Kızkardeşim için çok üzülüyorum;şizofreni olmuş....

• Konu Sahibi Konu Sahibi elele
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Allahım yardımcınız olsun, inşAllah en kısa zamanda kurtulur bu hastalıktan! Dualarım sizinle

canım ablan ne zamandır tedavi görüyor şimdi durumu nasıl? saldırgan oldu mu ilaçlardan önce saldırıyordu anneme kırıp dökme falan şimdi halsizleştiğinden yok saldırganlığı..

inşallah düzelir o halde anneme daha da dil dökmeliyim ilaçlarla düzelicek inşallah diye..beterin beteri var die telkin etmeye çalıştım ....doktor da öyle demiş"doktor çıkan bile var" diyerek...ömür boyu ilaç ve kontrol...düşünmeden edemiyorum ya anneme bişi olsa nolcak kardeşim diyorum tamam eşim kabul eder bakmama ama nereye kadar sonra sıkılıp istemem derse ortada kalacak diyorum ..gerçi geleceği Allah bilir..dua ediyoruz ki bişi olmasın ona kimse zarar veremesin diye...Allah ım yardım etsin...şuanda ölse sorgu olmaz ona sanırım çünkü aklı 5 yaşındaki çocuk gibi öje sürüp üstüne abdest alıp olsun abdest olmasa da beni melekler korur deyip Kur an Kursuna gitti yazın...Alla hım o gittiği kursun okuduğu Kur an ın hatırına yardım etsin ona ve aileme......annem babam bitmiş onlara da içim sızlıyor..
dualarınızı esirgemeyin..

çok üzüldüm allah şifa versin.. dua çok önemli bol bol dua edin ve dua ettirin. benim bir tanıdığımda da psikolojik bir rahatsızlık vardı ailesi ve tüm yakınları çok destek oldular. onlar için çok zor zamanlardı.. hep tıp hemde dua ve maneviyatla şükür bu hastalıktan kurtuldu şimdi hiç o anları yaşamamış gibi yakındada düğünü var. dilerim kardeşin ve tüm hastalar şifa bulurlar. siz güçlü olunki anneniz de sizden güç alsın.sakın kendinizi koyvermeyin ve allahtan ümidinizi kesmeyin

inşallah düzelir kardeşim de düğününü görürüz biz de....

inşallah düzelir kardeşin çok üzüldüm ben
aklıma bol bol dua etmeniz geldi gerçi ediyosunuzdur da ailecek.. başkada yapılacak bişey yok gibi.. tedaviye devam edip dua etmek..
tedbir bizden takdir Allahtan..

cnm inan şu an ağlıyorum çünkü benim annemde şizofreni hastası.sebebi ise babamle evli iken babamın çok dövmesi sürekli aşağılaması başka kadınlarla beraber olması anneme sürekli ama sürekli kötü muamele yapması.babam boşanmak istiyordu başka biri vardı anemde ben ve 3 kardeşimden dolayı boşanmak isteiyordu çünkü babam bizi anneme bırakmazdı.en sonunda babam annem anneannemdeyken bizi ve evdeki tüm eşyaları aldı kaçtı.annemede telefon açmış bizi arama sakın bulamazsın dava açtım boşanacaksın demiş ve annem o an fenalaşmış günlerce hastanede yatmış anneannem söylüyor sonraki zamanlarda da zaten hastalık belli etmeye başlamış kendini.yıllardır hasta sürekli ilaç içiyor bir sürede ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde yattı.ben evlendim anneannemde bir süreliğine şehir dışına çıkmıştı annem o zaman zarfında ilaçlarını içmemiş.birgün evden çıkıp gidiyor bende evine gititm yanıma getirecektim anneannem gelene kadar ama bulamadık 15 gün boyunca kazan kepçe aradık ama bulamadık.en son kendiliğinden bir tanıdığımıza gitmiş bayramdı bayramlaşmaya hemen aradılar gittim almaya ama hali hal değildi onca zaman parklarda yatmış aç bilaç kimbilir başına ne geldi güzelde kadındır.elinde bir torbası vardı içinde otel amblemi olan sabun ve birkaç birşey vardı çıldırdım resmen.ama hastalığı ileri boyuttaydı sürekli olağanüstü güçlerden bahsediyordu işte deprem oldu heryer yerle bir oldu beni çağırdılar bende peşlerinden gittim falan daha neler neler hemen hastaneye götürdük ryh ve sinir hastalıklarına 15 gün orada kaldı iyi bir tedavi uygulamışlar bambaşka ve eskisi gibiydi çıktığında.bu arada içtiği ilaçlar intihar ettirebiliyor.annem 6 kere denedi.allahıma şükür kurtuldu .şimdi 2 senedir çok iyi ama sürekli uyuyor soru spormadan konusmuyor ilaçlar tutuklaştırdı çok.ama çaresi yok sadece ilaçlar.1000 mg kullanrken şimdi 100 ve 50 mg kullanıyor.3 ayda birde doktor kotrolu var.size tavsiyen ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yatırın bir süre yatışsın ilaç tedaviis baslasın sonra çıkartıyorlar zaten hastaneden sürekli içmek zorunda ilçalarını ama yanında hep biri olacak yalnız evde kalmasın asla intihar edebilir birde saldırma oranı yuksek annem teyzemin boğazına bıçak dayamıştı gece uyurken kapıları mutlaka kitlesin annen bir tanıdığımızın oğluda vahiy geldi diyerekten kendi annesini ve iki çocuğunu öldürmüştü.onun hastalık sebebide eşi başka adamla kaçmıştı çocuklarını bırakıp.sana bunları üzülmen için anlatmıyorum canım bilki ona göre önlem alın hastalığı kardeşine konduramıyorsun biliyorum ama güçlü olmak gerek hep tetikte olamk gerek biz 2 yıldır çok rahatız annem ilaçlar sayesinde çok iyi halüsülasyon görmüyor artık inler cinler de görmüyor saçma sapan şeyleride yok saldırması hiç yok su an.allah yardımcınız olsun.tüm dualar sizinle olsun inşallah tez zamanda düzelir birtanem...

