Kızlar acil yardım lütfen.

İnanın bana her yazdığınızı dikkate alıyorum. Benden daha tecrübeli oldugunuz çok belli :) her şey için sagolun.

Kalabalık misafir geldiğinde ben bir kısmını yemek masasında ağırlıyorum, bir kısmınada salondaki sehpalarda ağırlıyorum. Eskiden yemek masam mutfaktaydı, o zamanda kadınları mutfakta, erkekleri salonda ağırlıyodum. Çocukları önceden yediriyordum hep. Mutfakta hiç masa yok mu? Bence ilk tanışmada yer sofrası olmaz :-/

Herkes aynı yerde yesin istedim cnm. Mutfak ayrı salon ayrı olmaz ama başka çare de yok. Artık elimizdekilerle yetincez. Zaten herkesin dediği gibi kucumseyeceklerse kapı orda gidebilirler :) kimseyi zorla tutmucaz ki

Eviniz bahceliysee bahceye bir komsudan bahce masasi gibi birsey alip idare edin.
Yoksa sirasiyla masaya davetedinn..yesinler..bir kisim yesin sonra bir kisim...biz bir yere gittik.ev kucuktu,bes kisi bes kisi sirayla oturup yedik..ama cok guzell seylerdiiii...mis gibi ve lezzeti hala damagimiz da.
Birde komsularinizda orta sehpa gibi birsey yokmu alin iki tane odaya iki tarafli koyun.bir kisim da orda yer...

Doğma büyüme dediğinize göre aile kökeniniz İzmirli değil sanırım.

Ben dogma buyume karsiyakaliyim annem babamda oyle.sadece dedemler selanik gocmeni.yazdginiz cok alakasiz.izmirli olupta ne oluyo bati ozentisi sonucu kendini bilmez simarik insan dolmaya basladi heryer.hersene daha bi bozuluyo heryer.simdi biz izmirliyizdiye yerde yemezmiyiz.ne sacma cevap vermissiniz ben yerde yerim diye izmirli degilim oylemi.

Asıl sizin cevabınız çok alakasız ve saçma olmuş.Ne yani masada yemek yemek batı özentisi,kendini bilmezlik,şımarıklık mı :)

Ben İzmirli değilim,İzmirli akrabalarım,arkadaşlarım var.Benim tanıdıklarım yere masa kurmuyorlar.
Sizi tanımam etmem.Öğrenmek için soru sordum,doğru düzgün cevap vermek yerine içinizdekileri dökmüşsünüz.

Masada yemek bati ozentisi degil tabiki aliskanlik meselesi bizde masada yemek yiyiyoruz.siz bana izmirli oldugunuzdan eminmisiniz diyorsunuz yerde de yemek yiyebiliriz dedim diye. Bende bu dusuncenize karsillik diyorumki insan dogal olmali biz kimizki yerde oturup yemek yemeyecegiz .peygamber efendimizin sunnetidir yerde yemek.bende sizi tanimam kalbinizi kirmak istemem tabiki.sadece ilk siz yazdiniz yerde yemek yemeye sicak baktigim icin.burasi Turkiye o bu su sehir diye ayirmayalim.o yerde oturur o oturmaz demeyelim.insanlar dogal ve bulundugu ortama ayak uydurmali.

Herkes aynı yerde yesin istedim cnm. Mutfak ayrı salon ayrı olmaz ama başka çare de yok. Artık elimizdekilerle yetincez. Zaten herkesin dediği gibi kucumseyeceklerse kapı orda gidebilirler :) kimseyi zorla tutmucaz ki

Anneme sordum yer olayi değilde... taksit taksit yiyecekler dedi kimsenin evinde öyle bir anda 15 kişi agirlayacak masa olmaz dedi... mesela önce erkekler sonra kadinlar bu kişiler yiyip oturunca en son sizin kardeşiniz kuzeniniz yaşi küçük olan oturacak.. Yada önce yaşi büyük olan kadin erkekler sonra daha kucukler gibi..

Begenmeme küçümseme gibi şeyleri düşünme senin masanla sofra bezinle mi evlenecek adam?

