Kızkardeşim beni sinir hastası etti...

Her iş ailede biter ne yazıkki. Bence sabretme yolla babana gitsin. bi benzer versiyonuda bende var üstelik benimki ergen filan değil nişanlı.huy bence bu çocukken de aynıydı büyüdüğünde de.allah var çokta faydasını görmüşümdür ama beni en çok o ağlatır kv den sonra.sanada yazık.ayrıca sen ona köle olsun demedin ya babanda ayıp etmiş.eşinde iyi çekiyo çocuk mocuk demez kimisi daha da huzursuz eder arada bırakabilirdi.tebrik ediyorum yani eşini.kardeş,inin düzeleceğini hiç sanmam annen hayattaysa onla konuş anlayacağını düşünüyorum anlamazsada yinmede senle kalmasından iyidir gitmesi.

canım benim senin düşüncene saygım var, ama 15 yaş bazı şeylerin bilincinde olunması için küçük bir yaş değil,konu sahibi sadece kendinden örnek verdi, kardeşlik fedakarlık ister,yapmak zorunda değil diye el gibi karşıya oturamaz. yapabildiği kadar yardım eder, yapamadığınada kimse bişey demez,ama eğer bu tarz davranıyorsa bencilce davranıyor demek, normal zaman değil ki ihtiyaç duyulan bir zaman, bu zamanda yardım etmicekte ne zaman edicek, bu zamanda sorumluluk almaya başlaması gereken zamanlar, ve bazı ev işlerini bilmesi gereken zamanlar

15 yasında çocugun alabileceği sorumluluk değil bunlar, sen yapmışsın ama o yapmak zorunda değil belli ki mutsuz çocuk gönderin evine o da rahat etsin, günah

Bence de eve gönderin ama sizin değil kardeşinizin psikolojisi için.. Siz 15 yaşında bahsettiğiniz işleri yapmaktan çok mu memnundunuz da kardeşinizden de bunları bekliyorsunuz. Normalde kardeşler elbette dediğiniz kadar da yardımcı olmalı birbirlerine ancak kardeşiniz 15 yaşında; henüz o çocuk ve siz ondan evinizin yemeğini temizliğini yapmasını bekliyorsunuz, çocuğunuzun mamasını kendinizin hazırlamasını anormalmiş gibi yazıyorsunuz. Babanızdan kardeşinizi yollamasını istemişsiniz ancak kardeşinize bana bu şekilde yardım lazım diye belirttiniz ona fikrini sordunuz mu? Bir de kov gitsin diyenler olmuş,yuh. Üstelik belli ki ağlama krizlerinizin sebebinin o olduğunu ona da hissettiriyorsunuz. Kardeşiniz için çok üzüldüm.

Demin yemeğimi kendim yapıyorum diye yazmıştınız en son yorumunuzda değişiklik olsun demişsiniz kendiliğinden iş yapmıyor çocukla ben ilgileniyorum demiştiniz? Sizin bu cocuktan ev işi temizlik vb bir beklentiniz olduğunu konuyu açarken yazmıştınız oysa ?

siz böyle düşündüğünüz için size böyleleri denk gelmiş olabilirmi acaba? on günlüğüme kuşuma bakmayacak kişiye zor günümde yanımda olmayacak kimselere ben dost kardeş demem

Sevgi fedakarlık ister...

evet kardeşlik fedakarlık ister. iyi günde komşu arkadaşta bulunur asıl kötü günde dost kardeş bulmak gerek. kardeşimin kötü zor günlerinde yanında olurum . en ufak bir ihtiyacımda hayır der böyle kardeşlik olmaz olsun

15 yaş çoğu sorumlulugu alabilecek bir yaştır ama o bilinç verilmemiş sizin elinizden bir şey gelmez, gönderin

bir de ilave etmek istiyorum ben 15 yaşımda neysem yaklaşık olarak şimdi de oyum

Sevgi fedakarlık ister diyen birinin de kardeşi iş yapmıyor diye bunalımlara girmesi ironik...

Kardeşinzin tavırlarını baştan düzgünce anlatsaydınız yorumlara üzülmezdiniz.
Ben bu halmle yemek yapıyorum, temizlk yapıyorum kardeşim canı isterse yardım ediyor yazarsanız böyle yorumlar alırsınız.
3 gündür gripsiniz de 3 günde mi yardım edilmedi dye sinir krizi geçirdiniz?

Soktayim yorumlara...
Koca istiyo diyen bile var ayip yahu.

Hamilesin hassassin eyvallah da yok kabus yok bilmem ne. Sanki hamile degil de hastaymissin gibi.

