Kızkardeşim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kardeşlerimden biri 1 yaş diğeri 4 yaş küçük benden zaten tekme tokat dövüşerek büyüdük en küçüğüm şimdi 26 yaşında ve bana böyle bir laf etmeleri mümkün değil ha edilirse bir konuşurum iki konuşurum üçüncüde çakarım ağzına tekmeyi yine mi anlamıyor kardeş filan dinlemem silerim hayatımdan kimse anneme babama o şekilde davranamaz benim şiddeti kabul ettiğim çok yer var ailemin içinde olanlar da beni ilgilendirir zaten :)
Ama tek gayem bize böyle davranmaması değil ki. Genel olarak tüm insanlara karşı bunu yapmaması benim amacım. Ben kızsam dövsem sövsem veyahut annem babam bunu yapsa belki evet aile içinde aile korkusuyla bunu çözecek, peki ya dışarıda da davranışlarını kontrol altına alabileceğinin garantisi var mı bu yöntemle? Veya dışarda özel hayatında sorunlar var diye insanlarla iletişimi kötü olduğu zaman o insanların da ağzının üstüne bir tane yapıştırması haklı hareket olur o zaman 😞 bilemiyorum kafam karışık ama hala 21 yaşında bir genç kızın şiddetle terbiye edilmemesi tarftarıyım

Kardeşiniz 12 yaşında ergen gibi davranıyor. Hatta bir ergen bile bu derece saygısız olamaz, anneye babaya bağırmak ne demek? Kimin haddine?
Bu kadar tepenize çıkarırsanız olacağı bu, hiçbir şeye çaba harcamamış gak dese et guk dese süt vermişsiniz.
Biraz salın artık, büyüsün. Sorunu kiminleyse onunla çözsün. Hanım sultan bağıracak diye kimse neyin var diye soramıyor, daha neler.
Daha fazla kınamayayım bu kadar yeter, benim de evladım var, Allah hayırlısını versin.
Bence de kınamayın. Kınayın diye ağzınıza geleni söyleyin diye değil adam akıllı insani şekilde bir genç kızın iç dünyasını empati kurarak anlamaya çalışıp başka kişilerden de tavsiye alabilmek için açtım konuyu. Sizin gibiler kınasın diye değil. Dilerim aynısını yaşamazsınız evladınızda

Bence de kınamayın. Kınayın diye ağzınıza geleni söyleyin diye değil adam akıllı insani şekilde bir genç kızın iç dünyasını empati kurarak anlamaya çalışıp başka kişilerden de tavsiye alabilmek için açtım konuyu. Sizin gibiler kınasın diye değil. Dilerim aynısını yaşamazsınız evladınızda
Önerimi de belirttim yalnız kınamak dışında.
Sıkıntıyı bildiğiniz halde hala pohpohlamak derdindesiniz. Bağırırsa diye neyin var diyemiyoruz yazan siz değil misiniz? Belki de bu gereksiz ilginizden bunaldığı için konuşmuyordur sizinle. Ortaokul çocuğu gibi bahsediyorsunuz kardeşinizden. Büyüdüğünü fark edip ona göre davranın bence.
Bu cümleyi kuranlara da sinir olurdum ama ben de kuracağım bu sefer; konuyu açıyorsanız sadece olumlu karşılık bekleyemezsiniz. Küfür etmedim, hakaret etmedim. O yüzden olumsuz görüşümü de yazarım .

Önerimi de belirttim yalnız kınamak dışında.
Sıkıntıyı bildiğiniz halde hala pohpohlamak derdindesiniz. Bağırırsa diye neyin var diyemiyoruz yazan siz değil misiniz? Belki de bu gereksiz ilginizden bunaldığı için konuşmuyordur sizinle. Ortaokul çocuğu gibi bahsediyorsunuz kardeşinizden. Büyüdüğünü fark edip ona göre davranın bence.
Bu cümleyi kuranlara da sinir olurdum ama ben de kuracağım bu sefer; konuyu açıyorsanız sadece olumlu karşılık bekleyemezsiniz. Küfür etmedim, hakaret etmedim. O yüzden olumsuz görüşümü de yazarım .
Sizin olumsuz görüşünüz ve muhteşem öneriniz işe yaramıyor, denedik. Sevgiler 😘😘

