Yoo benim için sakıncalı ben iki durumuda hoş karşılamıyorum iki durumuda savunmuyorum ben o yaşta birinin çocuk olduğunu yemekle ıvır zıvırı akıl edip beceremeyeceğini ders çalılır oyun oynar o kişi artık çocukluktan yavaş yavaş çıkma zamanındadır. Ama kimisi sorumluluk sahibidir yapar içinden gelir kimiside yapmaz . Ayrıca konu sahibinin yaptıkları 10 sene öncesi zmandan bahsediyor 10 sene öncesi bir zamanla şimdiki zaman bir değil. Benimde yaşadığım şartlarla kardeşimin yaşadığı şartlar bir olmadıki. Ben kendimden pay biçiyorum evde iş yapmaktan nefret ederim 23 yaşımdayım hatta doldurdum sayılır. Evde yemek çok nadir yaparım temizlik hiç yapmam kendi odamı sadece toplar temizlerim. Parayla tutarım ama kendim yapmam. Bir akrabama misafirliğe gittiğimde kimisi hamarattır kalkar yardım eder ben yapamam içimden gelmez ama banada misafir geldiğinde hiç bişeye dokunsun istemem kendim yaparım . Yapı meselesi ayrıca kardeşi bunları düşünebilecek olgunlukta yaşta değil..
Bu sıcak havada hamile kadın ve doğumuna 2 hafta kalmış.
Eğer yanına gidiyorsa ablasına yardımcı olması gerekmez mi?
O zaman hiç gitmeseydi kadını daha çok strese sokacaksa.
15 yaşındaki insan ergenlik çağında olabilir ama bunu düşünemeyecek kadar çocuk olamaz.
neden yapmak zorunda olmasın ki, kardeşi sonuçta el değilki, eğer kardeşte yapmak zorunda değilse ne anladım ben kardeşlikten, kardeşler zor anında koşmalı insana, hiçbişey bilmiyorsa bile bişeylerde yardımcı olabilir ablasınai kadının 2 haftası kalmış hareket etmekte zorlanıyor vede gripmiş, yani sakat değil bişey değil kardeşi, en azından kendi dağınıklığını toplayıp,ufakda olsa ablasına bazı işlerde yardım etmeli, el gibi davranıp zorunluluk hissetmiyorsa, kardeşliğin bir anlamı yok, ha el ha kardeş ozaman
Şu hayatta bir şeyleri paylaşamadıktan sonra ot gibi yaşadığımı sayarım ben.
Ablamın doğum heyecanını, aileye yeni bir bebek gelecek heyecanını duyamıyorsam bir sorun var demektir.
15 yaş küçük bir yaş değil bu kadar abartmayın.
Ergenlik stresiyle hamilelik stresi de bir olamaz.
Onu kimse okuldan alıp da evlendirmeye çalışmıyor, altı üstü şurada 1 ay ablasına yardımcı olacak.
Bir olur yahut olmaz, herkesin bir stresi var şu hayatta. Kimi ergenlern de öyle stresleri var hamileler halt etmiş. O kızın ne yaşadığnı bilemiyoruz. Ablası 2-3 günde bir ağlıyorsa kızı istemediğini de hissettiriyordur. Bu hayatta her şey onun karnındaki çocuk değil sonuçta. Sürekli iş bekleyip kıza da bir hoşluk yapmıyorsa kız da sinirlenip yatak bile toplamıyor olabilir. Kız da belki ablam beni yalnız kalmamak için çağırdı şimdi hizmetçi gibi davranıyor diyebilir. Ablanın ifade tarzı da komik zaten. Bu halimle yemeğimi ben yapıyorum yazmış
Hamile diye hiç iş yapmasın ama 15 yaşındaki kardeş iş yapmayınca saygısız olsun.