bi yakınımız vardı bu hastalıga yakalanan ama doktora gıttı ılac aldı bı sure kullandı su an nasıl bılmıyorum ama gordugumde eskısı gıbıydı
pek bi bilgim yok ama.
Allah dermansız dert vermezmiş Rabbim kardeşinize şifa , size de bu süreçte sabır versin.

annemde sayfalar dolusu yazardı ama ne hikayeler evden adım atmazdı ama senaryolar yaratırdı hep.beni kaçırdılar 5 kişi tecavüz eti szi uyuyordunuz duymadınız hep bize hitafen yazardı okuturdu bize ben bir keresinde aldım hepsini yırttım attım ama ne kıyamet koparmıştı.tekrar tekrar yazdı değişmedi.sürekli kendi kendine konusur sesli şekilde kahkahalar atardı.bana dediki birgün bban amcanı ben sanmış yanına yatmış sırnasmış sakın ha dikkat et babana sanda sırnasmasın aynı odada durma onla derdi ki yok böyle birşey amcama sordum yok kızım dedi bunlar biz hastalığını bilmediğimiz zamanlrda yaptıkları akineton ve norodol kullanıyor annem su an gayet iyi.yemek yapıyor misafirliğe gidiyor tek basına bana bile geliyor.nerde yasıyorsun bilmiyorum ama manisa daki hastane çok iyi güzel iyi ilgileniyorlar orada ve annem hala 2 yıldır aynı doktoruna gidiyor biz baska şehirdeyiz ama doktor bana geldin doktor değişikliği yapmayın dedi.

canım çok üzüldüm şok oldummmmmmmmm Allah annene de kardeşime de cümlesine şifa versin..ben de korkuyorum bazen saldırıp bişi yapcak die..şükür şuan kalmadı saldırması...ilaçlar onda konuşacak hal bırakmamış telf da tamam abla deyip duruyor.....zaten her türlü psikolojik hastalık üzüntüden bişeye kafayı takmaktan olur....evde ilgi yoktu tek arkadaşı bendim bende evlenip başka yere geldim..10 yaşında gözünün kenarına demir girdi parkta kazadan sonra gözünün kenarı yara kaldı dikişle..çocuklar hep dalga geçmiş üzüldü içine kapanmaya başladı arkadaş yok evde ilgi hiç yok kavga da üstüne eklensin...sinirleri bozuk bi anne...ve işte sonuç!!!!!ben de çocuklarım için gitmeye karar verdim psikoloğa en azından kızımı da götürmek istiyorum...milletimiz psikoloğu utanılcak bi bölüm gibi görürse al işte artar böyle....!!!!!!ne gerek var demeleri umursamamaları ağır hasarlar bırakıyor sonra...