ailem orta halli değil üst düzey bir geliri var.
tek çocuk olarak büyüdüm
ama babam üniversite için devlet okulu kazanmazsan seni fabrikaya işe aldırırım dedi ve okudum
çok para harcamadım -vermediler😂
mesleğim oldu. ben de eğitimciyim.
mezun olur olmaz işe başladım zor şartlarda da çalıştım.
iyi ki öyle yapmışlar...
sağlıklı bir çocuğum olursa ben de o şekilde yetiştirmeyi düşünüyorum.

ailem orta halli değil üst düzey bir geliri var.
tek çocuk olarak büyüdüm
ama babam üniversite için devlet okulu kazanmazsan seni fabrikaya işe aldırırım dedi ve okudum
çok para harcamadım -vermediler😂
mesleğim oldu. ben de eğitimciyim.
mezun olur olmaz işe başladım zor şartlarda da çalıştım.
iyi ki öyle yapmışlar...
sağlıklı bir çocuğum olursa ben de o şekilde yetiştirmeyi düşünüyorum.
O zaman çok sağlıklı bir yöntemse herkes okul kazanamayan çocuğunu okutmamakla tehdit etsin. %100 çalışır.

Kardesler arasinda ufak tefek kavga dövüsler sakalasmalar olur cocukken kavga edilir. Ama sizin dediğiniz büyüğün küçüğü ezmesine giriyor. Kardeşlerinizde siz öyle davranırsanız aynı şekilde karsilik verebileceklerse sorun yok 👍 genede dediginiz siddete bahane bulmak

Şiddete bahane bulduğum yok açık ve net yazıyorum zaten şiddet yanlısı biri değilim ama damarıma basılırsa malesef sonuçlar şiddetle son bulur ben de örneğin dışarıda taciz edilirsem filan kimse elimden alamaz tekvandocu olduğum için ve kendimi korumak amaçlı şiddet uygularım kardeşlerime gelince zaten yetişkin insanlar ve biz babasız büyüdük bu şekilde davranmazlar dayak yemekten korktuklarından değil beni kaybetmekten korktukları için ayrıca anneme asla bu şekilde davranmazlar ailemde şiddet yok yani merak etmeyin :)

EVET ÇOK ACI BİR GERÇEKLE ANLAMIŞ OLDUK Kİ HER ŞEYi ŞİDDET,TEHDİT,ZORBALIKLA ÇÖZMEYE ÇALIŞAN BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ. BU YAŞANILAN KADIN CİNAYETLERİ, ÇOCUK İSTİSMARLARI VE CİNAYETLERİ HAK O ZAMAN BİZİM TOPLUMA. İNSANLARDAN MANEVİ ÇÖZÜM ÖNERİSİ İSTİYORUM KİMİ AĞZININ ÜSTÜNE VUR DİYOR KİMİ BAĞIR ÇAĞIR DİYOR KİMİ EVLENDİR DİYOR KİMİ TEMEL HAKLARINDAN MAHRUM BIRAK DİYOR. ÇOĞUNUZU AŞAN BİR KONU AÇMIŞIM KUSURA BAKMAYIN. SİZLERDEN ÇOK ÜST DÜZEY ÖNERİ İSTEMİŞİM BU DA BENİM AYIBIM. ŞU SÖZÜ HİÇ DUYMAMIŞSINIZ “AĞACA TEKME ATTIM AĞAÇ BAŞIMDAN AŞAĞI ÇİÇEK YAĞDIRDI SONRA YAPTIKLARIMDAN UTANDIM” BELKİ SİZE KENDİ HAYATINIZ İÇİN İPUCU VEREBİLİR BU SÖZ. KINAYANLARIN DA BAŞINA GELSİN ONLAR VERDİKLERİ TAVSİYELERLE TERBİYE ETSİNLER ÇOCUKLARINI. SABIRLI CEVAP VERE VERE TAŞ OLDUM BURDA.YARARIN YOKSA ZARARIN DA OLMASIN ÇEK GİT KONUDAN KARDEŞİM YORUM YAPMAMA HAKKINI KULLAN.

