Kızkardeşim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Önerecek bir şey yok çünkü değişmez artık. Ama size önerim takmayın kafaya kendinizi üzmeyin. Ayrıca maddi manevî desteği çekmezse aileniz kıymetini bilmez kardeşiniz anne babanızın yani burnu sürtmeden geçmez şımarıklığı.

Şımarık yargısında bulunma sebebim ailesine karşı saygısız davranışları bu arada. Yorumlara baktım da şimdi gereksiz bir gerginlik oluşmuş açıklama durumunda hissettim kendimi

Keşke kendi açtığınız kv pd ve koca sorunları konusunda herkes o zaman kocanızı dövün diye yorum yapsa ne gülerim bundan sonra her konuda böyle yorum yapıcam ahhaah
siz de çok fazla agresifsiniz, herkese kızıyorsunuz. kendinize, ailenize, kardeşinize toz kondurmuyorsunuz asla çünkü hepiniz mükemmelsiniz.
kardeşiniz 21 yaşında koskoca bir insan
bu saatten sonra hiçbir şey yapamazsınız
o size saygı göstermek istemediği sürece bu şekilde devam edecek.

Bence size kaba davrandiginda tavrinizi koyun. 21 yasinda bir genc artik yetiskindir, sakin ama kesin bir dille "ben bu saygisizligi kabul edemem" diyip konusmayi kesip ozur dileyene kadar konusmamak lazim bence. Hem egitim bu. Bir genc asla kaba veya saygisizca konusamamali ne kucukleriyle ne buyukleriyle. Ha anne baba da konusmamali saygisizca. Ne soyleyeceksen soyle git ne demek, bunu insan degil ablasina kimseye soylememeli. Biraz kibar olmasini net bir dille ogretmeniz lazim.

Bence bu yorumlar biraz sizden kaynaklı olmuş. İlk mesajınızda çizdiğiniz portreyle, ikinci mesajınızdaki kardeş şekli birbirinden farklı. Birinde şımarık bir kız imajı var, birinde bazı sorunları olan bir genç kız imajı.

değiştirebiliyorsanız, ilk mesajınızı değiştirip ikinci mesaja göre yorum alın.

bir de hep yanında olduğunuzu hissettirin ama herkese bağırma özgürlüğünü de vermeyin. böyle bir dünya yok. Kendine yazık eder. Siz de yıpranırsınız. Sorunlarını çözmeye odaklanmak, hatta sizden yardım almak dertleşmek yerine hırçınlık yaparak, başkalarını cezalandırmayı tercih eder. Anlayış kadar tepki göstermeniz de gerek bence.

psikolog belki rahatlaması için işe yarayacaktır ama aile içi tepkiler otomatikleşir. Bir kere bağırabileceğini gördüğünde, hep öyle devam eder amacı o olmasa da.

benzer bir erkek kardeşim var.Aileme karşı çok tersken eşine karşı çok iyi. Demek ki iyi olabiliyor ama aile içinde otomatikleşmiş artık. Eşi çok akıllı bir kız çok şükür, Babamla konuşurken filan tansiyon yükselince hemen araya girip frenliyor bir şekilde. Bende mesela anlar dinlerim ama hep arama mesafe koyacak bir şekilde tutarım ilişkimi. Bana bağıramayacağı bir noktada

Forum işe yarar, burada çok gençler de var o yaşları anlayabilecek ama doğru anlatmak lazım.

Anne babasını sindirdiğini kendiniz yazmışsınız, size ters cevaplar verdiğini, bağırmasından rezil olmamak için sustuğunuzu kendiniz yazmışsınız burdan yola çıkarak kız kardeşinizin şımartıldığını, her şeyi zorluk çekmeden elde ettiği için saygı duymadığını, arkadaşlarıyla olan sorunlarını yok yere size yansıttığını kendiniz yazmışsınız. Aile olarak tabiki yanında olacaksınız kötü gününde destek olacaksınız ama desteği kabul etmeyip size karşı saygısızlık yapıyorsa kendinizi bi geri çekin şöyle kıymetinizi anlasın ailenin yerini hiçbir şeyin tutmadığını görsün kendisi gelsin size bir derdi olduğunda siz onun üstüne gitmeyin

Tüm forum nasil tanimadigi bir kizi linç ediyor. Ilginç bir durum. Ego tatmini bu mu? Ki eminim konu erkek olsa "olacak tabiki ablasi, delikanli halleri iste" "ya biraksaniza biraz kendi haline, adam gelmis kaç yasina" gibi yumusak cümle kurulurdu. Ancak söz konusu kadin oldugu için, sadece burdan bir kaç cümle okuyarak linç yapilmasi hakli kiliniyor tabiki.