evet kardaeşimde 2 sene evvel hamileyim tecavüz edeceklerdi son anda kurtuldum gibi şeyler yazmış kağıtlara...dua ediyorum ki son olan da yalan olsaydı ama annem arkasında kan vardı diyor elinde cep tlf ve hattı vardı diyor tabi kırmışlar.....yine de dua ediyorum ki yalan olsun onu da birikmiş parasıyla almış olsun..ama annem parası yoktu diyor....offf....Allah bu tür hastalara zarar vermek isteyenlere fırsat vermesin dilerim..

rabbim şifasını versin inş sık sık konuşun kardeşinizle telde ilgi sevgi en güzel tedavidir...
İhmal etmeyin çok üzüldüm rabbim kötü insanlardan korusun onu ...

Çok üzüldüm ya geçmiş olsun, sitenin ruh ve sinir hastalıkları bölümünde şizofren oğlunun hayat hikayesini anlatan bir annenin kitabı paylaşılmıştı. Sonunda iyileşip evleniyordu çocuk. Onu okuyabilirsiniz ailecek moralinizi düzeltir eminim. Bir de Kadıköyde Avrasya Şizofreni ve yakınları derneği var. Bu tarz bir derneğe başvurabilirsiniz. Sanırım zaman zaman hastalıkla mücadele edenlerin sosyalleşmesi için aktiviteler düzenliyorlar. Şizofreni genetik olsa da hayattan izole olmak normal hayata uyum sağlayabilmeyi engeller gibi geliyor.

Çoook ama çok geçmiş olsun. Öncelikle 22 yaşındayım ve teyzesi şizofren biri olarak neler yaşadığınızı tahmin etmek hiç zor değil.

Benim teyzem ben çok küçükken hastalanmıştı. Önce dedem hocalara götürdü. Her biri yok kapıya bi'şey sürülmüş, yok nişan attınız nişanlısı büyü yapmış vs bir sürü şeyler söylediler. Okundu, üflendi geçmedi. En son annem bu saçmalığa son verip hastaneye götürdü. Doktor başından sert darbe aldığını ve buna bağlı olarak ilgili fonksiyonların zarar gördüğünü ve yatılı bir şekilde tedavi gerektirdiğini söylemişlerdi ki bunu yapan en yakınıydı! her neyse... Nitekim dedem ikna olmadı ve yine hocalar...

Teyzem annemin bir küçüğü, hep anneme özenirdi benim nezaman senin gibi mutlu yuvam, çocuklarım olacak diye. Bu yüzden hastalandığında ilgisi hep erkeklere yönelik oldu. Hep evlenicem derdi. Annem küçükkende kapalı tv önünde tek başına kikirder dururdu, sorardık aklıma bi'şey geldi der hayatta anlatmazdı ozaman çok dikkatimi çekerdi der hep
Bi'çok kez dedemi öldürmeye kalktı, koca adamın bizim evde korkusuna kendini banyoya kitlediğini biliyorum. Korkutmak için yazmıyorum onun öfkesi dedemeydi. Otururken birden içeri gidip, kırmızı araba geldi ne anlattınız ona benimle ilgili der basbas bağırırdı ki yok öyle bi'şey. Şimdi bu hastalıkta şunu gördüm ki hep öyle değiller. Benim teyzem tüm gün iyiyse (ilaçlar düzenli içiliyorsa) 1 saat kriz halinde gibiydi. Oturuken bakışları değişirdi anlardık direk. Birden yüzünü kapar anneme "abla yüzünü korkunç görüyorum"derdi annem ablacım besmele çek ben seni çok seviyorum, güzel şeyler düşün 3e kadar say bak bana derdi. Sevgi, şevkat çok önemli.

Doktor bize hep sakın hasta gibi yaklaşmayın. Bu hastalar asla hasta olduğunu kabul etmez, zira beyindeki her halüsinasyonu gerçek sanarlar, inanmayınca tepki olarak krize kadar gider demişti. Teyzemi zor güç kabul etmediği için geç de olsa Bakırköy'e yatırdık. Ama maalesef bu hastalıkta rol yapabiliyorlar. Çok iyiydi, doktor bile tatmin olunca çıktı ve 1ay geçmeden yine aynıydı. Sonra dedem başından savmak için işsiz-güçsüz biriyle evlendirdi. O da zamanla uyku uyyamıyorum, korkuyorum deyip boşandı. Sonra teyzem yine evlendi imam nikahıyla.. Şimdi bir kızı var. Çocuğu olduğundan beri kriz vs hiçbir şey yok çoook şükür. Çok da güzel bakıyor yavrusuna.

