Kızlaar yardım

Bir evlilikte en buyuk sorumluluk evin yükünü maddi manevi birlikte taşımaktır. Boyle yapan biri 3 gun sonra sen eve gelirken sunu alir msn diye bir sey isteyince bana ne mutfağın eksiği beni karıştırma derse şaşırma. Tavrı cok ilginç ben de 5 yillik sevgilimle evlendim birliktr üni okuduk iyi bir is sahibi olduk falan .Unideyken ben öğrenim kredisi almıştım gelecek ay ödemesi başlıyor. Birlikte ödeyeceğiz. Ama esim senin sevgilin gibi olsa bana ne senin borcun derdi Allah korusun.Onun odemesi de mesele degil kendi maaşımla odeyecek durumdayim cok sukur ama evlilikte her sey ortaktir .Derdi derdim, derdim derdidir boyle de olmalı zaten

Kaldıramam hiç sanmıyorum ama sanırım para vermede sıkıntısı var onca yıllık ilişkimizde fark edemediğim bu sanırım. Bi yere götürüp yedirip içirmede ya da hediye almada sıkıntısı Yok. bu sorun çözülmeden zaten düğün süresi uzar ya da biter.

Benimde var o derdim, daha ödemeye başlamadım. Ve rahat rahat ödeyebilirim bu düğün işleri masraflı borca girmeden olmaz yine de altından kalkarım ki ailemde elinden geldiğinde yanımda zaten. Benim derdim onun ödemesi filan değil ya da bana para vermesi değil. Evlilikte dediğin gibi herşeyin ortak olduğunu düşündüğümden kaldıramıyorum bende.

İlişkinizdeki maddiyat olayı benim midemi bulandırdı. Zira sinek küçük değil. Dikkat edin. 6 yıl olsa bile insanlar Nişan-nikah sonrası değişebiliyorlar iyi gözlemlemeni tavsiye ederim.
Aslında sağlam bir konuşmayı hak ediyor da...

Bende öyle düşünüyorum yarın akşam buluşup konuşacağız ben istedim herşeyi söylücem eğer aynı seyleri söylerse isteme olayını erteyelim dicem. Bakalım ne olacak

Ev almakla ailen yanlış yapmış diye düşünüyorum. Erkekler kendileri emek verip masraf yapmadıkları şeylere pek kıymet vermiyorlar, sen ona ev de alsan 3-5 ay borcu kendi odese söylenir laf eder gibi duruyor. Terbiyesizce ve mantıklı bir bakış açısı değil tabi ki. ..bence bu konuda üzüldüğünü artık aile olacağınızı gerekirse kendisinin de birlikte sahip olduğunuz maddi değerlerden dolayı borç altına girmesi gerektiğini anlat bence. ..

Para vermede sıkıntılı olduğunu düşünüyorsunuz ama bence bu laflarin altında fazlası var. Evlenince çalışacaksınız anladığım kadarıyla o zaman sorun yok herkes kendi ihtiyacını karşılar ama hani aile nerede o zaman evlenmenin anlamı nerede kaldı birlik olmak nerede...

Çalışmadığınız zaman (doğum çocuk vs ) o dönemler de Nirvana yapacak bir eş adayınız var ..

Siz iyi ce bir deneyin eş adayını ama farkettirmeden

bukadar yedirdim icirdim..
bundan sonra sennkazancan ben yicem demek istemis
bence bu hergun sana yaptigi masrafi dusunuyor

Son düzenleme:
Evliliklerde senin paran,benim param olayi cook cirkin geliyor bana. " iznin olursa" demen yanlisti bana gore. Birlikte kullanacaginiz esyalarin odemesi icinde Beni ilgilendirmez demeside cirkin. Yuva kuruyorsunuz sirket evliligi yapmiyorsunuz. Ben olsam evliligi dusunmezdim. Bir sans vermek istiyorsaniz uzunca bir nisanlilik donemi gecirip bu konulardaki davranislari iyice gozlemleyin. Evlilik yolunda ciddi adimlar atildiginda bakalim nasil davraniyor. Ha evlenseniz bile asla ailenizin sizin icin aldigi evde oturmayin. Kredinizin odemesi Onu ilgilendirmiyorsa, oturacaginiz evde sizi ilgilendirmesin! Erkek olarak, aile reisi olarak o konu onun sorunu sizin ilgilendirmez. Evinizi kiraya verin kiraniz bir yerde biriksin Ve esiniz bunu bilmesin, ailenizin tasarrufunda zannetsin!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…