Midem bulaniyo artik su kadinlar kulubunun ben o yastayken bilmem ne yapardim hih muhabbetinden her insan her yetistirilis bir mi? Bu nasil bi'duz mantik?

15yasindaki "COCUK"tan tam tatilin keyfini cikaracagi vakit hizmetcilik beklerseniz of da der püf de der.

Gonder kardesini yardimci kadin al yanina da kabus bitsin madem.

Benim ablam gelip sitelerde arkamdan boyle konustursa evine bile gitmem bi'daha.

Kimse kusura bakmasın da yaparken kimseye sorulmuyor da iş sorumluluk almaya gelince niye annelerin,kardeşlerin gözüne bakılıyor ? 17 yaşında kız kardeşim var,evlensem de karnım burnumda gezsem de ondan iş bekleyemem,beklemem.Yumurta yerim,makarna yerim,kahvaltı yerim.Ona sorup,ona güvenip yapmadım sonuçta.Sinir hastası olacak bir durum yok,riskli bir durum yoksa doğada her dişinin başından geçen doğal bir süreç yaşadığınız,kimse kendini kraliçe moduna sokmaya çalışmasın.

15 yaşında kıza koca istiyor denmiş ya pes...Yazacak çok şey var da işte...

Son düzenleme:
bazıları konu sahıbıne kızmıs ama ben hak verıyorum 15 yasındkı bırısı artık ergenllık cagında ve evde cogu seyı yapablır en azından ablası bebegının yemegını yapıyosa oda yedırebılırr vb gıbbı bunu kucuk kardesı olmayan anlayamaz tam bı ezıyetlerr benım kardesım de 12 yasındaaa ve artık zıvanadan cıktı bu bayramda annemın yanına gıttım benımde kucuk cocugum var yemek pişirecem hemen gıdıverıyo odasınaa bılg basındaa cagıra cagıra bı hal oldum gel bıraz oyna dersem oynuyoo zorlaaa anneme bagırıyorr ve en son ben gıdıcegım gun bızım aıleden bırısıne facede ablamgılde buugun gıdıyor :):):):) deyıp aynen bole gulucuk ısaretlerı koymus resmen uzulecegı yere bayram etttı oysa ben gıttım gıdelı butun ev ısını kendım yaptım sevdıgı yemeklerı pişirdım gezmeye goturdum tek hatam galıbaa bıraz cocukla ılgılern bende yemek yapıyım dememmıss o gun bı guzel dövdum azıma gelenı saydım ve bıdahada gıtmıcemm ablası evıne gıdıyo dıye sevınen bı kardes den kardesmı olur yaa bu arkadasınkıde bole bısey bıde bana yorum yapın benmı hatalıyım kardesımmı

bende ablamda kaldıgım zaman hiçbir şey yapmazdım
gezer tozardım

madem rahatsızsın bu durumdan, o zaman sende kalmayacak kardeşin
bu kadar..

Sen hatalisin. Hayvan terbiye eder gibi dover agzina geleni sayarsan aldigi terbiye bu olur. Gitme bence de!

Bi'de 12 yasindaymis kardesin cok uzuldum kardesine. Benim kardesim de 11 yasinda empati yapiyorum da yok yani...

Son düzenleme:

Ya bir şey yazmayayım diyorum ama elimde değil.
Aileye, ablasının canından, kanından yeni bir bebek geliyor, yaparken kimseye sorulmuyor ne demek.
Konu sahibinin yazdıklarını okuyorum, kötü bir şey dememiş ki.
Bunca işle güçle uğraşırken bir de sen surat yapma, beni strese sokma demiş.
Yanına kız kardeşini çağırmak yerine başka birini de isteyebilirdi, demek ki seviyor kız kardeşini.
Sadece iş yapsın diye kimse sevmediği birini yanına çağırmaz.
Öyle olsa burada konu açan hamile bayanlar o halleriyle kaynana, kayınpeder ayırt etmez, çağırırlardı ama kaynanalarını bakmaları için bile istemiyorlar.

Ben de daha çocuğu 1,5 yaşındayken yangından mal kaçırır gibi 2'ye hamile kalan, yardıma 15 yaşındaki ergen kardeşini çağırıp, olmayınca komşularla kapıda oturan zihniyeti anlamıyorum. Bu arada evet, ergenlik kişiden kişiye farklı yaşanır.

Son düzenleme:

Yazmayın madem,muhattabım zaten siz değilsiniz,konu sahibi...Evet,yapmasaydı madem...Ya da çağırmasaydı,temizlikçi tutsaydı.Yok yorumları ağlayarak okudum falan...Dramatize edecek bir şey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…