz

halinize üzüldüm devir değişti.herkez bir ergenlik diye gidiyor.tamam ergen olunur ama ne bileyim böyle olmamali.hamilelik kolay şey değil kardeş bunu görmeli azicik sorumluluk sahibi olmalı.bizde ergen olduk ama en azından yatagimi topladım kimi düşünemiyor.bence iyi geçinmeye calisin inanın bunun ergenlik alakasi yok benim kardeş 20 yaşında ama hala sorumsuz.hiç unutmam ablam doğum yaptiginda bende o yaslardaydim ama her işine kostum ama ben doğum yaptım kimse gelmediçok takılma ınan yalnız olmak daha iyi

Son düzenleme:
yazmadan geçemeyeceğim insan zorunda kalınca herşeyi yapiyor.ben 14 yaşındayken annemiz felç geçirdi kimse gelipte yardım da etmedi biz yemek yaptık çamaşır yıkık ev temizledik ama ergeniz demedik.demem o ki lütfen ergen çocuk demeyin insan ailesi için herşeyi yapar.okadar çocuk var çalışıyor (bu durum çok uzucu eğitimden çocukluktan uzak kaliyorlar)ama arkadasin kardeşi bir ablasını zor gününde yardımcı olamamiş.kardeş bu yabancı değil.ayrıca 15 te çok küçük değil.bunları yazmak istedim çünkü ergenlik bir hastalık gibi anlatılıyor

Orası beni alakadar eder sizi alakadar etmez 15 yaşında birisi için beklentiler çok fzla bayanın kullandığı tabirler çok itici. Kardeşine verdiği değer belli oluyor. Karşısında 20-25 yaşında birisi yok 15 yaşında bir çocuk var . Ablası onamı sorduda evlendi ? ben şimdi evelenecem annneme mi güvenip evlenecem çocuk yapıcam gelir bana yardım eder die. Ben utanmıyorum çünkü utanılacak bir durumda değilim pis değilim kendi odamı temizleyip toparlıyorum evin büyük temizliğini yapmıyorum kendim yapmak yerine parayla yaptırıyorum . Ha çağırdın kardeşini yardım beklersin diğer arkadaşların dediği gibi masayı belkii kurmaya toplamaya yardım eder markete gider. Yanlız bırakmaz. Baktın memnunmu kalmadın sitem etmezsin böyle. Böyle kinlenip çocukça yaşına yakışmayan davranışlar sergilenilmez. Güzelce geri gönderirsin. Bayanın kullandığı tabirler yok yemeği ben yapıyorum yok mamayı ben yapıyorum tabikide sen yapacaksın yapamıyorsan parayla tutacaksın. Bide üstüne babaya şikayet ediyor birde ucundan etmiş sen evlenip barklanmışsın kimi kime şikayet ediyorsun ya o kız daha mı iyi sevip sayacak ablasını şimdi. Ben kendi anneme anlattım konuyu o bile yadırgadı

adam akşama kadar çalışıyorsa nasıl yardım etsinki, yardım etsede çalıştığı için ne kadar edebilir, bu tarz yorumlara inanılmaz şaşırıyorum, kardeş bu kardeş el değil, kardeşi zor zamanında yardım etmiyorsa ozaman ne anladım kardeşliğinden, Allahım inanamıyorum insan zor zamanında kardeşine güvenemicekse ve kardeş el gibi olucaksa hayatın çivisi tam çıkmış,

15 yaşında herşeyi yapacak diye birşey yok. Yapmalıymış da vs... Çocuk çocukluğunu yaşasın, her yaz tatilinde yardımcı konumunda olmak zorunda mı?
Hani bir de ben o yaştayken onu da yaptım bunu da yaptım diye niye kıyaslanıyor? Ben de yaptım ama mecburiyetten, 15 yaşında anne ölünce biranda büyümek zorunda kalıyorsun. Çocuklara çocukluklarını yaşatın, büyük beklentilere girmeyin.

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…