Ama tek gayem bize böyle davranmaması değil ki. Genel olarak tüm insanlara karşı bunu yapmaması benim amacım. Ben kızsam dövsem sövsem veyahut annem babam bunu yapsa belki evet aile içinde aile korkusuyla bunu çözecek, peki ya dışarıda da davranışlarını kontrol altına alabileceğinin garantisi var mı bu yöntemle? Veya dışarda özel hayatında sorunlar var diye insanlarla iletişimi kötü olduğu zaman o insanların da ağzının üstüne bir tane yapıştırması haklı hareket olur o zaman 😞 bilemiyorum kafam karışık ama hala 21 yaşında bir genç kızın şiddetle terbiye edilmemesi tarftarıyım
Dışarıdaki insanlara bu şekilde davranamıyordur nazı kaprisi bir size geçiyordur onun emin olun ben de konuşmadan etmeden böyle bişey yapılsın demiyorum ben en büyüğüm aile de döverek saygı görmedim kardeşlerimden sadece saygısızlığı kabul etmeyeceğimi özellikle anneme kimsenin o şekilde davranamayacağını bende dahil evde hepimiz biliriz bizi bırakıp giden bakmayan babamıza bile tek kelime kötü laf etmemiş çocuklarız ailemi övmek adına yazmıyorum bunları ama sınırlar kardeş bile olsa çizilmeli 21 yaşında artık çocuk değil ve sizi özellikle anne babayı üzmeye hakkı yok sizde o anne babanın evladısınız

O zaman çok sağlıklı bir yöntemse herkes okul kazanamayan çocuğunu okutmamakla tehdit etsin. %100 çalışır.
tabi ki de öyle olmayacaktı....
tabi ki de işe vermeyecekti ama iyi ki korkutmuş da ağzımı açıp car car bağırmamışım onlara ve bu hayatta bir şeylere sahip olmak için çabalamam gerektiğini öğrenmişim.
kardeşiniz de bu yok üzgünüm.
istediği her şeye hemen sahip olduğu için değeri yok.
buna siz ve aileniz de dahil. sizi değerli ve saygı duyulacak olarak görmüyor.

Tüm forum nasil tanimadigi bir kizi linç ediyor. Ilginç bir durum. Ego tatmini bu mu? Ki eminim konu erkek olsa "olacak tabiki ablasi, delikanli halleri iste" "ya biraksaniza biraz kendi haline, adam gelmis kaç yasina" gibi yumusak cümle kurulurdu. Ancak söz konusu kadin oldugu için, sadece burdan bir kaç cümle okuyarak linç yapilmasi hakli kiliniyor tabiki.

Hiçbiride konu sahibine öneride bulunmuyor. "Doverim" diye bir öneri olamaz. Hepsi sadece yargiliyor. Su ülkede kadin olmak erkeklerden dolayi degil, kadinlardan dolayi zor.

Tüm forum nasil tanimadigi bir kizi linç ediyor. Ilginç bir durum. Ego tatmini bu mu? Ki eminim konu erkek olsa "olacak tabiki ablasi, delikanli halleri iste" "ya biraksaniza biraz kendi haline, adam gelmis kaç yasina" gibi yumusak cümle kurulurdu. Ancak söz konusu kadin oldugu için, sadece burdan bir kaç cümle okuyarak linç yapilmasi hakli kiliniyor tabiki.

Hiçbiride konu sahibine öneride bulunmuyor. "Doverim" diye bir öneri olamaz. Hepsi sadece yargiliyor. Su ülkede kadin olmak erkeklerden dolayi degil, kadinlardan dolayi zor.
Ağzını öpeyim. Sabırla tüm cevapları baktım ama beni çileden çıkardılar. Acaba öneriler doğru da ben mi kabul etmiyorum diye düşünmeye başladım bi ara. Çok teşekkür ederim demek ki yanlış düşünmemişim😘

Ağzını öpeyim. Sabırla tüm cevapları baktım ama beni çileden çıkardılar. Acaba öneriler doğru da ben mi kabul etmiyorum diye düşünmeye başladım bi ara. Çok teşekkür ederim demek ki yanlış düşünmemişim😘

Öneri yokki zaten, sadece yargilama var. "Benim kardesim asla yapmaz" "Ben o yastayken aklima bile gelmezdi" tarzi yorumlar. Umarim bir psikolog ile çözüm bulunur.