Hiçbiride konu sahibine öneride bulunmuyor. "Doverim" diye bir öneri olamaz. Hepsi sadece yargiliyor. Su ülkede kadin olmak erkeklerden dolayi degil, kadinlardan dolayi zor.
Evet ya gecenlerde bir üye konu acmisti erkek kardesinin sorunlarindan dolayı. Herkes üye sahibinin ailesine bahane bulmustu. Kac yasinda adam issiz zor olur üstüne gitmeyin denmisti.
Bir de burada kiz dershaneye gönderildi diye linc ediliyor baska bir konuda erkek icin zamanında dershaneye göndermediğiniz icin (1 sene geç gönderilmis) böyle dediler. Hicbir isteğini karsilamamakla suclamislardi

Evet ya gecenlerde bir üye konu acmisti erkek kardesinin sorunlarindan dolayı. Herkes üye sahibinin ailesine bahane bulmustu. Kac yasinda adam issiz zor olur üstüne gitmeyin denmisti.
Bir de burada kiz dershaneye gönderildi diye linc ediliyor baska bir konuda erkek icin zamanında dershaneye göndermediğiniz icin (1 sene geç gönderilmis) böyle dediler. Hicbir isteğini karsilamamakla suclamislardi
Normal işte böyle toplumlarda bu kadar kötülüğün olması. Bide güya kadınlar kulübü kendi hemcinslerine karşı ne kadar acımasızlar bu şekilde nasıl ilerleyebiliriz ki

iyi akşamlar. Bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var. 21 yaşında bir kızkardeşim var.Ailemle yaşıyor. Her genç kızın olduğu gibi özel hayatta bazı problemleri var. Bunun yanısıra her zaman kendi isteğiyle özel okullarda kendi istediği bölümleri okudu. Hiçbir zevkinden hobisinden mahrum kalmadı,orta halli bir aileyiz. Geçen yıl mezun oldu ve sınava girdi. Atanamadı. İstersen sınava bie daha hazırlan sorun olmaz acelen yok dedik veya yeniden üniversite sınavına gir başka böğüm alternatiflerine bak yine özelde oku sonuçta eğitime verilen para boş harcama değildir dedik. Yani anlayacağınız kafası oldukça karışık ve sıkıntılı süreçlerden geçiyor. Hiçbir istediği geri çevrilmez ne isterse yer içer alır gezer tozar kimse bir şey demez.Ama gerçekten bazen öyle hal ve hareketleri oluyor ki biz donup kalıyoruz ve çok kırılıyoruz. Özel hayatındaki kendi arkadaşları veya erkek arkadaşıyla arasında bir problem olduğu zaman aileme aşşşırı derecede olumsuz yansıtıyor. Bizden kaynaklı olmadığı halde bize tavır yapıyor trip yapıyor bağırıp çağırıyor yani anlayacağınız en ufak bir sorunu olursa ailesinden çıkarıyor sinirini. Yaklaşık 2 haftadır hiçbirimizle konuşmuyor şimdi. Yanına gittiğimize falan tersliyor,sorduğumuz soruya cevap vermiyor, azıcık niye böyle yapıyorsun bizimle bir problemin mi var dediğimizde hayır sizinle alakalı değil diyor üsteleyip biraz daha sorarsak dertleş bizimle problemlerini anlat dersek sizene yok bişey vs ortalığı birbirine katıyor biz de her bağırışında apartmandakilere rezil olmamak için sırf sussun diye bişey demiyoruz. Ben de bir eğitimciyim ama bu durum canıma gerçekten tak etti. Bizimle alakalı olmasa bile her sorununda bi şekilde davranıyor annem babam anlayışlı insanlar olduğu halde onları sindirmiş durumda. Sırf bağırmasın diye susuyorlar derdin nedir diye sormaya bile korkuyorlar bağırır diye. Çok sinir bozucu olmaya başladı gerçekten. Mesela az önce yanına gittim neşeli neşeli çok güzel bi birikim yöntemi buldum yapalım dedim dinliyor mu diye gözünün içine bakarken bana, ne söyliceksen söyle Ve git dedi tersleyerek. Gerçekten bir abla olarak artık kaldıramıyorum. Görmezden gelmekten sıkıldık ailece.. neler önerirsiniz.. bişey önermeseniz bile dertleşmiş oldum içim rahatladı şimdiden..
Yazdıklarınizin içinde cevabı var. Maalesef ki herşey i sahip olan insanlar kıymet bilmiyorlafr o kdr çok her istediği yapılmış ki aman sussun aman bagirmasn. Kardesiniz artık idare edilmeyi öğrenmiş. Kendi farkında olarak değil belki ama. Bunu. İster istemez kullanıyor. Sınav kazanamayijca tabiki bağırıp cagirlmaz ama herşeye de canın sağolsun boşver. Olsun. Diyince. Belki özel hayatında yada çevresindekiler ona bu şekilde davranmadigi için o konuda bocalyor ve. Sınırını sizden çıkarıyor bir doğru varki hayat bu kadar tozpembe degl canm bir abla olarak sen iyisin ama bazen bir yerde durmakta lazim

