canım ablan ne zamandır tedavi görüyor şimdi durumu nasıl? saldırgan oldu mu ilaçlardan önce saldırıyordu anneme kırıp dökme falan şimdi halsizleştiğinden yok saldırganlığı..Sagol hepimize. Bazi ilaclar hic yaramiyor daha kotu yapiyor bu bilinmeli. Duzenli kontrole gidilmeli. Bazen akrabalarindan bile suphe ediyorlar. Ablam uzun bir sure beni dusmani olarak gormustu. Cok seyler yapti kontrol edemedik. Onceki ilaclar yaramadi ama son ilac onu kontrol altina aldi. Omur boyu o ilaclar alinmak zorunda. Duzenli kan testine gidiyor. Oldurmeyen ama cok surunduren bir hastalik.
bak canım ben öğretmenim geçen yıl benimde şizofreni bi velim vardı bu yüzden rehberlikle falan bu konuyu çok araştırdım. şizofreni ilaçlarla düzelen bi hastalık gerçekten bak inan bana. sadece önemli olan ilaçlarını düzenli alması. şizofreni olup doktor olanlar var öğretmenler var bak üzme kendini tamam zor ama gerçekten düzelir yoksa onca mesleği nasıl yapar insanlar.
canım ablan ne zamandır tedavi görüyor şimdi durumu nasıl? saldırgan oldu mu ilaçlardan önce saldırıyordu anneme kırıp dökme falan şimdi halsizleştiğinden yok saldırganlığı..
arkadaşım allah sana ve ailene sabır güç kuvvet versin
http://www.kadinlarkulubu.com/psiko...-yakinlari-paylasim-bilgilendirme-kosesi.html
bu linkteli konuyu bi okumaya çalış istersen
umarım biraz olsun yardımcı olur
çok üzüldüm allah şifa versin.. dua çok önemli bol bol dua edin ve dua ettirin. benim bir tanıdığımda da psikolojik bir rahatsızlık vardı ailesi ve tüm yakınları çok destek oldular. onlar için çok zor zamanlardı.. hep tıp hemde dua ve maneviyatla şükür bu hastalıktan kurtuldu şimdi hiç o anları yaşamamış gibi yakındada düğünü var. dilerim kardeşin ve tüm hastalar şifa bulurlar. siz güçlü olunki anneniz de sizden güç alsın.sakın kendinizi koyvermeyin ve allahtan ümidinizi kesmeyin
slm lar..
Allah beterinden saklasın elime doğmuş gibi baktığığım bebeğim kardeşim 2-3 senedir değişim içindeydi 1 senedir doktorlarda..ve şizofren olduğu tespit edildi..annem devamlı ağlıyor;telefonda ;"kızım aklı hiç ermiyor bişeye erkeklere aşırı ilgisi var hastanede kadınların yanında elbisesini hiç çekinmeden değişiyor yıkanmıyor (afedersiniz) banyo temizliğini yapmıyor hiç..ben kesiyorum banyoda...birisi namusuna bişi yapcak die korkuyorum "diyor.....aklıma geldikçe üzülüyorum gencecik daha 20 sinde..dünyadan muradını alamadı..garip sesler duyuyor; saatten bozuk pc den mesajlar aldığını söylemişti en son memlekete gittiğimde..anneme ayrı üzülüyorum ona bişi olcak üzüntüden diye..babam bi yandan hala içmeye hala sabahın köründe gittiği kahveden akşam eve içkili gelmeye devam ediyor...abim de borç batağında işleri hiç olmuyor..annem hepsine üzüle üzüle eridi ...
şizofren olup da düzelen var mı kızlar?anneme düzelecek ilaçlarla diyorum..ama onu teselli etmek içi söylüyorum....zira ortada bi cep tel için aklı ermediği için "benimle ters ilişkiye girersen sana alırım "diyen bi şerefsizin arkasına takılıp giden bi hastadan bahsediyorum ..Rabbim o adiyi de bildiği gibi cezalandırsın dilerim!!!!annem bunu öğrendikten sonra bitti...Allah ım iki iyilikten birisini versin diye ağlıyor paralanıyor....
kızımın okulundan dolayı gidemiyorum da destek olmaya kucağımda bir de 5 aylık oğlum var....Allah aileme sabır kızkardeşime iki iyilikten birini versin kötülüklerden korusun diye ben de dua eder oldum annem gibi..çok zor bi durum..lütfen dualarınızı esirgemeyin ve bu konuda bilgisi olan da lütfen yazsın...teşekkürler herkese...