Şuan tek garipliği patavatsızlığı. Hastalıktan belirgin olarak bir bu kaldı çok şükür. Benim teyzem ileri seviyeydi, doktor öldürebilir bile napın edin yatırın hastaneye denilen bir hastaydı. O bile şuan iyiyse Allah'tan ümit kesilmez diyorum.

Allah bol şifa versin, tez zamanda iyileşir umarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük ama çok büyük geçmiş olsun. Rabbim şifa versin inşallah.

Organik rahatsızlıklarda bir şekilde o organla ilgili tedavi süreci, daha sonrasında ise gerekirse bir takım operasyonlar vb. müdahelelerle sonuç almak daha kısa sürede mümkün olabiliyor.

Oysa, ruhsal sıkıntılarımız öyle değil. Buna rağmen ne yazık ki, insanların bir çoğu halen ruhsal problemleri de organik problemler gibi bir sağlık sorunu olarak görmekten çok ama çok uzak.

Hal böyle olunca, aynen anneciğinizin durumu gibi durumlar ortaya çıkıyor.

Ve pek çok hasta yakını da aynı bu anne gibi, kızının rahatsızlığına mı üzülsün, başına gelen o tanımlamakta zorlandığım olaya mı üzülsün, gencecik evladını bekleyen uzun süreli sıkıntılı bir tedavi süreci ve onu öyle görmeye mi üzülsün? bilemiyorlar.

Birtakım şerefsilerin, insan müsvettesi bile olamayacak şahısların edepsizliğinin ve ahlaksızlığının utancını bile kendi üzerine giydirmesine neden olan kör cahil ve ilkel toplumsal tutumlarımızın çok acı yanlarından biri bu konuda da ortaya çıkıyor maalesef.

Kadın olmak, bu tür rahatsızlıklarda ne yazık ki suistimale çokça malzeme konusu oluyor vicdansız, insafsız ve utanmaz insanlar için.

Başka bir ilde veya başka bir ülkedesiniz sanırım. Kardeş bu candan öte gelir insana. Hele bir de uzakta olmak, sadece telefonlarla haber almak da üzüyordur sizi.

Ama inanın aynı yerde olsanız da, bu tür durumlarda çok da yapacak bir şey olmuyor. Öyle düşünmeye çalışın. İki küçük yavrunuz için, annenize destek için bunu yapmanız şart.

Hastanede yattığı süre zarfında çok endişelenmenize gerek yok diye düşünüyorum. Bunu annenize de bu şekilde söylerseniz en azından bir müddet biraz olsun rahatlamasına neden olur belki. Geçmişte klinik tedavi gören tanıdıklarımdan bazılarının yanında refakatçi kaldığım ve sık sık ziyaretleri sırasında uzun süre gözlemlediğim kadarıyla, bu tür rahatsızlığı olan hastaların kontrolü gerçekten iyi yapılıyor. Çok dikkatli oluyorlar ve uygun gördükleri zamana kadar da dışarıya çıkmıyor hastalar. Uygun gördüklerinde ise zaten hastane bahçesine ve yanlarında refakat edecek görevlilerle çıkarılıyorlar.

Bu tür hastalar kadar, hastanın ailesi ve yakınlarının bilgilenmesi, bilinçlenmesi ve öncelikle durumu kabul etmesi safhaları çok önemli. Bu süreci en iyi şekilde ve en kısa sürede kabul etmek, sonrası için yapılacak şeylerde daha doğru adımlar atmak bakımından gerekli zaten.

Hepimizin imtihanı başka başka. Rabbim bu gencecik kuluna bir an evvel şifa versin, anneciğinize ve size de bu süreçte dayanma gücü ve sağlıklar versin.

İnşallah bir an evvel bu zorlu süreci atlatmış olursunuz.

Bir de, tabi ki tedbirli olmak önemli. Ancak, şu an bu kadar üzgün olduğunuz bir zaman diliminde, bunun üzerine ayrıca genetik olabilme konusuyla ilgili, belki de sizin çocuklarınızda veya sizde asla olmayacak birşey için gereğinden fazla tedirgin olmanız ve edişe etmeniz, sizi ayriyetten başkaca bir sıkıntıya sokar diye düşünüyorum.