Sen sklma diye perde alan babacigin var Allah basindan eksik etmesin skntya sokma kendini inşallah çok güzel geçer günün

###Yaptıkların sana daha iyi bir yaşam sundu mu?###

Kendi yemek masanızın yanında, komşulardan falan portatif katlanabilen masalar oluyor ya onlardan isteyebilirsiniz, çok tabii yerde sofra beziyle de yenilebilir, ablamın eşiyle tanışmaya gittiğimizde onlar bizi o şekilde ağırlamışlardı. Modernlikse modernlik ne olacak, yer sıkıntısından dolayı o şekilde yapıyorsunuz bu yadırganacak bir durum değil bence. Amacanız dayınız babanız varken nasıl mı hoşgeldin diyeceksiniz? O kısmı anlamadım. Ne var ki bunda? Utanma kısmı normal ben de utanırım ama güleryüzlü bir şekilde hoşgeldiniz deyin geçin çok da sıkıntı yapılacak bir durum değil.

Ablanın eşi nereli cnm? Bi de yadirgadiniz mi?

Bence en uygunu içli köfte, sarma, börek, yoğurtlu mezeler ve tatlılardan oluşan bir menü hazırlayıp sehpalar kullanmanız.

Bu arada maddi durumunuz yüzünden sıkıntıya düşüp kendinizi üzmeyin. Esaslı insanlarsa onlar için bunun bir önemi olmaz, değillerse de siz yol yakınken farketmiş olursunuz.

İzmir Adana arası yaklaşık 900 km, sanırım uçağı kastediyorsunuz ya da Aydın ile karıştırdınız.

Konu sahibi, endişenize üzüldüm, her konu hakkında başka şeyler söylemek istiyorum o yüzden maddeleyeceğim.

1. Yer sofrasında yemek yemek ayıp değil evet, herkes yiyebilir, herkes mecbur olduğunda yer, ayıp olmasın diye yer, yer de yer yani.

Ancak

Tanışmak gibi olaylarda iki tarafın da ekstra özen ve hassasiyet göstermesi beklenir. Sizi muhtemelen aileniz eliyle yemek yese de sevecektir evet, ama yemeseniz daha iyi olmaz mı? Alternatifleri daha mantıklıyken üstelik. Sehpada,elde, ekstra masayla, ayrı masalarda yemek yemek gayet mantıklı ve olağan şeyler. Kimse garipsemez.

2. İzmirli olmak olmamak etkilidir evet. Gelenekler yörelere ve büyük şehir hayatını yaşayıp yaşamamaya göre değişir ve İzmir için yerde yemek yemek olağan değildir. Ankara'ya göre de değil.

3. Erkek arkadaşınız istediği kadar kişiyle tanışmaya gelir aslında. Yani geleneği geçiyorum misafire şu kadar kişi gelin zaten denilmez. Sevgilim bana öyle çok kalabalık olur şunlar şunlar gelmese mi diyemez, çok kaba bir durum bu kadar hassas bir organizasyon için.

4. Maddiyat ve yerde yemek yemek farklı şeyler. Birinin alternatifi var diğerinin yok. Çatıdan su akan eve davet etseniz bir şey diyemez mesela, maddiyat budur. Yerde yemek daha özensiz bir ağırlama biçimi, lüksle lüks olmamakla alakası yok.

5. Babanızın hiçbir şey almasına gerek yok aslında, temiz ev, güler yüz, sıcak sohbet her şeyi unutturur insana. Ama elinden geldiği kadar özen göstermeli insan, bunu unutmadan.

6. Erkek arkadaşınızın maddiyatını önemsediğinizi ne kadar gösterirseniz o da o kadar önemseyecektir. Dile getirmeyin bile.

Umarım çok güzel bir şekilde geçer tanışma faslınız, mutluluklar dilerim.

Gruplar halinde yenebilir, en rahatı da öyle olur diye düşünüyorum.
Biraz daha fazla ayakta kalırsınız, ama aynı anda -kaç kişi olacak bilmiyorum da- 20 tabak hazırlamamış olursunuz hem.
Veya yerde de yenebilir, neden ayıp olsun ki?

Ben kalabalık olacaksak orta sehpayı hazırlıyorum 6 kişiye, oturup yiyoruz.

cnm herkesin önüne küçük sehpalar üstünde koyun çok basit yani sehpa da az ise komşulardan akrabadan fln alın çok takılcak biş değil geçeeerr:))))))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…