- Konu Sahibi aleynaileyda01
-
Canimm hic uzme kendini ve asla aileni degisrtimeye veya oldugundan farkli gostermeye calisma. Sen simdi biseyler ayarlayip masa koyacaksin ama hayirlisiyla bu is oldugunda her gelmelerinde kasilacakmisin? Mesela ilk geldiklerinde cok modern agirlayip sonraki geldiklerinde kendi gunluk yasaminizdaki gibi agirlarsan ilk geldigimizdr goz boyamaya calistilar gibi dusunebilirler. Bence oldugun gibi ol ve basin dik dursun. Diger arkadaslarinda dedigi gibi onlar kusur aramaya geliyosa zaten ne yaparsan yap eksik bulurlar. Ama samimi niyetle geliyorlarsa misafir umdugunu degil buldugunu yer biz bundan sonra akraba olacagiz aramizda kusur olmaz deyip oturur yerler ki bu cok daha samimi olur. Bayanlar belki kisa etek falan giyer yere oturmakta zorlanirlar. Onun ic8n bayanlari masaya erkekleri yere alabilirsiniz. Ya da onlarin tarafin ve sizin tarafin en buyukleri masaya oturur daha gencler yere oturur. Kayinvalidem bizi yemege cagirdiginda cok kalabaliktik mesela cok streslendi sigmayacagiz diye bizimkiler gonullerin sigdigi yere herkes sigar hic dert etmeyin dediler ve cidden sikissak da sigdik ama daha muhabbetli olduk. Insallah sen de cok guzel atlatirsin. Eger e.arkadasin bu konuyu mesele yaparsa bence o zaman sen onun senin icin dogru insan olup olmadigini sorgula.
Çarşamba günü sevdiğimin ailesi ailemle tanışmaya gelecek. Ama biraz kalabalık geliyolar. Bizim hepsini sigdiracak masamiz yokEvimiz de küçük büyük masa da alamayz hemen. Adanaliyim. Annem yerde verelim yemeği diyo ama oldukça modern bi aile. Ne yapcam şimdi ben bi öneriniz var mı? Bi de önce yemek mi verilir kahve mi ne olur ya bi yardım? Ben amcam dayım babam varken hepsine nasıl gidip de hoşgeldiniz diyecegim allasen utanıyorum biraz. Morale çok ihtiyacım var kızlar.
İnanın bana her yazdığınızı dikkate alıyorum. Benden daha tecrübeli oldugunuz çok belli :) her şey için sagolun.
Kalabalık misafir geldiğinde ben bir kısmını yemek masasında ağırlıyorum, bir kısmınada salondaki sehpalarda ağırlıyorum. Eskiden yemek masam mutfaktaydı, o zamanda kadınları mutfakta, erkekleri salonda ağırlıyodum. Çocukları önceden yediriyordum hep. Mutfakta hiç masa yok mu? Bence ilk tanışmada yer sofrası olmaz :-/
Nezaman gelcekler gelip gittiklerinde yaz naptilar siz naptınız merak ederim :)
İmza
Eviniz bahceliysee bahceye bir komsudan bahce masasi gibi birsey alip idare edin.Çarşamba günü sevdiğimin ailesi ailemle tanışmaya gelecek. Ama biraz kalabalık geliyolar. Bizim hepsini sigdiracak masamiz yokEvimiz de küçük büyük masa da alamayz hemen. Adanaliyim. Annem yerde verelim yemeği diyo ama oldukça modern bi aile. Ne yapcam şimdi ben bi öneriniz var mı? Bi de önce yemek mi verilir kahve mi ne olur ya bi yardım? Ben amcam dayım babam varken hepsine nasıl gidip de hoşgeldiniz diyecegim allasen utanıyorum biraz. Morale çok ihtiyacım var kızlar.
Doğma büyüme dediğinize göre aile kökeniniz İzmirli değil sanırım.
