kızlar 20 gr altin az mi

20 gr x 6 adet= 120 gr (bu ben evlendiğimde normal olandı)
30 gr x 6 adet= 180 gr..
Bedavaya mı gitmişim ne
tabi bunlar işin şakası, ilk evliliğimde yukarıdaki yani 20 gr takıldı, bunu yapabilirim dedi, ama düğün sonrası geri aldı :) borcum vs deyip..
2. evlilikte altın yada bişey istemedim, ailemi karıştırtmadım.. Çok şükür.. Hayat böyle iyi..

bize ne istersiniz dye soran olmadı. biz de dilenci gibi istemedik. Bütçeleri neye yetiyorsa onları taktılar. Biz şu kadar istedik vs diye duydukça dumur oluyorum. Hani hayat müşterekti? Neden daha evlenirken erkeğin üzerine bu kadar geliniyor maddi anlamda? İstediği kadar gram kendisi takacak mıymış annen damada? Erkek kardeşim var, eğer ilerde evlenirken kızın ailesinden böyle talepler gelirse vallahi suratlarına dahi baktırmam ailemden kimseyi.

Bunları anneme anlatamiyorum ve annemin böyle bu davranislari sergilemesi beni uzuyor
Hem nisana ortak masraf yapsinlar, hem ev alsinlar hem de gelinin annesinin terazisine uygun altin alsinlar. Karsiligi ne? Saat ve yüzük, devede kulak. Rolex, Patek Philip kisiye özel üretim saatmi bu? Yüzük saray - padisah yadigari antika falan mi? Bence siz de istiyorsunuz. Konunuz annemi nasil vazgecirsem degil, sizce az mi cok mu bu kadar gr altin diye direk soruyorsunuz. Ayip be, millet pazarliga dökmüs isi. Anneniz sizin icin istiyormus madem kendileri ne takacak? Nisanliniz ve ailesi ya iyi niyetli ya da enayi. Bu zamanda her sey karsilikli. Damadin ailesi bir degil iki üc adim atmis, sizin tarafta tik yok. Nisanin parasinin yarisini isteyip üstüne en az bu kadar bilezik hem de bu gr. diye tutturmak... anneniz cok uyanik masallah. Yarin bir gün evi üzerine yaptir da der.

Yahu gelmiş burada az olur mu diye soruyorsunuz ne bu ya eşinizi severek evleniyorsanız altının gramına niye bakıyorsunuz anneniz niye illa 30 gr istiyor ne takarlarsa takarlar şunu istiyorum demek saçma yani az olur muymuş olsa ne olur hiç olmasa ne olur 30 gr yapmazlarsa evlenmene izin mi vermeyecekler herşey maddiyata mı bağlı siz sevmiyor musunuz eşiniz olacak kişiyi annenize bu kadar yapabiliyor diyemiyor musunuz.

adamı boşuna zorlamayın ne kadar alabiliyorsa o kadar alsın

Nereli olduğunuzu da söyleyin de sizin oralardan kız isteme gafletine düsecekleri durduralim
Annenizin yaptığı çok ayıp ev araba satar gibi ne bu allahaskina??
Herkes elinden geleni yapar.... insanları sizinle bi aile olmak istedikleri için daha en baştan pişman etmeyin. Bu dönemde yaşanacak gerginlikler yüzünden damat ailesi sizlere cephe alacak, evlendikten sonra da kv görümce nefreti üzerine konu açacaksiniz

Bizde kız tarafı altın lafı yapmaz. Çünkü adam kızını satıyor derler sonra.
Esinle sevdiğin için evlenirsin, mutluluk altınla olsa altınla evlenelim. Gece sarılıp ya yatalım.

Son düzenleme:
Sör eşimin ailesinde de erkek tarafı yaparmış. Ben yapmadım nişan. Çok ucuza evlenmişim ben demek ki

Sör eşimin ailesinde de erkek tarafı yaparmış. Ben yapmadım nişan. Çok ucuza evlenmişim ben demek ki
ohh ne güzel valla her seyı yüklesınler erkege
bana adetten bahseden insan varsa kayınpeder, kv ölene kadar onlarla yaşamak zorunda
bana göre böyledır. madem adetten örften bahsedıyorsun
o zaman sende uyacaksın geregıne.

en iyisini yapmıssın
bende ucuza gıttım. altına falan hiç karısmadım. sonucta ticaret yapmıyor evlenıyoruz

Ay ben bedavaya gitmişim tüüüüh göryonmu napçez şimdik

Herşeyin bi ortası var..
Daha bu bir nişan ve yönetim annede. .
Hiç doğru bulmadım. .
Ne uygun görülürse ondan alınsın. .
Diretmenin anlamı nedir..
Samire Limoncu 2 mi oldun ne ..
Oyle olsun bakalim.farkindaysan kimin neye gucu yeterse onu yapsin ama durumu oldugu halde hic birsey almazsa ogluna gelinine tüm borcu yuklerse o zaman anne baba anlami nerde kaldi benim dusuncemde olan fazladır ama kimse burda cesaret edip söyleyemiyor malesef

İlerde gelinine sen alırsın artık 300 gram altın. .
Durumu olan alıyor zaten. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…