Ben şurada 10 günlüğüne kuşlarımı kimseye bırakamıyorum, almıyorlar ki tatile çıkalım. Altı üstü yemi, suyu değişecek yani. İnsanlar aylarca hizmet ettirebiliyorlar ve yemek, temizlik bekliyorlar. Valla bize mi denk gelmemiş böyleleri anlamadım ki:44:
canım benim senin düşüncene saygım var, ama 15 yaş bazı şeylerin bilincinde olunması için küçük bir yaş değil,konu sahibi sadece kendinden örnek verdi, kardeşlik fedakarlık ister,yapmak zorunda değil diye el gibi karşıya oturamaz. yapabildiği kadar yardım eder, yapamadığınada kimse bişey demez,ama eğer bu tarz davranıyorsa bencilce davranıyor demek, normal zaman değil ki ihtiyaç duyulan bir zaman, bu zamanda yardım etmicekte ne zaman edicek, bu zamanda sorumluluk almaya başlaması gereken zamanlar, ve bazı ev işlerini bilmesi gereken zamanlar
siz böyle düşündüğünüz için size böyleleri denk gelmiş olabilirmi acaba? on günlüğüme kuşuma bakmayacak kişiye zor günümde yanımda olmayacak kimselere ben dost kardeş demem
Sevgi fedakarlık ister...
siz böyle düşündüğünüz için size böyleleri denk gelmiş olabilirmi acaba? on günlüğüme kuşuma bakmayacak kişiye zor günümde yanımda olmayacak kimselere ben dost kardeş demem
Sevgi fedakarlık ister...
bazıları konu sahıbıne kızmıs ama ben hak verıyorum 15 yasındkı bırısı artık ergenllık cagında ve evde cogu seyı yapablır en azından ablası bebegının yemegını yapıyosa oda yedırebılırr vb gıbbı bunu kucuk kardesı olmayan anlayamaz tam bı ezıyetlerr benım kardesım de 12 yasındaaa ve artık zıvanadan cıktı bu bayramda annemın yanına gıttım benımde kucuk cocugum var yemek pişirecem hemen gıdıverıyo odasınaa bılg basındaa cagıra cagıra bı hal oldum gel bıraz oyna dersem oynuyoo zorlaaa anneme bagırıyorr ve en son ben gıdıcegım gun bızım aıleden bırısıne facede ablamgılde buugun gıdıyor :):):):) deyıp aynen bole gulucuk ısaretlerı koymus resmen uzulecegı yere bayram etttı oysa ben gıttım gıdelı butun ev ısını kendım yaptım sevdıgı yemeklerı pişirdım gezmeye goturdum tek hatam galıbaa bıraz cocukla ılgılern bende yemek yapıyım dememmıss o gun bı guzel dövdum azıma gelenı saydım ve bıdahada gıtmıcemm ablası evıne gıdıyo dıye sevınen bı kardes den kardesmı olur yaa bu arkadasınkıde bole bısey bıde bana yorum yapın benmı hatalıyım kardesımmı
Kimse kusura bakmasın da yaparken kimseye sorulmuyor da iş sorumluluk almaya gelince niye annelerin,kardeşlerin gözüne bakılıyor ? 17 yaşında kız kardeşim var,evlensem de karnım burnumda gezsem de ondan iş bekleyemem,beklemem.Yumurta yerim,makarna yerim,kahvaltı yerim.Ona sorup,ona güvenip yapmadım sonuçta.Sinir hastası olacak bir durum yok,riskli bir durum yoksa doğada her dişinin başından geçen doğal bir süreç yaşadığınız,kimse kendini kraliçe moduna sokmaya çalışmasın.
15 yaşında kıza koca istiyor denmiş ya pes...Yazacak çok şey var da işte...
Ben bu zihniyeti hiç anlamıyorum. Ben 15 yaşındayken, hem evin işlerini yapardım hem yemekleri, hemde bu kızkardeşimi okula götürüp getirirdim. Hatta derslerimi yetiştiremediğim zamanlar oturup ağlardım o yogunluktan. Ergenlik kişiden kişiye değişen bir olgu mu?
Sen hatalisin. Hayvan terbiye eder gibi dover agzina geleni sayarsan aldigi terbiye bu olur. Gitme bence de!
Ya bir şey yazmayayım diyorum ama elimde değil.
Aileye, ablasının canından, kanından yeni bir bebek geliyor, yaparken kimseye sorulmuyor ne demek.
Konu sahibinin yazdıklarını okuyorum, kötü bir şey dememiş ki.
Bunca işle güçle uğraşırken bir de sen surat yapma, beni strese sokma demiş.
Yanına kız kardeşini çağırmak yerine başka birini de isteyebilirdi, demek ki seviyor kız kardeşini.
Sadece iş yapsın diye kimse sevmediği birini yanına çağırmaz.
Öyle olsa burada konu açan hamile bayanlar o halleriyle kaynana, kayınpeder ayırt etmez, çağırırlardı ama kaynanalarını bakmaları için bile istemiyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?