cnm inan şu an ağlıyorum çünkü benim annemde şizofreni hastası.sebebi ise babamle evli iken babamın çok dövmesi sürekli aşağılaması başka kadınlarla beraber olması anneme sürekli ama sürekli kötü muamele yapması.babam boşanmak istiyordu başka biri vardı anemde ben ve 3 kardeşimden dolayı boşanmak isteiyordu çünkü babam bizi anneme bırakmazdı.en sonunda babam annem anneannemdeyken bizi ve evdeki tüm eşyaları aldı kaçtı.annemede telefon açmış bizi arama sakın bulamazsın dava açtım boşanacaksın demiş ve annem o an fenalaşmış günlerce hastanede yatmış anneannem söylüyor sonraki zamanlarda da zaten hastalık belli etmeye başlamış kendini.yıllardır hasta sürekli ilaç içiyor bir sürede ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde yattı.ben evlendim anneannemde bir süreliğine şehir dışına çıkmıştı annem o zaman zarfında ilaçlarını içmemiş.birgün evden çıkıp gidiyor bende evine gititm yanıma getirecektim anneannem gelene kadar ama bulamadık 15 gün boyunca kazan kepçe aradık ama bulamadık.en son kendiliğinden bir tanıdığımıza gitmiş bayramdı bayramlaşmaya hemen aradılar gittim almaya ama hali hal değildi onca zaman parklarda yatmış aç bilaç kimbilir başına ne geldi güzelde kadındır.elinde bir torbası vardı içinde otel amblemi olan sabun ve birkaç birşey vardı çıldırdım resmen.ama hastalığı ileri boyuttaydı sürekli olağanüstü güçlerden bahsediyordu işte deprem oldu heryer yerle bir oldu beni çağırdılar bende peşlerinden gittim falan daha neler neler hemen hastaneye götürdük ryh ve sinir hastalıklarına 15 gün orada kaldı iyi bir tedavi uygulamışlar bambaşka ve eskisi gibiydi çıktığında.bu arada içtiği ilaçlar intihar ettirebiliyor.annem 6 kere denedi.allahıma şükür kurtuldu .şimdi 2 senedir çok iyi ama sürekli uyuyor soru spormadan konusmuyor ilaçlar tutuklaştırdı çok.ama çaresi yok sadece ilaçlar.1000 mg kullanrken şimdi 100 ve 50 mg kullanıyor.3 ayda birde doktor kotrolu var.size tavsiyen ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yatırın bir süre yatışsın ilaç tedaviis baslasın sonra çıkartıyorlar zaten hastaneden sürekli içmek zorunda ilçalarını ama yanında hep biri olacak yalnız evde kalmasın asla intihar edebilir birde saldırma oranı yuksek annem teyzemin boğazına bıçak dayamıştı gece uyurken kapıları mutlaka kitlesin annen bir tanıdığımızın oğluda vahiy geldi diyerekten kendi annesini ve iki çocuğunu öldürmüştü.onun hastalık sebebide eşi başka adamla kaçmıştı çocuklarını bırakıp.sana bunları üzülmen için anlatmıyorum canım bilki ona göre önlem alın hastalığı kardeşine konduramıyorsun biliyorum ama güçlü olmak gerek hep tetikte olamk gerek biz 2 yıldır çok rahatız annem ilaçlar sayesinde çok iyi halüsülasyon görmüyor artık inler cinler de görmüyor saçma sapan şeyleride yok saldırması hiç yok su an.allah yardımcınız olsun.tüm dualar sizinle olsun inşallah tez zamanda düzelir birtanem...
annemde sayfalar dolusu yazardı ama ne hikayeler evden adım atmazdı ama senaryolar yaratırdı hep.beni kaçırdılar 5 kişi tecavüz eti szi uyuyordunuz duymadınız hep bize hitafen yazardı okuturdu bize ben bir keresinde aldım hepsini yırttım attım ama ne kıyamet koparmıştı.tekrar tekrar yazdı değişmedi.sürekli kendi kendine konusur sesli şekilde kahkahalar atardı.bana dediki birgün bban amcanı ben sanmış yanına yatmış sırnasmış sakın ha dikkat et babana sanda sırnasmasın aynı odada durma onla derdi ki yok böyle birşey amcama sordum yok kızım dedi bunlar biz hastalığını bilmediğimiz zamanlrda yaptıkları akineton ve norodol kullanıyor annem su an gayet iyi.yemek yapıyor misafirliğe gidiyor tek basına bana bile geliyor.nerde yasıyorsun bilmiyorum ama manisa daki hastane çok iyi güzel iyi ilgileniyorlar orada ve annem hala 2 yıldır aynı doktoruna gidiyor biz baska şehirdeyiz ama doktor bana geldin doktor değişikliği yapmayın dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?