Anne babaniz 2 cift laf edip yerini haddini bildiremiyor mu bu kiza?

Burasi benim evim, ben de senin annenim/babanim, bagirmak gibi bir luksun yok.

Bu kadar. Simarip kudurmus bu kiz
Şımarıp kudurmuş ne demek ya böyle işte tavsiyeye bak haddini bildirmek. Yargılamak için gelmişler . Terbiyesiz

Yokmuş gibi davranın en güzel yöntem size bişey sorar anlatırsa susun sadece yüzüne bakım cevap dahi vermeyin.

Valla kadin da olsa erkek de olsa universite bitirmis bir insanin ailesine car car bagirmasini, kendi gelecegini dusunmekten aciz olmasini kabul etmem. Ortada buyuk bir sorun var ve cogu ailede. Konu sahibi egitimci oldugu halde hala yok aslinda oyle simarik diil diyor. Psikolojik sorunu varsa biz bilemeyiz. Beraber yasayanlar daha iyi bilir. Onun caresi de belli. Ne denmesini bekliyor konu sahibi ben anlamadim. Ailenin yetistirmesinde buyuk yanlis var, hala savunuyor. Yemeyip yedirmek icmeyip icirmek her zaman ise yaramiyor demek ki. Bolusmeyi, saygi duymayi, hayatta bir amac sahibi olmayi falan da ogretmek gerekiyor.

Valla kadin da olsa erkek de olsa universite bitirmis bir insanin ailesine car car bagirmasini, kendi gelecegini dusunmekten aciz olmasini kabul etmem. Ortada buyuk bir sorun var ve cogu ailede. Konu sahibi egitimci oldugu halde hala yok aslinda oyle simarik diil diyor. Psikolojik sorunu varsa biz bilemeyiz. Beraber yasayanlar daha iyi bilir. Onun caresi de belli. Ne denmesini bekliyor konu sahibi ben anlamadim. Ailenin yetistirmesinde buyuk yanlis var, hala savunuyor. Yemeyip yedirmek icmeyip icirmek her zaman ise yaramiyor demek ki. Bolusmeyi, saygi duymayi, hayatta bir amac sahibi olmayi falan da ogretmek gerekiyor.
Eğitimci olmamla şımarık olmadığını söylemem arasında ne gibi bi alaka var acaba. Şımarık olduğunu neye dayanarak söylüyorsunuz? Alışveriş yapmayı bile sevmez, benim giysilerimi kullanmayı daha çok sever mesela. Şımarık ve yetinmeyi bilmeyen hep bana hep bana bir tavırda olduklarını görüyorum çevremde. Ona istinaden şımarık değil dedim çünkü maddi olarak yetinmeyi iyi bilen bir genç kızdır. Yorumunuzu kendinize saklayın o zaman maden ben öneriye açık değilsem

Öneri bekliyor. Benzer seyler yasamis birinin tavsiyesini bekliyor. Yargilanmayi beklemiyor. Niye bu kadar zor? Yani konu sahibi burda bir kaç yorumdu bulundu sadece ve herkes sanki 20 yildir o aile ile yasiyormus gibisine cevap yaziyor. Kizi tanimiyorlar bile, ama kötü yetistiginden eminler.

Burdaki yorum yazanlar ile ve o kiz arasinda pek bir fark yokmus o zaman bakarsan. Burdakilerde konu sahibini azarliyorlar.

Belki yargılamaktan çok daha geniş düşünürsünüz de bir kitap, bir film, bir meditasyon yöntemi falan önerirsiniz diye açtım konuyu. Siz bir genç kızı yargılayın diye değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X