Görmezden gelmeye devam edi bence. Bağırarak bulmuş yöntemini ama dünya kimsenin etrafında dönmüyor. Ben ailenizin yerinde olsaydım böyle yaptığı için hiçbir şekilde destek olmazdım atansın baksın hayatına madem bizi sevmiyor

Kızkardeşiniz size böyle tavır takınmakta o kadar haklı ki. Kabul edin etmeyin, bir çocuğun her istediğini yapmakla iyi birer ebeveyn olmuyorsunuz. Ya da her istediğine, her dediğine ulaştırarak ona iyilik yapmış olmuyorsunuz. Her istediği yerde okudu, istediği okullara gitti demişsiniz. Peki siz bu istekleri size belirtirken kendi akıl süzgecinizden geçirdiniz mi? Ona isteklerinin sandığı kadar mantıklı ya da faydalı olmadığını anlayabileceği bir uslup ve haklı gerekçelerle sundunuz mu?

Burada yazılan mesajlara verdiğiniz cevaplara bakıyorum da, o kadar dediğim dedik ve en doğrusunu ben bilirim en doğrusunu biz yaptık kafasındasınız ki. Kız kardeşinizin size bu şekilde tepki vermesine şaşırmadım. Satır aralarında verdiğiniz mesaj “her istediğin oldu, imkansızlık içinde tüm imkanları sunduk, bir zahmet sen de bir şeyleri başar”. Üzerinde hissettiği bu baskı ile size karşı tepkili yaklaşması da çok normal. Bırakın kendi başına da bir şeyler başarmayı öğrensin. Olmuyorsa yeniden yeniden denesin. Gerekiyorsa düşsün ama kendi başına kalkmayı da öğrensin. Salın artık şu kızı.

Keşke kendi açtığınız kv pd ve koca sorunları konusunda herkes o zaman kocanızı dövün diye yorum yapsa ne gülerim bundan sonra her konuda böyle yorum yapıcam ahhaah

Cidden eğitimci olduğunuza eminmisiniz siz ? kardeşinizin sizi neden saymayıp lafınızı dinlemediği çok açık oysa ki hem madem bu kadar memnunsunuz kendi aile içinde halletseydiniz bu kadar zahmet edip konu açana kadar insanlara çemkirmede gösterdiğiniz başarıyı kardeşinize de gösterebilmeniz dileğiyle :D

benim yorumuma kızmışsınız ama aynı böyle bir öğrencim vardı geçen sene
23 yaşında şımartılmış her istediği olmuş bana bir keresinde
kazanamazsam yine dersaneye gönderecekler köpek gibi dedi ailesi için. 😳
ayrıca dersane ücretini çalıyormuş ailesinden ödedim diye
aylar sonra ödeme yapmadıkları için aradığımda aile beni suçlamıştı siz unutmuşsunuzdur o ödemiştir diye...
merak etmeyin ailesi dövmedi ama %100 başarılıdır kesin.

O zaman çok sağlıklı bir yöntemse herkes okul kazanamayan çocuğunu okutmamakla tehdit etsin. %100 çalışır.

Normal şartlarda okul kazanamayan çocuk okutulmaz zaten. Herkes üniversite mezunu olacak diye bir kaide yok. Başka yollardan meslek edindirilir.Okuduğu özel okul koç, bilkent falan gibi isim yapmış bir okulda iyi bir bölüm değilse kapasitesi üniversite için yeterli değil deyip meslek edindirme yoluna gidilir.