Ben dogma buyume karsiyakaliyim annem babamda oyle.sadece dedemler selanik gocmeni.yazdginiz cok alakasiz.izmirli olupta ne oluyo bati ozentisi sonucu kendini bilmez simarik insan dolmaya basladi heryer.hersene daha bi bozuluyo heryer.simdi biz izmirliyizdiye yerde yemezmiyiz.ne sacma cevap vermissiniz ben yerde yerim diye izmirli degilim oylemi.
Asıl sizin cevabınız çok alakasız ve saçma olmuş.Ne yani masada yemek yemek batı özentisi,kendini bilmezlik,şımarıklık mı :)
Ben İzmirli değilim,İzmirli akrabalarım,arkadaşlarım var.Benim tanıdıklarım yere masa kurmuyorlar.
Sizi tanımam etmem.Öğrenmek için soru sordum,doğru düzgün cevap vermek yerine içinizdekileri dökmüşsünüz.
Kızcagiz ne dicek nedenbukadar kalabalik geliyorsunuz teyzeler dayilar gelmesinmi dicek
İmza
Sadece teyze dayi gelmiyoki teyzenin torunun torunu geliyor , abartili yani ..
Herkes aynı yerde yesin istedim cnm. Mutfak ayrı salon ayrı olmaz ama başka çare de yok. Artık elimizdekilerle yetincez. Zaten herkesin dediği gibi kucumseyeceklerse kapı orda gidebilirler :) kimseyi zorla tutmucaz ki
Yaw abartilida kizin yapabilecegi bisey yok..gelme nasil denir onu soruyorum sen diyebilirmisin
İmza
Çarşamba günü sevdiğimin ailesi ailemle tanışmaya gelecek. Ama biraz kalabalık geliyolar. Bizim hepsini sigdiracak masamiz yokEvimiz de küçük büyük masa da alamayz hemen. Adanaliyim. Annem yerde verelim yemeği diyo ama oldukça modern bi aile. Ne yapcam şimdi ben bi öneriniz var mı? Bi de önce yemek mi verilir kahve mi ne olur ya bi yardım? Ben amcam dayım babam varken hepsine nasıl gidip de hoşgeldiniz diyecegim allasen utanıyorum biraz. Morale çok ihtiyacım var kızlar.
Kendi yemek masanızın yanında, komşulardan falan portatif katlanabilen masalar oluyor ya onlardan isteyebilirsiniz, çok tabii yerde sofra beziyle de yenilebilir, ablamın eşiyle tanışmaya gittiğimizde onlar bizi o şekilde ağırlamışlardı. Modernlikse modernlik ne olacak, yer sıkıntısından dolayı o şekilde yapıyorsunuz bu yadırganacak bir durum değil bence. Amacanız dayınız babanız varken nasıl mı hoşgeldin diyeceksiniz? O kısmı anlamadım. Ne var ki bunda? Utanma kısmı normal ben de utanırım ama güleryüzlü bir şekilde hoşgeldiniz deyin geçin çok da sıkıntı yapılacak bir durum değil.
Neden ayıp olsun,hemşehri sayılırız ben de Mersinliyim biz hala yer sofrasında yeriz ,çevremde ki hemen hemen bütün kişilerde yer sofrasını kullanır.Ne teyze dayısı teyze torunu dayı bilmem nesioff darlandm
Çok şanslısın bu düşüncede ailen olduğu için. Seni gerçekten seviyorsa maddiyatı zaten gözü görmez ailesine de bunun lafını yaptırmaz. Görgülü bir aileyse zaten ortama uyum sağlar. İzmir - Adana arası 1 sa 45 dk falan menülü (çorba- ana yemek tarzı) yemeğe gerek yok gibi geldi bana ne bileyim mesela içli köfte, sarma, börek tarzı servis tabaklarıyla çayla iyi gider sanki. İçiniz rahat etmezse yer sofrası da olur bana göre 15 kişilik masayı nereden bulalım yani :) ama kendinizi ve ailenizi sakın ezdirmeyin lütfen. Ne zaman zaman geliyorlar? Sizin için dua edeceğim inşallah beklediğinizden daha güzel geçer. Allah yardımcınız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?