En azından kardeşinizle ilgili şu süreçte bunları düşünmemelisiniz. Bu sizi güçsüz kılar.

Gerekirse, bu tür endişelerinizle ilgili içinizin rahat etmesi bakımından en kısa zamanda bir takım yerlere başvurabilirsiniz. Ama bunu sorun haline getirmeyin lütfen.

Çünkü hepimiz insanız ve hiçbirimiz yarın hatta bir dakika sonra ne halde olacağımızı bilemeyiz. Ve sizin bahsettiğiniz riskler sizin veya çocuklarınızın olduğu kadar hepimiz için geçerli olan riskler.

Tekrar tez zamanda, Allah tan tüm dertlilere deva, tüm hastalara şifa diliyorum. Zor ve uzun bir tedavi süreci olsa da, toparlananlar da bir o kadar çok oluyor. Tüm kalbimle diliyorum ve inşallah inanıyorum ki, bu gencecik insan için de durum böyle olacaktır.

ahh cnm çok üzüldüm allah sizlere sabır versin çünkü bu hastalık çevresindekileri de çook etkileyen bi hastalık..benim de annem şizofren,nerdeyse 10 senedir öncelikle sakin,sabırlı ve ümitli olmayı deneyin,benim annem şuan bildiğin iyileşti..8 senedir çalışıyo kendi parasını kazanıyo.ben sadece ilk yazını okudum yorumlara bakmadan yazma gereği duydum;ilk zamanlar çok zor oluyo benim annem ilk etapta 3 ay yattı hastanede,sonra eve geldi,geldiğinde elleri titriyodu,çok halsizdi,o da yıkanmıyodu,hiç bi iş yapmıyodu,doğru dürüst yemek yemiyodu hep sigara içiyodu..arada kriz geçiriyodu,bayılıyodu,senin kardeşin gibi alakasız şeyler söylüyodu,görüyodu..biz hep söylediklerini kabul ediyoduk,çünkü hayır yok öyle bişey diyince çok sinirleniyodu..hastaneden çıkınca tabi bir sürü ilaç kullanmya başladı ilaçlar çok ağır,sürekli uyutuyo,halsiz yapıyo..arada krizler gelince de acile götürüp iğne yaptırıyoduk evde uyuyodu,3-4 gün sonra normale dönüyodu,sonra da saçmaladıklarını falan hatırlamıyodu..şimdi maşallah çok çok iyi dediğim gibi çalışıyo kendi parasını kazanıyo,ablamı okuttu şimdi öğretmen..yine öyle pek giyimine falan özenemiyo,evine falan,biz destek oluyoruz hep..4 kardeşiz,babam da o zamanlar aynı senin baban gibi sabaha kadar içiyodu o yüzden hasta oldu zaten annem şimdi artık içmiyo babam,emeli oldu,hala çalışıyo,eve bakıyo artık,o da düzeldi..inşallah senin kardeşin de iyileşcek,isterseniz bi de hocaya götürün dünya duayla dönüyo,hastanede yatmak istemeyebilir sakın izin vermeyin..allah sizlere sabır versin,kolaylıklar versin..yardımcı olabileceğim bi konu olursa seve seve olmaya çalışırım..dualarım sizlerle

Canım uzaktan bir tanıdığım ilaçlarla tedavisini görüyor. Her geçen gün toparlanıyor. Ama biraz sabır.
Herkesten çok anneciğin içimi acıttı. Ortada gencecik bir hayat var ona da çok üzüldüm. Hastanede tedavi ettirin, ilaçlarını kullandığına emin olun.

geçmiş olsun
benım de bir yakınım var şizofren,defalarca hastaneye yatmış çıkmış
1 kere şahit oldum ataklarına
normalde yaptıklarının tersını yaptı hep
gece evin butun ışıklarını yaktı,heryerden paralar çıkıyorudu,unutuyordu
Allahla,peygamberle konuşurum diyordu
yüzü kızarıyordu atak gelince tuhaf bir şekilde
ilaç alması şart,en azından ataklar azalıyor,kontrol altına alınıyor..
özellıkle de ilkbahar sonbahar mevsiminde geliyormuş bu ataklar
sabırlar diliyorum size...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…