Bir de demişsiniz ya beni de aynı anne baba yetiştirdi diye, cevaplarınıza bakarsak kardeşinizle çok büyük bir fark yok aranızda. Aynı anne babanın yetiştirdiği belli oluyor.

iyi akşamlar. Bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var. 21 yaşında bir kızkardeşim var.Ailemle yaşıyor. Her genç kızın olduğu gibi özel hayatta bazı problemleri var. Bunun yanısıra her zaman kendi isteğiyle özel okullarda kendi istediği bölümleri okudu. Hiçbir zevkinden hobisinden mahrum kalmadı,orta halli bir aileyiz. Geçen yıl mezun oldu ve sınava girdi. Atanamadı. İstersen sınava bie daha hazırlan sorun olmaz acelen yok dedik veya yeniden üniversite sınavına gir başka böğüm alternatiflerine bak yine özelde oku sonuçta eğitime verilen para boş harcama değildir dedik. Yani anlayacağınız kafası oldukça karışık ve sıkıntılı süreçlerden geçiyor. Hiçbir istediği geri çevrilmez ne isterse yer içer alır gezer tozar kimse bir şey demez.Ama gerçekten bazen öyle hal ve hareketleri oluyor ki biz donup kalıyoruz ve çok kırılıyoruz. Özel hayatındaki kendi arkadaşları veya erkek arkadaşıyla arasında bir problem olduğu zaman aileme aşşşırı derecede olumsuz yansıtıyor. Bizden kaynaklı olmadığı halde bize tavır yapıyor trip yapıyor bağırıp çağırıyor yani anlayacağınız en ufak bir sorunu olursa ailesinden çıkarıyor sinirini. Yaklaşık 2 haftadır hiçbirimizle konuşmuyor şimdi. Yanına gittiğimize falan tersliyor,sorduğumuz soruya cevap vermiyor, azıcık niye böyle yapıyorsun bizimle bir problemin mi var dediğimizde hayır sizinle alakalı değil diyor üsteleyip biraz daha sorarsak dertleş bizimle problemlerini anlat dersek sizene yok bişey vs ortalığı birbirine katıyor biz de her bağırışında apartmandakilere rezil olmamak için sırf sussun diye bişey demiyoruz. Ben de bir eğitimciyim ama bu durum canıma gerçekten tak etti. Bizimle alakalı olmasa bile her sorununda bi şekilde davranıyor annem babam anlayışlı insanlar olduğu halde onları sindirmiş durumda. Sırf bağırmasın diye susuyorlar derdin nedir diye sormaya bile korkuyorlar bağırır diye. Çok sinir bozucu olmaya başladı gerçekten. Mesela az önce yanına gittim neşeli neşeli çok güzel bi birikim yöntemi buldum yapalım dedim dinliyor mu diye gözünün içine bakarken bana, ne söyliceksen söyle Ve git dedi tersleyerek. Gerçekten bir abla olarak artık kaldıramıyorum. Görmezden gelmekten sıkıldık ailece.. neler önerirsiniz.. bişey önermeseniz bile dertleşmiş oldum içim rahatladı şimdiden..

arkasını toplamayın yıllar yılı ailem arkamı topladı çocuk gibi yaşadım, sonra birden tek başıma kaldım silkelendim kendime geldim, şu an ailemin problemlerini ben çözuyorum, onlara çok kötu şeyler yaşatmasam da kendi yukumu taşıttığım için pişmanım. arkasını toplamayın,siz yuz vermeyin,yanlız hissetsin biraz,öneri sunmayın aklı başına gelsin, ben hayatımı yoluna koymak için çabaladım şimdi rahat guzel bir hayatım var,ailem arkamı toplamasaydı şimdi sahip olduklarıma 10 yıl önce sahip olurdum.

Bu forumda tek pedagojik eğitimi siz almadınız konu sahibi. Farkettiniz mi bilmiyorum ilk yazdiklariniz çok başka sonraki aciklamalariniz çok başka birinden söz ediyor. Ben kardeşinizin özelden tip hukuk gibi bı bolum okudugunu da sanmiyorum. Okuduğu bölümün devlet okulunda dahi düşük puanla kazanılacak bir bölüm olduğunu düşünüyorum. O kadar özele de yollamissiniz puanı yüksek olsun diye. Gerekirse bir yıl daha üniversiteye hazirlanabilirdi ama parayı verip özele koymanız onun için en kolayiydi. Mezuniyetten sonra başarısız olduğunda yeni bir bölüme yonelmesiyle ilgili verdiğiniz tavsiyeden de çok mücadele edip kazanmaya çalışmadığı bı bolumde okuduğu belli oluyor zaten. İlk yorumumda da bildiğim sahneler demiştim. Siz sadece kardeşini seven bı abla olarak kardeşinize toz konduramiyosunuz. Kaygı bozukluğundan böyle davrandığını dusunuyosaniz doktora götürmeniz gerekir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X