kızlar 20 gr altin az mi

O altınlar 20 gr da olda 120 gr da olsa, yok borç tu taksitti, yada ev alalım araba alalım diyerek elinizden zaten çıkacak..
Onun yerine imam nikahında mihir olarak talep edin, yani, evliliğiniz devam ettiği sürece size manevi olarak maddi borçlansın, elinde parası oldukça evliliğiniz boyunca o altınları ödesin size. Kısacası düğünde takılan altın hoopp diye gidiyor en geç 2 ylda, öbür türlüsü eğer Allah inancı yada maneviyatı güçlüyse mecbur kalıp ödüyor. Onuda kadın çocuklarına miras yada düğünlerinde takı olarak kullanıyor. Eskiden düğünler böyle şaşalı, eşyalar çok olmadığı için, genelde kaynana evine gelin gidildiği için, altınlar hep gelinde kalırmıştı, şimdi düğün altını düğün borcuna yada ev araba borcuna gidiyor.. ( bu dediklerim düğünde talep ettiklerinizin harici) Sıfıra sıfır elde var sıfır gibi..

Ben böyle sayı verme gram söyleme işinden hiç hoşlanmıyorum. Herkes maddiyatı ne kadarsa ona göre yapsın. 180 gr altın almak kolay mı? Acaba isteyenler kendileri ona göre Çeyiz yapıp takı takabilecek mi? Adam kuyumcudan ödünç alsa düğünden sonra emanet diyip alıp götürse daha mı iyi?

Altın çook pahalı ..
Bu diretme nedir anlamıyorum. .
200 gram altın 20 milyar nerdeyse. .
Altın huzur vermez. .
Gücü neye yetiyorsa alsın. .
Hiç 20gram da az değil yani. .
Bırakın annenizi, bakın mutluluğa. .

Nefret ettiğim konu bu ;

Düğünde takılacakların konuşulması , gramların pazarlığı , az olur çok olur muhabbeti...

Sonradan kafanı vurursun şimdi iste diyenler ? Neye neden vuracak kafasını ... Yolunacak kazı vaktinde yolmadı diye mi ??

Cidden bırakın bu işleri , hele de el alem ne der diye düşülüyorsa bu gram derdine , cidden çok ayıp .

Her erkek yaparmı bunu sence,bana pek yapmazlar gibime geliyor..
Biz dünürlede konuştuk eşya olayını,olmayanı söyledi tamam şunu bunu ben alacağım dedim..
Anlaşarak konusup yapmak en güzeli tabiki ama bazı erkek ailesi durumu oldugu halde evine dogru düzgün esya bile almıyorlar yani oğlunun

Birde olayın şu noktası var, millet altın borcu eşya borcu derken, ödeyeceğim diye helak olup, maddi sıkıntıdan bunalıp evliliğin sarsıntısını yaşıyor.. Altın dinimizce kadının hakkı görünüyor, ama şimdiki zamanda zor.. Baskı yapmayın şu gr bu gr diye.

20 gram altin da iki milyar eder 30 gram uc milyar eder ki hic cok bi para degil

Gücü yettiği kasa alsın ..
Altın vermiyor huzur ..
Tabi orasi öyle de şimdi burda kimse altin istemiyorum yada esya istemiyorum biz öderiz borclarimizi diyecek birisini sanmam oyle diyecegini bunlar hayatin gercekleri az da olsa takılması gerekiyor yada derki ben tum esyalarini alacam altina bu kadar gücüm yetiyor evlendikten sonra ben sana alirim dese daha iyi olmaz mi

Herşeyin bi ortası var..
Daha bu bir nişan ve yönetim annede. .
Hiç doğru bulmadım. .
Ne uygun görülürse ondan alınsın. .
Diretmenin anlamı nedir..
Samire Limoncu 2 mi oldun ne ..

ben altınlarımın ne kadar oldugunu bıle bılmıyorum :=) hiç merak etmedım ne kadar diye .
kasada duruyorlar.

önemlı olan mutluluk, huzur; para bunları satın almıyor.
gücü neye yetıyorsa o sekılde olsun bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…