iyi akşamlar. Bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var. 21 yaşında bir kızkardeşim var.Ailemle yaşıyor. Her genç kızın olduğu gibi özel hayatta bazı problemleri var. Bunun yanısıra her zaman kendi isteğiyle özel okullarda kendi istediği bölümleri okudu. Hiçbir zevkinden hobisinden mahrum kalmadı,orta halli bir aileyiz. Geçen yıl mezun oldu ve sınava girdi. Atanamadı. İstersen sınava bie daha hazırlan sorun olmaz acelen yok dedik veya yeniden üniversite sınavına gir başka böğüm alternatiflerine bak yine özelde oku sonuçta eğitime verilen para boş harcama değildir dedik. Yani anlayacağınız kafası oldukça karışık ve sıkıntılı süreçlerden geçiyor. Hiçbir istediği geri çevrilmez ne isterse yer içer alır gezer tozar kimse bir şey demez.Ama gerçekten bazen öyle hal ve hareketleri oluyor ki biz donup kalıyoruz ve çok kırılıyoruz. Özel hayatındaki kendi arkadaşları veya erkek arkadaşıyla arasında bir problem olduğu zaman aileme aşşşırı derecede olumsuz yansıtıyor. Bizden kaynaklı olmadığı halde bize tavır yapıyor trip yapıyor bağırıp çağırıyor yani anlayacağınız en ufak bir sorunu olursa ailesinden çıkarıyor sinirini. Yaklaşık 2 haftadır hiçbirimizle konuşmuyor şimdi. Yanına gittiğimize falan tersliyor,sorduğumuz soruya cevap vermiyor, azıcık niye böyle yapıyorsun bizimle bir problemin mi var dediğimizde hayır sizinle alakalı değil diyor üsteleyip biraz daha sorarsak dertleş bizimle problemlerini anlat dersek sizene yok bişey vs ortalığı birbirine katıyor biz de her bağırışında apartmandakilere rezil olmamak için sırf sussun diye bişey demiyoruz. Ben de bir eğitimciyim ama bu durum canıma gerçekten tak etti. Bizimle alakalı olmasa bile her sorununda bi şekilde davranıyor annem babam anlayışlı insanlar olduğu halde onları sindirmiş durumda. Sırf bağırmasın diye susuyorlar derdin nedir diye sormaya bile korkuyorlar bağırır diye. Çok sinir bozucu olmaya başladı gerçekten. Mesela az önce yanına gittim neşeli neşeli çok güzel bi birikim yöntemi buldum yapalım dedim dinliyor mu diye gözünün içine bakarken bana, ne söyliceksen söyle Ve git dedi tersleyerek. Gerçekten bir abla olarak artık kaldıramıyorum. Görmezden gelmekten sıkıldık ailece.. neler önerirsiniz.. bişey önermeseniz bile dertleşmiş oldum içim rahatladı şimdiden..